• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Börekler Yalancı içli köfte böreği-Yeşil Meram Yufka Sponsorluğunda

matmazeldepresif

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2014
7.981
11.880
218
uzun bir aradan sonra tekrar merhaba kızlar...

hemen tarifime geçeyim...umarım beğenirsiniz..

yalancı içli köfte...

6 yaprak yufka
kızartmak için bir su bardağı sıvı yağ
yarım kilo yarı yağlı kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet yumurta
bir çay bardağı köftelik bulgur
bir tutam tuz,karabiber,kimyon,kırmızı toz biber

IMG_20151006_112102.webp

öncelikle köftelik bulgurumuzu sıcak suyla ıslatıyoruz üzerini kapatıyoruz...

d0961e13-6b9d-4749-ac56-c51252f0ef6a.webp

bir yandan da iç malzemezi pişiriyoruz.hepimizin bildiği gibi önce kıymamızı kavurup ince doğranmış soğanımız ekliyoruz piştikten sonra baharatları ekliyoruz...tavamızı ocaktan alır almaz yumuşamış bulgurumuzuda ilave ediyoruz...
a4d90c3e-d700-413b-8770-f7a8e051d50f.webp

yine bilenen bir işlem yufkamızı ortadan ikiye ayırıp yarısını da 3 üçgen şeklinde kesip malzememizi bolca koyup çok sıkmadan rulo şeklinde sarıyoruz...

24b8199d-d4cf-4439-aca5-da3380856274.webp

370e94a0-bc01-4a07-aadc-2da8817412cc.webp

önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp tavada kızartıyoruz.
7ea25224-b913-47fb-b5a0-7be627eab147.webp

kızarttığımız börekleri sevris yapıyoruz...AFİYET OLSUN...

MERHABAA:KK73::KK73::KK73::KK73::KK73:

5a6f836c-6e89-4d6c-b781-069e79cedc67.webp

:KK3::KK3::KK3::KK3::KK3::KK3::KK3::KK3::KK3::KK3:

f02fb70f-eee4-46ad-8884-b8d248e076dd.webp
91430a10-91a0-4400-a768-ace737f19609.webp
dcf33f7c-8ba0-4840-ad80-a8c893e13012.webp

:KK28::KK28:

Yufka Osmanlı İmparatorluğu mutfağının mirası olarak bu topraklar üzerinde yer alan bir çok ülkenin mutfağında bulunur. Yufkanın daha kalın bir biçimi Orta Asya Türk mutfağı kökenli görünmektedir. Yufka Kaşgarlı Mahmut'un Divân-ı Lügati't-Türk sözlüğünde yuvga olarak belirtilmekte ve işlevi açıklanmaktadır.
Ancak ince hamur açma tekniği daha sonra, Topkapı Sarayı'nın mutfaklarında geliştirilmiş gibi gözükmektedir.

afiyet olsun :KK15:

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bir özrüm olucak, Nevreste Nevreste den kekler yarışmasına katılıcam dedim ama katılmadım.geldim gittim baktım ama bir türlü denk gelipte katılamadım.fırınımız bozulmuştu eski fırın büyük üstü ocaklıydı.yeni fırın ankranste olunca marangoz el attı oldu olmadı bekledik uydu uymadı derken bide ev tadilatı katılacam deyip katılamadıgım için nevreste den özürdilerim.:KK60::KK36::KK200:

uzun bir aradan sonra tekrar merhaba kızlar...

hemen tarifime geçeyim...umarım beğenirsiniz..

yalancı içli köfte...

6 yaprak yufka
kızartmak için bir su bardağı sıvı yağ
yarım kilo yarı yağlı kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet yumurta
bir çay bardağı köftelik bulgur
bir tutam tuz,karabiber,kimyon,kırmızı toz biber

Eki Görüntüle 1648970

öncelikle köftelik bulgurumuzu sıcak suyla ıslatıyoruz üzerini kapatıyoruz...

Eki Görüntüle 1648972

bir yandan da iç malzemezi pişiriyoruz.hepimizin bildiği gibi önce kıymamızı kavurup ince doğranmış soğanımız ekliyoruz piştikten sonra baharatları ekliyoruz...tavamızı ocaktan alır almaz yumuşamış bulgurumuzuda ilave ediyoruz...
Eki Görüntüle 1648973

yine bilenen bir işlem yufkamızı ortadan ikiye ayırıp yarısını da 3 üçgen şeklinde kesip malzememizi bolca koyup çok sıkmadan rulo şeklinde sarıyoruz...

Eki Görüntüle 1648975

önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp tavada kızartıyoruz.Eki Görüntüle 1648976

kızarttığımız börekleri sevris yapıyoruz...AFİYET OLSUN...

MERHABAA:KK73::KK73::KK73::KK73::KK73:

Eki Görüntüle 1648977

:KK3::KK3::KK3::KK3::KK3::KK3::KK3::KK3::KK3::KK3:

Eki Görüntüle 1648978 Eki Görüntüle 1648979 Eki Görüntüle 1648980
:KK28::KK28:

Yufka Osmanlı İmparatorluğu mutfağının mirası olarak bu topraklar üzerinde yer alan bir çok ülkenin mutfağında bulunur. Yufkanın daha kalın bir biçimi Orta Asya Türk mutfağı kökenli görünmektedir. Yufka Kaşgarlı Mahmut'un Divân-ı Lügati't-Türk sözlüğünde yuvga olarak belirtilmekte ve işlevi açıklanmaktadır.
Ancak ince hamur açma tekniği daha sonra, Topkapı Sarayı'nın mutfaklarında geliştirilmiş gibi gözükmektedir.

afiyet olsun :KK15:
Ellerine sağlıkkkkk.. BAŞARILAR canımm..

Benim bir özrüm olucak, Nevreste Nevreste den kekler yarışmasına katılıcam dedim ama katılmadım.geldim gittim baktım ama bir türlü denk gelipte katılamadım.fırınımız bozulmuştu eski fırın büyük üstü ocaklıydı.yeni fırın ankranste olunca marangoz el attı oldu olmadı bekledik uydu uymadı derken bide ev tadilatı katılacam deyip katılamadıgım için nevreste den özürdilerim.:KK60::KK36::KK200:
he nevresteden özür dile seni tutsun demi nevreste beni tutuyor bikerem aramızda sır bu:KK59:

he nevresteden özür dile seni tutsun demi nevreste beni tutuyor bikerem aramızda sır bu:KK59:

hahha bak sen fesata hıh:63:

msgemmm valla biri iftar sofrasıydı yigenler olunca olmadı.biri ev tadilatina denk geldi fırında bozuldu derken her ikisinde de ben katılıcam benim tarifi yapan olursa öldünüz falan yazdım ama katılamadım tatlışım...

hem ben taaaaaaaaaaaa geçen yıldan bu yana yarışmalara katılırım eskiyim nevreste benim taaammı:KK53:

Canım Estağfurullah:KK74:Ne zaman müsait olursanız o zaman tariflerinizi bekliyorum:KK19:
Yeni fırınınız hayırlı olsun,Evinizi güle güle sağlıkla kirletin inşaallah:KK36:
Ellerine sağlık böreğin şahane olmuş:kk77:Sunum çok başarılı:KK5:Yarışmada bol şans diliyorum:KK68:

msgemmm valla biri iftar sofrasıydı yigenler olunca olmadı.biri ev tadilatina denk geldi fırında bozuldu derken her ikisinde de ben katılıcam benim tarifi yapan olursa öldünüz falan yazdım ama katılamadım tatlışım...

hem ben taaaaaaaaaaaa geçen yıldan bu yana yarışmalara katılırım eskiyim nevreste benim taaammı:KK53:
madalya benim olacak çerçeveleticem duvarıma asıcam taammm mıı kızımm :KK11:

Matmazel'im sahalara döndü:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Canım Estağfurullah:KK74:Ne zaman müsait olursanız o zaman tariflerinizi bekliyorum:KK19:
Yeni fırınınız hayırlı olsun,Evinizi güle güle sağlıkla kirletin inşaallah:KK36:
Ellerine sağlık böreğin şahane olmuş:kk77:Sunum çok başarılı:KK5:Yarışmada bol şans diliyorum:KK68:

bir kaç arkadaşa dedim nevreste mahcup oldum inan ki söz veripte yapmamak beni rahatsız etti tatlım ya...:KK68:

teşekkürler inşallah desteklerini bekliyorum...msg he de bana oyunu ver:oops::eek:

bu arada bir sorun yok değil mi resimler de

Börekte bulgur değişik olmuş.Daha önce hiç yemedim.Denemek lazım.Sunum da çok şirin:)Eline sağlık canım.Başarılar dilerim.

bir kaç arkadaşa dedim nevreste mahcup oldum inan ki söz veripte yapmamak beni rahatsız etti tatlım ya...:KK68:

teşekkürler inşallah desteklerini bekliyorum...msg he de bana oyunu ver:oops::eek:

bu arada bir sorun yok değil mi resimler de
Ben işlerinin olduğunu tahmin ettim canım:KK19:Çok ince düşüncelisin:KK60:
Oy vermek çok zor olacak:eek:
1 resim eklenmemişti düzelttim canım:KK19:Çok iyi bir problem yok:KK45:

Back
X