aynen katılıyorum düşüncelerime tercüman oldunuz resmen..bende asla rol yapamam neysem oyum.. sırf arayı düzgün tutmak adına tatlı dilliymişim gösterisinde bulunamam..sonuçta oda insan bende..neden başkalarının istekleri doğrulrusunda hareket edeyim..ben onu değiştirmeye kalkışmıyorsam o şekilde kabul etmişsem, oda bi zahmet beni olduğum gibi kabul etmek zorundadır..herkes bir karakter taşır ve geçinmek mecburiyeti içinde olanlarda bu karakterleri olduğu gibi kabul ettikleri takdirde huzur sağlanır..yok tatlı dilli gibi rol yap, annecim diye kibar görün sürekli sor danış falan...bunlar geçici çözümler... asıl çözüm kendini olduğun gibi kabul ettirmektir ona... önceleri benim kyınvalidemde her kaynana gibi sürekli sormak danışmak bekledi, herşeye müdahale etti, her konuda fikir beyan etti, yönetmeye çalıştı...bende o sıraalar tamam annecim olur annecim,, şu şöylemi bu böylemi...napıyım annecim neyi nasıl yapayım annecim, sen daha iyi bilirsin annecim diye rol yapsaydım, emin ol şuan tepeme çıkarmış olurdum ve o mutluluktan uçarken ben üzüntü ve keder içinde dert yanar ve çare arar olurdum...belki o çok mutlu olurdu ama ben mutsuz olduktan sonra ne anladım başkalarının mutluluğundan..insan hayatta kendisi için yaşar...sırf başkaları için yaşarsan onların mutluluğu seninkinin önüne geçerse o zaman kaybetmiş ve mutsuz olmuş olursun..benim kayınvalidem zamanla beni öğrendi ona göre davranır oldu..bende onu öğrendim ona göre davranıyorum...birbirimizi olduğumuz gibi kabul etmek zorundaydık ve öyle olmalı zaten.. belli mesafe olursa arada herkes yerini bilir canım..mesafe herzaman iyidir..ve şu bir gerçektir ki uzun süredir bu forumda okuduklarımdan biliyorum, hiçbir kaynana öz kızı gibi olmaz gelinine..hiçbir gelinde öz anası gibi sevmez kaynanasını..o yüzden bunun çabasına girmek yerine aradaki mesafeyi ve yeri bilip teraziyi dengede tutmak lazım..böyle olursa huzur ve geçim sağlanır...diyeceğim o ki... neyseniz o olun..yalandan göstermelik tavırlarla çözüm bulamazsın... ne demiş mevlana YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL....