• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yalan söylesem mi

sualp27

OGLUMA KAVUSTUM (COK SÜKÜR RABBİM)
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2013
6.283
2.955
248
33
biliyorum başlığım çok ilginç yalandan nefret ederim aslında ama sorunum şu 2 yıllık evliyiz ve çocugumuz olmuyor bende pcos eşimde sperm ilerihareketinde düşüklük var eşim tedavi görüyor şuan
neyse konuya geleyim çevremizdeki insanlar sanki hiç çocugumuz olmayacakmış gbi davranıyorlar bize birde çocuk yapmak mağrifetmiş insanın elindeymiş gibi saçma sapan davrananlar sözleriyle beni yaralayanlar birkaçtane beni sevmeyip bu durmumdan zevk alan gerksiz insanda var ayrıca
genel anlamda herkes çocugumuz hiç olmayacak gibi bakıyor bize halimize acıyarak bakanda var zevk duyup bizi yaralayanlarda cahil insanlarda
bıktım bu durumdan
diyeceksinz erken daha ama ben istediğimi en baştan beri söyledim çevremdekilere nerden bileyim böyle olacağını yani olmadıgını biliyorlar ben 22 eşim 35 yaşında henüz genciz yenide evliyiz ama bu konuşulanlardan bıktım hergün ağlıyrm ayrıca çok istiyoruz bebekleri çok seviyoruz buda ayrı bir yara açıyor içimizde sorunum şu acaba çevremdekilere düşük yaptım diye yalanmı söylesem ozaman çocugumuz olabildiğine herkes inanır çeneleri kapanır olabiliyormuş diye
hastalık bu allhtan gelen bişey utanmıyorum ama çok acı çekiyorum eşim ve bana kısır demelerinden bıktım yalan kötü bişey ama nebileyim piskolojim çok bozuldu başka sorunlarımda var lütfen bana ollumlu yorumlar yapın içimi rahatlatacak beni yargılamayın şayet yargılanmaya sert eleştirilere değil destege ihtiyacım var yanlışmı yaparım böyle bir yalan söyleyerek

biliyorum başlığım çok ilginç yalandan nefret ederim aslında ama sorunum şu 2 yıllık evliyiz ve çocugumuz olmuyor bende pcos eşimde sperm ilerihareketinde düşüklük var eşim tedavi görüyor şuan
neyse konuya geleyim çevremizdeki insanlar sanki hiç çocugumuz olmayacakmış gbi davranıyorlar bize birde çocuk yapmak mağrifetmiş insanın elindeymiş gibi saçma sapan davrananlar sözleriyle beni yaralayanlar birkaçtane beni sevmeyip bu durmumdan zevk alan gerksiz insanda var ayrıca
genel anlamda herkes çocugumuz hiç olmayacak gibi bakıyor bize halimize acıyarak bakanda var zevk duyup bizi yaralayanlarda cahil insanlarda
bıktım bu durumdan
diyeceksinz erken daha ama ben istediğimi en baştan beri söyledim çevremdekilere nerden bileyim böyle olacağını yani olmadıgını biliyorlar ben 22 eşim 35 yaşında henüz genciz yenide evliyiz ama bu konuşulanlardan bıktım hergün ağlıyrm ayrıca çok istiyoruz bebekleri çok seviyoruz buda ayrı bir yara açıyor içimizde sorunum şu acaba çevremdekilere düşük yaptım diye yalanmı söylesem ozaman çocugumuz olabildiğine herkes inanır çeneleri kapanır olabiliyormuş diye
hastalık bu allhtan gelen bişey utanmıyorum ama çok acı çekiyorum eşim ve bana kısır demelerinden bıktım yalan kötü bişey ama nebileyim piskolojim çok bozuldu başka sorunlarımda var lütfen bana ollumlu yorumlar yapın içimi rahatlatacak beni yargılamayın şayet yargılanmaya sert eleştirilere değil destege ihtiyacım var yanlışmı yaparım böyle bir yalan söyleyerek

Bence yalan söyleme. Çevrendekilere bir şeyi ispat etmek durumunda değilsin ki. Düşük yaptığını söylesen bu sefer de başka dedikodu türü çıkarırlar. "Aaa bak biz demiştik olmaz diye bak düşük yapmışsın." derler. Yani milletin dedikodusu hiç bitmez. Sen Allah'a sığın. Bırak konuşanlar kendi kelimelerinde boğulsunlar.

Ben de pkos hastasıyım.
Hiç ama hiç düşünmedim yalan söylemeyi.
Kimseye birşey ispatlamanız gerekmiyor.
Vicdani yönünü de düşünün.
Hiç yok yere, haketmiş bile olsalar insanları kandırmak neden?
Onlar sizi inciterek günaha giriyorlar, hak alıyorlar.
Siz de onları kandırarak intikam mı alacaksınız.
Çocuk birilerine bişey ispatlamak için doğurulmaz ayrıca.
İnşallah en kısa zamanda çocuk sahibi olursunuz..

bıktım bu durumdan

Canım gecmıs olsun ınsallah Allah sıze bır evlat nasıp eder...Dusuk yaptım dıye yalan soylemeyın bence ama suan dusunmuyoruz dıyebılırsın dıye dusunuyorum...

Son düzenleme:
sen insanları takma eğer tedavı olduğunuzı bılmıyolarsa çocuk istemiyoruz daha erken vs bişeyler diyebilirsin ama düşük yaptım deme. hem sen neden başkalarının dedklerini takıyosun kı bu kadar cocuğun olmuyo dye sana laf sokanların çocukları varda hayırlı evlat olcaklarmı bakalım üzülme herşeyin zamanı vardır :16:

kimseye hiç bişey ispatlamak sorunda değilsin..
ben 6 yıllık evliyim 2 senedir çocuk düşünüyorum ama olmadı daha.. önceleri düşünmediğime inanmıyorlardı çok bekledin falan habire laf söylüyordu önüne gelen ama kimseyi takmadım çok rahat davrandım kimse bişey diyemedi..

şimdi 2 senedir düşünüyorum ama olmadı daha.. başta görünürde bi sorun yoktu.. geçen ay sorun çıktı ameliyat oldum.. herkes yine soruyo allahın takdiri, bu benim sınavım verirse de vermezse de hertürlü kabulüm diyorum.. yeğenlerim var onların annesi olurum, çok yakın arkadaşlarımın çocukları var onları kendi çocuklarım gibi seviyorum onlar bana yeter diyorum kimse bişey diyemiyor.. o kadar dik duruyorum ki bu konuda ne acıyabiliyorlar ne soru sorabiliyorlar.. iyi niyetli olanlarda bol bol dua ediyorlar zaten..

ben bu konuyu gerçekten allahın takdirine bıraktım.. ilk bi kaç ay paniklemiştim aslında ama sonra düşündüm kendime geldim.. herkesin çocuğu olacak diye bişey yok.. belki olsa sağlıksız olacak.. bu daha dayanılmaz bişey olurdu sanırım.. bende rabbim hayırlısıyla versin diyorum.. artık stres yapmıyorum.. tedavi için elimden geleni yapıcam ama allahım neden bana çocuk vermiyosun diye asla sorgulamıycam.. allahım bana çocuk ver diye bile dua etmiyorum ben. allahım hayırlıyla imanlı kuranlı, acılarını göstermeyeceğin bi çocuk nasip et diyorum..

içimde yapmak istediğim ne varsa yeğenlerime ve arkadaşlarımın çocuklarına yapıyorum seve seve.. bazen annelerinden daha çok uğraşıyorum onlarla.. o kadar ilgileniyorum ve seviyorum ki arkadaşım çocuğuna bana cici anne bile dedirtiyorlar artık... kimseyi kıskanmak falan gelmiyor aklıma..

eğer patavatsız konuşan olursa da onları allaha havale ediyorum.. beni üzerek sevabımı arttırdıkları için allaha şükür bile ediyorum..

sen ne kadar bu konuda zayıf olursan o kadar söz söyleme hakları olacak gibi hisseder insanlar.. sen dik duracaksın ki onlar laf söylemeye cesaret edemeyecek.. ama kimseye allahın verdiği sınavdan dolayı yalan söyleme.. sadece allaha sığın ama isyan ederek değil sınavına sabrederek...

allah hepimizi yardımcısı olsun.. sınavını hakkıyla geçebilmeyi nasip etsin..

bende pko luyum ,bende hamile kalamıyordum ,ve kalamadığımı da soran herkese söylüyordum ,olmuyor diye ,hatta varsa doktor önerilerinizi alayım diyordum ,ne var bunda utanacak sıkılcak ,yalan söyelyecek ,olmuyorsa olmuyordur millette bişey ispatlamak zorunda değilsiniz ,ben valla hatta içim kan ağlasa bile millete inadına ,gülerek takmıyormuş gibi olmuyor işte bende istiyorum da bakalım kısmet ,dr a filan gidicem diyordum ,kapanıyordu çeneleri..

sende üzülme pko lular hamile kalabiliyor ,ama tedavi olmak şartıyla ,öyle hiç olmayacakmış gibi geliyor filan deme ,umutsuzluğa kapılma sakın .kimseye de yalan söyleme,söyle doğruyu gitsin..

Sen Allah'a inanıyorsan,herşeyin de Allah'tan olduğuna inanıyor olmalısın.Hastalıkta Allah'tan,dertte,tasa da,mutlulukta.Diyelim ki kısırsın.E o da Allah'tan.Bunun için kim yargılayabilir ki seni?

Sen bence insanların ne dediğini çok kafana takmış,bunun için kendini ispatlama durumuna geçmişsin.Duygusal durumuna bağlıyorum bunu.Bak yukarı da ki arkadaşta ne güzel yazmış.Kimseye birşey ispatlamak zorunda değilsin.Allah henüz nasip etmedi der geçersin.Ve dualarını eksik etme.Tıpta ilerledi.Ve yaşın,anne olmak için o kadar küçük ki.Acele etme.

ben bir kimyasal birde boş gebelik geçirdim..Millet biraz susar gibi oldu bu seferde kendilerince akıl veriyorlar..Neden gebeliklerim devam etmiyormuş..Saçma sapan yorumlar vs..Bir süreliğine rahatlayabilirsin laftan sözden ama..Hadi diyelim gerçekten hamile kaldın ve düşük yaptın..Bu o kadar acıı verici bir şeyki yaşamayan bilemez..Bunun yalanı olmaz olmamalı..Sen Allaha teslim et kendini..O en doğru zamanı bilendir..belkide şu zaman o zaman değil..Kaderinde bir evlat sahibi olmak varsa zaten olur..Millete asla ama asla çözüm bulamazsın..Bu sebepten her bayramlar tatiller azap gibi geliyor bana..ama ne oluyo ne dersen de ne yaparsan yap SUSMUYORLAR!

Canim gecmis olsun.. Ben de pkoluyum ve bunu esimin ailesi dahil herkes biliyo ve benim yengemde de var bu rahatsizlik ve allah bagislasin uc tane saglikli cocugu var.. Cocuk isi kismet, allah ne zaman uygun gorurse o zaman verir sen milletin konusmalarini kulagini tika cunku psikoloji bu olayda cok onemli senin de esinin de rahat olmasi cok onemli.. Gelelim senin soruna ben hastalikla ilgili yalan soylemekten korkarim cunku donup dolasip basima gelmesinden korkarim ki nitekim bu da olur sadece bana degil etrafimdakilere de oluyo.. Basim agriyo diye yalan soyleyim bi saat sonra basim agriyo falan.. O yuzden bence kendi sagliginla ilgili yalan soyleme hele de kendini ispatlama gibi bi yukumlulugun yokken... Allahim en kisa zamanda cocugunu saglikla kucagina almayi nasip etsin.. Sevgiler

bıktım bu durumdan

Senin gibi 3 atkadaşım vardı hamileydim o zamanalar onlara okadar telkin verdim ki asla olamayacakmış gibi davranmadım hatta diyordum işte bak hamile kalırsan şu ayda şunu yap bu ayda bunu yap şunu ye bunu ye olacak kızıııım kimlerin kimlerin oluyo pozitif düşün diye diye karnımı sevdire sevdire önce hamileliğe alıştırdım onları sonra çocuk doğdu attım kucaklarına kırk kere bak çocuk şu kadarlıkken şunu yaparsın bunu yaparsın diye diye 3 ü de hamile şuan:) ben yaptım demiyorum eşlerinin de parmağı var:)))))) ama şunu demek istiyorum etrafındakilerin piskolojisi seni çok etkiler önemli olan senin ne düşündüğündür başkasının değil

sakın böle bişey yapma böle şeylerin yalanı hatta şakası bile olmaz yarın birgün hamile kalırsın ya gerçekten düşerse ben korkarım böle şeylerden işten izin alamıyorum bazen hastayıp diyip alsam mı die düşünüorum sonra korkuyorum başıma gerçekten gelir die ki bikaç kere oldu böle denenmiş tecrübe edilmiş yani
asla yapma böle bişey neyse onu söyle

bıktım bu durumdan

hmm.yalanla iş olmaz en basit bir meselede bile.şimdi sen yalan söylesen belki insanlar seni rahatsız etmeyecek bir süre.ancak yalan yerine halini Allaha havale etsen dua etsen her şeyi yaratana sığınsan, onun "ol deyince" olacağına güvensen, biraz güçlü olsan dos doğru olmaktan zarar gelir mi?

bak sana bu küçük bir yalan gibi gözükebilir ama bir gün ortaya çıkar bunu unutma.

Back
X