Yakına taşınma işi

Ay30

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2015
346
541
53
Arkadaşlar dört senelik evliyim kayonvalidem ile sürekli olmasada belli aralıklarla sorun yaşıyorum.fırsatını bulduğunda her işime karışmaya çalışan veni yönetmeye çalışan biri ve beklentileri ise hiç bitmez.şimdiye kadar evleri ortalama uzaklıktaydı ve ben durumdan çok memnundum.şimdi ise evimizin iki üç apartman yakınına taşınıyorlar.ne yapayım nasıl davranayım bilmiyorum önceden haftada bir görüşüyorduk ve biz onlardaysak gayet güleryüzlü oluyordum onlar bizdeyse de çok güzel ağırlıyordum.şimdi benim bu güleryüzlü halimden faydalanıp sürekli görüşmek isteyeceğini düşünüyorum ters davransam bu kez yakına geldik diye böle yapıyo diye sorun çıkacak eşimlede aram açılacak lütfen fikir verin bana

Aynen devam edip yine güleryüzlü bir şekilde mesela evine mi karıştı "hayır x annecim ben öyle yapmycam siz kendi evinizde uygulayın benim öyle hoşuma gitmiyor hihi" de geç. Kendi bildiğini yap yani.

Yani karıştırmaktan çok sürekli her zaman beraber olmak her işi beraber yapmak isteyecekler zamanlı zamansız siz gelin biz gelelim olacak ona canım sıkılıyor bu zamana kadarda görüşmelerimizde zaman kavramına çok dikkat eden insanlar değillerdi ama sık görüşmediğimiz için tölere edebiliyordum ama şimdi eminimki onlarda eşimde sürekli beraber olmak isteyecek sürekli çocuğumun onlarda olmasını isteyecekler.

Öyle düşünmeyin
Mesela gündüz mü çağırdı sağol anne evde işlerim var,başka bir gün arkadaşımdayım gibi ....
Mesafe koyarsanız herşey yolunda gidecekt,r.

Bir gün değil iki gün değil sürekli bahane bularak nasıl geçecek bilmiyorum.bir çocuğum var şuan küçük az büyüyünce tüm gününü onlarda geçirecek sanıyorlar onun hayalini kuruyolar.tüm bunların önüne nasıl geçicem bilmiyorum

Bunu ters davranmadan halledebilirsiniz.
Mesela çağırdığında "evde işlerim var gelemem" "çocuğu gezmeye götüreceğim" "arkadaşa gidiyoruz" dersiniz.
Yani amaç hiç gitmemek değil, onların her dediğinde gitmemek..

Çocuğu isterse ona uygun bahaneler bulursunuz. Mesela "uyuyacak" "yemek yiyecek" "evde etkinlik yapacağız" "parka gideceğiz" gibi..

Aslında bu o kadar da kötü bir şey sayılmaz. Eğer çocuk için kötü şeyler yapılmayacaksa 1 2 saat onlara gönderip dinlenir veya kendinize zaman ayırabilirsiniz.
Baktınız ki çocuk için sakıncalı durumlar var. O zaman uygun dille "annesi olarak bu sebepten göndermek istemiyorum" dersiniz.
En başından net olursanız daha iyi olur.
Hemen önyargılı olmayın. Yoksa işiniz daha zor olur..

uzakta da olsa neden her hafta görüşüyorsunuz ki? bana çok anlamsız geliyor yani evini ayırmışsın artık neden her hafta gidiliyor?

Bende annemlere yakin tasindim.ben mecbur calistigim icin hafta ici hergun gidiyorum annemlere kizima bakiyorlar.onun disinda esim isterse haftada bir on gunde bir annemlere aksam oturmasina gideriz.
Ancak komsumuzda kv yakin bu duzen kurmuslar haftada bir gidiyor.yine devam edin duzene.

4 senede zaten idare etme sanatını ogrenmissindir, neye nasıl davranmam gerektiğini tecrube etmişimdir.
Çok canını sıkma, elinde olan birşey değil tasinmamalari,

E sürekli dibinizde bitecek değil ki .
Kurmayın şimdiden olduğu zaman düşünürsünüz.
Şimdiden üzülmenize karalar bağlamanıza huzursuz olmanıza gerek yok.

Ben de bazen cok dusunurum su nasil olcak bu nasil olcak diye.annem derkii bana dusune dusune hasta olcan zamani gelince bakilir duruma ne var bunda bu kadar takacak diye kizardi bana.ben de aynen oyle diyorum.

Haklısınız
Zor bi süreç
Allah kolaylık versin ne diyim
Olgun ve dişli biriyseniz halledersiniz

Başlığa göre cevabı söylüyorum sakın taşınma asla kattiyen

hm onlar taşınıyormuş şimdi okudum sen yine mesafeni koru haftada 1 iyidir iyi fazla samimiyet tez ayrılık getirir

Gideriz aileme ben demem genelde esim teklif eder sizinkilere gidelim diye oyle gideriz bizimkilere haftada bir on gunde bir..

yani ben evli olsam her hafta her hafta ne kendi aileme giderim ne eş ailesine. zaten çalışıyorum yani ev ev gezeceğime kendime gezer kendime dinlenirim yani. görev gibi bana saçma geliyor. ama eşin aileci bi adamsa yapacak bişey yok. kavga dövüşe hazır ol.

Allah gonlune gore versin insallah.

aynı sorun bendede var şuan çalışıyorum ama hafta sonu oldugunda süreklı gelip gitmeler yoruyor inanki. çalışmayınca nasıl olucak bilmiyorum. bir an önce taşınmak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…