Yalan affedilir mi?

bunu sorduğumda hemen eskisi gibi olmazdım ama sana bir şans daha verirdim dedi. aslında sorun affetmekte değil. onu affettikten sonra kendimi affedememek.

Tabi ki ona sorduğunuzda verdiği yanıttan bahsetmiyordum, çünkü affetmezdim deme ihtimali sıfır şu koşullarda.

Siz ne düşünüyorsunuz, devam eder miydi ilişkiye? Çok ağır sözler mi duyardınız? Devam ederdi ama burnunuzdan mı getirirdi? Önemsemez devam mı ederdi?

bu ilişkiye geçmişte yaşadığım tatsız tecrübelerden dolayı daha sağlam adımlarla başlamıştım. her şeyi birbirimizi tanıma sürecimizde konuşmuştuk.

tatsız sözler falan duymayacağımdan çok eminim. kabuğuna çekilirdi bir süre. ben ona eski sevgilimin ismiyle hitap ettiğimde bile (yanlışlıkla) hiç uzatmamıştı. ki bu da bana göre ağır br şeydir. ne ağır tek bir söz ne de gurur kırıcı bir davranışı olmamıştı. sessiz kaldı sadece sonra eskisi gibi olduk tekrardan. kıyaslanabilir mi bilmiyorum ama böyle bi örnek verdim. davranışlarının boyutlarına örnek olması açısından.

sadece söylemeden habersiz gitmiş.yalan söylememiş ki.sorun çıkartırsınız diye söylememiş olabilir.büyütülecek bir şey yok bence.

Eski ilişkide yaşanan tecrübeler daha sert bir tutum geliştirmenize neden olmuş sanırım. Her ilişkinin kendi kırmızı çizgileri zamanla çizilir diye düşünüyorum ben. Kaygınız ne ki şuanda, kendinizi neden affedemiyorsunuz?

Sizin durumunuzda affedilmez.

Eski ilişkide yaşanan tecrübeler daha sert bir tutum geliştirmenize neden olmuş sanırım. Her ilişkinin kendi kırmızı çizgileri zamanla çizilir diye düşünüyorum ben. Kaygınız ne ki şuanda?
evet iğrenç bir şekilde aldatıldıktan sonra böyle bi mizaca sahip oldum.
haklısınız ilişkimizin kırmızı çizgileri anlattığım yöndeydi.
kaygım bi daha yapar mı yapmaz mı kaygısı değil hatta hiç değil aslında, affedersem ve bir daha yaparsa o zaman zaten gözünün yaşına bakmam.
kaygım bu olayı küçümsemeyi kendime yedirip affedersem kendimi affedemeyeceğimden kaynaklanıyor.

Eski sevgilinin adıyla hitap edilmesi genelde alışkanlığı getirir akla mesela ama bu tarz bir yalan sadakat hakkında şüpheler de oluşturabilir, hatta oluşturur genelde. Önemli olan sizde nasıl bir izlenim oluşturduğu.

Yani tepki vermeseniz bile aleyhine kullanılabileceğini düşündü de mi söylemedi, yoksa hoşlanmayacağınız başka bir olay oldu diye mi söylemedi, bunu siz daha iyi tahlil edersiniz. O daha içine kapanık bir yapıya sahip olduğu için belki unutmuş gibi gözükür ama unutmazdı, bunu bilmek imkansız. Ama her insanın boşluğuna gelip yalan söylediği durumların olması mümkün diye düşünüyorum ben. Buradaki sorun sizin zaten tepki vermeyeceğinizi söylediğiniz bir konuda yalan söylenmiş olması.

Yalanı sakın affetme sakın. Affedeceksen bile iyice süründür. Ama tekrar yalan söylemesine fırsat vermeyecek şekilde. Ben seni anlıyorum. Mesele kızlarla aynı ortamda olması değil mesele seni aptal yerine koyması bu da seni incitiyor o yüzden affetme yoksa devamı gelecektir

yok unutması gibi bi durum söz konusu değil. çünkü mekana gittiğinde bile vicdan yaptığını söylüyor.
sanmam aleyhine kullanılcak bi durum değil bana göre çünkü tatilde zaten tatilde elbette bi mekana gidebilir. karışmam, bunu ilerde yüzüne vurmam gibi bi durum söz konusu değil. bunu kendi de gayet iyi biliyordur eminim.
mantıklı bi açıklaması yok benim bu konuya takılmayacağımı bildiği halde söylememesinin. hoşlanmadığım bir olay olup olmayacağını ise bilemiyorum elbette.kendisi olmadığını iddia ediyor yeminlerle.

evet kesinlikle kızlar, mekan falan değil benim derdim. enayi yerine koyuluyorum nasılsa haberi olmayacak denilerek. benim sorunumda bu zaten.

Bu durum kişiye göre değişir. Ben olsam affederdim sanırım ama eskisi gibi olamazdım bir süre.
Neden böyle bir şeye gerek duydu enine boyuna konuşurdum ama ...

Benim demeye dilim varmamıştı ama .
Ben de bence aldatmış demek istemiştim.
Hakkında hayırlısı olsun canım.
Hepimiz ayrılık acısı çekiyoruz , türlü türlü ...

Ha sadece yalan olsa neyse affederdim ben de.
Konuşurdum sonra
Ama araya bi ihanet girmesi durumu söz konusu
O yüzden affedilmemeli

Sen gerizekali yerine konmak nasil olur bide benim konumu okuyunca gor.. Sonra sevgiline kosarak atlar barismak icin yalvarirsin

Bu durum kişiye göre değişir. Ben olsam affederdim sanırım ama eskisi gibi olamazdım bir süre.
Neden böyle bir şeye gerek duydu enine boyuna konuşurdum ama ...
neden böyle bir şeye gerek duyduğunun mantıklı bi açıklamasını yapamıyor kendisi.

aldattı mı aldatmadı mı bilmiyorum inanın. sadece tanıdığım herkes öyle bir şey yapmaz diyor. kendi de yemin ediyor. benim de aklıma öyle bir ihtimal gelmedi açıkçası. ama bilemiyorum elbette.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…