Yalan....

Doğrudur,onlarda zaten yakinda evlenmek istiyorlar .bunu aileme söyledi onun için bize canlari sikildiği zama soruyorlar "kizim onlarin durumu ne ne yapiyorlar ne düşünüyorlar ." Diye.
Kardeşimin çift omarak görüşme niyeti ailecek kaynaşmak .Müstakbel enişteyi aileye dahil etmek .
Bende bunu istiyorum kardeşimle ileride güzel vakitler gecirmek istiyorum
Ailecek kaynaşmayı evlendikten sonrada yapabilirsiniz,eşiniz şuanda istemiyorsa zorlamaya gerek yok bence.

Bence siz de bu yalana katılmayın.. Allah korusun bişey olsa diyelim sevgilisi kardeşinize bişey yapsa yada ikisinin başına biley gelse ailenize nasıl açıklayacaksınız.. çok riskli hiç bu işe ortak olmayın derim ben

Bende eşinize hak verdim sonuçta onuda bir yalana ortak ediyorsunuz. Sonuçta kimsenin hayatınada karışmıyor. Anneden babadan da gizlemek bunu doğru bulmuyorum. Burda çok kişi herkes istediğini yapar özgür falan diyor çok merak ediyorum ileride evlatları onlardan gizli kapaklı iş cevirseler hoşlarına gidicek demekki.
Ben eşinizi gayet taktir ettim

Ben erkek kardesime soyledim.. Yurt disindan sevgisiyle bulusmak icin istanbula geldi.. Anneme ablamin yaninda kalacam demisti , ama hotelde kalacakti.. Bende anneme bizim yanimizda dicektim.. 3 gun kala soyledim artik.. Kardesime anneme hotelde kalacagini soyle dedim.. Oda evet soyledim dedi.. Annem sevgilisiyle bulusacagini bile bilmiyordu, sonradan ogrendi.. Bende tanistim.. Ilk annemle konustumda bisi demedim ikinci konustumda bende soyledim tanistik diye.. Oyle iste acik acik kardesinle konus..

Ben erkek kardesime soyledim.. Yurt disindan sevgisiyle bulusmak icin istanbula geldi.. Anneme ablamin yaninda kalacam demisti , ama hotelde kalacakti.. Bende anneme bizim yanimizda dicektim.. 3 gun kala soyledim artik.. Kardesime anneme hotelde kalacagini soyle dedim.. Oda evet soyledim dedi.. Annem sevgilisiyle bulusacagini bile bilmiyordu, sonradan ogrendi.. Bende tanistim.. Ilk annemle konustumda bisi demedim ikinci konustumda bende soyledim tanistik diye.. Oyle iste acik acik kardesinle konus..
Canim senin avatarin mesaji gibi benim eşim...yani öyle olduğunu düşünüyorum

Hayirli sabahlar...
Ben bir konuda karar veremiyorum.
Kiz kardeşim ailimizden habersiz erkek arkaşiyla beraber yaşiyor.
Bir nedenle eşimede acikladik ve taniştilar .Tabii eşim çok soğuk bakiyor ve içtende yargiliyor farkindayim.
Sorun annem babamla görüştüğümüz zaman bize kardeşimi sorarlar ,en çok ben görüşüyorumda.Bizde mecburen yalan söylemek zorundayiz.
Eşim yalani hiç sevmeyen biri ,karekter olarak ona çok ters.Kendisi bu durumdan oldukca rahatsiz ve onun için kiz kardeşimle arkadaşiyla beraber görüşmek istemiyor.
Şimdi kardeşim bana sitem ediyor ,abla niye bizimle vakit gecirmiyorsunuz ,niye senden hiç davet gelmiyor diye.
Yani kardeşim onlari istemediğimizi düşünmeye başlamiş.
Ben aramiza soğukluk girmesini istemiyorum .Bir iki kere benim zorlamamla birseyler yaptik.
Şimdi eşim "ben annenin babanin gözüne baka baka yalan söylüyorum ,beni mecbur birakiyorsun ,vicdan azabi cekiyorum kendimden utaniyorum"dedi.

Ben şimdi kardeşime ne diyeceğim ,onu soğutmadan kirmadan kişiliklerine karşi değilde olan duruma bir tepki olduğunu nasil ikna edebilirim.
Ikisinin arasind kaldim ,lütfen fikirleriniz varsa esirgemeyin.

Eşiniz haklı.
Söyleyeceğiniz şeyi de söylemiş zaten.
Sizin hayatınız, ama biz bu şekilde yaşana ortak olmak konusunda rahatsızız.
Annemle babamın gözünün içine baka baka bu durumu sürdürmek doğru gelmiyor.
Sen benim canımsın, istediğin kadar görüşelim ama bir süre erkek arkadaşın uzakta kalsın.

Siz degil, sizi bu yalana ortak eden düşünsün.
Ailenizden neden saklıyor kardeşiniz?
Erkek arkadaşını mı, durumu mu onaylamazlar?

Son düzenleme:
Ilk başta banada biraz ters geliyordu .
Ama savunuyorum kardeşimi artik devir gecti diyorum .O çocuk değil diyorum .
Saygi duymak gerek diyorum oda ozaman
Hemen"benim isteğimede saygi duy,ben yalan söylemek istemiyorum "diyor.
Görüşmek istemiyor.
Çok üzülüyorum,bizim aile zaten kopuk ,kimse kimseyi aramaz gelmez gitmez .
Birtek kiz kardeşimle sicak görüşmem var bunuda eşim yok edecek .

Tatlım kız kardeşinle eşin görüşmek istemeyebilir ama sen uzaklaşma. Onun tercihi dediğim gibi kaçıncı yüzyıldayız,çocuk da değil 25 yaşında. Ters bir durum yok o öyle istemiş buna saygı duymak gerek. Eşine ters geliyorsa kendisi görüşmesin ki bu eşinin yaptığı şey çok daha yanlış birşey.
Aslında sahip çıkması gerekiyor eşinin :)
Yalnız değil diye göstermesi gerekiyor ama aile olmayı beceremiyorlar ne yazık ki.
Böyle kınıyor ama kendi ailesinden birisi bu durumu yaşayacak olursa o zaman kimseye de laf söyletmez. Sana da tavsiyem kız kardeşinle arana soğukluk girmesine izin verme.
Sen görüş eşin görüşmek istemese de daha da bağlanmalısın. Emin ol aileden daha önemli birşy yok. Erkekler aile olmayı beceremiyorlar dediğim gibi. Bunu da zamanla anlayacaksın.

Eşiniz haklı.
Söyleyeceğiniz şeyi de söylemiş zaten.
Sizin hayatınız, ama biz bu şekilde yaşana ortak olmak konusunda rahatsızız.
Annemle babamın gözünün içine baka baka bu durumu sürdürmek doğru gelmiyor.
Sen benim canımsın, istediğin kadar görüşelim ama bir süre erkek arkadaşın uzakta kalsın.

Siz degil, sizi bu yaşana ortak eden düşünsün.
Ailenizden neden saklıyor kardeşiniz?
Erkek arkadaşını mı, durumu mu onaylamazlar?
Erkek arkadaşi olduğunu biliyorlar artik .
Fakat durumu asla kaldiramaz bizim aile .
Yani sadece annem babam değil bütün sülale ayiplar.Babamda çok yaşli (76)
Artik evlenmelerini istiyor ,onlar için 6 ay tanişmak bile fazla .Ve bize sürekli tembih ediyorlar kardeşine söyle evlensin .
Ne zaman istemeye gelecekler niye oğlan birşey yapmiyor .Yani biz istemeden bu konulara ortak oluyoruz .Biz konuyu acmiyoruz ama annem babam ger görüşte soruyorlar .Söylüyorum kendine sorun diye sanki nazlari bana geciyor.
Birde dün gelmişlerdi kardeşimi eşimin karşisinda kötülediler .Bize sinirli tahamülsüz konuşuyor diye .Öfkeli oluyormuş bazen .
Ya bizim aile normal değil...

Erkek arkadaşi olduğunu biliyorlar artik .
Fakat durumu asla kaldiramaz bizim aile .
Yani sadece annem babam değil bütün sülale ayiplar.Babamda çok yaşli (76)
Artik evlenmelerini istiyor ,onlar için 6 ay tanişmak bile fazla .Ve bize sürekli tembih ediyorlar kardeşine söyle evlensin .
Ne zaman istemeye gelecekler niye oğlan birşey yapmiyor .Yani biz istemeden bu konulara ortak oluyoruz .Biz konuyu acmiyoruz ama annem babam ger görüşte soruyorlar .Söylüyorum kendine sorun diye sanki nazlari bana geciyor.
Birde dün gelmişlerdi kardeşimi eşimin karşisinda kötülediler .Bize sinirli tahamülsüz konuşuyor diye .Öfkeli oluyormuş bazen .
Ya bizim aile normal değil...

Ailenizin durumu böyle iken eşinizi sorumlu tutarlar... bence eşiniz bundan çekiniyor.
Ortaya çıksa, o kadar sorduk, seni abi gibi başında biliyorduk derler...
anne-baba evlatlarına toz kondurmaz genelde başkasına patlar..
ben eşinizin kardeşinizin seçimine karıştığını düşünmüyorum, adam düştüğü durumdan rahatsız.

Bir de anlamadığım kızkardeşiniz tercihlerini yaparken kendi hayatı, eşiniz görüşmemeyi tercih ettiğinde neden problem? O da onun hayatı, kararı...
kardeşinize karşı gösterdiğiniz anlayışın birazını da eşinize gösterin. Adamı zorla bu işin içine çekmeyin.

Bir de anlamadığım kızkardeşiniz tercihlerini yaparken kendi hayatı, eşiniz görüşmemeyi tercih ettiğinde neden problem? O da onun hayatı, kararı...
kardeşinize karşı gösterdiğiniz anlayışın birazını da eşinize gösterin. Adamı zorla bu işin içine çekmeyin.
Ben arada kaliyorum....istiyorumki iki tarafida menmun edeyim .
Kardeşim çift olarak görüşmek istiyor eşim istemiyor ben istiyorum.
Şimdi nasil olacak bu iş?

Kardeşinizin evlenememe sebebi nedir? Acaba ondan mı asabi? Eşinize baskı yapmayın o da onun tercihi. Ama kardeşinizle başbaşa programı yapabilirsiniz. Sorarsa da söylersiniz siz bir evlenin de daha çok gezeriz vs. gibi. Olmadı açıkça söyleyin eşim arada kalmak istemiyor anne baba bilmediği için diye. Alınacak bir şey yok.

Hayirli sabahlar...
Bir nedenle eşimede acikladik ve taniştilar .Tabii eşim çok soğuk bakiyor ve içtende yargiliyor farkindayim.
Sorun annem babamla görüştüğümüz zaman bize kardeşimi sorarlar ,en çok ben görüşüyorumda.Bizde mecburen yalan söylemek zorundayiz.
Eşim yalani hiç sevmeyen biri ,karekter olarak ona çok ters.Kendisi bu durumdan oldukca rahatsiz ve onun için kiz kardeşimle arkadaşiyla beraber görüşmek istemiyor.
Şimdi kardeşim bana sitem ediyor ,abla niye bizimle vakit gecirmiyorsunuz ,niye senden hiç davet gelmiyor diye.
Ben aramiza soğukluk girmesini istemiyorum .Bir iki kere benim zorlamamla birseyler yaptik.
Şimdi eşim "ben annenin babanin gözüne baka baka yalan söylüyorum ,beni mecbur birakiyorsun ,vicdan azabi cekiyorum kendimden utaniyorum"dedi.

Ben şimdi kardeşime ne diyeceğim ,onu soğutmadan kirmadan kişiliklerine karşi değilde olan duruma bir tepki olduğunu nasil ikna edebilirim.
Yani dize davet edilmek istiyolar vs madem oyle evlensinler zaten kari koca hayati yasiyolarmus. Bi nikahtan bisey olmaz. Bence kardesin durust olup ailesine anlatmali. Ve esinde hakli. Kardesine durumu duzgunce acikla yaptigi yanlis cunku

Eşiniz haklı yalan söyleye söyleye doğruyu söyleyemiyormusunuz ,karfeşinize söyleyin eşinizin rahatsız olduğunu ve bu durumun yanlış olduğunu

Eşinizin bu durumdan rahatsız olduğunu güzelce anlatacaksınız. Eşinizin Bu durumdan rahatsız olması normal. Kardeşiniz Yetişkin biri ki erkek arkadaşı ile birlikte kalıyor. Bu durumda sıkıntı olacak bir şey yok. Siz kardeşinizle yalnız görüşürsünüz.

Eşinin tek sorununun yalan söylemek olduğunu sanmıyorum. Yalanlık bir durum yok sonuçta.
-Kardeşin nasıl?görüştünüz mü? Ne zaman evlenicekmiş?
-iyi/ görüştük evet şu gün/ hiç haberim yok. Niyeti olursa söyler zaten.
Evlilik konusu açılınca kardeşini kınadığı için ya ne evlenmesi birlikte yaşıyolar zaten ohoo kafasını yaşıyor eşin. Düşündüğünü söyleyemediği için geriliyordur, yalan için değil.
Dahil etme kardeşinle planlarına eşini. Çift olarak takılmasanız daha iyi zaten. Kardeşine laf soksa daha mı güzel olurdu?

Evlilik dışı birlikteliklere sonuna kadar karşıyım. Fakat herkesin kendi hayatı kendi bilecekleri iş. Ama iş baskasını aptal yerine koymak ve bir baskasinida bu yaptigina alet etmek olursa buna bir dur demek lazım. Nikahsız elin herifiyle yaşa, anne babanı kandır, abla enişteni buna alet et, Olacak iş mi bu?
Birde kendi açınızdan düşünün, siz beraber yasadigi adami ne derece taniyorsunuz? Allah korusunda kardesinizin basina bisey gelse anne babaniz sen neden bile bile sustun demeyeceklermi?
kardesiniz evlenecek olsa adam kimdir nedir yedi sülalesine kadar araştırir soruştursunuz, ama iş 'sovgolomlo oyno ovdo yoşoyoroz'a gelince ne idugu belirsiz bir tiple sorgusuz sualsiz bir hayata hemde gizli sakli dalmasina izin veriyorsunuz? Hic akıl isi degil.

eşin yalan söylemesin o halde ,bir köşe de dursun. Cevaplamasın . Kadının hayatına karışamaz .

Hayirli sabahlar...

Esin hakli. Adami zor durumda birakiyorsunuz. Kizkardesini alacaksin karsina esinin dusuncelerini onada anlatacaksin.

Back
X