Yalan, şüphe ve ayrılık

Ne diyorsun be abla gözünü seveyim be abi

Bu eski eşle tatile gitmek moda oldu galiba…

Benim başıma ilk defa geliyor, demek çoğaldı bilmiyordum.
Maalesef. Daha geçen gün bir üyemiz, eski eşi ve 20 küsür yaşındaki oğlu ile tatile giden aynı evde kalan sevgilisini anlatıyordu. Benim annem ve babam da ben küçük yaştayken boşandılar. Hiç birlikte tatile gittiğimizi hatırlamıyorum. Devir değişti, insanların arasındaki mesafe kavramı da değişti. Sevgilisi olan bir erkeğin eski eşi ile mesafesini ayarlamayı bilmesi lazım. Ama bu olay bitmesi için bir vesile olmuş, bu sayede bazı şeyleri gördünüz daha geç olmadan. Hepimiz her yaşta hata yapabiliriz, her yaşta bir şeyler öğreniyoruz. Kendinizi kötü hissetmeyin, bu kişiyi hayatınızdan çıkarın ve hayatınıza devam edin. Siz de tatile gidin, güzelce kafa dinleyin. Burada ben şunu yapardım, ben olsam fark ederdim, benim kocam şöyle böyle en iyisi tarzı yorum yazanlara da bakmayın.

Ben, boşanmış ama çocuk sahibi insanların bir yazlığa birlikte gitmesinde hiçbir sakınca görmeyen biriyim. Etrafımda çift olarak anlaşamayıp yollarını ayırmış, ancak çocuklarını düşünerek dost kalmayı başarmış çok sayıda insan var. Kendi adıma konuşuyorum, ben yadırgamam. Kaldı ki, koca koca yetişkinlerin birbirlerine yeniden göz süzme niyetleri varsa, bunun için özel bir yazlık planına ihtiyaçları yok; ne olacaksa hayatın gündelik akışı içinde olur zaten.

Ancak, eğer bir insan, böyle bir seyahatin gayet normal olduğunu düşünüyor ve yeni bir ilişkiyi bu tür planları kısıtlayacak bir gerekçe olarak görmüyorsa, çıkar açıkça "Ben böyle yaşıyorum, bu da hayatımın bir parçası. Bunda art niyet arama; arıyorsan da kusura bakma." der.
Bu, hem kendi yaşamına ve tercihlerine sahip çıkmak, hem dürüst olmak, hem de karşındaki insana saygı göstermektir. Karşı tarafa kendi kararını verebilmesi için alan tanımaktır.

Belli bir yaşa gelmiş bir adamın halâ bu denli kaypak davranması, dik duramayıp yalana sığınması, üstüne bir de yalanıyla yüzleşemeyip ergen gibi engellemesi… sadece karaktersizlik. Ne diyeyim… büyük geçmiş olsun... Ben eminim, ilerde bir yerde bu yaşanana 'iyiki..! ' diyeceğiniz kadar sizi güzel sevecek, karakterli bir adam var. Böyle dangalaklarla muhatap olup dümdüz yürüyüp gidenlere, illâ bir ödül geliyor sonradan

Dost kalmak başka şey beraber tatile çıkmak başka şey. Eğer boşandıktan sonra hala beraber tatil vs yapacaklarsa hiç boşuna boşanıp da başkalarının başını yakmasın kimse. Ayrıca boşandıktan sonra eğer yeni sevgili yapan kişi kadınsa eski eşle asla beraber yazlığa, oraya buraya gidilmiyor. Bu tarz meseleleri sadece adamın yeni sevgili yapması durumunda duyuyoruz. Çünkü yeni erkeğe saygı duyulurken yeni kadına duyulmuyor. Bu da toplumdaki böyle bir erkek kayırmacılığı işte.

Ayrıca hala beraber seyahat edecek, aynı çatı altında kalacak kadar iyi anlaşan ve zamanında duygusal ve cinsel yakınlık yaşamış iki insanın, beraber tatile çıktıklarında tekrar yakınlaşmamaları mucize gibi bir şey olur.

Bir de şunu ekleme yapayım: tatile çıkmak, seyahat etmek öyle bir şey ki normalde çok iyi anlaştığın arkadaşlarınla tatile çıktığından bile birçok insan kavga edip dönüyor. Bir insanı tanımak için onunla seyahat et demiş atalarımız. İnsan anlaşamayıp boşandığı ve artık sevmediği bir insanla nasıl tatil yapabilir? Nasıl anlaşır? Nasıl tahammül eder ona? Demek ki aralarında hala bir şeyler bitmemiş.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…