(( neyse ki şanslıyız bu konuda.ben de erkek ark.dersteği olmasaydı şuanki durumumdan kötü olurdum psikolojik açıdan.bu arada canım face hesabın varsa arkadaş olabiliriz istersen.birbirimize destek oluruz.
birde tiroid ( guatr da deniliyor diye biliyorum)varmı diye kontrol ettirdiniz mi.beni o dönemde kadın doğum ile birlikte endokronolojiye de yönlendirmişlerdi.bende troidle ilgili bir durum çıkmadı ama siz kontrol ettirmediyseniz onuda göz ardı etmeyin çünkü saç dökülmesinin nedenlerinden biri de tiroid hastalıkları.
rica ederim, ben iki yıldır bu ürünün şampuanını, ovex isimli yoğun bakım maskesini ve dopıng dediğim ürününü kullanıyorum çok memnunum. sizin sorununuza şu an uygun olan da dopıng olan ürün. ayrıca bu konuyu kafanıza çok da takmayın ne kadar takarsanız o kadar stres yaparsınız ve bu da dökülmeyi arttırır
yaşadığın mutsuzluğu çok iyi anlıyorum çünkü aynı korkulara ben de kapıldım, hala da korkuyorum. benim de bundan üç üç buçuk sene evvel başladı dökülmem. öncesinde dökülme diye bişey bilmezdim. dermatoloğa gittim o da dahiliyeciye yolladı. demir eksiliği vs haydi demir ilaçları kullandım ama bir dönem baya dökülmeye devam etti. bu üç buçuk yıllık süre içinde değişik dönemlerde dökülme devam etti. en son geçen yıl öyle çok dökülmeye başladı ki anlatamam, avuçla böyle. elimi her attığımda içim gidiyodu allahım kel kalıcam ben dedim. yeniden dermatoloğa gittim. minoksil verdi. bir de bir kadın doğumcu ya da endokrin uzmanı görsün benim yapabileceğim bişey kalmadı artık dedi. ve dermatolog şunu da dedi, baba tarafını sordu, benim baba tarafında ne yazık ki erken yaşta dökülme var. erkek tipi dökülme de olabilir dedi. ben tabi çok korktum hocam kel mi kalıcam dedim, o da güldü kel kalmazsın ama az saçla hayatına devam edeceksin benim gibi dedi. 50 li yaşlarda bir kadın, onun da saçları seyrekti ama estetik olarak öyle göze batan bişey yoktu.
neyse ben endokrine gittim. aynı dediğin gibi benim de testesteronum çok yüksek çıktı. bir de ultrasonda minik kistler görüldü. doktor diane 35 verdi. üç ay kullandım. kullanırken benim birinci ayda falan dökülem durdu. öyle mutlu oldum ki.. ama üçüncü ay bitip kontrole gittğimde yine dökülme başlamıştı. kan tahlilinde testesteron birazcık düşmüş ama hala yüksekti. doktor bişey demedi. yine bir 3 aylık diane 35 daha verdi. şuan kullanıyorum ve son bir aydır saçlarım yeniden çok dökülmeye başladı. her sabah elimi bi atıyorum bir avuçsonra gün içinde saçlarımı topluyorum görmemek için bir de aynı bak dediğin gibi yeni çıkan saçlarımda dökülüyor bebek saçlarım
yani bunun çaresi nedir bilmiyorum.üzülmeyeyim diyorum ama elimde değil saçlarım bi avuç kaldı. bu yüzden sürekli kestiriyorum dökülme dönemlerinde. ama bak erkek tip dökülme bile olsa kel kalmıcakmışız doktor öyle dedi. öyle gür saçlarımız olmayacak ama hayatımızı sürdürecek kadar saçımız olcak için rahat olsun. bak üzüldükçe inan daha çok artıyor.
buradan haberleşir dertleşiriz o zaman canım :)Maalesef canım face kullanmıyorum... Ben de şanslı oldumu hissediyorum sevgiliykende herşeyime koşan sevgiliydi sözlüykende
Saçı fazla dökülenler kervanında +1benimde kafama taktığım en büyük sorun bu.ve hiç bir nedeni yok.Cildiyecilere ayrı gıcığım hemen ya ampul yazmaya kalkar ya minoxil bide yapçak bişey yok derler neden çözümü yok bu illetin ((((
içime su serptin çok çok teşekkür ederim..beni bana anlatıyosun eminim aynı hisleri paylaşıyoruz.benim 60 yaşlarında bi halam var ince telli ve çok seyrek kısa saçları var.babamın zaten 40lı yaşlarda tepe bölgesi tamamen kel kaldı.anne tarafımda dayılarımda var problem.annemde ve teyzelerimde yok.sanırım ben baba tarafından almışım bu sorunu.ben de çok düşünürdüm.en büyük örnek halam benim için saç tipi falan aynı benimle 60küsür yaşında olmasına rağmen kel değil az da olsa saçları var hala.onun gibi olabilirsem o yaşa geldiğimde şükrederim.yeterki tamamen kaybetmemeyim saçlarımı az da olsa olsun razıyım.o kısa saçlar döküldüğünde paniğe kapılıyo insan o yüzden kapılıyorum bu kötü düşünceye.benimde ultrasonda minik kistler çıktı tüylenme şikayetim halen var ama çok dert etmiyorum çözümü var en azından.adetim her ay aynı tarihte başlıyo ama miktar olarak çok az.acaba yeterince olmadığı için dökülüyo olabilir mi buunu da düşünüyorum....şuan için beni mutlu eden tek şey doktorun tamamen kel kalmycağımızı söylemiş olması.umarım dediği gibi olur...
okurken gözlerim doldubenim de baba tarafında var, aynen tepe bölgeleri tamamen kel. ama kadınlarda yok. babaannem nur içinde yatsın 78 yaşındayken bile saçları küttü ve baya vardı diyebilirim..anne tarafında kadınlarda da yok dökülme. ben niye böyle oldum bilmiyorumbak adet kanamasının azlığıyla ilgisi yok, çünkü benim öyle çok oluyor ki ve 6 gün kadar sürüyor düşün, bu yüzden sürekli kansızlığa bağlı demir eksikliği oluyorum. bu arada 30 yaşıma girmek üzereyim ve bugüne kadar hayatımda hiç saç boyatmadım.düzleştirici bir kere bile kullanmadım. ve fön bile çektirmişliğim iki üç kezdir. çünkü saç derim çok hassas. düşün ki buna rağmen üç yıldır oluk oluk dökülmeler oluyor..bir de senin de öyle oldu mu bilmiyorum ama ince telliydi saçım, ama şimdi daha da inceldi resmen bebeklerin saçı oluyor ya, tüy gibi. saç tellerim resme tüy gibi yarabbim hayır çıkan saçlarım da çok cansız ve döükülüyor. onlar dökülürse yeni saç nasıl olcak düşünmeyim diyorum ama düşünüyorum işte
ben de bir dönem dışarıda insanların saçlarına bakıyordum sürekli. bazen kendi yaşlarımda seyrek saçlıları görünce içime su serpiliyodu.. ve ben de bir dönem rüyamda hep kabuslar gördüm saçlarımla ilgili..bir kadın için saç çok önemli bunu kimse inkar edemez. allah şu kalan üçbeş telimizi de bize bağışlasın inşallah..
bu arada kullandığım şampuanı da yazayım, zigavus diye sarımsak özlü bir şampuan. saç dökülmesine iyi geliyomuş. bana olumlu bir etkisi olmadı gibi ama bitsin diye devam ediyorum..
okurken gözlerim dolduyani anlamam gereken şu bu kaçınılmaz sondu ben saçlarımı boyattığım düzleştirdiğim için süreci hızlandırdım sadece..belki 30uma yaklaşırken bu hale gelcekti saçlarım ama şuan böyle...evet saçlarım zaten normalde ince telli ve yağlıydı gittikçe incelmeye devam ediyor..anlattığın her şey mevcut bende...adet azlığı ile ilgisinın olmamasına sevindim.en azından onu takmıycam kafama artık acaba diye.şu durumda ne yapsak boş yani kaderimize razı olcak.tüm imkanları kullanıyoruz çare bulmak adına yine de olmuyo sa takdir-i ilahi diyeceğiz... hayır olsun sonumuz....
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=405096canım bi bak bu topiğe.eminim ki fayda görürsnmerhaba arkadaşlar.benim sorunum saçlarımın dökülmesi...nedenini henüz bulabilmiş değilim ama yüksek ihtimalle genetik erkek tipi dökülme yaşıyorum.Aslında her şey 2 sene öncesine kadar normaldi.üniversite son sınıftayken saçlarımın yoğunluk olarak azalmaya başladığını farkettim.daha öncesinde saçlarımı defalarca boyatıp sıkça düzleştirici kullanıyordum.saçlarımın bu sebepten döküldüğünü düşündüm.düzleştiri kullanmayı bıraktım.cildiyeye gittim bir de kan değerlerim normal çıktı.ben de çok üstüne düşmedim konunun düzelir toparlanır yeniden diye düşündüm.ama son bir senedir bi anormallik olduğundan emin oldum.saçlarım genel olarak çok seyreldi yanlar açılmaya başladı yeni çıkan minik saçlar dökülmeye başladı vs...kadın doğuma başvurdum bunun üzerine hormon tahlili yapıldı.testosteron hormonum normal değerlerin 7 değer üzerinde çıktı tüylenme şikayeti de eklenince doktor dökülmeyi pko ya bağladı.yaklaşık 4 aydır diane 35 ve aldactone kullanıyorum.fakat dökülme aynı şiddette devam ediyor.bu da bana genetik dökülmeyi düşündürüyor...bu arada bu 4 ay içinde mezoterapi ve prp de yaptırdım.hiçbir değişiklik göremedim.sanırım yapılabilecek her şeyi yaptım.son olarak bu ay içinde bi endokrin uzmanına gidicem.fakat pek bi umudum kalmadı.şuan psikolojik olarak çok kötü durumdayım.kendime olan güvenimi yitirdim.saçlarımı tamamen kaybetme korkusuyla yaşıyorum her gün.kötü kötü rüyalar görüyorum..henüz 24 yaşındayım ve eğer bir çözüm bulamazsam bu hızla devam ederse tamamen kaybedicem saçlarımıbenimle aynı durumda olan ve bu soruna bi şekilde çözüm bulmuş birileri varsa aranızda yardımlarınızı bekliyorum.
evet süreci hızlandırmış olabilirsin çünkü çok sık boyattım ve düzleştirici kullanıyordum dedin. bunlar gerçekten saçın ömrünü kısaltıyor..ben hiçbir şey yapmadığı halde 26 yaşımın sonlarına doğru başladı..bir de bende dermait seboreit var. saç derisinde büyük büyük kabuk kepekler. o yüzden kimyasal bir işlem yaptıramıyorum.12 yaşımdan beri var ama o dökülme yapmıyor. losyonları şampuanı vs dönem dönem kullanıyorum, biraz geçer gibi oluyor sonra bi bakıyorum bütün saç derisini sarmış. hele ki çok üzüldüğümde.. mesela siyah bir şey giyeyim saçlarımı açamam..ben bununla yaşamaya alıştım.. ama saç dökülmesi hiçbir şeye benzemiyor. resmen psikolojik travma..sen çok şanslısın ki seni seven destek olan bir erkek var hayatında..o seni sevmiş, beğenmiş, hayat arkadaşı olarak seçmiş.. hem az saçla da olsa hayatımıza devam edicez sakın korkma..
mutlu, huzurlu , sağlıklı bir yaşam dilerim
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=405096canım bi bak bu topiğe.eminim ki fayda görürsn
merhaba arkadaşlar.benim sorunum saçlarımın dökülmesi...nedenini henüz bulabilmiş değilim ama yüksek ihtimalle genetik erkek tipi dökülme yaşıyorum.Aslında her şey 2 sene öncesine kadar normaldi.üniversite son sınıftayken saçlarımın yoğunluk olarak azalmaya başladığını farkettim.daha öncesinde saçlarımı defalarca boyatıp sıkça düzleştirici kullanıyordum.saçlarımın bu sebepten döküldüğünü düşündüm.düzleştiri kullanmayı bıraktım.cildiyeye gittim bir de kan değerlerim normal çıktı.ben de çok üstüne düşmedim konunun düzelir toparlanır yeniden diye düşündüm.ama son bir senedir bi anormallik olduğundan emin oldum.saçlarım genel olarak çok seyreldi yanlar açılmaya başladı yeni çıkan minik saçlar dökülmeye başladı vs...kadın doğuma başvurdum bunun üzerine hormon tahlili yapıldı.testosteron hormonum normal değerlerin 7 değer üzerinde çıktı tüylenme şikayeti de eklenince doktor dökülmeyi pko ya bağladı.yaklaşık 4 aydır diane 35 ve aldactone kullanıyorum.fakat dökülme aynı şiddette devam ediyor.bu da bana genetik dökülmeyi düşündürüyor...bu arada bu 4 ay içinde mezoterapi ve prp de yaptırdım.hiçbir değişiklik göremedim.sanırım yapılabilecek her şeyi yaptım.son olarak bu ay içinde bi endokrin uzmanına gidicem.fakat pek bi umudum kalmadı.şuan psikolojik olarak çok kötü durumdayım.kendime olan güvenimi yitirdim.saçlarımı tamamen kaybetme korkusuyla yaşıyorum her gün.kötü kötü rüyalar görüyorum..henüz 24 yaşındayım ve eğer bir çözüm bulamazsam bu hızla devam ederse tamamen kaybedicem saçlarımıbenimle aynı durumda olan ve bu soruna bi şekilde çözüm bulmuş birileri varsa aranızda yardımlarınızı bekliyorum.
Allah razı olsun yardımınız için çok teşekkür ederim.ben sarımsak özlü şampuan kullanıyorum bi süredir.ama sarımsak tüketmeyi denemedim.sizin gibi birkaç kişi daha önerdi mutlaka düzenli tüketicem.ve söyledğiniz tarifi de uygulamaya başlıcam.o kadar çok harcama yaptım ki en azından maddi olarak zorlamycak bi şey.saç ekimini ben de çare olarak görüyodum.bikaç merkezle görüştüm kadınlarda başarılı olamadıklarını söylediler.benim her yerden eşit oranda döküldüğü için ense bölgemde yeterli verici yok malesef.ama topic düşünebilirim ilerde..bu arada doğum kontrol hapını testosteron hormonunu baskılamak için kullanmaya devam edicem.doktorum sakıncası olmadığını söylemişti.tekrar sağ olun desteğiniz için...:)Oncelikle gecmis olsun, sac bir kadin icin cok onemli oldugundan uzucu bir durum; biliyorum.
Benim annem de ayni sorundan muzdarip. Erkek tipi dokulme var onda da. Dermatoloji uzmani prof.larin ozel muayehanelerine kadar gitti, bir sey elde edemedi.
Kadinda da erkekte de kadin ve erkek hormonlari bulunur. Kadinlik hormonlari cok olan kadin, tam tersi erkek olur.
Sizde erkeklik hormonlarinda bir kadina nazaran fazlalik var. Sizi erkek yapacak kadar degil asla, ama vucutta erkeklere ozgu durumlar olusturabilecek kadar... Erkek tipi sac dokulmesi de buna ornek iste.
Oncelikle paniklemeyin ve kesinlikle kafanizi bu duruma takmamaya calisin. Kolay degil ancak biraz kendinizi ferahlatmaya bakin. "Amaaan hic bir sey yapamadim, ektiririm. Olum mu var bunun sonunda?" gibi telkinlerle kendinizi iyi hissetmeye calisin.
Ote yandan her gun duzenli olarak sarimsak tuketin. Sarimsak mucize gibidir bu iste. Sagladigi degisime inanamayacaksiniz.
Lakin dokulme erkek tipi oldugu icin bunlar yeterli degil.
Simdi size verecegim kuru, annesi erkek tipi dokulmeden muzdarip biri olarak lise sonda baslayip universiteye kadar devam eden dokulmelerle bas etmeye calisirken buldum. Bende feci ise yaradi. Kurtardi saclarimi. Ve annemde de sac dokulmesini durdurdu. Acik alan fazla oldugu icin kapatmadi ama dokulme durdu.
Kür soyle:
Guvendiginiz bir aktarcidan bir sise tatli badem yagi, bir sise de yilan yagi alin. Bir eczaneden de Bepanthen d vitamini ampulu alin. Sac icin derseniz anlarlar. Tercihen sac dokulmesini onleyici sampuanlardan birini kullanin. Yeni alinmis sampuanin ustunden bir cay bardagi kadarini alin, yer acmamiz gerek cunku. Sonra bu sampuanin ustune yarim sise badem yagi ve yarim sise yilan yagini dokun. D vitamini ampulleri 5 tanedir bir kutuda; 3'unu sampuanin icine kirin. Saclariniz uzunsa mutlaka sac kremi kullanin. Kisaysa gerek yok. Kullandiginiz sac kremine de kalan badem yagini ve 2 ampulu kirin. Siseleri iyice sallayin ki guzelce karissin.
Artik tek yapmaniz gereken her banyoda bu sampuani ve sac kremini kullanmak.
Cok ise yariyor. Bu sayede saci kurtulan bircok kisi taniyorum ben ki biri de benim.
Son olarak haftada bir gun saciniza argan yagi surun ve mumkunse bir boneyle sarip birkac saat bekletin.
Tum bunlari yapmayi surdurun. Pes etmeyin.
Baktiniz ise yaramadi -olur ya- dokulme artti, saciniz acildi. Sac ekimleri yapiliyor artik, caresiz degilsiniz.
Ekime bir sekilde yanasmadiniz farz edelim. Topik diye bir markanin keratin tozu var. Saciniza dokuyorsunuz ve saclarinizdaki aciklar kapaniyor. Onu kullanirsiniz.
Annemin saci tek ekimde kapanmadi. Ikinci ekime de annem yanasmadi. Simdi bahsini ettigim keratin tozuyla kendine olan guveni yerine geldi.
Allah dermansiz dert vermesin.
Gerisi illa ki cozulur.
Gulumseyin ve dediklerimi yapin lutfen. :)
Bana Allah yeter...
evet sahip olduğum adam kesinlikle şükür sebei bu sorun yüzünden birkaç kez onu kendimden uzaklaştırmaya çalıştım.çünkü kendimi kötü çirkin eksik hissettiğim zamanlar oldu halen de oluyo.ama hiç pes etmedi o.her zaman yanındayım iyi gününde de kötü gününde de dedi.ben şimdi iyiyim ilerde bi hastalığım çıksa sen bırakabilir misin beni dedi.kesinlikle yapamam bunu ama ben kendimden çok karşımdaki insanın mutluluğunu düşünüyorum.ilerde onu bu yüzden mutsuz edersem kahrolurum diyordum hep..sonuç olarak onun azmi desteği bizi hala eskisinden daha güçlü bir arada tutuyor.bu da benim en büyük mutluluğum sabrım..saçlarımda kaşıntı var benimde arada beyaz döküntüler oluyo.2yıldır kimyasal bi şey kullanmıyorum böyle de gidecek.biliyorum hiçbir zaman tam hissedemycem kendimi ama en azından yalnız olmadığımı bi yerlerde benimle aynı kaderi paylaşan birilerinin olduğunu bilmek avutacak beni.çok teşekkür ederim her şey için..herhangi çare bulursan haberleşelim mutlaka.Allah huzurlu sağlıklı bir ömür nasip etsin sana da umarım her şey gönlünce olur...
bu cümleni geri al yoksa allahın çok gücüne gider. halimize binlerce kere şükürler olsun.. nice insanlar var bazı uzuvlarını kaybetmiş, onlar bile yaşama dört elle sarılıyor ve kendimi eksik hissediyorum demiyorlar. aklıma hep şafak pavey gelir. bir kolu ve bir bacağı protez. eteğini de giyiyor, protez koluna bileziğini de takıyor. ne kadar kişilik sahibi ne kadar kültürlü ve asil bir kadın. ve güzeller güzeli üstelik. ben ona baktığımda hiç eksik bir kadın değil, gerçek bir kadın görüyorum..
lütfen kendine güven ve kendini çok sev..[/QUOTE
her zaman şükrediyorum halime .bunu diğer cevaplarımda da belirttim.tam hissetmycem derken saçlarımın eksikliğinin verdiği o burukluk hep içimde olacak bunu anlatmak istedim fakat doğru kelimeyle ifade edemedim sanırım benim hatam.hayattan tamamen kopmuş değilim sadece tam anlamıyla mutlu olamıyorum hep bi burukluk oluyo içimde.bunun da normal bi duygu olduğunu düşünüyorum.kendime olan güvenimi tekrar kazanmaya çalışıyorum.her insanın karakteri kimisi çok güçlü azimli tüm zorluklara karşı sapasağlam durabiliyo.ben malesef o kadar güçlü bi yapıya sahip değilim.ama en azından güçlü olmam gerektiğini biliyorum ve çabalııyorum şuan.
guatr için mutlaka test yaptırcam amin çok teşekkürler iyi dilekleriniz için.Benim bir Arkadasimda ayni durumda
Onda Guatr diye belirlemisti doktor.
Guatr in yavas calisani varmis onda, oda sac döküyormus.
Ama tabi genetik Faktör lerde biraz oynuyor.
Ömrü boyunca hap kullanmaliymis.
Ama o kullanmadi haplari fayda görmüyorum diye.
Suan siyah Topik kullaniyor, cünkü saclarinin ön tepe kismi cok acik.
Sac ektirmeyi düsünüyor ama simdilik birde takma sac kullaniyor.
Bilmeyen biri anlamaz saclarinin az oldugu ama uzun vaadeli bir cözüm degil sonucta..
Sizde bir baktirin Guatrinizda.
Ama üzülmeyin Allah daha beter hastaliklardan korusun..
Caresini bulursunuz umarim.
gerçekten bi umut oldu benim için bugüne kadar onca ürün denedim bi de bunu denemekten bi şey kaybetmem.öyle diyosunuz madem mutlaka denycem.sonuçları da paylaşıcam sizinle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?