- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 36.006
- 598
2020’de İstanbul’da deprem olmuştu yanılmıyorsam eylül ayında. Ben Eskişehir’de çok feci hissetmiştim, salonda oturuyorduk ve salon kapım sallanmış kapanıp açılıyordu. Tahmin ettiğimizden çok daha geniş bir alanı kapsayacak olası bir deprem.
Aynen bende şaşırdım evimden Marmara Denizi gözüküyor yani çok aşırı yakınım sahile araba ile 15dk uzaktayım dediğim gibi azcik bı avize oynadı onuda eşim farketmiş ben farketmemistim.O depremde (Eylül 2019) ofisteydim ve bizim bina elli senelik belki de deniz kumundan yapılmış denize sıfır bir binaydı ve hissetmedimmerdivenlerden iniyordum hızlıca muhtemelen o nedenle hissetmedim arkadaşım kolumdan çekiştirdi ve sokağa çıktık. Benim evde temizlik yapan abla da hissetmemiş siz nasıl ordan hissettiniz çok şaşırdım
Ben Antalyalıyım, pek deprem görmem, 3+ depremleri çok hissederim. Ama dediğim gibi oturduğumuz odanın kapısı sallanmıştıO depremde (Eylül 2019) ofisteydim ve bizim bina elli senelik belki de deniz kumundan yapılmış denize sıfır bir binaydı ve hissetmedimmerdivenlerden iniyordum hızlıca muhtemelen o nedenle hissetmedim arkadaşım kolumdan çekiştirdi ve sokağa çıktık. Benim evde temizlik yapan abla da hissetmemiş siz nasıl ordan hissettiniz çok şaşırdım
Yok hayır büyük hasar alacağını söylemiyorum ben de, sadece tahmin ettiğimizden daha geniş bir alanda hissedileceğini belirtmek istedim.O bina araba galerisinin kolon kesmesi nedeniyle yıkıldı, bir de cengiz topelde ağır hasar alıp kontrollü yıkılan bina oldu. Yani merkezüssü kadar hasar almadı Eskişehir.
İstanbul depreminde de çok korkup çok hissedeceğiz mutlaka ama Marmara’ya kıyısı olan iller kadar olmayacak.
Aynen bende şaşırdım evimden Marmara Denizi gözüküyor yani çok aşırı yakınım sahile araba ile 15dk uzaktayım dediğim gibi azcik bı avize oynadı onuda eşim farketmiş ben farketmemistim.
Ben Antalyalıyım, pek deprem görmem, 3+ depremleri çok hissederim. Ama dediğim gibi oturduğumuz odanın kapısı sallanmıştı. 2013’te yapılmıştı oturduğum bina, zeminle ilgili bir bilgim yok, Şirintepe’de oturuyordum. Bize o kadar şiddetli ulaşmadı elbette ama deprem olduğunu fark ettik. İstanbul’da olduğunu duymasak 3.5, 3.6 civarında Eskişehir çevresinde olan bir deprem gibiydi.
99 depremi 7.4tu İzmir 400km sallanması normal yakın çünkü. Hissetme sallanmada zeminle alakalı. Sizin bina kayalık alanda demekki şanslısınızSanıyorum fay hatlarıyla ilgili geçtiği bölgeler filan, benim arkadaşım 99 depremini İzmir’de hissetmiş bayağı da korkmuş sallanıyoruz diye düşünün. Bazen deprem oluyor ben de denize 10 dk. yım ama duymuyorum görümcem bana 5 dk. mesefede ama onlar hissediyor.
Evet bu doğru geniş alanda hissedilecekYok hayır büyük hasar alacağını söylemiyorum ben de, sadece tahmin ettiğimizden daha geniş bir alanda hissedileceğini belirtmek istedim.
Kafam karıştı. Eskişehir'de oturuyorsunuz ve Marmara Denizi mi görünüyor tepeden?Aynen bende şaşırdım evimden Marmara Denizi gözüküyor yani çok aşırı yakınım sahile araba ile 15dk uzaktayım dediğim gibi azcik bı avize oynadı onuda eşim farketmiş ben farketmemistim.
Bende Eskişehir'den daha yakınım İstanbul'a bende öyle bir deprem hissetmedim.Abartmayın ya o deprem olduğuna eminmisiniz ben daha yakınım İstanbul'a biz bile o kadar sallanmadik.
Bu da şehir efsanesi son 3 yılda konyada 5, 4.3 ve 4 şiddetinde 3 deprem oldu. Evet şiddeti çok degil ama Türkiye'de hiç sallanmayan yerler de var. Zaten Konyada 6 şiddetinde deprem bekleniyor. Selçuklu Ilgın fay hattı var.Eğer evleriniz saglam değilse aksaray konya karaman civarına taşının buralarda deprem riski fazla değil, hatta 99 depreminden sonra çoğu firma üretim yerlerini bu bölgelere taşıdı. Aksarayda oturuyorum hm ve zaranin üretim yerleri burada colins zaten aksaray markası doğal olarak üretimi de aksarayda ve sayabilecegim bir sürü bilindik marka hepsi depreme karşı fabrikalarını bu 3 şehre kurdu
Bu da şehir efsanesi son 3 yılda konyada 5, 4.3 ve 4 şiddetinde 3 deprem oldu. Evet şiddeti çok degil ama Türkiye'de hiç sallanmayan yerler de var. Zaten Konyada 6 şiddetinde deprem bekleniyor. Selçuklu Ilgın fay hattı var.Eğer evleriniz saglam değilse aksaray konya karaman civarına taşının buralarda deprem riski fazla değil, hatta 99 depreminden sonra çoğu firma üretim yerlerini bu bölgelere taşıdı. Aksarayda oturuyorum hm ve zaranin üretim yerleri burada colins zaten aksaray markası doğal olarak üretimi de aksarayda ve sayabilecegim bir sürü bilindik marka hepsi depreme karşı fabrikalarını bu 3 şehre kurdu
Hayır ben Eskişehir'de değilim arkadaş Eskişehir ile ilgili bişey yazmış ona ayrı cevap yazdimKafam karıştı. Eskişehir'de oturuyorsunuz ve Marmara Denizi mi görünüyor tepeden?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?