Yalancı emzik

nebis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2010
178
25
118
Kızlar benim bebeğim uyku dışında genelde hep kucak istiyor.Yere koyduğumda ağlıyor.Herkes yalancı emzik ver dinlenmiş olursun diyor.Doktorda damak yapısını bozar diyor.Sizler neler yaptınız bu gibi durumlarda???

Kızlarb bakın bir sitede ne buldum....

Emzik kullanımı: Yalancı emzik zararlı mı?

“Bebeklerinin seslerini keserek kafalarını dinlemek” için sık sık ağızlarına emzik veren anneler, aslında onların dillerinin gelişimini geciktiriyor. Yapılan araştırmaların ortaya koyduğu gerçek bunu işaret ediyor.

Uzun süre emzik emen bebeklerin büyürken konuşma güçlüğü çekme riskinin üç kat daha fazla olduğu bildirildi.

Daily Mail’in haberine göre, Amerikalı ve Şilili bilimcilerin araştırmasında, 3 ila 5 yaşındaki çocukların emzik, parmak ve meme emme alışkanlıklarına bakıldı. Çocuklara ayrıca, konuşmalarının yaşlarına göre normal olup olmadığını anlamak için dil testi uygulandı.

Washington Üniversitesi’nden Dr. Clarita Barbosa başkanlığındaki ekip, parmaklarını emen veya en az 3 yıl emzik kullanan çocukların konuşma gecikmesi ve problemiyle karşılaşma olasılığının üç kat fazla olduğunu saptadı.

En az 9 aylık olana kadar sadece anne sütü alan, biberon almayan, çocuklarda ise konuşma güçlüğü riskinin daha az olduğu belirlendi.

Dr. Barbosa, “Bu sonuçlar, anne sütü almanın dışında uzun süre emmenin küçük çocuklarda konuşma gelişimi açısından zararlı etkisi olabileceğini gösteriyor” dedi. Ancak Barbosa, kesin sonuçlara varabilmek için daha büyük bir grupla kapsamlı bir araştırmanın gerekli olduğunu hatırlattı.

Uyanık olunan saatlerde emzik emmenin, çocukları günlük sohbete katılmadan uzak tuttuğu belirtiliyor. Emziğin ayrıca dişleri deforme ettiğine de işaret ediliyor.

Rehabilitacion Club De Leones Cruz del Sur ile Washington Üniversitesi tarafından yapılan araştırma, BMC Paediatrics dergisinde yayımlandı.

diş hekimleri bile veriyor bebeklerine anlamıyorum ben bu dr ları gerçekten..
bence emzik kullanın derim ben vermedim çok pişman oldum..üstelik bebeğime yalnız bakıyorum zor oluyor..hele diş çıkarma döneminde şu an,sürekli beni emmek istiyor..emerek rahatlıyor çünkü..

Bende bebeğime yanlız bakıyorum.UYanmasın diye hep ayağımda.Devamlı kucakta olması çok yoruyor beni çünkü.

valla arkadaşlar bende bebeğime emzik veriyorum şuanda 7,5 aylık ve rahat olduğunu düşünüyorum bende bebekken emzik emmişim hiçte konuşma güçlüğü yaşamadım Allaha şükür bende yalnız bakıyorum bebeğime ve emzik olmadan napardım bilmem o kullanmayın diyenler bizim durumumuzda napardı çok merak ettim uzaktan konuşmak kolay başlarına gelince görürler

ben de bebeğime uzun süre vermemek için direndim etraftakiler baya ısrar ettiler senin için kolay olur diye hiç dinlemedim. vermeme sebebim de doktorların tavsiye etmemesiydi.
ama emzik vermediğim zamanlar sürekli mememdeydi çocuk beni emzik yerine koymuştu yani :) en sonunda dayanamadık verdik. velet de bi iki naz yaptı hemen kabul etti mübarek başka şey olsa böyle kolay olur muydu acaba :1:

oğlum 3 yaşına girecek 15 ay emzik aldı sadece uykuya geçerken alıyordu. hiç konuşma zorluğu vs. yaşamadık. o zman ki doktorumuzda " damak ve diş yapısının emzikle alakası yok sadece kalıtımsal.. emzik için amerikalılar rahatlatıcı sakinleştirici diyorlar" demişti. ben zaten emzik vermeye başlamıştım bunuda duyunca hiç bıraktırmaya uğraşmadım. kızımada veriyorum zaten aktif olarak hareketli olduğu saatlerde ( emeklerken herhangi bir oyuncakla oynarken yada yürüteçte) asla emmiyor. ama özellikle diş çıkaracağı zaman azına alıyor ve damaklarının arasına alıp sıkıştırıryor sanki onu çiğnemeye çalışıyor. sıkıştırıp çekiyor. e emzik vermesem bunları benim memede deneyecekti. ben kullanıyorum tavsiyede ediyorum. tabi herkesin kendi bebişi...

Valla ben dis hekimiyim 5 sene ders gördüm. Bebegim 66 gunluk . Gönül rahatlığı ile avent in ortodontik emziğini veriyorum. Dogru olan bu. Parmağını emmesi daha zararli. Lutfen korkmayın verin. Çapa mezunuyum. Gayet net hocalarımdan hatırlıyorum verin dediklerini

valla veb hamileyken kesinlikle emzik falan vermem diyordum.ama o kadar zo bir bebekti ki bir de kolik olunca işim zordu.bir gece eşim gitti nöbetçi eczaneden hemde emzik aldı.o gece daha rahattık.ama gündüz uyanıkken hiç vermedim.sadece uyayacağı zamanlar verdim.2 aylıktı başladık.8.ayında yeter artık diye düşündüm ve bir iki kez uykuya dalarken sıkıntı çektik sonra hiç aramadı bile.ama o aya kadar benim kurtarıcımdı resmen.bebeklerin özellikle ilk 6 ay emme refleksleri çok yüksek.o yüzden emzik huysuz bebeklerse rahatlattığından işe yarıyor.bence tek dikkat edilmesi gereken uyanıkken sürekli vermemek ve yaşına gelmeden bıraktırmak.

biraz üzerinde düşmen uğraşman lazım canım..
iilk doğduğunda aldı aldı sonra almaz derler ama ben 5. ayına alanıda duydum..benim bebeğim almadı ama iyice geç kalmıştım..

Kesinlikle damak ve diş yapısını bozuyor.İleride dişlek bir çocuğun olabilir. Ben beş yaşıma kadar kullanmışım yalancı emzik. Bebeklik fotoğraflarımın çoğunda emziğimi evin çeşitli köşelerinde arıyorumdur. Allah kolaylık versin:) Ha bu arada ben de dişlektim ( 23ümde kaplama yaptırdım:)

Kesinlikle damak ve diş yapısını bozuyor.İleride dişlek bir çocuğun olabilir. Ben beş yaşıma kadar kullanmışım yalancı emzik. Bebeklik fotoğraflarımın çoğunda emziğimi evin çeşitli köşelerinde arıyorumdur. Allah kolaylık versin:) Ha bu arada ben de dişlektim ( 23ümde kaplama yaptırdım:)

bence diş emzikde değilde ailende gibi geldi bana 5 yaşına kadarda emzik verilmezki.. o zman tabiki yapı bozulur. komşumda 3.5 yaşına kadar emzik vermiş kızına şimdi dişleri sorunlu diyor. e emzik ne yapsın diş ne yapsın 15 aydan sonra diş olayı rahatlayınca çekecen ağzından. bir iki gün ağlayacak unutacak..

sanırım gece gündüz, uykuda ve uyanıkken yani sürekli emmek belki diş yapısını bozar ama uyurken emmekte çok da bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. doktorum da emziğe karşı olmadığını, eğer bebek kabul ederse verebileceğimi söylemişti. kızım da bir iki zorlandı ama sonrasında aldı emziği. şimdilerde de uyku zamanlarında emiyor. küçükken , gaz sancılı ve ağlamaklı zamanlarında belki sürekli emer ama zaten büyüdükçe, oyuncaklarla falan oyalanmaya başlayınca kendisi emmez. yani bizimki öyle.
ben verdim kısacası ve de memnunum.

bence diş emzikde değilde ailende gibi geldi bana 5 yaşına kadarda emzik verilmezki.. o zman tabiki yapı bozulur. komşumda 3.5 yaşına kadar emzik vermiş kızına şimdi dişleri sorunlu diyor. e emzik ne yapsın diş ne yapsın 15 aydan sonra diş olayı rahatlayınca çekecen ağzından. bir iki gün ağlayacak unutacak..

sen gel de benim gibi inatçı bir çocuğa unuttur:D anne olmak kolay değil

emziren bir anneyim. Bebegim emmeyi cok seviyor. uykuya dalarken de meme istiyordu ama ben alismamasi icin emzik verdim ve ise yaradi. Sadece acken meme istiyor. Onun disinda uyanikken ve tokken ne emzik istiyor ne de meme. Uykuya dalarken ise emzik veriyorum.

Ben 5yasima kadar emzikle dolasmisim maşallah damak yapim falan hic bozuk değil. Kizima da verdim maşallah o da aldi , cene kaslari güçleniyor hem bebeklerin emzikle.

Back
X