Bir de o astrologlar hep secimlerde baska seyler diyorlardi hani astrologlara inanmak pek akil kari degil haberiniz olsun. Jeologlara inanin ama onlar en azindan sirk kosmuyorlar.Ünlü deprem bilimciler ve astrologlar şehir değiştirmeye başladılar. Bugünde silivri de afad kontrynırları… korkuyorum çok korkuyorum. bulunduğum ilçenin zemini çok sağlam görünüyor haritalarda. Memurum tayin durumum yok bütün ailem akrabalarım burada. Bir yandan depremden kaçarak gidip nerede başımıza ne geleceği de belli değil. Öyle zor bir durum ki. İstifa edip gittim diyelim bütün ailemi nereye sürükleyeyim? Ne iş yapayım nasıl yapayım? Memur maaşıyla anca ay sonu geliyor. Çok daha iyi bir ev almak hayal bile değil artık biliyorsunuz. Mecburiyetler kaderimizi belirliyor ne acı… benim gibi olan var mı? Anksiyete mi yaşıyorum ne yapmalıyım? Çok üzülüyorum bu duruma.. konuyu niyr açtım onu da bilmiyorum sadece korkuyorum
Depremin Kumburgazda başladığını varsayarsak senin Sakarya'da etkilenmen okadar olmaz sallanirsin elbet ama ne kadar yıkıcı olur tartışılır ilk 100km önemli sen 200km ötesindesin 99 depreminde yasadin o zamanları düşün istanbuldakiler korkmakta hakliBir de o astrologlar hep secimlerde baska seyler diyorlardi hani astrologlara inanmak pek akil kari degil haberiniz olsun. Jeologlara inanin ama onlar en azindan sirk kosmuyorlar.
Hakli olabilirler de korku ile yasamak bu derece endise duymak ne derece dogru? Sakarya merkezli de olabilir yani Maras merkezli depremi de kimse beklemiyordu. Kisaca bu kadar haberinin yapilip milleti velveleye vermeleri cok sacma. Yani siradan vatandas sadece tasinabilir ama niye isi gucu birakip tasinsin? Amac ne? Kentsel donusum baslasin o zaman. Kimi neyi bekliyorlar?Depremin Kumburgazda başladığını varsayarsak senin Sakarya'da etkilenmen okadar olmaz sallanirsin elbet ama ne kadar yıkıcı olur tartışılır ilk 100km önemli sen 200km ötesindesin 99 depreminde yasadin o zamanları düşün istanbuldakiler korkmakta hakli
Astrologlar 2022 yılında da olacak diyordu. 2021-2022 özellikle kesin diyordu. Deprem sebebiyle kafayı yemiş, panik atak hastası olmuş ve maddi olarak baya zarara girmiş biri olarak söylüyorum. Depremin zamanını kimse bilemez. Evet olacak ama bugün yarın diye bişi yok. Olabilir de olmayabilir de. Maddi durumunuz elveriyorsa ona göre önlem alın. Yoksa ev içinde önlem dua. Panik atak ve korkudan oluşabilecek diğer hastalıklari da düşünmek lazım. 99 dan beri her sarsıntıyı büyük İstanbul depremi zanneden biri olarak söylüyorum. 5.8 depremini bütün su an çizilen olumsuz senaryo olacak diyerek yaşadım. Bir ay öncesinden o korku başlamıştı bende. Ekşi sözlük. Astrolog açıklamaları. Ağustos ta olacak her an gibi bir beklenti vardı. Aylarca annemde kaldım. Sonra okul açıldı eve dondim. Önce küçük olan oldu. O iki gece deprem çantası ve dualarla uyudum. Kitaplardan yiginti yaptım yaşam üçgeni olsun diye. Sonra gündüz oldu. Ve daha küçük haliyle oldu..ama ben ciddi bir depresyona girdim. Ardından pandemi falan derken gerçekten mental olarak çok yordum kendimi. Bunun illaki fiziksel etkileri de oluyordur. Belki bize denk gelmeyecek bile deprem. Ben çok arastirdim. Süre doldu olacak diye bişi yok. İstanbul'da depremler genelde hep gecikmeli olmuş. Süresi doldu ama yarın da olabilir 30-40 yıl sonra da..belki bize denk gelmeyecek bile ama hayatı zehir ediyoruz kendimize.Ünlü deprem bilimciler ve astrologlar şehir değiştirmeye başladılar. Bugünde silivri de afad kontrynırları… korkuyorum çok korkuyorum. bulunduğum ilçenin zemini çok sağlam görünüyor haritalarda. Memurum tayin durumum yok bütün ailem akrabalarım burada. Bir yandan depremden kaçarak gidip nerede başımıza ne geleceği de belli değil. Öyle zor bir durum ki. İstifa edip gittim diyelim bütün ailemi nereye sürükleyeyim? Ne iş yapayım nasıl yapayım? Memur maaşıyla anca ay sonu geliyor. Çok daha iyi bir ev almak hayal bile değil artık biliyorsunuz. Mecburiyetler kaderimizi belirliyor ne acı… benim gibi olan var mı? Anksiyete mi yaşıyorum ne yapmalıyım? Çok üzülüyorum bu duruma.. konuyu niyr açtım onu da bilmiyorum sadece korkuyorum
Zemin önemli..Hatay da oldukça uzakti depremin merkezine ama en çok etkilenen oldu. 99 depreminde de avcılar yıkıldı. Hem dalgalar çarpma etkisi yapıyormus denizden direkt ulaştığı için hem zemini iyi değil. Kumburgazin karşısından Marmara kıyılarına denk gelen iller ilçeler de etkilenebilir. Sakarya yine çok avantajlı tabi de genel olarak km olarak bakmamak gerekiyor.Depremin Kumburgazda başladığını varsayarsak senin Sakarya'da etkilenmen okadar olmaz sallanirsin elbet ama ne kadar yıkıcı olur tartışılır ilk 100km önemli sen 200km ötesindesin 99 depreminde yasadin o zamanları düşün istanbuldakiler korkmakta hakli
Astrologlar bu yil oglaklar icin iyi gececek de diyordu yine hicbir planimin tutmadigi bir yildi. Ustelik yukselenim de oglak. Hadi astrologlar bunu da aciklasin...Astrologlar 2022 yılında da olacak diyordu. 2021-2022 özellikle kesin diyordu. Deprem sebebiyle kafayı yemiş, panik atak hastası olmuş ve maddi olarak baya zarara girmiş biri olarak söylüyorum. Depremin zamanını kimse bilemez. Evet olacak ama bugün yarın diye bişi yok. Olabilir de olmayabilir de. Maddi durumunuz elveriyorsa ona göre önlem alın. Yoksa ev içinde önlem dua. Panik atak ve korkudan oluşabilecek diğer hastalıklari da düşünmek lazım. 99 dan beri her sarsıntıyı büyük İstanbul depremi zanneden biri olarak söylüyorum. 5.8 depremini bütün su an çizilen olumsuz senaryo olacak diyerek yaşadım. Bir ay öncesinden o korku başlamıştı bende. Ekşi sözlük. Astrolog açıklamaları. Ağustos ta olacak her an gibi bir beklenti vardı. Aylarca annemde kaldım. Sonra okul açıldı eve dondim. Önce küçük olan oldu. O iki gece deprem çantası ve dualarla uyudum. Kitaplardan yiginti yaptım yaşam üçgeni olsun diye. Sonra gündüz oldu. Ve daha küçük haliyle oldu..ama ben ciddi bir depresyona girdim. Ardından pandemi falan derken gerçekten mental olarak çok yordum kendimi. Bunun illaki fiziksel etkileri de oluyordur. Belki bize denk gelmeyecek bile deprem. Ben çok arastirdim. Süre doldu olacak diye bişi yok. İstanbul'da depremler genelde hep gecikmeli olmuş. Süresi doldu ama yarın da olabilir 30-40 yıl sonra da..belki bize denk gelmeyecek bile ama hayatı zehir ediyoruz kendimize.
Ben evim varken kiraya ciktim. Maddi olarak baya dibe girdim. Şu an ev de alamıyorum. Psikolojim öyle bozuktu ki evi satıp ev almayı bekleyemedim. Pandeminin hemen başında tasinmistim. Ondan önce Ekim gibi baya kafaya koymuştum. Sonra kışı atlatayim dedim zar zor atlattım.. sonra bambaşka bir gündem oldu.
Amann napayim yani simdi. Sanki 99da ne olduysa 93 Erzincanda ne olduysa yine aynisi olur: yasarim veya aynisi olmazsa olurum. Fazla takmamak lazim. Trafikte olme ihtimalim daha fazla. 3 biontech sayesinde kalp krizi ihtimalim daha fazla.Zemin önemli..Hatay da oldukça uzakti depremin merkezine ama en çok etkilenen oldu. 99 depreminde de avcılar yıkıldı. Hem dalgalar çarpma etkisi yapıyormus denizden direkt ulaştığı için hem zemini iyi değil. Kumburgazin karşısından Marmara kıyılarına denk gelen iller ilçeler de etkilenebilir. Sakarya yine çok avantajlı tabi de genel olarak km olarak bakmamak gerekiyor.
2020’de İstanbul’da deprem olmuştu yanılmıyorsam eylül ayında. Ben Eskişehir’de çok feci hissetmiştim, salonda oturuyorduk ve salon kapım sallanmış kapanıp açılıyordu. Tahmin ettiğimizden çok daha geniş bir alanı kapsayacak olası bir depremBen 2 sene öncesine kadar Denizköşklerdeydim, o kafa kafaya yattı dediğim evde hatta. İzmir depremi olmuştu yakın zamanda, bizim mahallede tabak çanak sesleri yankılanmıştı. İzmir nere Avcılar nere? Kapıdan kamyon geçse ev sallanırdı. Hala milyonluk ama evler komik bi şekilde
Bu da var evet. Ben de ev değiştirdim . İstanbul'da akraba ziyaretlerinde bile kısa durmaya çalışıyorum. Ama hiç aklıma gelmez mesela Malatya'da yakalanma ihtimalim. İş için Malatya'ya gitme durumum vardı..belki orda bir otelde yakalanacaktim. Önlem almaya çok inanıyorum. Ama ben bir dinem bununla kafayı yemiş biri olarak bir faydasini görmedim. Tek faydası işte ev değiştirdim. Ama bunu sakın ve sogukkanli olarak da yapabilirdim. Bir sürü hap içiyorum şimdi panik atagim için.nerde nasıl öleceğimiz belli değil ki arkadaşım.
bende senin gibi deprem fobisiyle yaşıyorum şubatda memelekete giderken oh be deprem korkusu olmadan rahat rahat yatacagim dedim, maraş depremine yakalandık.
yaşadığım şehir icinde tehlike çanları çaliyor, üstelik burda da öyle bir deprem olursa gördügum kadariyla haritadan silinir bu şehir.
bahsettiginiz konteynırlar depolama merkeziymiş bu arada.
Ünlü deprem bilimciler ve astrologlar şehir değiştirmeye başladılar. Bugünde silivri de afad kontrynırları… korkuyorum çok korkuyorum. bulunduğum ilçenin zemini çok sağlam görünüyor haritalarda. Memurum tayin durumum yok bütün ailem akrabalarım burada. Bir yandan depremden kaçarak gidip nerede başımıza ne geleceği de belli değil. Öyle zor bir durum ki. İstifa edip gittim diyelim bütün ailemi nereye sürükleyeyim? Ne iş yapayım nasıl yapayım? Memur maaşıyla anca ay sonu geliyor. Çok daha iyi bir ev almak hayal bile değil artık biliyorsunuz. Mecburiyetler kaderimizi belirliyor ne acı… benim gibi olan var mı? Anksiyete mi yaşıyorum ne yapmalıyım? Çok üzülüyorum bu duruma.. konuyu niyr açtım onu da bilmiyorum sadece korkuyorum
gene bir haltlar döndürüyorlar ama hadi hayırlısı.
Astrologlar bu yil oglaklar icin iyi gececek de diyordu yine hicbir planimin tutmadigi bir yildi. Ustelik yukselenim de oglak. Hadi astrologlar bunu da aciklasin...
Saka bir yana takipci kasmak icin bos bos atip tutuyorlar hepsi Allahin gazabina ugrayacak. Sirf takipcim artsin yok reklam alayim diye diye sacma sapan hallere soktular insanlari.
Tum astrologlar yok cok buyuk degisim olacak yok siyaset degisecek diyordu bir nebati degisti gerisi ayni tas ayni hamam. Sirf paylasim artsin diye millet o an neyi duymak isterse / paylasmak isterse onu acikliyorlar. Simdi de deprem. Her yerde deprem. Haberlerde jeologlar. Twitterda jeologlar. Ee napayim yani ben mi kredi cekip baslatayim kentsel donusumu diyordum ki farkina vardim zaten ya insaat sektoru canlansin diye boyle korku basiyorlar ya da yine baska bir amaclari var.
8aylik bir bebegim var 6subat maras depreminden beri dahada panik halindeyim naparim ne ederim bi deprem aninda oglumla nasil saklanirim.ne yol izlerim hep aklimda rabbim bizlerin yardimcisi olsun kötü afetlerden.korusun. istanbulda yasiyorum baska sehre tasinma sansim yok ailemde marmara depreminden etkilenecek illerde yani bu depremi kacari yok yaşayacağız napicaz bekliyoruz sadeceÜnlü deprem bilimciler ve astrologlar şehir değiştirmeye başladılar. Bugünde silivri de afad kontrynırları… korkuyorum çok korkuyorum. bulunduğum ilçenin zemini çok sağlam görünüyor haritalarda. Memurum tayin durumum yok bütün ailem akrabalarım burada. Bir yandan depremden kaçarak gidip nerede başımıza ne geleceği de belli değil. Öyle zor bir durum ki. İstifa edip gittim diyelim bütün ailemi nereye sürükleyeyim? Ne iş yapayım nasıl yapayım? Memur maaşıyla anca ay sonu geliyor. Çok daha iyi bir ev almak hayal bile değil artık biliyorsunuz. Mecburiyetler kaderimizi belirliyor ne acı… benim gibi olan var mı? Anksiyete mi yaşıyorum ne yapmalıyım? Çok üzülüyorum bu duruma.. konuyu niyr açtım onu da bilmiyorum sadece korkuyorum
Hanfendi istanbul depremi reis başta değilken bile söylenen konuşulan bir konu yani sizin reisinizin rant cart curtuyla ilgili değil.. sadece 10 sene içinde bu söylediklerinizi yutmuş olacaksınız tabi takdiri İlahi ama iktidarınız umursamıyor ya da bu depremi takdir i İlahi diye küçümsuyor olsa bile o deprem eli kulağında siz istikrarla komple teorisi yeaaaa diyin umarım o enkazda torunlarınizi değil evladınizi göremeyecek yaşta kalmazsinizBuna da katılıyorum da yazmaya üşendim komplo teorisi denmesin diye. Bana biraz da rant için yapılan işler gibi geliyor. Seçimlerin kaderini bu kentsel dönüşüm belirleyecek ve maliyetler yüzünden durmuş inşaat sektörüne hareket gelecek. Ahmet Ercan en erken 2045 diyor varın siz düşünün. Bu adam da profesör değil mi? Depremler doğuya kaydı dendi herkes İstanbul beklerken Maraş sallandı. Bilemiyorum yani bu konu çok tartışılır.
Hanfendi istanbul depremi reis başta değilken bile söylenen konuşulan bir konu yani sizin reisinizin rant cart curtuyla ilgili değil.. sadece 10 sene içinde bu söylediklerinizi yutmuş olacaksınız tabi takdiri İlahi ama iktidarınız umursamıyor ya da bu depremi takdir i İlahi diye küçümsuyor olsa bile o deprem eli kulağında siz istikrarla komple teorisi yeaaaa diyin umarım o enkazda torunlarınizi değil evladınizi göremeyecek yaşta kalmazsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?