Yakın oturma sorunu:(

ben kayınvaldemlere yakın oturuyorum
kaynım da görümcem de bekar hepsi beraberler

şöyle ki insanları değiştiremiyorsan politik olacaksın

eşinle aranı bozma ailesinden herkese hatta sülalesine saygı göster

onlar küçülse dahi sen ses etme ki eşin doğru tarafı görebilsin

benim eşim bir seferinde görümcemle ufak bir sorunumuz esnasında abi seninle birşey konusacagım deyip odaya çekti ben eşimin şunu dediğini duydum

-o kızcagız senin hakkında tek kelime etmiyor sen kardeşimsin benim yuvamı bozmayamı uğraşıyorsun ne diyosun anlamıyorum

o gündem beri eşim arkamda ve görümcem bize kırk yılın başı gelir

kayınvaldeme he anne evet annecim sen daha dogru yapıyormusun bakim evet ya bana da öğret derim zaten en baştan aileye girdiğimden beri he dedim geçtim eşime sarıldım yine bildiğimi yaptım

bu dediklerim fena kaynana ve gçrümceler için :)

eğer tek dertleri mutlulugunuz olan insanlarsa zaten sorun yok
Helal olsun size gıpta ile okudum yaptıklarınızı ben rahatsız olduğum bir iki durumu söylemesem üçüncüde çatlarım :D
Gerçi benim canımı sıkan bir durum ile karşılaşsam yada cümle duysam hemen modum ve yüzüm düşer karşımdaki kişi anlar

Bende yakınım 2 sokak var aramızda..Bu şehre geleli 8 ay oldu..(Calisma ihtimaline karsi cocuk icin yakindan ev tuttuk)..Önceden başka sehirdeydik..Bu 8ayin 6 ayi psikolijik destek aldim 4 yilda etmedigimiz kavgayı bu 8 ayda ettik en son ciddi bir boşanma konuşması yaptım eşimle ki gercekten de ciddiydim simdi ne mi yapiyoruz 2 ay sonra başka şehire taşınıyoruz giden huzurumuzu yakalamak için sen anla gerisini bacim:KK52:

(Ki eşim de birgun de sen haksızsın demedi hep benim tarafimdaydi beni savunmak için defalarca tartıştı ailesiyle
ama ben takmamayi b e c e r e m e d i m,sonra bu aile içine yansıdı bi baktım ben eşimden uzaklaşıyorum bi baktım kızım babasından uzaklaşıyor kalk dedim kalk bey gidek bu diyardan:) Öyle işte birak baska mahalleyi 900km uzağa gidiyoruz:KK45:

Helal olsun size gıpta ile okudum yaptıklarınızı ben rahatsız olduğum bir iki durumu söylemesem üçüncüde çatlarım :KK70:
Gerçi benim canımı sıkan bir durum ile karşılaşsam yada cümle duysam hemen modum ve yüzüm düşer karşımdaki kişi anlar

yine de bunu yenmeye çalış inan çok işe yarıyor :)
kim ne derse desin ne yaparsa yapsın sen eşine her gece sarılıp uyuyorsan sorun yok

Evet cok zor yarın eve bakmaya gidicez ya yarın net bi şekilde tavrımı koyacam gerekirse ayrılmayı göze alıp ya da hep onlara boyun eğeceö..
bugün görümcemle konustum o da taşınacakmış size yakın bi yere taşınacam ben de oralarda ev bulacam dedi Allahımm :KK43: sabır.
Nolur dua edin :KK43:
Hakkınız da hayırlı olsun
Bahsi geçen ev nişanlınızın işine yakın mı oluyor
Eğer çalışacağınız yerlere uzak ise bunu da bahane edebilirsiniz

Şöyle bir durum da var Teyzem bir gelini ile aynı blokta diğer gelini de yan blokta gelinlerin görümcesi de 5 dk mesafe uzaklıkta herkes çok memnun
Gelinlere başka ev seçeneği sunuldu kimse gitmiyor
Kimse kimseye rahatsızlık vermiyor çünkü habersiz gitmeyi bırak zorla illa sende gel diye ısrarları da yok
Karşındaki insanlara bağlı ,bu durumu eziyet haline getirecek insanlar mu

Helal olsun size gıpta ile okudum yaptıklarınızı ben rahatsız olduğum bir iki durumu söylemesem üçüncüde çatlarım :KK70:

Bende yakınım 2 sokak var aramızda..Bu şehre geleli 8 ay oldu..(Calisma ihtimaline karsi cocuk icin yakindan ev tuttuk)..Önceden başka sehirdeydik..Bu 8ayin 6 ayi psikolijik destek aldim 4 yilda etmedigimiz kavgayı bu 8 ayda ettik en son ciddi bir boşanma konuşması yaptım eşimle ki gercekten de ciddiydim simdi ne mi yapiyoruz 2 ay sonra başka şehire taşınıyoruz giden huzurumuzu yakalamak için sen anla gerisini bacim:KK52:

(Ki eşim de birgun de sen haksızsın demedi hep benim tarafimdaydi beni savunmak için defalarca tartıştı ailesiyle
ama ben takmamayi b e c e r e m e d i m,sonra bu aile içine yansıdı bi baktım ben eşimden uzaklaşıyorum bi baktım kızım babasından uzaklaşıyor kalk dedim kalk bey gidek bu diyardan:) Öyle işte birak baska mahalleyi 900km uzağa gidiyoruz:KK45:

İşte ben de beceremiyorum hemen modum düşer alıngan mıyım bilmiyorum ama nişanlımmın annesi benim yanımda baska bi kızım evlendiğini bile sorsa ben acaba istemiyo öu derim.. ben onlara aslımda sıcak davranmaya calıştım normalde soğuk biriyimdir ama onlardan sıaklık göremedim açıkçası.. bugün kandilde aradım annesini soğuk soğık konuştı mesela ben anlamaıdm yanlış ne yapıyorum.. :( cok iyi bi kadın Allah için ama beni istemiyo gibi.. oğşu için iyi davranıyo sabki..
ama gercekten yakın oturmak istemiyorum Alllah da içimi biliyo, eşime herhangi bişey desem sen alıganlık yapıyosun ailem hakkında artniyetki olduklarını düşünüyosun fakan diyo .. bilmiyorum ya bu deveyi güdecem ya da sevgimi kalbime gömüp gidecem yani .. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Hakkınız da hayırlı olsun
Bahsi geçen ev nişanlınızın işine yakın mı oluyor
Eğer çalışacağınız yerlere uzak ise bunu da bahane edebilirsiniz
Aslında su an calıştığı yere yakın ama onu baska bi subeye verecekler orası uzak.. beni ise annesigile yakın olan bi yerde işe sokmaya düşünüyo bu yğzden yine sıkıntı yani.. ben biraz konusma eksikliği cekiyorum kendimi ifade edemiyorum:( nasıl yapcaam bilmiyorum gazam gercekten mğbarek olsun

Şöyle bir durum da var Teyzem bir gelini ile aynı blokta diğer gelini de yan blokta gelinlerin görümcesi de 5 dk mesafe uzaklıkta herkes çok memnun
Gelinlere başka ev seçeneği sunuldu kimse gitmiyor
Kimse kimseye rahatsızlık vermiyor çünkü habersiz gitmeyi bırak zorla illa sende gel diye ısrarları da yok
Karşındaki insanlara bağlı ,bu durumu eziyet haline getirecek insanlar mu
Eşim inan bana güven böyle seyler olmayacak diyo ama ailesiyle samimiyetine bakıp inanamıyorum beni ikna etmek için söylenmiş aözler gibi hepsi

Eşim inan bana güven böyle seyler olmayacak diyo ama ailesiyle samimiyetine bakıp inanamıyorum beni ikna etmek için söylenmiş aözler gibi hepsi

Nişanlının sonrasında geçirileceği şubenin yakınlarında ev bakmak teklif et
Sebep olarak da işe birlikte gider geliriz bu sebeple işimize yakın yerde ev tutalım .
Belki buranın kirası diğer evler den 100 200 eksik ama bunu yol parası olarak görürüz (servis varsa da yolda geçen zamanımız bizim için para dan daha önemli dersin)
Ailesi hakkında ön yargılı cümleler kurma
Tabi öncesinde yaşanılan gözle görülür sorunlar varsa o ayrı

Nişanlının sonrasında geçirileceği şubenin yakınlarında ev bakmak teklif et
Sebep olarak da işe birlikte gider geliriz bu sebeple işimize yakın yerde ev tutalım .
Belki buranın kirası diğer evler den 100 200 eksik ama bunu yol parası olarak görürüz (servis varsa da yolda geçen zamanımız bizim için para dan daha önemli dersin)
Ailesi hakkında ön yargılı cümleler kurma
Tabi öncesinde yaşanılan gözle görülür sorunlar varsa o ayrı
Evet diyorum ama o da sanırım ailesiyle bu yüzden karşı karşıya kalmak istemiyo cünkü ben ona her ne kadar uzak duralım desem de o ailesine bem de ailesine burda oturmayı düşünüyoruz dedim cünkü iyi niyetli insanlar gibi duruyolardı içlerine girmeden bilemiyosun ki babası dese ki sen bize burda oturcaz demdinmi simdi niye kararını değiştirdin o zaman ben ne diyecem o adama

Ben yakın oturuyorum yürüyerek 10 dk evleneli 2.5 yıl oldu ama daha habersiz bana geldiklerini görmedim. Gayet seviyeli ilişkimiz var :) aileyi iyi analiz etmeniz lazım şimdiden müdahale ediyorlarsa biraz düşünmek lazım

Back
X