Yakınlarım çok üzüyor beni..Kahroluyorum Artık...

senı cok ıyı anlıyorum bende yasadım gecen yıl hazıran ayında ve sımdı 32 haftalık gebeyım öncemoralını duzelt
bak nasıl hemen gebe kalıyosun

herkes en çok acıyı kendisi çektiğini düşünüyor
mesela ben sana derim ki 7 yıllık evliyim hiç gebelik yaşamadım
1 aşılama 2 rahim filmi 1 laparoskopi operasyonu 6 tüp bebek denemem var
(klomen ve çatlatma iğnesiyle yumurta takiplerini hiç söylemiyorum bile)
ve bunun dışıda aklının alamayacağı kadar çok bitkisel tedaviler ki neler neler
katran buharına oturmaktan tut sıcak arpa lapasında 8 saat sırt üstü yatmaya kadar...
ve bu arada yaşımda 32
benimde çevrem hamile ve bebekli dolu
haliyle bütün konuşmaları bebekleri cinsiyetleri aşermeleri bulantıları
insan aşermeye ve bulantıya bile özenirmi özeniyor işte
yüce Rabbim bütün isteyenlere arasında bizlerede en kısa zamanda hayırlı sağlıklı evlatlarrr nasip etsin inşallah

haa bu arada unutmadan tüplerim kapalı tıbbi olarak normal yoldan hamile olmam imkansız
ama ALLAHım her şeye gücü yeten KADİR ve yoktan vareden HALIK Ona sığındım

Son düzenleme:
Daha yaşınız çok genç ve önünüzde yıllar var. Elbette bebeğiniz olacak sadece gelmesi gereken zamanı bekliyor merak etmeyin

Allah kolaylık versin..
Çok doğru diyorsunuz,herkes en büyük acı kendinde sanıyor diye..
9 yıllık evliyim,5 yıl sonra bebek sahibi olmak istedik,son 4 yılda da 3 bebek kaybettim,hepsinin de kalbi durdu,kürtaj oldum..
Hamile kalmaktan bile korkuyorum şuan..

Ama size bakınca,benim derdim de neymiş ki ddim inanın..
Empati yapmaya çalıştım,yumurtlama takibi yapılmıştı bana da çok sinir bozucu ve tamamen stress yaratan bir durum..
Sizin 6 tüp bebek denemeniz,birçok şey..
Allah kolaylık versin..

Ama tüplerinizin kapalı olmasına hiç takılmayın..
Bakın size umut verici birşey anlatayım..

En yakın arkadaşımın 1 tüpü tamamen kapalı,diğer tüpü de geçirdiği ameliyatta dr. hatası yüzünden hasarlıydı..
Ona da doğal yollarla hamile kalman mümkün değil dendi..
Tüp bebek denemelerinden sonra en sonunda ikizleri oldu,şuan 2 yaşındalar..
4-5 ay önce adeti gecikti,tabi ki ciddiye almadı..
Baktı 2 hafta geçmiş hala olmuyor,bunda gariplik var diyip test yaptı ve hamile..
Önce kürtaj olmak istedi çünkü çok yoğun bir iş hayatı,ikizleri ve 3.bebeği zaten düşünmüyordu,hamile kalması mümkün olmadı için de korunmuyordu..
Sonra kürtaj için dr.a gittiğinde orada kararından vazgeçti..
Diğerleri için çektiğim sıkıntıyı biliyorum,bunu da imkansız olduğu halde allah verdi dedi..
Şimdi 5 aylık hamile,3.ye..

Yani hayatta mucizeler oluyor,ve biz bunlara yön veremiyoruz..

evet çok isyankar olmuş kimseyle görüşmeyebilirsiniz (bende elimden geldiğince görüşmedim), kimseyle kendimi kıyaslamadım.. ilk gebeliğimde en yakın arkadaşımda gebeydi, ben dış gebeydim.. ne arkaşım gebeliğini paylaşmamazlık yaptı nede bana ağır geldi.... sonrasında ben 2 tanede düşük yaşadım.. 4. gebeliğimdeyim.. yüreğimden diliyorum yüzüm güler inşAllah diye yaşım 32 bu arada.. Allah hakkımızda hayırlı sağlıklı yazılar yazsın.. bunlar benim sınavım dedim.. dualara kuranlara sığındım.. yürekten diledim.. sende üzülme.. hayırlısıyla 3. gebeliğin tam gönlüne göre olur inşAllah. ama hiçbişey hiçbirşeye yorma bilmiyorum kaç aylıktı kayıpların ilerledikçe kayıplar elbetde daha zor ama biyerden toparlanmalı.. şöyle düşün bide çok şükür gebe kalıyorsun.. Ve sağlıklı gebelikte yaşıyacaksındır hayırlısıyla.. annenler ilerleyen aylarda yapsınlar battaniyelerini falan o zaman.. inanır mısın Allah kısmet ederse 16 haftalık gebeyim daha bir bebe patiğine bile el sürmedim.. hayallere kapılmaktan korkuyorum.. Dualara sığın.. bende sana dua ederim tümm dileyenlere hep ediyorum zaten.. Sabır!

Allah inşAllah şifa verir sana da. Rabbim sizin için "ol" diyeceği vakitler inşAllah yanıbaşınızdadır.
O özendimiz aşermeleri, bulantıları hayırlısıyla sağlığıyla sizede nasip kısmet etsin inşAllah.

bende çok duydum senelerce tedavilerle olmayıp tedaviyi bıraktıktan sonra birden bebesi olanları inşallah bende o gruba dahil olurum :)
hamile olamamak çok zor aynı zamanda evlendiğimiz arkadaşlar kimi 2. kimi 3. bebelerini büyütüyor
ama olupta kaybetmek zannederim ki daha bir zordur Rabbim kimseye evlat acısı vermesin
bütün isteyenlere bu yolda uğraşanlara hayırlı sağlıklı evine neşe huzur mutluluk dolduracak evlatlar versin Allahım..
aslında şükredecek o kadar çok şeyimiz var ki ama biz sadece eksiğimize odaklanıyoruz
çok şükür Rabbime ki herşeyden önce sağlıklıyız
beni çok seven bir eşim ve ailem var ne eşimden ne ailesinden nede kendi ailemden çocuk konusunda herhangi bir baskı yok
hepsi üzülme İnşallah Rabbim nasip eder kendini çok yıpratma diye üzerime titrerler
burda okuyoruz eşinden kv.den görümcelerden baskı görenleri kısır ilan edilenleri
ne çok yazmışım içimi dökmüşüm bir anda

Aynen öyle,hayatta şükredecek o kadar çok şey var ki..
Ben de neden bunları yaşıyorum dediğim çok oldu..
Ama bunları yaşamam gerekiyormuş,biraz kaderci olmak sıkıntıların üstesinden gelmeye daha çok yardımcı oluyor..
Ben de kendimi bu kadar kayıba rağmen hala şanslı hissediyorum..
Sağlıklıyız,çocuk yok ama mutsuz değilim,evliliğim iyi,hayatım iyi vs..
Olmayacaksa da çocuk yapacak birşey var mı?
Hayatın sonu değil diyorum bir yandan..
Herşeyin hayırlısı..

Seni öyle iyi anlıyorum ki, insan yakınlarından biraz hassasiyet bekliyor ama maalesef düşüncesiz insanlar

Kardeşimin beni her görüşünde oğluma kız kardeş yapıcam teyzesiii demesi gibi, 35 yaşında menapozu başlamış ve hiç evladı olmayıp çareyi evlatlık aramakta bulan bir ablanın yanında yapılacak iş midir ya da durup durup analık böyle işte, çocuğun olması şöyle böyle diye gözüme sokmaları =)

Allah herkese evladıyla mutluluk versin ama biraz düşünmek lazım bazı şeyleri, insanın kalbi acıyor ve bunu hiç fark etmiyorlar. Ama senin bir umudun var, bol bol dua et, Rabbim ol dedikten sonra birşey duramaz önünde. Allah ım sana hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip etsin, yaşın çok genç üzülme ne olur, üzüldükçe vücudunun dengesi de bozulur, kendine iyi şeyler telkin et. Göreceksin bak yoluna girecek her şey, iyi haberlerini bekliyorum buradan, battaniye de benden =))

ben birde nazım geçenlere söylüyorum yanımda çocuklarını sevdiklerinde
öyle gözümün önünde sevişmeyin olan var olmayan var diye
Allahım olmayan isteyen uğraşan herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin

Ya etrafınızdaki insanlar çok art niyetli yada siz çok duygusalsınız.Düşük yapmak ,bebegini kaybetmek çok acı.ama şu da var sizin psikolojiniz bu durumdan dolayı çok sarsılmış görünüyor.Etrafınızdaki her insanın sizi anlaması,kendini size göre ayarlaması mümkün degildir.Zaman geçtikce acınız hafifler insallah tez zamanda saglıklı dogumla sonuclanan bir hamilelik yaşarsınız.Bu süreçte gidebilirseniz bir psikologa gidin derim.Acınızla baş etmeniz ve hayatınıza kaldıgınız yerden devam etmeniz mühim .

Etrafınızda ki insanları da çok yargılamayın yada zaaflarınızı belli etmeyin.Ya onlar çocuklarını severken sizin iç sızınızı anlamaz haldeler,yada siz yumuşak karnınızı olmadık insanlara açtığınız için bile bile incitiliyorsunuz.

BEN BİRİNCİ SEÇENEGİ yaşadıgınızı düşünüyorum.Cok yaralısınız her durum size bunu anımsatıp size batar hale gelmiş.

Allah kolaylıklar versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…