yakında kel kalmaktan korkuyorum :(

21 yasindayim cok eskiye dayaniyo 10 sene falan olmustur. Bogazinin altinda falan mi var tuylenme benm var oralarda sulale de de var bu yuzden genetik oldugunu dusundum hep

Evet yüzümdekileri lazerle hallettim.vucudumda da var eskiden beri ama düzenli aģda yaptiriyorum baya azaldı.hormon ilaćları da düzenledi şuan pek bi sorunum kalmadı aslında.saç dökülmem iki senedir var benim.ailede tüylenme sorunu olan bayan var ama saćla ilgili bi sorun yok kimse de .bi babam bariz kel yani.babamdan mı gećmis oluyo bu durumda anlamiyorum ki siz de var mı ailede saçszlk sorunu olan birileri

Şuan kazıtmam mümkün değil.belki son çare olabilir ilerde.sizin de genetik mi şuan ne durumda saçlarınız?

Benimki keyfi bişeydi, saçlarım ince telli ve seyrek, belki bi işe yarar sıklaşır dedim ama değişen bişey olmadı, şu anda doğum sonrası ve demir eksikliğinden dolayı çok dökülüyor, kazıtmam 10 sene önceydi

Baba tarafinin saci vrdir hatta babam bazen der bizim zamanimizda sampuan yoktu hep sabun kullandim saclarim dokulmedi yada dedemden ornek verir kulle yikardi sacini saclari dokulmedi diye annemin dokuluyo kesin onunkide genetiktir dayimin da dokulmus:) anne tarafinda var yani:) yuzumde tuy sıkıntısı yok da vucudumu agda yaptiktan sonra cok cabuk uzuyolar onalrdan da biktim saclarimdan da biktim herseyden biktim tuy istemeyiz aldigimiz halde cikar sac isterz dokulmemesi icin ugrasirirz ama ne care.

Son düzenleme:
Benim de genetik dökülmem var.hangi doktorlara gittin canım ve olumlu olumsuz neler söyledi doktor? Benim yeni saçlarım çıkıyo ama dökülüyo tekrar.

Normal devlet hastanesi canim. Bende bi solusyon kullaniyordum cikiodu dokuluyordu ama igne tam cozum dokulmuyr cikanlar.

mrb cnm. yorumları okuyamadım belki yazan olmuştur ama bende yazmak istedim.. bende aynı sorunlarla uğraşıorum ( pco hastasıyım ve erkeklik hormonum tavan yapmış durumda(( 3-4 yıl gynella ve andracur kullandım şikayetlerim neredeyse bitmişti ama regl sıkıntısı çıktı kanamam kesilmiordu ekim ayında bıraktım ilaçları ama aşırı derecede saçlarım dökülmeye başladı taramaya korkuyordum yanlardan açılmalar başladı cildiyeye gittim pco ve erkeklik hormonundan dedi bende nette araştırırken yılan yağını okudum kendi kafamca aktardan yılan yağı-badem yağı-argan yağı aldım karıştırdım haftada 3 kere saç diplerine masaj yaparak 2-3 saat beklettim böyle devam ettim çam trebentide aldım yarım şişe bebe şampuanıyla karıştırdım ve bu şekilde uyguladım (şampuan olarak sadece bebe şampuanı kullan içinde kimyasallar daha az olduğu için zararlarıda az oluyor die duymuştum) ve gerçekten açılan yerlerde küçük küçük saçlar çıkıor sımsıkı topladığımda yeni çıkan saçlar bariz ortaya çıkıyor ve seviniorum ben günlerce ağlamıştım artık o dökülmelerin hepsi bitti çok şükür şimdide sadece aldactone başladım bu seferde başka sıkıntılar ortaya çıktı adet kanamaları 10 günde 1 olmaya başladı tabi tüylenmemde geri geldi (( umarım saçlar için yardımcı olabilmişimdir ben çok memnun kaldım sanada yararı olur..

Normal devlet hastanesi canim. Bende bi solusyon kullaniyordum cikiodu dokuluyordu ama igne tam cozum dokulmuyr cikanlar.

Çok sağ ol canım.peki cildiyeye mi kadın doğuma mı gidiyosun ? ne kadar sürede vuruluyosun iğneleri? Ayrıca hormonlar icin ilaç kullanıyo musun? Cok soru soruyorum kusura bakma ama anlarsın beni ben de burda cildiyeye gittim ama ilgilenmediler hiç.sizin burda paylastıklarınız benim için umut oluyo..

Kesinlikle oldun canım Allah razı olsun insallah bi daha hiç yasamazsın bu sorunu.bir iki arkadaş daha bahsetmis yaglarla bakımın işe yaradigindan mutlaka baslycam denemeye.ben de minoxil kullandım yeni saçlar çkması icin çkanlar döküldü tekrardan.şuan azalttim minoxili hala kisa kisa saćlar dökülüyo.aldactone ve dianeyi 5 aydır falan kullaniyorum.tüylenmeye iyi geldi baya..ama bi saça kesin çözüm bulamadım.insallah çare olur paylastikların bana da.

Olur inş bende bir sürü piyasada satılan pahalı şampuanlardan denemiştim ama hiç yararını görmedim kesinlikle bebe şampuanı kullan çam terebentiyle karıştır şifa allahtan inş bütün bu sorunlarımız birgün hepsi biter

Kadin dogum.nerden cikti ? cildiyeye git. alopesi vardi bnde kortizon ignesi 3 haftada bir .

Ben de birkac yildir cok ciddi sac dokulme problemi yasiyorum. Arastirip bir suru para bayilip unlu bir doktora gittigim bile oldu, bircok sampuan ve ilac denedim.. En son 3-4 ay once yine bir dermatologa gittim, tam kan ve hormon testlerim yapildi. Her sey ama her sey normal. Referans aralik disinda cikan tek bir degerim yok o derece. Ama dokuluyor iste saclarim, doktor en son genetik dedi ama ailemde de oyle ciddi sac problemi yasayan kimse yoktu. Son 1-2 aydir Loreal'in dokulmeye karsi Densite sampuaniyla (adindan tam emin olamadim, banyoya gitmeye de usendim simdi ama aratirsan cikar herhalde ) Aminexil advanced serumunu kullaniyorum. Erkek arkadasim bir kuafor tanidigi ile konusmus, o onermis bunlari. Dokulmeye yarari oldu mu dersen emin degilim acikcasi, yani yine cok dokuluyor, ama sanki minik minik saclar cogaldi gibi geliyor. Bir de serum saclarimda yaglanma yapmadi, aksine yaglanmasini geciktirdi. Bu acidan da benim icin cok yararli oldu, cunku saclarim azaldigi icin normal yaglanmaya basladiginda bile yapisiyordu birbirine. Bir deneyebilirsin. Bir de herhangi bir eksikligim olmamasina ragmen 5 gun once Solgar biotin aldim 5mg, onu kullanmaya basladim. Bugun sanki birazzzcik daha az dokulmus gibime geldi

benımde cok dokuluor.. 2-3 ayda bı kestırdıkden sonra pek dokulmemeye basladı.. ama genede dokuluor..

Kadin dogum.nerden cikti ? cildiyeye git. alopesi vardi bnde kortizon ignesi 3 haftada bir .

hormonlardan da kaynaklanabiliyo diye kadın doğumu sordum.yarın cildiyeye gidip sorcam kortizon iğnesini.iğnenin ismini biliyosan öğrenebilir miyim?

piyasada bir sürü kortizon iğnesi var.eczacı arkadaşım var ismini öğrenmemi o istedi özellikle.o yüzden sordum.neyse tekrar teşekkür ederim yardımın için.

bu arada alopesi demiştin ama saçkıran için uygulanıyormuş bu tedavi .

hormonlardan da kaynaklanabiliyo diye kadın doğumu sordum.yarın cildiyeye gidip sorcam kortizon iğnesini.iğnenin ismini biliyosan öğrenebilir miyim?

bende 7 sene önce vurulmuştum.şuan ismini hatırlamıyorum ama evde bir araştırayım.
ismini görüntüsünü görsem hatırlarım.ben 3 kere kalçadan vuruldum.ilk ikisi aynı marka,üçüncüsü muadili idi.
ilk vurulduğumda dökülmeyi direk kesti,bir iki tel anca.ama aradan bir ay geçtikten sonra aşama aşama artarak,
yine eski haline geldi.sonra tekrar iğne vuruldum.ama hiçbir zaman ilk iğnedeki gibi etki olmadı.ilk iğnede de zaten tekrar eski haline
gelmişti 1 ay içinde.
erkek tipi olup olmadığını önce çekme yöntemi ile belirliyorlar.sonrasında emin olmak için bazı doktorlar biyopsi alıyor.
ama senin hormonlarda sıknıtı var.pko var.saç dökülme nedeni bu.bence tedaviyle düzelir.
vitaminlerine de baktır.5 ay çok uzun bir süre değil çünkü.
kalıcı olmasın inşallah.
ayrıca bende saçkıran yoktu genel dökülme,hormonlarda problem yok,ara ara demir eksikliği çıkıyordu.
genel dökülmeyi biraz kesmek için yapıldı.

Son düzenleme:
piyasada bir sürü kortizon iğnesi var.eczacı arkadaşım var ismini öğrenmemi o istedi özellikle.o yüzden sordum.neyse tekrar teşekkür ederim yardımın için.

arkadaşın alopesi aretea yani saçkıran sizinki androgenetik alopesi kortizon sizde işe yaramaz. metabolik sendromunuz pco insülin direnci kilo troid biotin b12 çinko demir eksikliği proteinden eksik beslenme bunlara dikkat. son çare minoxil kullanabilirsiniz. gecmis olsun

teşekkür ederim.cilt doktoruna gittim bugün.yan etkileri çokmuş kortizon iğnesinin,önermiyo kesinlikle.dediğiniz gibi benim genel bir dökülme var zaten saçkıran olmadığı için muhtemelen fayda da etmycekti.çinkom düşük çıktı biraz.çinko hapı verdi.minoxili 1 haftadır azaltıyordum.küçük küçük saçlarım hızla dökülüyo 1 haftadır sanırım bu yüzden.minoxile devam edicem şu ana kadar daha etkili bi çözüm bulamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…