yalancılık hastalığı.. mitomani.. sevgilim..

Siz bu kişiyle hiç biraraya gelmediniz mi ?
Sadece netten mi yazıştınız ?
Birlikteyken mutlaka anlardın diye düşünüyorum.
Giyiminden saatinden tut,arabası,götürdüğü yerler,menüden seçtiklerine kadar bir sürü açık verirdi.

1 sene boyunca sadece masal anlatan birisini seviyor olman imkansız.
Tedavi olsun ama senin için değil,kendisi için.

böyleleri tedavi olsada kar etrmez gibime geliyor gençliğini bu adam için heba etmeye değmez bırak gitsin hayatına kaldığın yerden devam et üzülmeye bile değmez böyleleri uğraşma bence sana yazık olur...

bütün hayatını yalanlar üzerine kurmuşsa, tedavi olması için onu ikna et ama sevgili olarak değil,
normal arkadaş olarak, ve onunla görüşmeni sürdürme canım.
Allah korusun kafasında uydurduğu yalanlara kendiside inanır bir gün sana zarar verebilir.

Giyim, kuşam, davranış... Hiçbirinden zerre şüphelenmemen senin de tecrübesiz olduğunu gösteriyor...
Acaba adam sadece kötü bir yalancı düzenbaz mı?
Yalancılık hastalığı da olabilir ama daha çok pis bir düzenbaz gibi geldi gözüme... :31:

Evlenmeyi düşünüyordum , çünkü "çok istiyordu" diye bir şey yok canım.
Kalbin attı mı? Sevdin mi ? Bunlar önemli .
Ama bu şekilde seni bu kadar süre ayakta uyutup. Pekin ördeğine kadar düşünüp yalan söyleyebilen bir erkek varsa karşında direk uzaklaş derim.
Hayır biz kadınlar çok çetrefilli yalanlar söyleyebiliriz ama erkekler düz mantıktır. Bu ise pekin ördeğine kadar düşünmüş yahu... Düşün artık ne kadar çakal ?
Bence bitir. Hayatı yalanmış. Sevgisi de yalansa ? Bilemezsin.

Ben onun yalanlarla kurdugu dünyasindan ve sizin onunla birdaha görüsmemenizin hayriniza olacagindan baska birsey daha söylemek istiyorum.
Genc kizlarimiz biri ile tanisinca ayaklari bukadar mi yerden kesiliyor?
Sürekli paradan bahseden, hakkinda " görmemis ne olacak" diye düsündügünüz, hatta yedigi yemegi, ödedigi hesabi bile mevzu yapan biri ile sirf sizinle evlenmek istiyor ve sizi kraliceler gibi yasatacagini vadediyor diye evlenmeyi düsünüyorsunuz.
Bir insan karsima gecip bir cümleyi ikinci kez bile tekrar etse üzerinde düsünürüm.
Siz 1 yil boyunca ne yaptiniz?

bundan 1 yıl önce biriyle tanıştım. eski okul arkadaşım. sosyal paylaşım sitesinden bulduk birbirimizi. ve benimle gorusmek ıstedıgını soyledı. başta istemedim ama sonra kabul ettim..
çok zengindi. villada yaşıyordu. şirketler gurubu vardı. babasından kalmış. babası başka bir ilde annesiyle yaşıyor. buda burada işleri yürütüyor. neredeyse tüm avrupa ülkerini gezmişti. bana o kadar iyi davranıyorduki. çok iyi birisiydi.. sürekli paradan bahsediyordu zaten. görmemiş nolcak diyordum içimden..
balayına hangı ulkeyı gezsek dıye dusunuyordu hep. seni kraliçe gibi yaşatıcam derdi. şirketlerimiz var, otellerimiz, ortak oldugum şirketler.. bazen şirkette sorun oluyordu canı sıkılıyordu. yurt dışı ortakları odemeyı yapmamıştı bi kez falan.. bunlar daha minik şeyler bu gibi yüzlerce olay. bişeyleri abartıyordu. emindim. ama neyi? hatta bi keresinde kız kulesinde portakallı pekin ördegi yemişler arkadaşlarıyla sıcak şarap yatagında 4 kişi. 4 bin tl hesap gelmiş şok olmuşlar gülmüşler. neyse buda bi anıları..
artık evlenmeyi düşünmeye başlamıştım onunla. cok ıstıyordu cunku. bi araştırın dedim aile buyuklerıme. şirket yonetım bınasının adresını vs herseyı verdım. sonra öğrendim. HERŞEY YALANMIŞ. şirket falan yok. hiçbirşey yok. sehır dısında yasıyor dedıgı aılesıyle gayet mutevazı bır semtte oturuyor. işide yokmuş. 4 aydır bı fırmada çalışmaya baslamıs normal bir maasla. tek dogru olan adı soyadı.. yıkıldım kızlar mahfoldum duyunca.. :43: ne yapıyım ben şimdi. bu yalanları tek bana degıl. 5 yıldır gorustugu dıger sınıf arkadasınada soylemıs. sadece netten gorustugum kısılere yanı sınıf arkadaslarıma soyledım pişmanım. basta kendımı farklı biri gibi hissettim sonra işler sarpa sardı geri dönemedim. söyleyemedım bırakırsın dıye dedı. :43: hastalık bu. eminim. hasta o:50: ne yapıyım ne yapmalıyım hiç bilmiyorum dünyası hayalmiş. herşey yalan

artık evlenmeyi düşünmeye başlamıştım onunla. cok ıstıyordu cunku. :40::40::40::40:

sizin baştan böyle bir mantıkla bakmanız hataymış.

Iyide Konu sahibi profilinde evli ve cocuklu gozukuyor kafam karisti :S ben mi yanlisim acaba

Ben onun yalanlarla kurdugu dünyasindan ve sizin onunla birdaha görüsmemenizin hayriniza olacagindan baska birsey daha söylemek istiyorum.
Genc kizlarimiz biri ile tanisinca ayaklari bukadar mi yerden kesiliyor?
Sürekli paradan bahseden, hakkinda " görmemis ne olacak" diye düsündügünüz, hatta yedigi yemegi, ödedigi hesabi bile mevzu yapan biri ile sirf sizinle evlenmek istiyor ve sizi kraliceler gibi yasatacagini vadediyor diye evlenmeyi düsünüyorsunuz.
Bir insan karsima gecip bir cümleyi ikinci kez bile tekrar etse üzerinde düsünürüm.
Siz 1 yil boyunca ne yaptiniz?

Bende takılmıyayım dedim ama yediği yemeğe kadar oturup görgüsüzce anlatması sizi rahatsız etmedi mi hiç bunların yalan olduğunu bilmiyorken? Bir de arabası, gittiğiniz yerler vs. nasıldı hiç anlamadınız?

Onun dışında düşününce hüzünlü aslında. Anlattığı hayallerde kendince havalı/zengin duran şeyleri birleştirmiş yemek mönüsü oluştururken bile :)) Evlilik için uzuun uzuun düşünün bence ama tedavi sırasında arkadaşça yanında olup destek olmanız çok insanca bir davranış olur.

yok kızlar ben tanıdık birine rasgelirsem diye evli yapmıştım. 25 yaşında üni öğrencisiyim.. bi yerde yanlış aksetmişim sanırım evlenmeyi düşünüyordum cünkü cok ıstıyordu derken biz kızlar aşık olunca zaten evlenmek isteriz hani, ama erkekte çok isteyince dört dörtlük olur gibisinden söylemeye çalıştım. evlenmek istiyordu bende istiyordum :( sevmiştim çünkü mutluydum yanında..

hiçmi anlamadın dıyorsunuz.. anladım. ama bu kadarını tahmin etmedim. sürekli takımlarla geliyordu yanıma. kıyafetleride markaydı zaten. cebinde hep 100lükler oluyordu. hatta ilk buluşmamızda dilenciye yolda 10 tl çıkarıp vermişti. (10 tl nedirki dersiniz belki ama dilenciyede çıkap 10 tl vermeyiz hani)
şirket oldugundan emin gibiydim. internette araştırdım şirket bınasını gordum dırek resmi gonderıp burası neresı dıye sordum. hiç dusunmeden oldugu mekanı soyledi. -ya bizim falancadakı ımalat bınamız diye. buda neymiş 96 yılı cıvarında babası sırketı kurmuş. cok ıyıymıs durumları. 2006 gibi batmış. o binada satılmış.
hiç bir zaman parkta fln oturmak ıstemezdı. sureklı cafeler restorantlar. ha kotu yerlere bıle gırmezdı.
bir gun arkadaslarımla gezerken geldı. onlar bıle ınandı. outlet bi avmdeydik. ona bile laf etmişti. bu hallerıne sinir oluyordum. ki bana olmayan parasıyla hava atıyormuş.
araba meselesıne gelince. arabası yoktu. transporter vardı sadece. yılbaşında sipariş verdim dedi. araba bekliyordu. kah kalk hadı bı araba alalım sen beğen dıyordu. gel sana telefon alalım şurdan gel bunu alalım. sordum yalanları ogrenınce. hadı ısteseydım dedım. bir miktar bırıkmıs param var onu harcardım dedi :43:
en yakın arkadasımın nişanlısı tente işiyle ugrasıyor. bunu duyunca telefonunu aldı sözde 400 bın tllık ıs yapacaklar. o arkadasımın nişanlısı bıle anlamadı. sonunda fıyatta anlaşamadılar olmadı..

hayallerim herşeyim yıkıldı kızlar :( seviyorum bide. siz haklısınız olmaz onunla olmamalı

yok kızlar ben tanıdık birine rasgelirsem diye evli yapmıştım. 25 yaşında üni öğrencisiyim.. bi yerde yanlış aksetmişim sanırım evlenmeyi düşünüyordum cünkü cok ıstıyordu derken biz kızlar aşık olunca zaten evlenmek isteriz hani, ama erkekte çok isteyince dört dörtlük olur gibisinden söylemeye çalıştım. evlenmek istiyordu bende istiyordum :( sevmiştim çünkü mutluydum yanında..

hiçmi anlamadın dıyorsunuz.. anladım. ama bu kadarını tahmin etmedim. sürekli takımlarla geliyordu yanıma. kıyafetleride markaydı zaten. cebinde hep 100lükler oluyordu. hatta ilk buluşmamızda dilenciye yolda 10 tl çıkarıp vermişti. (10 tl nedirki dersiniz belki ama dilenciyede çıkap 10 tl vermeyiz hani)
şirket oldugundan emin gibiydim. internette araştırdım şirket bınasını gordum dırek resmi gonderıp burası neresı dıye sordum. hiç dusunmeden oldugu mekanı soyledi. -ya bizim falancadakı ımalat bınamız diye. buda neymiş 96 yılı cıvarında babası sırketı kurmuş. cok ıyıymıs durumları. 2006 gibi batmış. o binada satılmış.
hiç bir zaman parkta fln oturmak ıstemezdı. sureklı cafeler restorantlar. ha kotu yerlere bıle gırmezdı.
bir gun arkadaslarımla gezerken geldı. onlar bıle ınandı. outlet bi avmdeydik. ona bile laf etmişti. bu hallerıne sinir oluyordum. ki bana olmayan parasıyla hava atıyormuş.
araba meselesıne gelince. arabası yoktu. transporter vardı sadece. yılbaşında sipariş verdim dedi. araba bekliyordu. kah kalk hadı bı araba alalım sen beğen dıyordu. gel sana telefon alalım şurdan gel bunu alalım. sordum yalanları ogrenınce. hadı ısteseydım dedım. bir miktar bırıkmıs param var onu harcardım dedi :43:
en yakın arkadasımın nişanlısı tente işiyle ugrasıyor. bunu duyunca telefonunu aldı sözde 400 bın tllık ıs yapacaklar. o arkadasımın nişanlısı bıle anlamadı. sonunda fıyatta anlaşamadılar olmadı..

hayallerim herşeyim yıkıldı kızlar :( seviyorum bide. siz haklısınız olmaz onunla olmamalı

İnanmıyorum nasıl dikkatli nasıl düzgün yalan söylüyor öyle :53: Resmen ustalık haline getirmiş bu işi.

Bilinçaltına işlenen bilgiler öyle kalıcıdır ki sökmek çok zordur.
Sen gerçeği öğrendin ama kabullenemiyorsun.Bana öyle geliyor ki bunun farkında da değilsin .
Sanırım etkileyici konuşuyor ve seni güzel ikna edebiliyor .
Vardı lise de benim bir arkadaşım bana aşık olduğunu söylüyordu he birde mit ajanı olduğunu idda ediyordu .Bak şimdi aklıma geldi işkence yöntemlerinden birini anlatmıştı :27:
Ne aptalmışım yahu doğru söylemediğinden adım gibi emindim ama hikayelerini dinlemek güzeldi .:9:

Anladim canim simdi profil meselesini sorun yok.
Ya gercekten profesyonel bi dolandirici sanki kusura bakma ama 1 yilda nasil bu kadar profesyonel davranmis resmen kafasinda yarattigi kisiyi yasamis oynamis iyi tiyatrocu olurmus arkadastan.sana cok buyuk haksizlik yapmis canim hastalik bile olsa cok ileri seviyede bence.cevresindeki herkese boyle davranmasi gerekirdi ki boyle bi insanin is hayati bile olamazdi ama onun varmis.
Seni kaybetmek istememis ama bigun bunlarin ortaya cikacigini bilmiyormuymus o zaman seni kaybedecegini bilmiyormuymus ona inanmayin bence.
Resmen 1 yilinizi gaspetmis calmis sizden normal bi insan 1-2 ay devam edebilir belki dayanamaz soyler boyle biseyi onda vicdan da yokmus kusurabakma insan sevdigi insana bunu yapamaz.

o değil de yalancılık ne zaman hastalık oldu yahu?

Adamın amacı paranın büyüsüyle birini kendine bağlamaktı ve başardı...
Konu sahibi de paranın büyüsüne kapılmak istedi kapıldı...
Şaşaalı büyülü bir dünyaydı anlatılan, sevdiğinden değil de o hayata özendiğinden bağlandı...
Gerçeği görünce de yere çakıldı hayalleriyle beraber.
Bütün hikaye bundan ibaret. :31:

o değil de nickinizin altında yazan söz çok manidar geldi bana :"evlenmeden olmaz" :ssz::ssz: niye evlenmeden olmasın ki?

bile bile ateşe yürümek bu. Ben aşkı huzurla, güvenle bağdaştırıyorum bana bir kez yalan söylendiğin de dahi hep tedirgin yaklaşırım. Sana yapılansa bir değil iki değil sonu olmayan yalanlar. Asla mutluluğu ve huzuru bulamazsın, geleceğine yazık..

ben farkında olmaz olurmuyum. farkındayım. ama üülüyorum onada üzülüyorum işte :( çok seviyor beni biliyorum. bu aralar söyleyecektim diyor. bı kac kere seninle bişey konusmam lazım demişti hatta sonra yok oylesıne dedim diyordu :( ben sadece iyileşsin istiyorum değer verdim ona böyle kalmasın :(

bazen dıyorum babasının durumu ıyıyken bırden ıflas edincemi böyle psıkolojısı bozuldu.. cunku bu dogru 1996 gıbı varmış bi şirket ama iflasetmiş 2006da.

inanılmaz yalanlar daha neler neler.. bunlar villada bi erkek kardseyle asıyor sanıyordum. yok ailesi fln burdaymıs. o soyledıgı vıllada en yakın arkadasının eviymiş. şu anda bi firmada pazarlama müdürü olarak çalışıyomuş.

bu bi hastalık cnm.. normal bir yalancılık degıl bu. yalan oldugunu bıle bıle söylerlermiş bu tur ınsanlar. mitomani hastalarının basına sureklı bi iş gelirmiş yanı uydururmuş. en basıtınden bu tür insanlar mutfaga gıder bır bardak su içer, sonra odaya döner ve sana "oh buz gibi kola içtim iyi geldi" dermiş. böyle basit konularda bile yalan soylerlermiş. kendılerını alamazlarmış :(

Back
X