Yalan söyleyenin kaynanası ölsün mü ? sözü beni çok kızdırdı..

Ahlak sinirlarini asan bir durum soz konusu degil canimcicim
bu ne saygisizlik, bu ne dusuncesizlik, bu ne lackalik diyebilirsin..
yani ahlak diye degerlendiremezsin..
ama halk dili diye bir sey var her ne kadar hosumuza gitmesede..
bak arkadaslar ornek verdiler
adam pazarda bas bas bagiriyor "almayanin kaynanasi olsun"
"oynamayanin kaynanasi olsun" gibisinden laflar
dogrumu? degil tabii..

konuyu açtığına açacağına pişman oldun galiba. daha da sinir edildin sanki. :96:

yok hic sinir olmadim:) fikir edindim, iyi de yorum yapilsa kötüde yorum yapilsa herkezin yorumuna saygi duyuyorum bu herkezin kendi görüsü. :) pisman olmak degilde bilseydim böyle basit bir cümlenin oldugunu ozaman acmazdim:) ama bilmedigim icin iyi oldu yorumlar rahatladim:) hehe

Ahlak sinirlarini asan bir durum soz konusu degil canimcicim
bu ne saygisizlik, bu ne dusuncesizlik, bu ne lackalik diyebilirsin..
yani ahlak diye degerlendiremezsin..
ama halk dili diye bir sey var her ne kadar hosumuza gitmesede..
bak arkadaslar ornek verdiler
adam pazarda bas bas bagiriyor "almayanin kaynanasi olsun"
"oynamayanin kaynanasi olsun" gibisinden laflar
dogrumu? degil tabii..

yorum icin tskler:71:

yorumun icin tskler, ancak bana göre ahlaksiz kelimesi sirf namusla ilgili seylerde kullanilmaz. ya tabi bu senin görüsün.. bana göre ahlaksiz kelimesi görgüsüz, haddini bilmez, terbiyesiz'in bi degisik versionu. o yüzden ahlaksiz yazdim. helalik neden aliyim anlamadim. böyle birsey söz konusu bile olamaz, sonucta ben ona bunlari söylemedim sadece nebicim konusuyorsun dedim.. ve dedigim gibi bu ahlaksiz kelimesini ben görgüsüz saygisiz terbiyesiz seviyesiz, haddini bilmez, agzi ayarsiz, ahlaksiz bu sekilde kullaniyorum bu kelimelerden farkli bir anlami yok ahlaksiz" kelimenin benim icin.. yorumun icin tskler
hımm siz demekki ahlaksız kelimesini asıl manasında değil kendinize göre uyarlanmış şekilde kullanıyorsunuz..
ama biz nerden bilelim şimdi sizin ahlaksız kelimesini bu kadar basit şekilde kullandığınızı.
tamam arkadaşınızın söylediği hoşunuza gitmemiş hata yapmış diyorsunuz ama sizinde hatalarınız çıkıyor ortaya bakın sizde ahlaksız gibi çok ağır bir kelimeyi çok normal bir şekilde kullanabiliyorsunuz buda ÇOK YANLIŞ...
ayrıca yüzüne söylememeniz ona karşı bu söylediğinizin sizi bağlamadığını ifade etmez arkasından burda onu ahlaksız ilan ettiniz haberi olmasa dahi buda yanlış birşey...
neyse uzatmayayım arkadaşım umarım yardımcı olabilmişizdir kk olarak sevgiler

Şaka yapmış.Bugün pazarda bağırıyordu pazarcılar "tezgaha bakmayanın kaynanası ölsün" diye..
Tamam şık bir laf değil saçma bir deyim ben de kullanmam ama ahlak kalmamış türünde ithamlara da gerek yok bence.

evet bende pazarda çok duyuyorum bu lafı bi kerede kayınvalidem yanımdayken sölemişlerdi ikimizde çok gülmüştük

hımm siz demekki ahlaksız kelimesini asıl manasında değil kendinize göre uyarlanmış şekilde kullanıyorsunuz..
ama biz nerden bilelim şimdi sizin ahlaksız kelimesini bu kadar basit şekilde kullandığınızı.
tamam arkadaşınızın söylediği hoşunuza gitmemiş hata yapmış diyorsunuz ama sizinde hatalarınız çıkıyor ortaya bakın sizde ahlaksız gibi çok ağır bir kelimeyi çok normal bir şekilde kullanabiliyorsunuz buda ÇOK YANLIŞ...
ayrıca yüzüne söylememeniz ona karşı bu söylediğinizin sizi bağlamadığını ifade etmez arkasından burda onu ahlaksız ilan ettiniz haberi olmasa dahi buda yanlış birşey...
neyse uzatmayayım arkadaşım umarım yardımcı olabilmişizdir kk olarak sevgiler

evet bendede hata var normal sekilde kullandigim icin sanirim.. bundan sonra öyle kullanmam:26:,
yorumun icin tskler:71:

Back
X