Yalan söyleyenin kaynanası ölsün mü ? sözü beni çok kızdırdı..

ahlak kalmamış diye başlığı okuyunca hemen açtım baktım
saçma sapan bir konu başlıkla hiç alakası yok
hiç hayatınızda bu sözü duymadınız heralde bana göre de hoş bir söz değil ama kullanılıyor
bunu kıskançlıkla nasıl bağdaştırdınız :55:

bu cok kullanılan bi tabirdir ki ahlaksızlık nerede anlamadım ..şaka nıyetlı söylenir gelinler kaynanalardan çektiği için genelde ...gercekten begenıp begenmedıgını ögrenmek istemiş yani ev esyaları usulen de begenılır nezaketen ..kıskanclıkla alakası yok kaldı ki esyaları gören sizsiniz kıskanma ıhtımali olan da siz olursunuz o durumda ..şaka niyetli edilmiş cok düşünülmeden söylenmiş bi tabir ..

hiç hayatınızda bu sözü duymadınız heralde bana göre de hoş bir söz değil ama kullanılıyor

aynen başlığa bakınca ciddi bişey olmuş sandım.
bu sözü kullananlar var bu kadar ahlaksızlıkla suçlanacak bişey değil abartmışsın.Ayrıca neden bir olay olduğunda kıskanılıyorum denir ki

kizlar size birsey soracagim. bugün evli bir tanidik bana internetten ev esaglarinin resimlerini cekmis onlari gösterdi. ve bende cok beyendim eflatun crem rengiydi esalar. cok beyendim güle güle kullan falan dedim. gercekten beyendinmi dedi, bende evet cok beyendim gercekten cok hos dedim.
güldü ve "yalan söyliyenin kaynanasi ölsün mü" demezmi bana ! okadar cok sinirlendimki, bir anda agzimdam nebicim konusuyorsun sen allah korusun haddini bil dedim:26: öyle diyecegine gercektenmi gercektenmi dogru söyle de diyebilirdi!
size danismaya karar verdim, böyle birsey söyliyenin niyeti nedir sizce? yani kiskaniyormudur, yoksa laf mi sokmak niyeti ? yani ne olabilir?? okadar cok sinirlendimki bence bu kizin agzinin ayari yok ve ailesinden saygi ahlak dersi almamis. ben korkarim böyle birsey demeye yukarda allah var. nasil birden insan böyle birsey diyebilir? allah korusun yaa, belki simdi ne var bunda diyenler olur ama bana göre cok ters gercekten cok sasirdim öyle dediginde :53: ve sinirlendim yani böyle sözler sakaya gelmez bence.. yorumlarinizi bekliyorum simdiden tskler:71:

Ne kadar abartmışsınız olayı. Sinirlenecek birşey yok ortada. Ne ahlaksızlığı kalmış ne de kıskançlığı.

Ben olsam bu lafların üstüne sizinle bir daha asla konuşmam.

Ne kadar abartmışsınız olayı. Sinirlenecek birşey yok ortada. Ne ahlaksızlığı kalmış ne de kıskançlığı.

aynen katıldım.bu söz kullanılır yani başka bişide diyebilirdi.ömrümde çok alınganlık gördüm ama bu kadarını görmedim.ayrıca ortada sizi kıskanacak bir durum yok böyle yorumlanacak olsa siz onu kıskanırsınız eşyalarını görünce derim ben.yani yok tabi böyle bişide hani olsa olsa mantıklısı budur derim

belkide boş anınıza sinirli asabi ters zamanınıza denk gelmiştir.olıur öyle şeyler

Bunu gerçekten problem yapıp ardından bişeyler çıkartılabileceğini düşünüyorsanız ya doktora gidin ya da tatile çıkın kafanız dağılsın

ne alaka? , burda birsey paylastim lafi hayatimda ilk defa duydugum icin paylastim fikir edinmek istedim. altinda bir sorun falan aramiyorumda, tamam dedim kapatim konuyu.. bana göre yinede cok cirkin bir söz asla kullanilmamali , yorumun icin tskler

konusmassin canima minnet :) , kendisi zaten arkadasim olmuyor, tanidik oluyor.
ayrica bunlari yüzüne söylemedim. nebicim konusuyorsun dedim sadece. bana görede ahlaksizca birsey
lafin geliside olsa böyle birsey asla sevmiyorum kaynana ölsünmü bu nebicim bir laf? allah korusun yaa okadar ters okadar cirkin birseyki... sanirim birazda damarima basti.. kaynanami cok severim ve ona laf edilmesini hic sevmem.. yorumun icin tskler

kusura bakmada sana sacma sapan geliyorsa bu senin görüsün !

ben hayatimda bu tarz seyler asla duymadim. saygida hic birzaman kimseye kusur etmedim.
bu tarz seyler bana saygisizca geliyor. ve duyuncada beynimden vurulmusa döndüm, hayatimda ilk defa duydugum icin cok sasirdim. küfür vs, bu tür cümleler hayatimda hic yer almamistir b*k kelimesi bilene kullanildiginda cevrem tarafindan, saskina dönerim ve yakistiramam .. benim görüsüm böyle. paylasmak istedim fikir edinmek istedim, yorumun icin tskler

Düğünlerde evde kaldın kızım diyen yaşlılara sizde cenazelerde sıra sana geldi deyin

ben bunu uyguladımm,hanım teyze hala turp gibi..Şaka bi yana şaka kaldıran bi teyzeydi..
'aman kızım 3 kocam da orda,fikrim şaşar,kavga çıkar gitmem daha'dedi..
eee ne oldu gene lafı yiyen ben oldumm:1::1::1:

Bende hoşlanmıyorum o tip şopar yeminlerinden.... ama çok fazla kaale alınacak bir durum değil bence... şaka yapmış olabilir... çok samimi değilseniz , biraz daha resmiyet koyarsınız aranıza...

ahlaksızlık nedir? bunu biliyormusunuz merak ettim? bu kişiye göre değişen bir kavram olmakla birlikte ortak nokta namusla alakalı olmasıdır... yani namus kavramı sabittir ahlaksızlıkla tanımlanılması kişinin görüşlerine göre değişir. ben daha sert bakarım namus konusundaki olaylara size normal gelebilcek birşeye ben ahlaksızca diyebilirim size öyle gelmez vs...
yani ahlak namusla alakalı hal ve hareketlerdir.toplum içinde yapılan hareketler veya söylenen sözleri eleştirilmekte kullanılır genelde...
sizin söylediğiniz b*k kelimesi bile bana ters gelir diyorsunuz ya evet o terbiyesizliktir mesela ahlaksızlık gene denmez bende karşıyımdır kullanmam kullananada hoş bakmam..
ama konunuza gelirsek sizin konunuzun ahlaksızlıkla alakası nedir? ahlakın tanımının neresine uyuyor?
deyimdir o tanıdığınızın söylediği... tamam bakış açısına göre değişir şaka kavramı. hoşunuza gitmeyebilir ölümle ilgili yapılan konuşmalar, şakalar vs. ama ahlaksızlıkla alakası nedir? bu çok büyük bir itham ...özellikle bir bayan için ahlaksız denmesi çok ağır bir söz...
seviyesizce,saygısızca, denebilir ama ahlaksız kelimesi bu kadar basit değildir.
bence şuan haklıyken (ki haklılığınızda kişiye göre değişir sadece şaka yapmış arkadaş ama hadi gene haksız diyelim) haksız konuma geçtiniz böyle bir yargılama yaparak ona söylemediniz ama burda o kişiyi ahlaksız ilan ettiniz..
bence helallik alın arkdaşınızdan zira çok ağır bir suçlama olmuş... sanırım sinirinizden o anki ruh haliyle yazmışsınız...

Benimde sinir olduğum cümleler anam,abi kadınlara hitap şekli bende antipati uyandırdığı için samimi olmam kültür seviyesi belli görüşmeyi kesersin sinirlenmeye gerek yok

samimiyseniz gayet normal bi şaka yapmış
benim de kaynanam çok iyidir,çok severim
hatta eşim oğlu olduğu halde aynı espriyi yapar bana
bende güler geçerim
ahlaksızlıkla alakası yok
şakaya karşı
bakış açısıyla alakalı bi durum bu...

ben de ahlaksız teklifte falan bulundu sandım..vallahi büyütmüşsünüz..sizle arkadaşlık yapanın vay haline zor birisiniz sanki...anlayışlı olun takmayın bu kadar..:68:

ahlaksızlık nedir? bunu biliyormusunuz merak ettim? bu kişiye göre değişen bir kavram olmakla birlikte ortak nokta namusla alakalı olmasıdır... yani namus kavramı sabittir ahlaksızlıkla tanımlanılması kişinin görüşlerine göre değişir. ben daha sert bakarım namus konusundaki olaylara size normal gelebilcek birşeye ben ahlaksızca diyebilirim size öyle gelmez vs...
yani ahlak namusla alakalı hal ve hareketlerdir.toplum içinde yapılan hareketler veya söylenen sözleri eleştirilmekte kullanılır genelde...
sizin söylediğiniz b*k kelimesi bile bana ters gelir diyorsunuz ya evet o terbiyesizliktir mesela ahlaksızlık gene denmez bende karşıyımdır kullanmam kullananada hoş bakmam..
ama konunuza gelirsek sizin konunuzun ahlaksızlıkla alakası nedir? ahlakın tanımının neresine uyuyor?
deyimdir o tanıdığınızın söylediği... tamam bakış açısına göre değişir şaka kavramı. hoşunuza gitmeyebilir ölümle ilgili yapılan konuşmalar, şakalar vs. ama ahlaksızlıkla alakası nedir? bu çok büyük bir itham ...özellikle bir bayan için ahlaksız denmesi çok ağır bir söz...
seviyesizce,saygısızca, denebilir ama ahlaksız kelimesi bu kadar basit değildir.
bence şuan haklıyken (ki haklılığınızda kişiye göre değişir sadece şaka yapmış arkadaş ama hadi gene haksız diyelim) haksız konuma geçtiniz böyle bir yargılama yaparak ona söylemediniz ama burda o kişiyi ahlaksız ilan ettiniz..
bence helallik alın arkdaşınızdan zira çok ağır bir suçlama olmuş... sanırım sinirinizden o anki ruh haliyle yazmışsınız...

yorumun icin tskler, ancak bana göre ahlaksiz kelimesi sirf namusla ilgili seylerde kullanilmaz. ya tabi bu senin görüsün.. bana göre ahlaksiz kelimesi görgüsüz, haddini bilmez, terbiyesiz'in bi degisik versionu. o yüzden ahlaksiz yazdim. helalik neden aliyim anlamadim. böyle birsey söz konusu bile olamaz, sonucta ben ona bunlari söylemedim sadece nebicim konusuyorsun dedim.. ve dedigim gibi bu ahlaksiz kelimesini ben görgüsüz saygisiz terbiyesiz seviyesiz, haddini bilmez, agzi ayarsiz, ahlaksiz bu sekilde kullaniyorum bu kelimelerden farkli bir anlami yok ahlaksiz" kelimenin benim icin.. yorumun icin tskler

Son düzenleyen: Moderatör:
ben de ahlaksız teklifte falan bulundu sandım..vallahi büyütmüşsünüz..sizle arkadaşlık yapanın vay haline zor birisiniz sanki...anlayışlı olun takmayın bu kadar..:68:

büyütmüs olabilirim evet, ne biliyim ya cok sasirdim ve sinirlendim birden sanirim.. yok hic zor birisi degilimdir herkezle arkadaslik yaparim iyi niyetle yaklasirim yanliz bu tanidik bu sefer bunu dedi, gecende baska birsey dedi hic yani benim haz etmedigim seyler söyleyip duruyor gecen seferi gectim, bu seferde bunu deyince sinirden patladim sanirim ve sizlere danistim.. neyse büyütülecek birsey yokmus anlasilan :S:26: ben takmiyorum unuttum gitti, kötü birsey degilmis sonucta dedigi..

Back
X