Yaklaşan istanbul depremi

Bir de o astrologlar hep secimlerde baska seyler diyorlardi hani astrologlara inanmak pek akil kari degil haberiniz olsun. Jeologlara inanin ama onlar en azindan sirk kosmuyorlar.

Bir de o astrologlar hep secimlerde baska seyler diyorlardi hani astrologlara inanmak pek akil kari degil haberiniz olsun. Jeologlara inanin ama onlar en azindan sirk kosmuyorlar.
Depremin Kumburgazda başladığını varsayarsak senin Sakarya'da etkilenmen okadar olmaz sallanirsin elbet ama ne kadar yıkıcı olur tartışılır ilk 100km önemli sen 200km ötesindesin 99 depreminde yasadin o zamanları düşün istanbuldakiler korkmakta hakli

Hakli olabilirler de korku ile yasamak bu derece endise duymak ne derece dogru? Sakarya merkezli de olabilir yani Maras merkezli depremi de kimse beklemiyordu. Kisaca bu kadar haberinin yapilip milleti velveleye vermeleri cok sacma. Yani siradan vatandas sadece tasinabilir ama niye isi gucu birakip tasinsin? Amac ne? Kentsel donusum baslasin o zaman. Kimi neyi bekliyorlar?

Astrologlar 2022 yılında da olacak diyordu. 2021-2022 özellikle kesin diyordu. Deprem sebebiyle kafayı yemiş, panik atak hastası olmuş ve maddi olarak baya zarara girmiş biri olarak söylüyorum. Depremin zamanını kimse bilemez. Evet olacak ama bugün yarın diye bişi yok. Olabilir de olmayabilir de. Maddi durumunuz elveriyorsa ona göre önlem alın. Yoksa ev içinde önlem dua. Panik atak ve korkudan oluşabilecek diğer hastalıklari da düşünmek lazım. 99 dan beri her sarsıntıyı büyük İstanbul depremi zanneden biri olarak söylüyorum. 5.8 depremini bütün su an çizilen olumsuz senaryo olacak diyerek yaşadım. Bir ay öncesinden o korku başlamıştı bende. Ekşi sözlük. Astrolog açıklamaları. Ağustos ta olacak her an gibi bir beklenti vardı. Aylarca annemde kaldım. Sonra okul açıldı eve dondim. Önce küçük olan oldu. O iki gece deprem çantası ve dualarla uyudum. Kitaplardan yiginti yaptım yaşam üçgeni olsun diye. Sonra gündüz oldu. Ve daha küçük haliyle oldu..ama ben ciddi bir depresyona girdim. Ardından pandemi falan derken gerçekten mental olarak çok yordum kendimi. Bunun illaki fiziksel etkileri de oluyordur. Belki bize denk gelmeyecek bile deprem. Ben çok arastirdim. Süre doldu olacak diye bişi yok. İstanbul'da depremler genelde hep gecikmeli olmuş. Süresi doldu ama yarın da olabilir 30-40 yıl sonra da..belki bize denk gelmeyecek bile ama hayatı zehir ediyoruz kendimize.

Ben evim varken kiraya ciktim. Maddi olarak baya dibe girdim. Şu an ev de alamıyorum. Psikolojim öyle bozuktu ki evi satıp ev almayı bekleyemedim. Pandeminin hemen başında tasinmistim. Ondan önce Ekim gibi baya kafaya koymuştum. Sonra kışı atlatayim dedim zar zor atlattım.. sonra bambaşka bir gündem oldu.

Zemin önemli..Hatay da oldukça uzakti depremin merkezine ama en çok etkilenen oldu. 99 depreminde de avcılar yıkıldı. Hem dalgalar çarpma etkisi yapıyormus denizden direkt ulaştığı için hem zemini iyi değil. Kumburgazin karşısından Marmara kıyılarına denk gelen iller ilçeler de etkilenebilir. Sakarya yine çok avantajlı tabi de genel olarak km olarak bakmamak gerekiyor.

Astrologlar bu yil oglaklar icin iyi gececek de diyordu yine hicbir planimin tutmadigi bir yildi. Ustelik yukselenim de oglak. Hadi astrologlar bunu da aciklasin...

Saka bir yana takipci kasmak icin bos bos atip tutuyorlar hepsi Allahin gazabina ugrayacak. Sirf takipcim artsin yok reklam alayim diye diye sacma sapan hallere soktular insanlari.

Tum astrologlar yok cok buyuk degisim olacak yok siyaset degisecek diyordu bir nebati degisti gerisi ayni tas ayni hamam. Sirf paylasim artsin diye millet o an neyi duymak isterse / paylasmak isterse onu acikliyorlar. Simdi de deprem. Her yerde deprem. Haberlerde jeologlar. Twitterda jeologlar. Ee napayim yani ben mi kredi cekip baslatayim kentsel donusumu diyordum ki farkina vardim zaten ya insaat sektoru canlansin diye boyle korku basiyorlar ya da yine baska bir amaclari var.

Amann napayim yani simdi. Sanki 99da ne olduysa 93 Erzincanda ne olduysa yine aynisi olur: yasarim veya aynisi olmazsa olurum. Fazla takmamak lazim. Trafikte olme ihtimalim daha fazla. 3 biontech sayesinde kalp krizi ihtimalim daha fazla.

Ben bir sabah uyandim tum ailemle hastaneye tikadilar. Tum antiviral ilaclari uzerimde denediler. Arkadaslarim helallik istemek icin aradi. Kaza namazlarimi kilmaya basladim imkanim oldukca. Sonuc yine olmedim o zaman bile bu kadar endiselenmedim olecegim diye. Endisenin stresin kendisi daha buyuk zarar. Konu sahibine demek istedigim sey bu. Korku pompalanmasini engellemek lazim.

2020’de İstanbul’da deprem olmuştu yanılmıyorsam eylül ayında. Ben Eskişehir’de çok feci hissetmiştim, salonda oturuyorduk ve salon kapım sallanmış kapanıp açılıyordu. Tahmin ettiğimizden çok daha geniş bir alanı kapsayacak olası bir deprem .

nerde nasıl öleceğimiz belli değil ki arkadaşım.
bende senin gibi deprem fobisiyle yaşıyorum şubatda memelekete giderken oh be deprem korkusu olmadan rahat rahat yatacagim dedim, maraş depremine yakalandık.
yaşadığım şehir icinde tehlike çanları çaliyor, üstelik burda da öyle bir deprem olursa gördügum kadariyla haritadan silinir bu şehir.
bahsettiginiz konteynırlar depolama merkeziymiş bu arada.

Bu da var evet. Ben de ev değiştirdim . İstanbul'da akraba ziyaretlerinde bile kısa durmaya çalışıyorum. Ama hiç aklıma gelmez mesela Malatya'da yakalanma ihtimalim. İş için Malatya'ya gitme durumum vardı..belki orda bir otelde yakalanacaktim. Önlem almaya çok inanıyorum. Ama ben bir dinem bununla kafayı yemiş biri olarak bir faydasini görmedim. Tek faydası işte ev değiştirdim. Ama bunu sakın ve sogukkanli olarak da yapabilirdim. Bir sürü hap içiyorum şimdi panik atagim için.
Elinden geleni yapıp gerisini düşünmemek gerekiyor.
Bir gazete haberi vardı. 99 da enkaz altında kalmış bir hemşire. Sonra Düzce'de de depreme yakalanmış. Ondan sonra Konya'ya taşınıyor en güvenli orası diye. Zümrüt apartmani vardı kendi kendine çökmüştü. O apartmanda vefat ediyor. Şimdi tabi bu önlem almayalım.seklinde anlaşılmasın ama çok detaylı düşünmemek lazım.
Benim arkadaşım Hatay'da yaşıyor depremi hiç yaşamadı bile. Ara tatilde İstanbul'a geliyor. Çocuğu hasta olduğu için dönüşünu bir gün erteliyor. O gün deprem oldu. Evi de ağır hasarlı ama kendisi çocukları hiç şahit olmamış oldu. Kıbrıs'tan gelip otelde ölen de oldu. Tabi burda mevzu ölmek değil. Ben o sallantidan bile çok tedirgin oluyorum. Mevzu ölmek de değil de işte ne kadar nasıl yaşayacağız depremin kötü etkilerini bilmiyoruz. Belki şener usumezsoy un dediği gibi 6.5 larda falan bir deprem olur. Denizin dibi olacağı için belki etkisi daha az olur. Sorun tabi kalabalik ve güvensiz olması İstanbul'un. Ben de zaten daha çok deprem sonrasından korkuyordum. İşteyken olsa eve nasıl gelicem falan diye kafayı yiyordum. Çocuklar ufakti falan. Bakıcı bile tutmak istemedim eşim ise girecekti girme çocuklara bak dedim. Sonra pandemi oldu baya uzun zan daha işsiz kaldı. Yani bu korku ile çok hayatımı etkiledim. Soğukkanlı olmak lazım. Max. Önlem, min. Kaygi

Hemen aksiyon alınamasa da istanbulda yaşayanların başka şehirlere göç için plan yapması gerekiyor bence. Beni deprem değil deprem sonrası yaşanacaklar korkutuyor açıkcası

6subatta adanadaydim aylarca korkudan evimize giremedik (apartman) tam dedik tamam artık sakinleşti geçtik 3hafta sonra Kozan depremi (ve ben kozandayim) yine derpeemle uyandik ve bitmiyor gerçekten hergun en az 2hissedikir deprem ve nefes aldırmayan sıcaklar..Gebzeye geldik 2haftw kafa dagitalim diye şimdi de İstanbul depremi deniyor kafayı yicem artık uykuda yok huzurda

Evin sağlam olsa ne olacak
İşe gidiyorsun o bina kimbilir nasıl
Markete gidiyorsun bilmiyosun ki çürük bi apartmanın mı altında ?
Otobüste de marmarayda da ne biliyim arkadaşının evinde de yakalanabilirsin
X şehrine gitsen ne olacak oralarda biliyor muyuz ki tüm binaları uygun kuralına göre yaptılar mı?
Hem tek başına gittin diyelim başka yere göçtün tüm sevdiklerin orada kalıp Allah korusun onlara bişey olsa sen tek başına kurtuldum mu sayacaksın kendini.. çok üzgünüm biraz iç karartıcı oldu ama bireysel olarak yapabileceklerin şunlar: kontrol edilmiş bir binada oturmak, evdeki büyük eşyaları sabitlemek, çanta vs hazırlamak, ve olası bir depremde şansına güvenmek…
Yoksa atıyorum en iyi binada otururken asansörde depreme yakalandın kaldın içerde ya da eve bişey olmadı ama sabitlemediğin gardrop kafana düştü travmadan gittin de olabilir. Alabildiğimiz kadar önlem almak lazım, gerisini kimse bilmiyor

gene bir haltlar döndürüyorlar ama hadi hayırlısı.

Valla aklın yolu bir. İBB Genel Sekreter Yrd. Halk TV’de deprem analizi yapıyor çürük binaları iyileştireceğiz diyor. Bu seçimler hem iktidar hem de ana muhalefet partisi için çok önemli çok kilit ve ben altını çizerek söyleyeyim bilime inanmakla birlikte, bu işin %50’sinin de rant olduğunu düşünüyorum. Eskiden düşünmezdim ama artık düşünüyorum ve güvenmiyorum ne iktidarına ne muhalefetine.

Yukarıda bilime inanırsın inanmazsın kavgası dönmüş Şener Üşümezsoy bilim adamı değil mi kabzımal mı? Ayrıca Celal Şengör iyi hoş ama her zaman bir tık marjinal bir insandır açıkçası bilgi birikimine sonsuz saygı duyuyorum ama çok da dikkate almıyorum kendisini.

Hepsi patladı gerçekten baya büyük ptladılar hem de ama ceplerini de doldurdular o arada. Özellikle pandemiyi bilen D. G isimli benim de bir zamanlar çok sevdiğim astroloğun 1 tanecik doğru tahmini yok demek ki boş atmış dolu tutmuş biz de yemişiz.

Pandemiden itibaren seçime kadar deli gibi astroloji takip ettim. 5 şey diyolarsa 3ü tuttu. Astroloji bilmeyen haliyle kendi aklıyla düşünem her insan bu kadar tahmin yürütebilirdi. Artık hiçbirine inanmıyorum. Pamdemiden sonra her şey güzel olcak dediler bi halt olmadı daha da beteri oldu. Pandemide daha zengindim:) depremle ilgili ben de korkuyorum ve şehir değiştirmem de mümkün görünmüyo. Napalım artık her konuyla ilgili endişe duymaktan bıktıım.

Esimin bir tanıdığı abi 23 kasımda Düzce de deprem oldu diye eşi rica etti beni buradan götür psikolojim bozuldu diye tayinini Hatay a istediler Hatay a yerlestiler 1 ay sonra depreme yakalandılar evini arabasıni kaybettiler canları sağ ama bazi seyleri değiştiremiyoruz.Ama tabii bu demek degil ki önlem almayalım.Ben De Marmara bölgesindeyim her gece yatmadan önce sarjimi fulleyip el fenerimi hazırlayip yatıyorum delrem cantam hazır müstakil evdeyim rahatım diyemiyorum zira 6 subatta müstakil evler bile yıkıldı.Artik öyle hassaslaştım ki gecen gece 2.4 deprem oldu 30 km ötedeki ilcede onu bile hissettim conta yaktım artık alt katimda kapi kapanıyor benim ev sallanıyor deprem oldu zannediyorum.Astrolog var M ile ismi baslıyor soyisminin ilk harfi B onun tahminleri tutuyor deprem 2026 dan sonra diyor ama bakalım görecegiz bazen deprem olsa da sıramızı savsak diye bakiyorum cidden beklemek cok yipratıcı. Her an olabilir ama ne zaman avmde alisveristeyken mi arkadas ziyaretinde mi hastanede mr cihazındayken mi evde dustayken mi ne zaman yani

8aylik bir bebegim var 6subat maras depreminden beri dahada panik halindeyim naparim ne ederim bi deprem aninda oglumla nasil saklanirim.ne yol izlerim hep aklimda rabbim bizlerin yardimcisi olsun kötü afetlerden.korusun. istanbulda yasiyorum baska sehre tasinma sansim yok ailemde marmara depreminden etkilenecek illerde yani bu depremi kacari yok yaşayacağız napicaz bekliyoruz sadece

Hanfendi istanbul depremi reis başta değilken bile söylenen konuşulan bir konu yani sizin reisinizin rant cart curtuyla ilgili değil.. sadece 10 sene içinde bu söylediklerinizi yutmuş olacaksınız tabi takdiri İlahi ama iktidarınız umursamıyor ya da bu depremi takdir i İlahi diye küçümsuyor olsa bile o deprem eli kulağında siz istikrarla komple teorisi yeaaaa diyin umarım o enkazda torunlarınizi değil evladınizi göremeyecek yaşta kalmazsiniz

İktidarımız mı, reisimiz mi hahahaahahahahahahahaahahahahajahahjahaahahahahahah bu forumda okuduğum en komik şey olabilir kusura bakmayın ama yazdıklarımın neresinden reisçi olduğumu anladınız acaba hem de bana ya ayrıca kötü temennilerinizi de aynen iade ediyorum kötü niyet sahibine aittir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…