Erkek İnfertilitesi Yaktın bizi Morfoloji:!!!

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

dirtyblue

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2010
157
0
46
İngiltere
Eşimin toplam sperm sayısı 150 milyon
mlde 50 milyon
ileri+yavaş hareketli toplamı %53
morfoloji ise % 4 çıktı krugere göre
çift taraflı varikosel ameliyatı sonrası 3.ayda verdiğimiz sperm değerleri bunlar
ameliyatdan önce
mlde 28 milyon
toplam 80 milyon
ileri+yavaş % 47
morfoloji % 2 idi

mikrocerrahi ile ameliyat oldu,güzel geçti,üroloğumuz sayı ve morfolojide ciddi artış olmuş dediler 3.ayda demek varikosel etkiliyormuş
gerçektende eşim ameliyatdan sonra testis sıcaklığının düştüğünü söyledi,yüksek sıcaklık sperm değerlerini bozuyormuş,damarlarda toplanan kan göllenme oluşturduğu için testislerde varikoselin etkisi sperm değerlerine büyük...inşallah morfoloji 6.ayda biraz daha artar
evicap ve trental yazmıştı ameliyatdan sonra,jinekoloğumda ameliyat sonrasına baktı,erkek faktörü düzelmiş dedi,çocuk olur dedi,benim rahim filmimi istedi,çektik bendede bişey çıkmadı.4 ile 6 ay arasında çocuk olur dedi,normalmiş herşey,rahim filmi %30-60 arası hamileliği arttırıyormuş,hiçbir tedavi vermedi,6 ay çalışmalara devam edin dedi...

Biz yinede krugere göre morfolojinin %4 olarak sınırda olduğunu düşündük,sperm kalitesini arttırmaya çalışıyoruz

besin desteği uyguluyoruz eşime...
1-ibrahim saraçoğlunun keçiboynuzu kürünü uyguluyoruz bir aydır bir bardak sabah akşam, spermin baş kısmındaki akrozom tabakasını sertleştirip yumurtaya girmesini sağlıyormuş
2-havuç kürüne başladık akşam bir bardak
3-portakal suyu 1 bardak c vitamini
4-evicap 3 aydır devam
5-trental 3 aydır devam
6-zinco günde 1 tane yarın başlıyor
7-benexol B12 1 tane 1 haftadır alıyor b vitamini enerjinin hücrelere taşınmasında sperme gerekliymiş
8-marincap balık yağı sabah akşam 2 şer tane yarın başlıyoruz balık yağıda faydalı diyorlar
9-hergün 1 avuç ayçiçeği 1 haftadır alıyor l-argine ve selenyum için
10-hergün 1 avuç kuru üzüm yarın başlıyor fruktoz spermin enerji kaynağıymış
11-hergün sabah akşam 1 tatlı kaşığı polen 1 tatlı kaşığı bal 2 gündür devam

Eğer sizinde uyguladığınız faydasını gördüğünüz şey varsa yazarsanız sevinirim...

Son düzenleme:
Eşimin toplam sperm sayısı 150 milyon
mlde 50 milyon
ileri+yavaş hareketli toplamı %53
morfoloji ise % 4 çıktı krugere göre
çift taraflı varikosel ameliyatı sonrası 3.ayda verdiğimiz sperm değerleri bunlar
ameliyatdan önce
mlde 28 milyon
toplam 80 milyon
ileri+yavaş % 47
morfoloji % 2 idi

mikrocerrahi ile ameliyat oldu,güzel geçti,üroloğumuz sayı ve morfolojide ciddi artış olmuş dediler 3.ayda demek varikosel etkiliyormuş
gerçektende eşim ameliyatdan sonra testis sıcaklığının düştüğünü söyledi,yüksek sıcaklık sperm değerlerini bozuyormu,damarlarda toplanan kan göllenme oluşturduğu için testislerde varikoselin etkisi sperm değerlerine büyük...inşallah morfoloji 6.ayda biraz daha artar
evicap ve trental yazmıştı ameliyatdan sonra,jinekoloğumda ameliyat sonrasına baktı,erkek faktörü düzelmiş dedi,çocuk olur dedi,benim rahim filmimi istedi,çektik bendede bişey çıkmadı.4 ile 6 ay arasında çocuk olur dedi,normalmiş herşey,rahim filmi %30-60 arası hamileliği arttırıyormuş,hiçbir tedavi vermedi,6 ay çalışmalara devam edin dedi...

Biz yinede krugere göre morfolojinin %4 olarak sınırda olduğunu düşündük,sperm kalitesini arttırmaya çalışıyoruz

besin desteği uyguluyoruz eşime...
1-ibrahim saraçoğlunun keçiboynuzu kürünü uyguluyoruz bir aydır sabah akşam 1 bardak spermin baş kısmındaki akrozom tabakasını sertleştirip yumurtaya girmesini sağlıyormuş
2-havuç kürüne başladık akşam bir bardak
3-portakal suyu 1 bardak c vitamini
4-evicap 3 aydır devam
5-trental 3 aydır devam
6-zinco günde 1 tane yarın başlıyor
7-benexol B12 1 tane 1 haftadır alıyor b vitamini enerjinin hücrelere taşınmasında sperme gerekliymiş
8-marincap bakış yağı sabah akşam 2 şer tane yarın başlıyoruz balık yağıda faydalı diyorlar
9-hergün 1 avuç ayçiçeği 1 haftadır alıyor l-argine ve selenyum için
10-hergün 1 avuç kuru üzüm yarın başlıyor fruktoz spermin enerji kaynağıymış

Eğer sizinde uyguladığınız faydasını gördüğünüz şey varsa yazarsanız sevinirim...

Arkadasim sen bu sonuclara belki suan hamilesindir belkide:))
bizim ameliyat sonrasi 90 milyon sperm ileri hizli sifir morfoloji 1 iken ben hamile kaldim 6. ayda

bence siz ymurtlama yi denk getiremiyorsunuz

mutlaka ovulasyon testi ve preseed jel kullanin. cift cizgi cikinca ust uste 3 gun iliskiye girin. iliskiden sonra sen sakin kalkma 2 saat bacaklarini hava ya dikip yat sonra da yat uyu sabah banyo yap.
3 gun ust ustu ilsikiden sonra gun asiri iliskiye devam edin
bak ozaman mutlaka olacaktir
trentali kes o 1 ay kullanilir daha fazla kullanmayin
onun yerine esine mutlaka gunde 3000 mg l arginine al GNC den mutlaka . sperm icin en gerekli aminoasittir .
digerlerini bizde kullandik canim hatta baska seylerde kullandik ama sizin kullandiklariniz bence yeterli
hamileligin yakindir

canım bizim yaptırdıgımız testlerde morfoloji %2 ve %4 çıktı sayı 50-100 milyon arası degişiyo
doktorlar hiç bunun üzerinde durmadılar bize sorun yok dendi
sizin sayı hareket iyi doktorlar eşinden kaynaklı mı dediler?valla hiçbirinin dedigi birbirini tutmuyo

canım daha ne ıstıyorsun.bızım degerlerı gorsen aglarsın.ben % 4 morfolojı bulsam opup basıma koyarım.bence sukret.Tabı bende sukredıyorum yınede.ama bızde sperm kalıtesızlıgı var.bu daha kotu

bizim ameliyat sonrasi 90 milyon sperm ileri hizli sifir morfoloji 1 iken ben hamile kaldim 6. ayda

mutlaka ovulasyon testi ve preseed jel kullanin. cift cizgi cikinca ust uste 3 gun iliskiye girin. iliskiden sonra sen sakin kalkma 2 saat bacaklarini hava ya dikip yat sonra da yat uyu sabah banyo yap.
onun yerine esine mutlaka gunde 3000 mg l arginine al GNC den mutlaka . sperm icin en gerekli aminoasittir .
digerlerini bizde kullandik canim hatta baska seylerde kullandik ama sizin kullandiklariniz bence yeterli
hamileligin yakindir

canım ameliyatdan 2 ay önce ovulasyon testi ve preseed jel sipariş vermiştim kullandım,o zaman fayda etmemişti ama ameliyat olmadığından dolayı olabilir,sonrasında kullanmadım,birde rahim içini tahriş eder diye riske giremedim,hafif kızarıklık vardı çünkü,ara ara mantar oluyor tedavisini oluyorum,birde bir cm den küçük miyom var dedi doktor,bunların hepsi içinde önemsiz dedi,genelde oluyor dedi herkesde,gebelikde sorun olucak durumda değil dedi,folik asit yazdı.
eşimin ameliyatında 4.ay doldu,dünde adet oldum maalesef...!
doktor gün aşırı demişti,ultrasonda baktığında yumurtlama var dedi,rezervleride iyiymiş...dediği günlerde yaptık gün aşırı,ardından kalkmadan yatakda bekledim geçen ay,fakat 1 saat sonra dayanamadım wcye gittim.Bu ay üst üstde 3 gün denerim.
bu arada doktor trental ve evicapa devam dedi,trantali kesmek sakıncalı olmasın,kesmeden alsak arjin olmazmı?
gnc den arjinmax ameliyatdan önce kullandı eşim,oda çok sinirli yapıyor bıraktı,testesteronumu arttırdı bilemedik...onun yerine ayçiçeğinde arjin varmış hergün bir avuç akşamları yiyor.ama akşamları uyumadan önce 2 kapsül alsın olmazsa uyurken sinirli olmaz:)
bu ayda geçti inşallah hamileliğim yakındır,şu morfolojiyi yüzde 14 yapmanın yolu yokmu peki...

canım bizim yaptırdıgımız testlerde morfoloji %2 ve %4 çıktı sayı 50-100 milyon arası degişiyo
doktorlar hiç bunun üzerinde durmadılar bize sorun yok dendi
sizin sayı hareket iyi doktorlar eşinden kaynaklı mı dediler?valla hiçbirinin dedigi birbirini tutmuyo

canım sizinde durum bizimki gibi,bence morfolojiyi yükseltemesekde sayıyı ve hareketliliği arttırabilirsek sonuçta morfoloji oranı aynı olsada kaliteli sayısı artar...
doktor 4-6 ay arası olur diyor 15 gün önce rahim filmi çektirdiğimizde,6 ay sonra olmazsa aşılamaya başlarız sanırım...1.5 yıldır deniyoruz,4 ay öncede çift taraflı varikosel oldu,inşallah olur ,stres yapıyorum biraz,buda etkili sanırım...

canım daha ne ıstıyorsun.bızım degerlerı gorsen aglarsın.ben % 4 morfolojı bulsam opup basıma koyarım.bence sukret.Tabı bende sukredıyorum yınede.ama bızde sperm kalıtesızlıgı var.bu daha kotu

Hergün şükrediyorum canım,Allah hakkımızda hayırlısını versin kısmet sanırım birazda...
sizin durum nedir değerlerin nasıl ne yaptınız şimdiye kadar?

arkadaşlar adet olacağımı zannettim ama 5 gün geçti olmuyor önce sarı akıntı oldu sonra kahverengi lekeler geliyor geçen ay hsg çektirmiştim ondan dolayı olabilirmi?

havuç kürüne başladı eşim 4 gün önce her akşam 1 bardak içiyordu,fakat 1 bardak havuç suyu yaklaşık yarım kg havuçtan çıkıyor,oda a vitamini birikmesi yapıyormuş,kaşıntı oldu bıraktı,havuç kürünü uygularken dikkatli olun,bence birkaç havuç yemek daha uygun...

birde arkadaşlar yeni bir formül buldum,bir bardak suya 2 tatlı kaşığı elma sirkesi ve bir tatlı kaşığı bal,isteğe göre ikide yapabilirsiniz,ölü spermleri eritiyor,yok ediyormuş...her akşam bir bardak içirin...elma sirkesi çok faydalı diyorlar

birde arkadaşlar yeni bir formül buldum,bir bardak suya 2 tatlı kaşığı elma sirkesi ve bir tatlı kaşığı bal,isteğe göre ikide yapabilirsiniz,ölü spermleri eritiyor,yok ediyormuş...her akşam bir bardak içirin...elma sirkesi çok faydalı diyorlar

canım bu formulu nerden buldun.denenmısmı kım soyledı.ıyıyse uygularız tabı ama denenmısmı.gercı elma sırkesının zararı olmaz

canım bu formulu nerden buldun.denenmısmı kım soyledı.ıyıyse uygularız tabı ama denenmısmı.gercı elma sırkesının zararı olmaz

canım googledan araştırdım, ömer osman korkmaz diye bir lokman hekim yazmış,faydası olurmu diye ayrıca elma sirkesinide araştırdım,elma sirkesi gerçekten faydalıymış,içerdiği enzimlerle vücutdaki zararlı olan toksin,ölü hücre v.s eritme özelliği varmış,yağları bile eritiyormuş,suyunda eritilen şeyleri dışarı atma özelliği var idrar yada ter yoluyla elma sirkesi zaten sağlığa faydalı toksinlerden arındırıyor,balda öyle denemenin zararı olmaz diye düşünüyorum...
yani formül mantıklı gibi geldi deniyorum bakalım...bende eşimle beraber içicem...

Son düzenleme:

hamileligin yakindir
canım merhaba sana bir şey sormak isterim benimde eşimde sperm yıkamadan sonra 16 milyon hareket sıfır morfolojide 1 çıkmış neler yapmalıyız sizce bana bu konuda yardımcı olun lütfennnnnn

Back
X