Yalan....

Eşinizin tavrı saçma
Sonuçta kardeşinizle görüşmeseniz bile böyle bir gerçek var.
Görüşmeyi kesince nolacak?
Kardeşiniz tek yaşamaya mı başlayacak ??
25 yaşında meslek sahibi kadın
Eniştenin söz söyleme hakkı olsaydı baştan icazet alırdı :KK66:

Yalan solemeyin eger cok ozgur oldugunu dusunuyosa, demekki cokta ozgur degil kardesin! Esin hakli.. ayrica giZli sakli is cevirmeyi birakin hepiniz..hem kendiniz sakliyosunuz ailenizden esinide alet ediyosunuz

Öğrenilirse aileniz sizinle eninde sonunda eskisi gibi olur ama eşinizin sakladığı unutulmaz. Bunun için de istemiyor olabilir.

Şahsen ben de istemezdim gizli saklı bir işe ortak edilmek. Konuşurken ailenize konudan bahsetmeye gerek yok, bu bilgiye sahip olmak da rahatsız eder yalan söylemeyi ve bir şeyler gizlemeyi sevmeyeni.

Hayirli sabahlar...
Ben bir konuda karar veremiyorum.
Kiz kardeşim ailimizden habersiz erkek arkaşiyla beraber yaşiyor.
Bir nedenle eşimede acikladik ve taniştilar .Tabii eşim çok soğuk bakiyor ve içtende yargiliyor farkindayim.
Sorun annem babamla görüştüğümüz zaman bize kardeşimi sorarlar ,en çok ben görüşüyorumda.Bizde mecburen yalan söylemek zorundayiz.
Eşim yalani hiç sevmeyen biri ,karekter olarak ona çok ters.Kendisi bu durumdan oldukca rahatsiz ve onun için kiz kardeşimle arkadaşiyla beraber görüşmek istemiyor.
Şimdi kardeşim bana sitem ediyor ,abla niye bizimle vakit gecirmiyorsunuz ,niye senden hiç davet gelmiyor diye.
Yani kardeşim onlari istemediğimizi düşünmeye başlamiş.
Ben aramiza soğukluk girmesini istemiyorum .Bir iki kere benim zorlamamla birseyler yaptik.
Şimdi eşim "ben annenin babanin gözüne baka baka yalan söylüyorum ,beni mecbur birakiyorsun ,vicdan azabi cekiyorum kendimden utaniyorum"dedi.

Ben şimdi kardeşime ne diyeceğim ,onu soğutmadan kirmadan kişiliklerine karşi değilde olan duruma bir tepki olduğunu nasil ikna edebilirim.
Ikisinin arasind kaldim ,lütfen fikirleriniz varsa esirgeeyin.
Eşiniz haklı .Demek ki nefsi kabul etmiyor ve ahlaki bulmuyor.
Kardeşiniz bu durumun saygıyla karşılanmasını istiyorsa yani bu konuda rahatsa Ailenizle düşüncesini paylaşsın, erkek arkadaşıyla yaşamak istediğini belirtsin.
Sizleri bu konuda zor durumda bırakmasın
Kısacası gizli saklı Özgürlük olmaz.

Düşünüyorum ben aileden biri olsam bu durumu öğrensem eşinize karşı bir duruş sergilemezdim gibi geliyor. Yapan başka, ablası da var enişte en son sorgulanacak kişidir benim gözümde, napsın yani adam. Kaldı ki kardeşiniz kocaman kadın işi gücü var, demek ki fikri, hayat görüşü bu ve bu yönde engellenmek yerine de yalan söylemeyi tercih etmiş ki aileden biri yanında olmalıydı bence bu da ablası olmuş iyi de olmuş, paylaşabildiği biri var, yanındaki adamı da tanıyorsunuz bu şekilde. Ama eşiniz de bir yandan haklı yalana ortak olmak konusunda, zorlamayın bir şey için, kardeşinize de söyleyin düşüncesini.

Eşiniz haddini bilsin önce. Koskoca 25 yaşındaki kadına karışma hakkı yok. Ahlakı kabullenmiyorsa kabullenmesi herkesin ahlakı kendine. Görüşmemek falan ne bu böyle sanki kardeşiniz adam öldürmüş,sanki hırsızlık yapmış. Siz de abla olarak kardeşinize sahip çıkmıyorsanız,kocanıza haddini bildirmiyosanız ayıp yani

Herkes özgür tabi hayatta ama arkadasinda duramayacaklari işler yapmaları hata insanlarin..Eşinin ne düşündüğünü açıkca soyle bence canim

esiniz konusmak istemiyorsa konuşmasin.. kardeşinizle konuşmaniza karisamaz ama hatali da olsa kardeş sonuçta ... ben sadece şunu anlamiyorum sevgiliyle yaşiyor ama aileye soyleyemiyor ayip birsey mi sanki koskoca kiz ... sorun şu ki erkek yapsa ailesine gider anlatir ama kiz anlatamaz niye kiz utaniyor ? ayrica yasadigi kisi birlikte yasiyorlar diye evlenmek zorunda degil ... adam benle yasa ben senle evlencem dememistir sonucta ...

Senim kardeşim olduğu için onun sırrını gizlemek sana daha normal geliyor olabilir bende anlam için yalan söylediğim durumlar çok oldu sonuçta ablam ve kimse bana niye yalan söyledim demezdi çünkü kardeşler arasında olur kimse yok ki. Ama kocan haklı bu olay ortaya çıktığında annen baban em çok ona kızarlar biz sana güvendik sen bize resmen yalan söyledin diye. Bu sadece kocanın ne kadar dürüst bir insan olduğunu gösterir, bence onu daha fazla yalan söylemeye zorlama yazık. Kardeşinlede konuş bence ya yaptığının arkasında duracak ve annenlere söyleyecek ya da bırakacak.
Ben bu davranışları hiç anlamayacağım madem yaparken iyisin mutlusun o zaman neden dürüst bir şekilde kararının arkasında duramıyorsun ki? Olgunluk bu gerektirir

Madem yanlış birşey yapmıyorlar,gitsinler dogruyu söylesinler.Eşiniz haklı kızkardeşinizin başına birşey gelse ne diyeceksiniz.Birlikte yaşadıkları sevgilileri tarafından öldürülen veya dövülen nice kızlar var.Büyük sorumluluk gerçekten eşiniz ve sizin için.Bence söylenmeli.

Er yada geç çıkacak hadi siz evlatlarısınız anne babanız sizi atamaz ama eşinize güvenmezler bir daha.

25 yaşını geçmiş meslek sahibi özgür bir kadın.
İstediği hayatı, abartmadan yaşayabilir.
Gören de her gün eve başka birini alıyor sanar.
Eşinize gelince, eşiniz yalan söylemiş olmuyor.
Çünkü kendisini ilgilendiren bir konu değil ya da içinde olduğu konunun birinci kişisi değil.
Ha ama yine de görüşmek istemiyorsa görüşmesin, kardeşinize doğruyu söyleyin.
Aynı bu şekilde söyleyin.
Ha ama ben kardeşinizin yerinde olsam ekmeğimi vermediği halde,beni yargılayan ve beni yalnız bırakan kim varsa hayatımın sonuna dek bağlantımı keserdim.
Yani evlenmeyi düşünüyorlarmış ya, evlendikten sonra bile görüşmezdim eşinizle.
Ama sizin göreviniz kardeşinize doğruyu söylemek.

25 yaşında koca kadın tabiki onun tercihleri ama bu demek olmuyor ki ailesinden saklasın.
Çocuğumun benden gizli hiçbir şey yapmasını istemem. Eğer saklıyorsa demekki kendisi de doğru bulmuyor.
Eşiniz de haklı ama yalan söylenecek ne gibi bir muhabbet ortaya çıkıyor?
Eşimin kız kardeşi sevgilisiyle yaşasa kaynanam bana hesap sorsa “banane” derim. Milletin ne ahlak bekçisiyim ne de destekleyicisi. Herkesin kendi aklı fikri var sonuçta.
Siz sadece o muhabbetlere girmeyin olsun bitsin. Ha eşiniz kimseyle görüşmek istemiyorsa da kendi kararı. Onu da yargılayamayız.

Kimse kimsenin kişiliğine sözleriyle zarar vermez, herkes kendi kişiliğine kendi davranışlarıyla zarar verir. (Yalan söylemesi gibi, gizli saklı iş çevirmesi gibi bu da aldatmaya giriyor ve yalana başkalarını ortak etmek.) Yoksa beraber yaşamasına kimse bir şey diyemez. Ki kendi de doğru bulmuyor ki saklama gereği duyuyor.

Yaptigi dogru birsey olsa zaten anneden babadan gizleme geregi duymaz. demekki yanlis yapiyor kendi de biliyor ondan gizliyor. ben senin yerinde olsam direk anneme babama soylerim

Eşinize ne oluyor, yalan söylemek istemiyorsa sussun renk vermesin. Kocaman kadının, üstelik sevgili kardeşinizin hayatını yargılamak ona mı kalmış ?

Ayrıca her saklanan şey yanlış olduğu için mi saklanıyor ? Evli kadınlar eşinizle cinsel hayatınızı ailenize niye anlatmıyorsanız bu kadın da özel hayatını o yüzden paylaşmıyor ailesiyle. Herkesin özel hayatı var, söylemek istemiyor olabilir, neden söylemek istemediği de kimseyi ilgilendirmez.

Kocan haklı. Kardeşin de madem birlikte yaşıyor söyleyecek ailene. Sonra kötü sen olursun demedi deme.

Back
X