Yaklaşan istanbul depremi

benim en cok anlamadigim sey Adana mesela deprem bolgesi tarihte ceyhan depremi de var ama niye evler 10 kat ve daha fazlasi .marasin hatayin bu kadar yuksek katli oldugunu bilmiyordum mesela sok oldum . benim yasadigim yer deprem bolgesi insanlar 4 kat bile istemiyor

Binalar sağlam yapılsa keşke . Deprem ülkesiyiz. Ama ben bu yapılara hiç güvenmiyorum . Binalar Depreme göre yapılmıyor bence . Çok üzülüyorum çok.

ben sadece kentsel dönüşüm rantı olduğunu düşünmüyorum.
daha büyük şeyler oluyor. istanbulu almak demek rahatça pazarlamak demek çünkü.
istanbuldaki mezarlıkları bile satın alıyor araplar.
toplamda 11 milyon metre kare satılmış araplara şimdiye kadar. kanal istanbul çevresi malum şimdi boğazdaki yalıları alıyorlar. kendilerine mezar yeri satın almışlar daha ötesi var mı.

Zaten İstanbul artık iki parti arasında prestij meselesi oldu. Neyse ben daha fazla yazmiyim reyizci diyolar sonra

Yani bu öyle bişey ki bireysel olarak tedbirler ne kadar kurtarır bizi bilemiyorum. Annemlerin evi İstanbul'da mesela ve olası bir depremde asla dayanamayacagini tüm site olarak biliyoruz ama öylece duruluyor ne kentsel dönüşüm geldi oraya ne başka bişey. Yarısı bina sahiplerinden yarısı devletten diye bir durum vardı ona basvuralim dediler o kadar daireden bikac kişi başvurmuş. Oraya gittiğim zaman çok korkuyorum gün sayıyorum evden çıkmak için ama aynı evde kardeşimi annemi babamı yani canlarimi bırakıp cikiyorum maalesef onlarda çıkamıyorlar bazı sebeplerden.
Kendi apartmanima güveniyorum ama depremde ne kadar depreme dayanıklı denilen apartmanlar gitti. Konum olarak zemini kayalık olan bir yer tokilerin hemen alt tarafındayiz burayı bilen herkes zaten sizin ora yıkılırsa burdan çıkan olmaz diyor ama hiç belli olmaz ki ben her gün deprem korkusuyla yaşıyorum Apartman otoparkini kullanırken ödüm kopuyor deprem şuan olsa bittin yani diye yanımda küçük çocuğum. Büyük olan okullu kafayı yiyecek gibi oluyor insan Allahım hangisine yetişirim diye herşey güvende olsun illa ki arkadaşına gidiyorsun dışciye gidiyorsun başka bir binada bulunuyorsun oralar ne kadar sağlam nerden bilicez.. Yazın tatile gittiğimde bile otelde korktum yani Antalya'da da uzun zamandır sakin olan bir fay var diye. Tam emin olmamakla birlikte oralarda deprem için çok güvenli değilmiş Muğla Antalya tarafları. Yani yaşayacağız bu gerçekle yapacak bişey yok deprem değil ama binalar öldürecek bir kısımı.. Çok acı. Hiç bu gerçekle yaşamak zorunda olmayan ülkelerin insanlarını gerçekten kıskanıyorum. Çok şanslılar. Evlatlarim olmasa bu boyutta korku hissetmezdim açıkçası ama şuan kendimden çok ikisi için endişe ediyorum Allah korktuklarimizla sınamasın hicbirimizi

Zeminin yapısına ve sanırım fay hattına uzaklığına bağlı olarak belirlenmiş kat aralıkları var. Rezonansa bazı yerlerde yüksek binalar girmiyor.

Şu videoda İngilizce anlatmış. Dilini anlamasanız da görsellerden temel mantığını anlayabilirsiniz.

Geçen tvde bi kadın var evinin yıkım kararı var yani kendiliğinden bile çökebilir o kadar kötü durumda depreme falan gerek yok. Kadın inat etmiş çıkmıyor nereye gidiyim diyor. Gerçekten böylelerine de diyecek bişey bulamıyorum. Yahu sen zaten orda sürünüyosun gidip köyündeki bimde işe girsen daha rahat hayat yaşarsın nedir bu ya. Devletin işi de kolay değil yani bunun gibi binlercesiyle uğraşıyor. Burda da yazıldığı gibi evin altında kalıp ölücem demiyo da oda hesabı yapıyor. İstanbulda evden önce insan ıslahı yapılması şart gerçekten vize falan uygulansın o şehre artık. İşi gücü olmayan oraya bela olan insanlar ayıklansın önce.

size şoyle söyleyim ben evimde arabasinda her daim deprem çantası ile yaşayan bir insandım halada öyleyim, ancak o an geldiğinde inanın hiç bir şey hissetmiyorsunuz aklınizda sadece bitsin artık oluyor.
tek yapabildiginiz eger sureniz varsa ve sakinseniz çök kapan başka yapabilecek hic bir şey yokki.
ben bakış açımı değsitirdim, malum deprem bölgesinde yaşıyoruz e olacakda o güne kadar burnumdan getirmenin bir anlamı yokmuş.
tedbirlerimi aldım çok kapan yapacagim yeri belirledim olurda cıkabilirsek arabayi nereye cekecegimi bile hesapladim gerisi takdiri ilahi başka yapacak hic bir sey yok.
ben depremde ölmeyim diye debelenirken belkide bir trafik kazasinda ölecegim bilemem ki e hepsi icin düşünemem bir canim var eninde sonunda ölecegim tek temennim çocuğum biraz kendini kurtarmış olsun hayata tek basına durabilecegi sekilde hazirlanmis olsun.

Hatayin yikilma sebebi oraya kadar kırılan faydi. Zeminide kötüydü tabi. Ama burda beklenen deprem kumburgazda başlayıp bir ucu hersek burnunda yani ızmit körfezinde bitiyor iyi ihtimalle adalarda biter ama oraninda kırılmasi mümkün diğer ucu Tekirdağa uzanıyor buyuzden fay tüm marmarayi etkilesede en çok yıkım olarak İstanbul'u etkileyecek. 99 depremini düşünün İstanbul'da sadece sahil kesimi etkilendi avcılarda yıkım oldu zemini kötü diye diğer kesimlerde bardak bile düşmedi diye herkes belirtiyor zaten. Buyuzden buna dayanarak ben Sakarya'da çok fazla yıkım olmayacağını düşünüyorum burda 99da kırıldı çünkü İstanbul'daki yıkıcı etkide sallanmayacak Naci görür böyle söylüyor. 100kmden sonra deprem dalgaları hafifleyecek. Düzcede en son olan 6 büyüklükte depreme 90km uzaktaydim bulundugum ev tabiki sallandı korktucuydu ama düzce merkezi kadar sallanmadik mesela orda herkesin tabakları eşyaları düşmüştü. Keşke Sakarya'da olsam daha uzak olurdum deprem merkezine

Abartmayın ya o deprem olduğuna eminmisiniz ben daha yakınım İstanbul'a biz bile o kadar sallanmadik.

Aksaray güneydoğu depreminde çok etkilendi ki, Konya'da da deprem olup duruyor belki fay geçmiyor diye güvenli deniyor ama İstanbul ve Marmara cidden risk. Allah yardımcımız olsun.

Dediginizi anladim fakat bizdeki durum bu mu emin degilim .Hatayda deprem oncesi 8-10 kata izin veriliyordu simdi merkezde 4 kat ustu yasaklanmis .demek ki eskiden uygun degilmis o kadar kat .benzer durumun ben ne yazik ki Adana icin de gecerli oldugunu dusunuyorum Allah korusun bir durum olsa o felaketten sonra 4 kata indirilir .burasi deprem bolgesi daha kotu zeminlerde 2-3 kat ,kayalik zeminde de 4-5 kat max gordugum .baya dagin dibine saglam zemine bile izin verilmiyor 5 kat ustu. 10 kat eger rayli sistem degilse bizim sartlarimizda mantikli gelmiyor . umarim ben yanlis dusunuyorumdur kisitli bilgimle saolun bu arada

Rica ederim.
Ben de teorikte bunu okudum ama pratikte nasıl olur bilmiyorum. İstanbul'da da mesela bazı yerlerde en fazla 3 kata izin var. Bazı yerlerde yüksek yapılara da izin var. Hiç anlamadığım için bir şey diyemeyeceğim

Abartmayın ya o deprem olduğuna eminmisiniz ben daha yakınım İstanbul'a biz bile o kadar sallanmadik.
Evet eminim. Nişanlım İstanbullu, birlikte oturuyorduk, saniyesi saniyesine uyuyor o depremle. Eskişehir’de sarsıntı bitince annesini aramıştı hatta.

Çocukken 99 depreminde Eskişehir’deydim, çok korkmuştuk, herkes bahçede sokakta uyumuştu. Şimdi internette baktım, yıkılan bina olmuş, 33 kişi ölmüş Eskişehir’de.

Yılları karıştırmışım sadece 26.09.2019’da 5.8 büyüklüğündeki depremmiş bahsettiğim, 2020 değil. Pandemi sebebiyle 2019-2021 tamamen karıştı bende, kusura bakmayın.

99da merkez ussune 180km mesafe çünkü okadar etkilemesi doğal ama bir Gölcük İzmit Yalova Sakarya kadar yıkım olmadı sonuçta benim anlatmak istediğim o. Şimdi deprem beklenen yerin merkez üssü ile 460km Eskişehir buyuzden 99da etkilendiğinden dahada az etkilenir. Tabiki yine zemin ve yapılar önemli.

Yılları karıştırmışım sadece 26.09.2019’da 5.8 büyüklüğündeki depremmiş bahsettiğim, 2020 değil. Pandemi sebebiyle 2019-2021 tamamen karıştı bende, kusura bakmayın.
Önemli değil ben sizin bahsettiğiniz depremi anladım zaten 2019daki için yaptım yorumu yani bulundugum yer daha yakın ama kapı falan sallanmadi hafif bı avize oynamıştı belki zemin yüzündendir

O bina araba galerisinin kolon kesmesi nedeniyle yıkıldı, bir de cengiz topelde ağır hasar alıp kontrollü yıkılan bina oldu. Yani merkezüssü kadar hasar almadı Eskişehir.
İstanbul depreminde de çok korkup çok hissedeceğiz mutlaka ama Marmara’ya kıyısı olan iller kadar olmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…