yalan soyledim

güzelim benim büyük ihtimalle ablan yaşındayım 25 yaşındayım ben,burda açılmış konuların hepsinde var bu tarz yorumlar,insanların bazıları kendilerini dürüstlük,namus ahlak erdem timsali gibi görüyorlar klavye başına gelince...emin ol herkes yalan söylüyordur.umursama eleştirileri,ben senin konunu önemsiyorum,eleştirmek suçlamak haddim değil çünkü sen zaten pişmansın...
devam etsen iyi olurdu çünkü hiç yalan söylemeyen kızlardan birinden:9: parlak bir fikir çıkabilirdi...
üzülme moralini bozma canını sıkma...çok karşılaştım hayat boyu böyle şeylerle. erkek arkına yalan söyleyen tek kız sen değilsin,benim bir arkadaşım artık durumu öyle abartmıştıki çalışmadığı halde, mesai saatlerine göre telefonda konuşuyodu erkek arkadaşıyla saat 1.30 olunca işe dönmem lazım diyodu:9:,memleketindeyken didimde tatildeyim diyordu:9:
yani bunlar saçma anlamsız yalanlar...canını sıkacak birşey yok ama kesinlikle itiraf şeklinde kendini suçlu hissederek anlatma...

tam olarak ne demek istediğinizi cidden çözemedim bizde konuyu önemsedikki yorum yazdık.Bence kendini suçlu hissetmeli annesi babası köyde yaşıyosa ne olmuş yani 3 aylık adam daha mı hayra geçti ailesinden..ayrıca hiçbir yorumda dürüstlük,namus ahlak erdem timsali gibi görüyorlar böyle bir vurgu yok

iyi yapmamışsın ,gerçeği gizleyerek ama ;bunu yine düzeltecek olan sensin cnm..ona kısa zamanda bu gerçeği açıklamalısın,burada bahsettiğin gb ona da(korkularım olduğum için gerçeği gizledim ,dersen) o zaman sana hak verecektir,en azından sevgiden ötürü yersiz korkuların için yalan söylediğini görürse,affedecektir seni:17:

peki o arkadasina ne oldu

konu sahibine iyi davranicam diyede yalani bukadar pembelestirmen hafifletmen de ne kadar dogru, resmen yalana tesvik ediyorsun, burayi 15 yasindaki kizlarda okuyor, bunu okuyan yalanin iyi bisey oldugunu sanicak

böyle ciddi konularda söylenen yalanlar karsidakinin güvenini sarsar

ha ben söylemiyormuyum söylüyorum misal esim sorar kac sigara ictin bugün diye ozaman herzaman dogruyu söylemem:17:

ama bu baska bisey :19:

konu sahibine iyi davrancam diye yalanı pembeleştirmiyorum,yaptığım şey nasıl olsa olmuş bitmiş bir olaydan pişman olan bir kişiye yardım etmek...eğitim psikolojisi diye bir ders vardır bilmem duydunuz mu? eleştiri ve ceza asla insanı doğruya sevketmez... bir kişiye gerçekten yardımcı olmaksa niyetiniz karşınızdakine kendisini zaten pişman olduğu bir meseleden dolayı suçlu hissettirmezsiniz...
yalanın iyibirşey olduğunu hiçbir yerde yazmadım,yazmam da...tek maksadım yardımcı olmaktır anlaşıldığı üzre. ben burdaki insanlar sorunlarını anlattığında sadece düşündüklerimi hissettiklerimi yazıyorum,hayatın heryerinde hoşgörü gerektiğine inanıyorum.
burda birisi konusunu anlattı diye "feriha" diye lakap takmaktansa(yapmadığınızı iddia etmeyin lütfen) gerçekten kendimi ablası gibi görüp akıl veriyorum.çok fazla insan tanıdım,çok fazla örnek gördüm,ve bu kızın böyle sanal ortamda rencide edilecek kadar büyük bir hata yaptığını düşünmüyorum.
ciddi konularda söylenen yalanlar insanın güvenini sarsar ama herkesten sizin gibi düşünmesini bekleyemezsiniz değilmi, ayrıca kızın ve çocuğun yaşlarının kaç olduğu hakkında bir fikriniz varmı?
18-20 yaşlarında köyde büyümüş bir kız kasya tahmin ettiğim kadarıyla...şehirde büyümüş okumuş,mevki ve tecrübe sahibi olmuş,evlenmiş değişik tecrübeleri olmuş, farklı ortamlara girip çıkmış insanlarız çoğumuz.onun nasıl hissettiğini nerden bilebiliriz.empati diyoruz işte.keşke herkes yapabilse suçlamak yerine.

Karşınızdaki size bunu yapsa güveniniz sarsılırdı öyle değil mi?
Bence erkek arkadaşınıza gidin ve yaptığınızın ne kadar yanlış olduğunu bildiğinizi, pişman olduğunuzu anlatın.
Eğer size gerçekten güvenecekse ve seven biriyse affeder diye umut ediyorum.
Açık olmanın en iyisi olduğu düşüncesindeyim.
Umarım mutlu olursun.
Sevgiler.

amman atasözleride karıştı iyimi:9:
gecenin kaçı olmuş duman altı göremedim yazarken pardon bacım:78:

aynen hemen konuyu kapatcamm yargılamayın diye başlar oldu herkes..

Çünkü istedikleri cevaplar gelmiyor bende kırıcı olalım hayda azarlayalım demiyorum ki öyle bişey yok burda ne desek nem kapıyolar kapatın konumu ben gidiyorum..
Ne kadar güzelll

tam olarak ne demek istediğinizi cidden çözemedim bizde konuyu önemsedikki yorum yazdık.Bence kendini suçlu hissetmeli annesi babası köyde yaşıyosa ne olmuş yani 3 aylık adam daha mı hayra geçti ailesinden..ayrıca hiçbir yorumda dürüstlük,namus ahlak erdem timsali gibi görüyorlar böyle bir vurgu yok

zaten kendisini suçlu hissediyor,zaten yaptığım yanlış diyor,kişiler neyi ispatlama çabasında bunu anlamıyorum...bu dizi değilki seyredip eleştirelim...zaten pişman olan bir kişiye yardım edeceksiniz.ailenden utanman hata,utan kendinden,onları 3 aylık çocuğa mı değiştin yuh sana tarzının kibarlaştırılmış hallerinin kıza faydası yok...
zaten kendisini savunmadıki,sadece akıl istedi bizden.
evet herkese birşey oluyor klavye başına geçince...sadece bu forumu okuyan,gerçekte yaşamayan birisi olsam burdaki kimsenin hata yapmadığını,yalan söylemediini,kimseye kötü davranmadığını,hepsinin kanatsız melek olduğunu falan sanardım... ama neyse ki gerçekte yaşıyorum ve nein ne olduğunu biliyorum.kişisel tartışmaya girmek istemem.yanlış şeyler yazdığımı düşünmüyorum.iyi geceler.

Eğitim psikolojisine göre fuhuş yapana fuhuş yapan sempatik insanları..
Uyuşturucu kullanan birine uyuşturucu kullanan tatlı ünlüleri falan örnek göstermeliyiz o halde..
Bence bir bilimin adını öğrenmektense içeriğini kavramak çok daha güzel.
Altına işeyip suçluluk duyan 5 yaşında biri yok ki karşımızda.
Ona örnek gösterip bak senin emsallarinde yapıyor,sen eksik,noksan hatalı değilsin diyebilelim..

Çünkü istedikleri cevaplar gelmiyor bende kırıcı olalım hayda azarlayalım demiyorum ki öyle bişey yok burda ne desek nem kapıyolar kapatın konumu ben gidiyorum..
Ne kadar güzelll

aynen canım ya genel olarak konuşmak gerekirse;
bknz:eleştirye tahammülü olmayan insan türleri
topik açmışlığım bilem var
buyrun ordan devam edelim burayı işgal etmiyelim:52:

zaten kendisini suçlu hissediyor,zaten yaptığım yanlış diyor,kişiler neyi ispatlama çabasında bunu anlamıyorum...bu dizi değilki seyredip eleştirelim...zaten pişman olan bir kişiye yardım edeceksiniz.ailenden utanman hata,utan kendinden,onları 3 aylık çocuğa mı değiştin yuh sana tarzının kibarlaştırılmış hallerinin kıza faydası yok...
zaten kendisini savunmadıki,sadece akıl istedi bizden.
evet herkese birşey oluyor klavye başına geçince...sadece bu forumu okuyan,gerçekte yaşamayan birisi olsam burdaki kimsenin hata yapmadığını,yalan söylemediini,kimseye kötü davranmadığını,hepsinin kanatsız melek olduğunu falan sanardım... ama neyse ki gerçekte yaşıyorum ve nein ne olduğunu biliyorum.kişisel tartışmaya girmek istemem.yanlış şeyler yazdığımı düşünmüyorum.iyi geceler.

Yine aynı şeyi yapıyorsunuz kimse kimseyle tartışmıyor sadece zıt fikirlerdeyiz okadar.Ozaman ne dyelim
Tamam konu sahibi arkadaş'' sen git sevgiline yalanını anlat oda seni affetsin mutlu mesut yaşayın..Sevgilerr''
Sanırım şimdi istediği gibi bir cevap verdim.Süperr bende iyi yorum (!) yaptım..

Eğitim psikolojisine göre fuhuş yapana fuhuş yapan sempatik insanları..
Uyuşturucu kullanan birine uyuşturucu kullanan tatlı ünlüleri falan örnek göstermeliyiz o halde..
Bence bir bilimin adını öğrenmektense içeriğini kavramak çok daha güzel.
Altına işeyip suçluluk duyan 5 yaşında biri yok ki karşımızda.
Ona örnek gösterip bak senin emsallarinde yapıyor,sen eksik,noksan hatalı değilsin diyebilelim..

bunu mu anladınız gerçekten,yoksa cevap vermem gerekiyormu?:9: eğitim psikolojisinden değil 1. sınıf Türkçe "okuduğumuzu anlayalım" kısmından başlamam gerektiğini hissedicem yoksa.

konu sahibine iyi davrancam diye yalanı pembeleştirmiyorum,yaptığım şey nasıl olsa olmuş bitmiş bir olaydan pişman olan bir kişiye yardım etmek...eğitim psikolojisi diye bir ders vardır bilmem duydunuz mu? eleştiri ve ceza asla insanı doğruya sevketmez... bir kişiye gerçekten yardımcı olmaksa niyetiniz karşınızdakine kendisini zaten pişman olduğu bir meseleden dolayı suçlu hissettirmezsiniz...
yalanın iyibirşey olduğunu hiçbir yerde yazmadım,yazmam da...tek maksadım yardımcı olmaktır anlaşıldığı üzre. ben burdaki insanlar sorunlarını anlattığında sadece düşündüklerimi hissettiklerimi yazıyorum,hayatın heryerinde hoşgörü gerektiğine inanıyorum.
burda birisi konusunu anlattı diye "feriha" diye lakap takmaktansa(yapmadığınızı iddia etmeyin lütfen) gerçekten kendimi ablası gibi görüp akıl veriyorum.çok fazla insan tanıdım,çok fazla örnek gördüm,ve bu kızın böyle sanal ortamda rencide edilecek kadar büyük bir hata yaptığını düşünmüyorum.
ciddi konularda söylenen yalanlar insanın güvenini sarsar ama herkesten sizin gibi düşünmesini bekleyemezsiniz değilmi, ayrıca kızın ve çocuğun yaşlarının kaç olduğu hakkında bir fikriniz varmı?
18-20 yaşlarında köyde büyümüş bir kız kasya tahmin ettiğim kadarıyla...şehirde büyümüş okumuş,mevki ve tecrübe sahibi olmuş,evlenmiş değişik tecrübeleri olmuş, farklı ortamlara girip çıkmış insanlarız çoğumuz.onun nasıl hissettiğini nerden bilebiliriz.empati diyoruz işte.keşke herkes yapabilse suçlamak yerine.

:53::53: benmi takmisim feriha lakabini, bismillah allah kuru iftiradan saklasin
ferihayi izledinmi dedim bak basina neler geldi, sen ferihasin mi dedim:19:

egitim psikolojisini bilmem ben, yaptigi birsey yanlissa yanlis bu derim, olsun bise olmaz cokta kötü degil demem

zaten mesajlarima bakarsan hicbisekilde suclamadim konusahibini

cok tadi kacti buralarin cooook :36: gercekten sinirlenmeye basliyorum artik

konusahibi koruma psikolojisine bürünen üyelerden gina geldi, he orayi düzeltirken öbür tarafida yikiyorsun, peki sende simdi beni küstürdün nolcak simdi :27:

Yoruma yorum yapmak neyin kafası peki?
İki farklı görüş yorum yazıyor ..
Fakat bir taraf çenesini tutamayıp diğerine sallayabildiği kadar sallayıp kendini pdr uzmanı adlediyor.
Kaldı ki öyleyse bile yine herkesin yorumu kendine..
Yoruma ,yorum yapılmadığı gün sağlıklı bir forum ortamı olacak burası.
Aaa herkes" klavye delikanlısı olmuş,kız sizden yorum istemiş,sen bunları dikkate alma beni dinle " falan
hangi cürretin eseri bu ifadeler..

:53::53: benmi takmisim feriha lakabini, bismillah allah kuru iftiradan saklasin
ferihayi izledinmi dedim bak basina neler geldi, sen ferihasin mi dedim:19:

egitim psikolojisini bilmem ben, yaptigi birsey yanlissa yanlis bu derim, olsun bise olmaz cokta kötü degil demem

zaten mesajlarima bakarsan hicbisekilde suclamadim konusahibini

cok tadi kacti buralarin cooook :36: gercekten sinirlenmeye basliyorum artik

konusahibi koruma psikolojisine bürünen üyelerden gina geldi, he orayi düzeltirken öbür tarafida yikiyorsun, peki sende simdi beni küstürdün nolcak simdi :27:

konu sahibini ferihayla özdeşleştirmediniz öyle mi?dalga geçer gibi bir üslubunuz var konuda .gerçekten benim ankaddığımı anlamadımı sizce?yaptığı bişey yanlışsa yanlış demek tamam ama yaptığı şeyin "tekrar ediyorum" yanlış olduğunu zaten biliyor,akıl danışmak için gelmiş...neyse gerçekten sanırım farklı fikirlerdeyiz.siz sinirlenince ne olacak merak ediyorum ama,sinirlenmeye başlamışsınız ya...tartışmıyorum.iyi geceler.
üslubunuz çok kırıcı.ben kırılmadım ama kırıcı (umarım gerçekte böyle değilsinizdir,size akıl danışanları,yanlış yaptın çok yanlış,çok çok yanlış diyip göndermiyorsunuzdur yanınızdan).

zaten ben konunun amacini anlamadimki, biliyor yalan söylememesi gerektigini

dikkatinizi cekerim arkadaslar konusahibinin ilk yazisina bakin

son soru su, sevgilime itiraf etsem beni af edermi

iyide biz müneccimmiyiz nerden bilelim, oglani tanimayiz etmeyiz

öyle bi kabiliyetim olsaydi paraya para demezdim zaten :21:

Son düzenleme:
bunu mu anladınız gerçekten,yoksa cevap vermem gerekiyormu?:9: eğitim psikolojisinden değil 1. sınıf Türkçe "okuduğumuzu anlayalım" kısmından başlamam gerektiğini hissedicem yoksa.

gunizcim..
yalan söylemek dünyanın en kötü şeyidir.
büyük günahlardandır hemde bütün semavi dinlerde.
biz çocuklarımıza henüz birkaç yaşında bile yalanın kötü birşey olduğunu öğretiriz.
aksini söyleyenin genç bir kıza seninki birşey değil senden alası var..
salla gitsin diyen de de şüphe duyarım.. ama saygı duyar susarım haddimi bilirim.
ama bunu eğitim psikolojisine bağlarsa orada kafam karışır.
şükür ki eğitimim yerinde şükür ki yalan dahi söylesem ..
bir başkasına "yalan söyleme asla ayağına dolanır "diyecek olgunluğa sahibim..
bu forumda,ayda,jupiterde,magma da nerede konuşursa konuşulsun böyledir.
yalan kötüdür,övülmez.. övülemez.

konu sahibini ferihayla özdeşleştirmediniz öyle mi?dalga geçer gibi bir üslubunuz var konuda .gerçekten benim ankaddığımı anlamadımı sizce?yaptığı bişey yanlışsa yanlış demek tamam ama yaptığı şeyin "tekrar ediyorum" yanlış olduğunu zaten biliyor,akıl danışmak için gelmiş...neyse gerçekten sanırım farklı fikirlerdeyiz.siz sinirlenince ne olacak merak ediyorum ama,sinirlenmeye başlamışsınız ya...tartışmıyorum.iyi geceler.
üslubunuz çok kırıcı.ben kırılmadım ama kırıcı (umarım gerçekte böyle değilsinizdir,size akıl danışanları,yanlış yaptın çok yanlış,çok çok yanlış diyip göndermiyorsunuzdur yanınızdan).

sen benim yorumlarimi gercekten okudunmu :53:

nerde ferihasin demisim, nerde alay etmisim, getir göster senden özür dilicem ok :30:

Back
X