• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yakında kayınvalidem geliyor :(

Ooo siz daha çok konu açarsınız.Ya olduğun gibi ol yada olduğun gibi görün diyorsunuz da herkez mi kötü anacım siz sütten çıkmış ak kaşıkmısınız kayınvalideleriniz hep kötü sizi kıskanıyor oğlunu çekemiyor ,ilginç valla iyi olmak, sabırlı olmak ne zamandan beri kötü bir erdem oldu merak konusu ! Olmayın yapmacık neden oluyorsunuz insanları koşulsuz sevemiyor musunuz hep bir çıkarcılık hep bir beklenti .Hep bana hep bana ne bencil insanlarız ya.

sabırlı olmaya lafımız yok...ömür boyu sabretmek zorundayız elbette sevsekde sevmesek de... ama biz rol yapmanın yanlışlığından bahsediyoruz... rol yapıp iki yüzlü olmaktansa, gerçkeçi olup sevilmemek daha makbul... tatlı dil herşeyi çözmüyor...karşınızdaki insan tatlı dilden anlamayan biriyse yılan deliğinden çıkmıyor... herşey sizin düşündüğünüz gibi olmayabilir... ve farkındaysanız konu sahibi anlatmış..daha yeni evli ve yaşadıklarına bakın.... herşey tatlı dille olmuyo...hakkını savunmayı bileceksin...

sabırlı olmaya lafımız yok...ömür boyu sabretmek zorundayız elbette sevsekde sevmesek de... ama biz rol yapmanın yanlışlığından bahsediyoruz... rol yapıp iki yüzlü olmaktansa, gerçkeçi olup sevilmemek daha makbul... tatlı dil herşeyi çözmüyor...karşınızdaki insan tatlı dilden anlamayan biriyse yılan deliğinden çıkmıyor... herşey sizin düşündüğünüz gibi olmayabilir... ve farkındaysanız konu sahibi anlatmış..daha yeni evli ve yaşadıklarına bakın.... herşey tatlı dille olmuyo...hakkını savunmayı bileceksin...
Canım senin bu söylediklerine lafım yok zaten yazdıklarım konu sahibine değildi .Bazı yorumlar cidden yapıcı olmaktan çok uzak.Cadı ol,dişli ol hoş değil ki bunlar.Mesafeli ol,hakkını koru demek daha iyi değil mi ? Resmen körüklüyorlar zaten geleceği için gergin iyice stres yapacak.Yoksa bende akıl veririm hiç umursama umursamamak hayatta ki en büyük işkencedir suratına bakma ilgilenme demeyi.
İyi İnsan;
Aklından hiç kötülük geçirmeyen, saf insan değildir.
İyi İnsan;
Her şeyin farkında olup, iyiliği tercih edendir......

Canım senin bu söylediklerine lafım yok zaten yazdıklarım konu sahibine değildi .Bazı yorumlar cidden yapıcı olmaktan çok uzak.Cadı ol,dişli ol hoş değil ki bunlar.Mesafeli ol,hakkını koru demek daha iyi değil mi ? Resmen körüklüyorlar zaten geleceği için gergin iyice stres yapacak.Yoksa bende akıl veririm hiç umursama umursamamak hayatta ki en büyük işkencedir suratına bakma ilgilenme demeyi.
İyi İnsan;
Aklından hiç kötülük geçirmeyen, saf insan değildir.
İyi İnsan;
Her şeyin farkında olup, iyiliği tercih edendir......

canım haklı olduğun yerler var itiraz etmiyorum dişli ol demek belki bi açıdan yanlış kaçabilir...ama senin dediğin gibi de annecim demesi tamam he demesi herşye sabır göstermesi di bu kızcağızı yiyip bitirmezmi... ben dişli ol derken saygısız ol demedim..eğer yorumumu dikkatli okursan uyardım da, dişli ol derken saygısız ol demiyorum dedim...sadece susup pusup sessiz kalma hakkını savun dedim..akide hanım sizin kaynananız nezaketten anlayan biri olabilir..ve sizde bu durumu çözüp huzuru sağlamışsınız tebrik ederim...ama bakın bu kızın kaynanası nezaketten anlamıyor yatak odasına kadar girmiş..cinselliğine kadar uzatmış elini kolunu...düşünün artık bunlar bi anaya yakışmayan ayıp ve özel şeyler...ve böyle bi kadına da annecim diye sevgi gösterisinde bulunmak rolden başka bişey olmaz...bu öneriniz bi çözüm değil bence.. biraz daha empati kurmak lazım...senin kv gib değil bu kadın belli... yani amacım seni eleştirmek de değil yanlış anlama lütfen ama sadece polyanna gibi çözüm önerileri de işe yaramaz..biraz gerçekçi olalım lütfen...

canım haklı olduğun yerler var itiraz etmiyorum dişli ol demek belki bi açıdan yanlış kaçabilir...ama senin dediğin gibi de annecim demesi tamam he demesi herşye sabır göstermesi di bu kızcağızı yiyip bitirmezmi... ben dişli ol derken saygısız ol demedim..eğer yorumumu dikkatli okursan uyardım da, dişli ol derken saygısız ol demiyorum dedim...sadece susup pusup sessiz kalma hakkını savun dedim..akide hanım sizin kaynananız nezaketten anlayan biri olabilir..ve sizde bu durumu çözüp huzuru sağlamışsınız tebrik ederim...ama bakın bu kızın kaynanası nezaketten anlamıyor yatak odasına kadar girmiş..cinselliğine kadar uzatmış elini kolunu...düşünün artık bunlar bi anaya yakışmayan ayıp ve özel şeyler...ve böyle bi kadına da annecim diye sevgi gösterisinde bulunmak rolden başka bişey olmaz...bu öneriniz bi çözüm değil bence.. biraz daha empati kurmak lazım...senin kv gib değil bu kadın belli... yani amacım seni eleştirmek de değil yanlış anlama lütfen ama sadece polyanna gibi çözüm önerileri de işe yaramaz..biraz gerçekçi olalım lütfen...
Doğru söylüyorsun nabza göre şerbet vermek gerek,bazen bir paragraf anlatılmak isteneni anlatmaya yetmiyor işte.Kardeşim sakın yanlış anlama benim kimseye senden daha bilgiliyim senden daha tecrübeliyim gibiyim gösterme arzum yok.Ben genelde ayetlerden veya hadislerden yola çıkarak birazda kendi hayatımdan katarak yorum yapıyorum . Bir ayet insanı nasıl yanlış yönlendirebilir ? Biliyor musun kardeşim daha sonraları durulmuş insanlarla ilişkileri daha sakin olmuş kimselerle konuştuğum da benzer şeyler söylüyorlar,insanları olduğu gibi kabul etmek gerek.
Bu demek değil ki yatak odasına girebilir veya özel hayatına karışabilir.Bunu uygun bir dille direk söylemesi icap eder bence.
Ama farzı misal oldu diyelim, Dünyanın sonu mu bu? Kendimi yıpratmaya ruhumu yormaya değer mi . Eşimle aramı bozmaya huzurumu kaçırmaya değer mi.
Kaynana gelin terazisi 70 bin sene sürecekmiş:)) Onca günahım varken bir de o teraziylemi uğraşıcam başka derdim mi yok:)
Tatlı dilin çıkarmayacağı yılan yoktur ben yine söylediklerimin arkasındayım .Hem şimdi uzmanlar bile söylüyor gülümsemeye devam ederseniz beyniniz bile mutlu olduğunuza inanırmış.Siz güzel lisanla konuşursanız bir zaman sonra o şekilde de hissedersiniz.Bu illa annecim annecim demek değildir.Neyse bu söylediklerimin benzerini bakın bu linktede anlatmışlar bi göz atar umarım konu sahibi.Daha İyi İletişim Kurma Yolunda Kullanabileceğimiz Yedi Yöntem - adanakigem - Blogcu.com

eşimin yanında iyi arkasında kötü davranıyo geneldede herkezin içinde o böyle olur bu şöyle olur diyo
herşeye karısıyor "birde senbilirsin" olayı var herseyi sölüo ben karısmıyım sen bilirsin ama bunu yap
kızlar nasıl davrancam ben o lafları beni deli ediyor eşim arada kalıyor onu üzmek istemiyorum yeni evliyim akıl verin

istediği kadar desin duymamazlıktan gel boşver,çoğu dediğini yaptırmaya çalışıyor zaten :50: umursama

msjlar geliyor evlendinmi diye ben arkadaşla ayrı kişiyim belirteyim istedim gelmişkende yorum yapayım "sen bilirsin" demesi kötü birşeymi arkadaşım.
azcık sabırlı ol nasılsa hep beraber yaşamıyomussunuz.
ayrıca sen nasıl saygı gosterırsen ılerde gelınındende onu görürsün mutluluklar...

sürekli beraber değilsin ne kadar yanında kalacak bilmiyorum ama kısa süreliğine idare et canım.saygısızlık yapma bazı şeyleri duyma bazen he deyip bildiğini yap bazen onun dediğini yap gönlünü al.bu şekilde idare et.zıtlaşırsan tartışırsan eşinle de bozuşursun değmez biraz sabırlı ve politik olmak gerek evlilik böyle birşey işte yoksa yürütmesi zordur:31:

cinsel hayatınızdan onane ya..hayret bişiey..ona neden malzeme veriyorsunuz veya neden ona bahsetme zorunluluğu hissediyorsunuz...böyle bi mevzuyu neden behsetmiş olasınız ki anlamadım...bu konu sizin özeliniz.ve neden özelinize girme yetkisi hissediyor kendinde..canım yanlış anlama ama siz baya sessiz birisiniz sanırım herşeyi bilmesine fırsat veriyorsunuz...o böyle bişeyi sorsa bile anne bu özelim benim de kapat konuyu.. bak bakalım açabilme cüretinde bulunurmu...ne kadınmış arkadaş..oğlunun yapıp yapmadığına müdahale ediyor..yakında yatak odanıza gelip tariflerde bulunacak haa vay be... valla bugün sorma cüretini bulan yarın birgün bunuda yapar emin ol...

bencede katılıyorum

Son düzenleme:
valla canım senin yapacağın belli..azıcık diş göster..herşeye olur tamam dersen sessiz kalırsan ezilirsin bunu bil..azıcık dişli gelin olmak işe yarar...saygısızlık et demiyorum...sakın ha..ama hakkını savunmayı bil susma...mesafeni koru...herkes yerini bilsin...ezdirirsen kendini ezen bulunur unutma...kendin ancak kendini korursun..seni başkası koruma..eşin bile...

annemde çok ezildi baba tarafıma aynı durumda olmaz istemiyorum yol yakınken bu durumu asmam lazım

msjlar geliyor evlendinmi diye ben arkadaşla ayrı kişiyim belirteyim istedim gelmişkende yorum yapayım "sen bilirsin" demesi kötü birşeymi arkadaşım.
azcık sabırlı ol nasılsa hep beraber yaşamıyomussunuz.
ayrıca sen nasıl saygı gosterırsen ılerde gelınındende onu görürsün mutluluklar...

keske herseye sadece sen bilirsin dese ben karısmam diyo 2 san ye gecio ama böle olmalı tamam öle yapayım diyorum yok sen bilirsin diyo bi turlü tatmin olmuyo sonunda istegi olmazsa surat yapıo

bende gelinlerin her şeyi alttan almaması taraftarıyım. yeni evli sayılırım eşimin ailesine saygıda hiç kusur etmedim kayınvalidem de bana hep çok iyi niyetli görünürdü abdestinde namazında bi kadın sürekli elinde tesbih dualar falan onu görüp dua ettirirdim hatta anne senin duaların kabul oluyo bize şu iş için dua et falan diye. ama bu yıl tanıdığımı zannetttiğim kadından çok farklı bir kadın tanıdım. numaracı, kıskanç bir gece vakti evimden ayrılma durumuna getirdi beni. aileme laf söyledi oğlunu kullandığımız söyledi, ki ailemin evlendiğimizden beri maddi olarak kendi ailesinden çok daha fazla bize yardımları olmuştur. Ama ben de altta kalmadım, kendisine bir şey demesende annen böyle düşünüyorsa hemen boşanalım dedim, sonuçta mesleğim elimde, o yüzden eyvallahım yoktur eşimde bunu bilir. eşim alttan aldı. bu olaydan sonra evde bayılma numaraları falan yaptı duygu sömürüsü için.

yalnız burdan kimse kayınvalidesiyle çataçat kavga etsin demiyorum ama eskisi gibi kayınvalide her şeyi yapar gelin susar olayına karşıyım. herkes birbirine saygı duyacak benm ailem nasıl eşimin ailesini sayıyorsa ve eşimin yanında onlara laf söylemiyosa kimse beni binbir fedakarlıkla yetiştiren aileme laf edemez diye düşünüyorum.

İşin iy tarafı kayınvalidemin gerçek yüzünü erken öğrenmiş olmam çok iyi niyetli biri olduğunu düşündüğüm için çok hayal kırıklığına uğrasam da bende bundan sonra onun taktiklerini kullanıyorum. o yüzden eşimin ve başkalarının yanında bana canım cicim davranan ama yalnız olduğumuzda laf sokmaya çalışan kayınvalidemi arama sıklığımı 2 haftada bire düşürdüm hatta tercihen kayınbabamla bir arada olduğu saatlerde kayınbabamı arayıp selam söylüyorum.Bunu ondan öğrendim:) Ama hala bazı şeyler saygı sınırıma takılıyo.Bana telefonda laf sokmalarına tam olarak onun metodu ile karşı gelemedim.:34:

Sen en iyisi o cadolaz kaynanan gelince yapış kocana sakın yalnız bırakma doldurur bak boşattırır seni alimallah.İstemez oğlunun iyiliğini,mutluluğunu neden istesin ki zaten çekemiyor seni beceriksiz gudubet bişeysin onun gözün de. Sakın kocana anlatmayı unutma annesinin ne kadar kötü biri olduğunu görsün .Sanırım bu tarz yorumlar bekliyor bazı kimseler kusura bakmayın ama doğru bildiğimi söylemekten çekinmeyeceğim...

eşimin yanında iyi arkasında kötü davranıyo geneldede herkezin içinde o böyle olur bu şöyle olur diyo
herşeye karısıyor "birde senbilirsin" olayı var herseyi sölüo ben karısmıyım sen bilirsin ama bunu yap
kızlar nasıl davrancam ben o lafları beni deli ediyor eşim arada kalıyor onu üzmek istemiyorum yeni evliyim akıl verin

sen bilirsin diyorsa sende bildiğini yap o zaman 3 maymunu oynayacaksın canım uzakta oturuyolar sanırım kendını üzdüğüne değmez :D bol şans

bende gelinlerin her şeyi alttan almaması taraftarıyım. yeni evli sayılırım eşimin ailesine saygıda hiç kusur etmedim kayınvalidem de bana hep çok iyi niyetli görünürdü abdestinde namazında bi kadın sürekli elinde tesbih dualar falan onu görüp dua ettirirdim hatta anne senin duaların kabul oluyo bize şu iş için dua et falan diye. ama bu yıl tanıdığımı zannetttiğim kadından çok farklı bir kadın tanıdım. numaracı, kıskanç bir gece vakti evimden ayrılma durumuna getirdi beni. aileme laf söyledi oğlunu kullandığımız söyledi, ki ailemin evlendiğimizden beri maddi olarak kendi ailesinden çok daha fazla bize yardımları olmuştur. Ama ben de altta kalmadım, kendisine bir şey demesende annen böyle düşünüyorsa hemen boşanalım dedim, sonuçta mesleğim elimde, o yüzden eyvallahım yoktur eşimde bunu bilir. eşim alttan aldı. bu olaydan sonra evde bayılma numaraları falan yaptı duygu sömürüsü için.

yalnız burdan kimse kayınvalidesiyle çataçat kavga etsin demiyorum ama eskisi gibi kayınvalide her şeyi yapar gelin susar olayına karşıyım. herkes birbirine saygı duyacak benm ailem nasıl eşimin ailesini sayıyorsa ve eşimin yanında onlara laf söylemiyosa kimse beni binbir fedakarlıkla yetiştiren aileme laf edemez diye düşünüyorum.

İşin iy tarafı kayınvalidemin gerçek yüzünü erken öğrenmiş olmam çok iyi niyetli biri olduğunu düşündüğüm için çok hayal kırıklığına uğrasam da bende bundan sonra onun taktiklerini kullanıyorum. o yüzden eşimin ve başkalarının yanında bana canım cicim davranan ama yalnız olduğumuzda laf sokmaya çalışan kayınvalidemi arama sıklığımı 2 haftada bire düşürdüm hatta tercihen kayınbabamla bir arada olduğu saatlerde kayınbabamı arayıp selam söylüyorum.Bunu ondan öğrendim:) Ama hala bazı şeyler saygı sınırıma takılıyo.Bana telefonda laf sokmalarına tam olarak onun metodu ile karşı gelemedim.:34:

cnm aynı durumdayız bende sonradan böyle oldu kimseye söyleyemem inanmazlar çok iyi imaj çiziyo ama benm arkamdan ben kötülük yapmışım gibi eşimin yanında ezik numarası yapıo ben de sussam inadıma yapıo duymazdan gelsem olmuo konusmuyo birdaha eşimde ne yaptın dio bana

Sen en iyisi o cadolaz kaynanan gelince yapış kocana sakın yalnız bırakma doldurur bak boşattırır seni alimallah.İstemez oğlunun iyiliğini,mutluluğunu neden istesin ki zaten çekemiyor seni beceriksiz gudubet bişeysin onun gözün de. Sakın kocana anlatmayı unutma annesinin ne kadar kötü biri olduğunu görsün .Sanırım bu tarz yorumlar bekliyor bazı kimseler kusura bakmayın ama doğru bildiğimi söylemekten çekinmeyeceğim...

çok istiyorum inan haddini bildirmeyi ben hayatımda kimseye ezdirmedim kendimi sırf bu yuzden sen evlenemezsin evlilik zor alttan çok alman gerecek durumlar var dediler bende anladım zorlanıyorum artık bak bişey anlatayım çıkardıgı olaylar okadar komikki mesela birsey fazlalaık çıktı ben bunu kaldırayım lazım olur diyorum sesli düşünerek 1 dakka geçio bana dioki sen onu kaldır bnm kızım 10 yıl sakladı atacaksan sen bilirsin diyo ben az once kaldıracam dedim ya diorum susup surat yapıo gunlerce evime esya alıyorum begeniyorum bunu alayım diorum satıcıya bence o iyi değil ama sen bilirsin diyo tamam anne sen beyendiğini göster diyorum bu diyo bende sırf sussun diye tamam bunu alalaım diyorum satıcıya satıcı değiştiriyo diyoki gayet masum sekilde ev senin evin sen sec en iyisi ben karısmayım diyo bende zaten begenmedim diye tamam diyorum begendiğimi alıyorum sonra bana diyo onu almamalıydın dinlemedin beni psikolojik baskı altındayım hep delircem

sürekli beraber değilsin ne kadar yanında kalacak bilmiyorum ama kısa süreliğine idare et canım.saygısızlık yapma bazı şeyleri duyma bazen he deyip bildiğini yap bazen onun dediğini yap gönlünü al.bu şekilde idare et.zıtlaşırsan tartışırsan eşinle de bozuşursun değmez biraz sabırlı ve politik olmak gerek evlilik böyle birşey işte yoksa yürütmesi zordur:31:

anladım ki çare yok ya ona ezilmeyip cevp versem eşimle kötü olacam yada bnm evimde onun istekleri gecerli olacak ikiside çok kötü evime çok baglıyım çöpü bile bnm olsun istiyorum çok mu sey

yeni evlisin,yeni bir hayata ve herkesin birbirine alışma sürecindesiniz..mesela eşyalarının yerinimi değiştirdi kendin için uygun bir açıklama yapıp eski yerinde kalmasını sağlarsın kırmadan,bu çözzüm olmadı mı bekle gidince kendin istediğğin gibi düzeltirsin..kendini üzüp sıkma , kendini sıka sıka hasta edersin allah korusun..rahat ol,rahat davran..herkesin binbir çeşit huyu var,herkesi kendimiz gibi beklememek,biraz empati kurabilmek ve eğer karşıdaki oyunlu,içten pazarlıklıysa saygıyı elden bırakmadan ve belli etmeden biraz mesafe koymak en iyisi..Allah yardımcın olsun...

Back
X