yakında kayınvalidem geliyor :(

hey Allahım ya sende anne rızkı bu meslekteymiş ne yapsanızda boş Allah nerde rızık verirse orası kısmetten öteye geçilmez boş durmasından iyidir deeeeeeee :47:benim eşim isteyerek olduğu için bizimkiler laf edemiyorlar çok şükür:ssz:

ağzımı acamadım suçlulugu kabul ettim ama kendisi secti ben onu beklerdim 1 yıl daha o istedi acele etti

netten filan güzel yemekler,pastalar filan öğren eşin şaşırsın kaynanan çatlasın:34:hayatım senin için yaptım ettim vs cezbet onu sadece annesi güzel yemek yapıyor sanmasın efendi:27:

ağzımı acamadım suçlulugu kabul ettim ama kendisi secti ben onu beklerdim 1 yıl daha o istedi acele etti

bir daha ima bile etmeye kalkarsa ağzını açacaksın canım anne oğlun istedi kimse polis ol diye boğazına sarılmadı dersin ama sinirlenmeden:34:ben her şekilde onu bekler ve kabul ederdim seçimini oğlun yaptı dersin...:32:

netten filan güzel yemekler,pastalar filan öğren eşin şaşırsın kaynanan çatlasın:34:hayatım senin için yaptım ettim vs cezbet onu sadece annesi güzel yemek yapıyor sanmasın efendi:27:

evimde birinci günümden beri baklava börek sarma dolma herseyi yaptım oda biliyor güzel yemek yaptıgımı evdede bana yaptırırdı kayın babamda sevio yemeklerimi o konuda beceriksiz değilim ama olmamı istio öle gösterio

evimde birinci günümden beri baklava börek sarma dolma herseyi yaptım oda biliyor güzel yemek yaptıgımı evdede bana yaptırırdı kayın babamda sevio yemeklerimi o konuda beceriksiz değilim ama olmamı istio öle gösterio

eşin madem güzel yaptığını biliyor neden annesinin dolduruşuna geliyorkı:(önce eşinin değişmesi gerek canım ya kibarlıkla,sabırla eşine bu durumu anlatman gerek ay iyiki uzak yerdesiniz aynı memlekette olsaydınız daha napardı acaba bu kaynanalar Allah muhafaza:(

ben vajinismusum hala aşamadım bununda sebebi o buyuk olcüde balayına giderken bana birşey olursa ara beni haber bekliyorum dedi ben panik oldum gitcem yapcam arıycam ne diycem diye eşim sacmalama bu gece yapmıycaz korkma dedi son ra ilk denememizde ben çok korktum titredim ağladım hergun sordu oldumu diye çok yıprattı beni şimdi gelecek gözü üstümde olacak yapıomuyuz diye :(

eşimin yanında iyi arkasında kötü davranıyo geneldede herkezin içinde o böyle olur bu şöyle olur diyo
herşeye karısıyor "birde senbilirsin" olayı var herseyi sölüo ben karısmıyım sen bilirsin ama bunu yap
kızlar nasıl davrancam ben o lafları beni deli ediyor eşim arada kalıyor onu üzmek istemiyorum yeni evliyim akıl verin

canım keske konunun ıcerıgını bıraz daha acıklasaydın .
o aman daha fazla yardımcı olabılırdık .
konu baslıgı olarak ''kayınvalıdem gelıyor'' içerik olarak da pek bırsey gormuyorum .
kayınvalıdenızın herseye karısması ve herseyı soyleyıp de sonra''sen bılırsın'' cumlesınden baska bırsey okumadıgım
ıcın pek bır yardımcı olamıyacgım .
gelıyorsa hosgelmıs dıyebılıyor ınsan en fazla .
bıraz eften puften sebeple acılmıs bır konu gıbı .
keske bıraz daha ıcerık gırseydın .

canım keske konunun ıcerıgını bıraz daha acıklasaydın .
o aman daha fazla yardımcı olabılırdık .
konu baslıgı olarak ''kayınvalıdem gelıyor'' içerik olarak da pek bırsey gormuyorum .
kayınvalıdenızın herseye karısması ve herseyı soyleyıp de sonra''sen bılırsın'' cumlesınden baska bırsey okumadıgım
ıcın pek bır yardımcı olamıyacgım .
gelıyorsa hosgelmıs dıyebılıyor ınsan en fazla .
bıraz eften puften sebeple acılmıs bır konu gıbı .
keske bıraz daha ıcerık gırseydın .

bana yaptıklarını yazdım ama hepsini okumak zorunda değilsin tabi haklısın ama kısacası 2yuzlu eşime farklı bana farklı beni düşürmeye calışıo hep şimdi o gelmeden akıl almak istedim taktik falan daha yeni evliyim

Ben kendi anneme annecigim demiyorum kvalideme asla demem. Anne derim ikisinede. Evlendigimden beri davranislariyla ilgili isteklerimi elestirilerimi direkt yuzune soylerim. Hataliysa hatalisin iyiyse iyisin derim asla iliskimiz duzelsin diye kendimden farkli davranmadim. Ama sorun yok alisti bana hatta cekinir benden emrivaki yapmaz iznimi alir fikrimi sorar.

Ama seni takdir ettim arkadasim. Bravo. Sen tatli diliyle yenenlerdensin. Bu gercekten ise yarar eminim. Gercekten etkileyici...

aynen katılıyorum düşüncelerime tercüman oldunuz resmen..bende asla rol yapamam neysem oyum.. sırf arayı düzgün tutmak adına tatlı dilliymişim gösterisinde bulunamam..sonuçta oda insan bende..neden başkalarının istekleri doğrulrusunda hareket edeyim..ben onu değiştirmeye kalkışmıyorsam o şekilde kabul etmişsem, oda bi zahmet beni olduğum gibi kabul etmek zorundadır..herkes bir karakter taşır ve geçinmek mecburiyeti içinde olanlarda bu karakterleri olduğu gibi kabul ettikleri takdirde huzur sağlanır..yok tatlı dilli gibi rol yap, annecim diye kibar görün sürekli sor danış falan...bunlar geçici çözümler... asıl çözüm kendini olduğun gibi kabul ettirmektir ona... önceleri benim kyınvalidemde her kaynana gibi sürekli sormak danışmak bekledi, herşeye müdahale etti, her konuda fikir beyan etti, yönetmeye çalıştı...bende o sıraalar tamam annecim olur annecim,, şu şöylemi bu böylemi...napıyım annecim neyi nasıl yapayım annecim, sen daha iyi bilirsin annecim diye rol yapsaydım, emin ol şuan tepeme çıkarmış olurdum ve o mutluluktan uçarken ben üzüntü ve keder içinde dert yanar ve çare arar olurdum...belki o çok mutlu olurdu ama ben mutsuz olduktan sonra ne anladım başkalarının mutluluğundan..insan hayatta kendisi için yaşar...sırf başkaları için yaşarsan onların mutluluğu seninkinin önüne geçerse o zaman kaybetmiş ve mutsuz olmuş olursun..benim kayınvalidem zamanla beni öğrendi ona göre davranır oldu..bende onu öğrendim ona göre davranıyorum...birbirimizi olduğumuz gibi kabul etmek zorundaydık ve öyle olmalı zaten.. belli mesafe olursa arada herkes yerini bilir canım..mesafe herzaman iyidir..ve şu bir gerçektir ki uzun süredir bu forumda okuduklarımdan biliyorum, hiçbir kaynana öz kızı gibi olmaz gelinine..hiçbir gelinde öz anası gibi sevmez kaynanasını..o yüzden bunun çabasına girmek yerine aradaki mesafeyi ve yeri bilip teraziyi dengede tutmak lazım..böyle olursa huzur ve geçim sağlanır...diyeceğim o ki... neyseniz o olun..yalandan göstermelik tavırlarla çözüm bulamazsın... ne demiş mevlana YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL....

Son düzenleme:
ben vajinismusum hala aşamadım bununda sebebi o buyuk olcüde balayına giderken bana birşey olursa ara beni haber bekliyorum dedi ben panik oldum gitcem yapcam arıycam ne diycem diye eşim sacmalama bu gece yapmıycaz korkma dedi son ra ilk denememizde ben çok korktum titredim ağladım hergun sordu oldumu diye çok yıprattı beni şimdi gelecek gözü üstümde olacak yapıomuyuz diye :(

pekı vajınısmus olduğunu kayınvalide biliyor mu?inşallah bilmiyordur ay ona ne ya senin özelin,istediği kadar gözü üzerinizde olsun eşinide tembihle annesi kesin onada sorar şaşırmam yani oldu desin ve anne benim özelim karışma desin ya:(sende sakın ha bu konuda onun ağzına laf verme sakın....anne o bizim özelimiz de kapat konuyu:47:

pekı vajınısmus olduğunu kayınvalide biliyor mu?inşallah bilmiyordur ay ona ne ya senin özelin,istediği kadar gözü üzerinizde olsun eşinide tembihle annesi kesin onada sorar şaşırmam yani oldu desin ve anne benim özelim karışma desin ya:(sende sakın ha bu konuda onun ağzına laf verme sakın....anne o bizim özelimiz de kapat konuyu:47:

ilk hafta hergun sorunca eşim girdi devreye kızdı annesine rahat bırak dedi ama ben eşime git söle bana karışmasın demedim utanıyorum cnm yapalım artıkta olsun diyim dedim oda haberim yok gitmiş kızmıs bende eşime kızdım hatta neden sert cıktın diye hala bi fikri yok yani soramaz bidaha

bana yaptıklarını yazdım ama hepsini okumak zorunda değilsin tabi haklısın ama kısacası 2yuzlu eşime farklı bana farklı beni düşürmeye calışıo hep şimdi o gelmeden akıl almak istedim taktik falan daha yeni evliyim

canım sana yapılanları ben 5.sayfaya dogru goruyorum .yanı konunun ıcerıghınde gormuyorum .
sadece bıraz ozverı lutfen .:34:

kayınvalıdenız cok ıkıyuzlu bırı ıse esınız de bılıyordur onu ıkı yuzlu oldugunu zaten .annesını tanır canm .
kayınvalıden geldıgın de saygıda kusur etme ,ıma da bulunup laf carpıtsa da sen sabır goster .
zaten kalacagı en fala 1 hafta olur sık dısını .esıne de ;"annen bana sunu dedı bunu dedı boyle davrandı"deme .
erkekler pek hoslanmaz boyle seylerden cunku .kısacası sen sabır goster sık dısını .esın zaten annesını tanır
olan bıtenı kendısı gorur .

Son düzenleme:
aynen katılıyorum düşüncelerime tercüman oldunuz resmen..bende asla rol yapamam neysem oyum.. sırf arayı düzgün tutmak adına tatlı dilliymişim gösterisinde bulunamam..sonuçta oda insan bende..neden başkalarının istekleri doğrulrusunda hareket edeyim..ben onu değiştirmeye kalkışmıyorsam o şekilde kabul etmişsem, oda bi zahmet beni olduğum gibi kabul etmek zorundadır..herkes bir karakter taşır ve geçinmek mecburiyeti içinde olanlarda bu karakterleri olduğu gibi kabul ettikleri takdirde huzur sağlanır..yok tatlı dilli gibi rol yap, annecim diye kibar görün sürekli sor danış falan...bunlar geçici çözümler... asıl çözüm kendini olduğun gibi kabul ettirmektir ona... önceleri benim kyınvalidemde her kaynana gibi sürekli sormak danışmak bekledi, herşeye müdahale etti, her konuda fikir beyan etti, yönetmeye çalıştı...bende o sıraalar tamam annecim olur annecim,, şu şöylemi bu böylemi...napıyım annecim neyi nasıl yapayım annecim, sen daha iyi bilirsin annecim diye rol yapsaydım, emin ol şuan tepeme çıkarmış olurdum ve o mutluluktan uçarken ben üzüntü ve keder içinde dert yanar ve çare arar olurdum...belki o çok mutlu olurdu ama ben mutsuz olduktan sonra ne anladım başkalarının mutluluğundan..insan hayatta kendisi için yaşar...sırf başkaları için yaşarsan onların mutluluğu seninkinin önüne geçerse o zaman kaybetmiş ve mutsuz olmuş olursun..benim kayınvalidem zamanla beni öğrendi ona göre davranır oldu..bende onu öğrendim ona göre davranıyorum...birbirimizi olduğumuz gibi kabul etmek zorundaydık ve öyle olmalı zaten.. belli mesafe olursa arada herkes yerini bilir canım..mesafe herzaman iyidir..ve şu bir gerçektir ki uzun süredir bu forumda okuduklarımdan biliyorum, hiçbir kaynana öz kızı gibi olmaz gelinine..hiçbir gelinde öz anası gibi sevmez kaynanasını..o yüzden bunun çabasına girmek yerine aradaki mesafeyi ve yeri bilip teraziyi dengede tutmak lazım..böyle olursa huzur ve geçim sağlanır...diyeceğim o ki... neyseniz o olun..yalandan göstermelik tavırlarla çözüm bulamazsın... ne demiş mevlana YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL....

şuan samimi bir ilişkimiz yok çok aramıyorum o hiç aramıyor eşimde karışmıyor ama gelecek yine huzursuz olacam umarım karışmaz artık bize

aynen katılıyorum düşüncelerime tercüman oldunuz resmen..bende asla rol yapamam neysem oyum.. sırf arayı düzgün tutmak adına tatlı dilliymişim gösterisinde bulunamam..sonuçta oda insan bende..neden başkalarının istekleri doğrulrusunda hareket edeyim..ben onu değiştirmeye kalkışmıyorsam o şekilde kabul etmişsem, oda bi zahmet beni olduğum gibi kabul etmek zorundadır..herkes bir karakter taşır ve geçinmek mecburiyeti içinde olanlarda bu karakterleri olduğu gibi kabul ettikleri takdirde huzur sağlanır..yok tatlı dilli gibi rol yap, annecim diye kibar görün sürekli sor danış falan...bunlar geçici çözümler... asıl çözüm kendini olduğun gibi kabul ettirmektir ona... önceleri benim kyınvalidemde her kaynana gibi sürekli sormak danışmak bekledi, herşeye müdahale etti, her konuda fikir beyan etti, yönetmeye çalıştı...bende o sıraalar tamam annecim olur annecim,, şu şöylemi bu böylemi...napıyım annecim neyi nasıl yapayım annecim, sen daha iyi bilirsin annecim diye rol yapsaydım, emin ol şuan tepeme çıkarmış olurdum ve o mutluluktan uçarken ben üzüntü ve keder içinde dert yanar ve çare arar olurdum...benim kayınvalidem zamanla beni öğrendi ona göre davranır oldu..bende onu öğrendim ona göre davranıyorum...birbirimizi olduğumuz gibi kabul etmek zorundaydık ve öyle olmalı zaten.. belli mesafe olursa arada herkes yerini bilir canım..mesafe herzaman iyidir..ve şu bir gerçektir ki uzun süredir bu forumda okuduklarımdan biliyorum, hiçbir kaynana öz kızı gibi olmaz gelinine..hiçbir gelinde öz anası gibi sevmez kaynanasını..o yüzden bunun çabasına girmek yerine aradaki mesafeyi ve yeri bilip teraziyi dengede tutmak lazım..böyle olursa huzur ve geçim sağlanır...diyeceğim o ki... neyseniz o olun..yalandan göstermelik tavırlarla çözüm bulamazsın... ne demiş mevlana YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL....

aynen bende katılıyorum bende anneme anneciğim demezken kayınvalideme asla diyemem öyle kelimelerle büyümedimde annemin bir sözü vardır yapmacık olmaktansa sevgimi göstermeden içimden severimben çocuklarımı bile der....bu zamana kadarda kayınvalideme bir konuda bile akıl danışmadım danışmamda birşeyi bilmiyorsamda anneme sorarım oda olmadı netten araştırırım ama asla kaynanamı arayıpta sormam ben buyum benim yaptığım sadece olan şeyleri olmazdan gelmek oda sadece evimin huzuru ve eşimin hatırı için....yoksa kayınvalideler herşeyi ben bilirim edasıyla bizleri yönetmeye çalışırlar...:47:

cinsel hayatınızdan onane ya..hayret bişiey..ona neden malzeme veriyorsunuz veya neden ona bahsetme zorunluluğu hissediyorsunuz...böyle bi mevzuyu neden behsetmiş olasınız ki anlamadım...bu konu sizin özeliniz.ve neden özelinize girme yetkisi hissediyor kendinde..canım yanlış anlama ama siz baya sessiz birisiniz sanırım herşeyi bilmesine fırsat veriyorsunuz...o böyle bişeyi sorsa bile anne bu özelim benim de kapat konuyu.. bak bakalım açabilme cüretinde bulunurmu...ne kadınmış arkadaş..oğlunun yapıp yapmadığına müdahale ediyor..yakında yatak odanıza gelip tariflerde bulunacak haa vay be... valla bugün sorma cüretini bulan yarın birgün bunuda yapar emin ol...

aynen bende katılıyorum bende anneme anneciğim demezken kayınvalideme asla diyemem öyle kelimelerle büyümedimde annemin bir sözü vardır yapmacık olmaktansa sevgimi göstermeden içimden severimben çocuklarımı bile der....bu zamana kadarda kayınvalideme bir konuda bile akıl danışmadım danışmamda birşeyi bilmiyorsamda anneme sorarım oda olmadı netten araştırırım ama asla kaynanamı arayıpta sormam ben buyum benim yaptığım sadece olan şeyleri olmazdan gelmek oda sadece evimin huzuru ve eşimin hatırı için....yoksa kayınvalideler herşeyi ben bilirim edasıyla bizleri yönetmeye çalışırlar...:47:

inan bende evime yetiyorum hiç ona soracak sorum olmadı kendim yapıorum zaten nette var sormadıgım halde böle bide herseyi ona sorsam iyice ezer beni ezmimi ele alır

bi kere sorarsın on sene anlatırlar...hatta gelin bilmez hep bana sorar diye gider konu :)

inan bende evime yetiyorum hiç ona soracak sorum olmadı kendim yapıorum zaten nette var sormadıgım halde böle bide herseyi ona sorsam iyice ezer beni ezmimi ele alır

valla canım senin yapacağın belli..azıcık diş göster..herşeye olur tamam dersen sessiz kalırsan ezilirsin bunu bil..azıcık dişli gelin olmak işe yarar...saygısızlık et demiyorum...sakın ha..ama hakkını savunmayı bil susma...mesafeni koru...herkes yerini bilsin...ezdirirsen kendini ezen bulunur unutma...kendin ancak kendini korursun..seni başkası koruma..eşin bile...

şuan samimi bir ilişkimiz yok çok aramıyorum o hiç aramıyor eşimde karışmıyor ama gelecek yine huzursuz olacam umarım karışmaz artık bize

hayatının her alanında kaynanan olacak bunu kabullen...ama tepenede çıkarma... arayıp sormamak olmaz...kendinden iyice soğutursan bu sefer kötü gelin olursun :) rol yapma ama olduğun gibi ol...arada sırada ara sor...uygun olan kadar..hiç aramazsan zaten olmaz...sonuçta eşinin annesi ve ömür boyu bu böyle olacak...

Ooo siz daha çok konu açarsınız.Ya olduğun gibi ol yada olduğun gibi görün diyorsunuz da herkez mi kötü anacım siz sütten çıkmış ak kaşıkmısınız kayınvalideleriniz hep kötü sizi kıskanıyor oğlunu çekemiyor ,ilginç valla iyi olmak, sabırlı olmak ne zamandan beri kötü bir erdem oldu merak konusu ! Olmayın yapmacık neden oluyorsunuz insanları koşulsuz sevemiyor musunuz hep bir çıkarcılık hep bir beklenti .Hep bana hep bana ne bencil insanlarız ya.

Back
X