• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalnış yolda ilerleyen yeğen !!!

Sizin her açtığınız konuya girerken belki bu sefer mantıklı cümleler kurmuştur diye giriyorum ama yine olmamış.
Buradaki kadınlardan çoğumuz etek, şort giyiyoruz hemde eşlerimizin yanında bu biiiiiirrrr
Şort etek giymek yanında ki erkeğin genişliğini göstermez bu ikiiiiiiiiiiii
Makyaj yaptım diye beni dövdü ama yinede seviyorum diyen kadınların bunu anormal görmesi çok olağan bu üçççççç
Sigara içmeside onu yanlış yolda yapmaz bu dööörttttt
Ona karışabileceğin tek konu anne babaya kötü davranması.

Yeğenin iyiliğinden ziyade sizin hayat görüşünüzü yansıtmamasına içerlemiş gibisiniz. Tipik bir “ailemize yakışmıyor” mevzusu. Burada bazı üyeleri mimliyorum kendi çapımda (önyargılı olmak istemesem de insanlık hali). Siz de onlardan birisiniz. Hayat görüşlerimiz farklı.

Evet sırf eleştirmek için yorum yaptım. Var mı? Bu da bir ihtiyaç.

18 yaşını çoktan geçmiş reşit bir birey bahsettiğiniz kişi. Kendi hayatı istediği gibi yaşar. Ne siz ne de bir başkası karışabilir. Ben açıkçası illegal suçlara bulaşmadıktan sonra insanların istedikleri gibi yaşamasının kimseyi ilgilendirmediğini düşünüyorum. E bu kız da illegal bir hareket yapmıyor gördüğüm kadarıyla. O zaman istediği eteği de giyer şortu da, sigarasını da içer erkek arkadaşıyla da kalır ve siz de buna karışamazsınız.

ailenizde sigara içen yok mu? evet sigara içmek kötü, ben içiyorum malesef siz de körpe ciğerlerine yazık ediyor diye üzülüyorsunuz ama içecek insan 30unda da başlar 18inde de malesef engelleyemezsiniz. Ve sigara içince uyuşturucuya vs'ye özenmiyor insan bu kadar panik olmayınız.

mini etek, şort, vs. Şimdi bu bile göreceli benim için mini etek dizden 1-2 karış yukardadır kimine göre dizin hemen üstüdür. Kaldı ki isterse don giysin, bu kişinin bileceği iş. Ne demek "sevgilisi nasıl erkek niye karışmıyor?" napsaydı ağzına çakıp giyemezsin lan mi deseydi böyle mi iyi ve örnek insan olunuyor? Akıl ve ruh sağlığı yerinde olan birey zaten giyim kuşam üzerinden kimseyi yargılamaz.

arkadaşları kötü, ortam kötü herkes yollu? Neden neye istinaden? Kızlı erkekli ünide beraber de kaldık kimse fuhuş yapmadı, tabu oynardık film izlerdik uyurduk. Neden her şey cinselliğe bağlanıyor ya da insanlar yaftalanıyor?

Yeğeninizi eleştirdiğim tek nokta para için ailesine çemkirmesi. Az yesin de para arttırsın ya da sigara içecekse illa girsin part time işe parasını kazansın.

Kusura bakmayın da baskıcı ortamda yetişen her kız üniversite hayatımdan da hatırlıyorum aşırı bir açılma evresine giriyordu. Benim giyim kuşamıma ailem karışmadı, el kadar şortla dışarı da çıktım konserlere de gittim başıma bir şey gelmedi ailem de ben de kendime güveniyordum. Kimin hangi niyetle bana yaklaştığını da anlayabilecek zekaya sahiptim.

"Etek giyen kızların başına bilmem ne gelir" zihniyetiniz= "mini etek giydi tecavüze davetiye çıkardı, haketti" zihniyeti

Yahu şu sanane, seni ne ilgilendirir, sen karişamazsın , o reşit bilmem üniversiteli bilmem ne yorumlari hayretle okuyorum.

Biz modern bir toplumda yasamiyoruz dışarı pisliğinden tecavüzcüsünden tinerci uyuşturucusundan geçilmiyor hele hele üniversite ortamlarında binlerce yanliş yola sapmiş yada yanliş yola saptırmalarını isteyen onlarca cani varken gençleri bu denli Başi boş bırakmak karişmamak o reşit istediğini yapabilir demek ne kadar doğru.

O genç kızın başına birşey gelse daha mi ıyı daha yolun başindaykn gençleri uyarmak heves ve zevklerinin kurbanı olmadan sınırları çok asmadan yaşayabilmeyi göstermek çok kötü birşey mi yani.

Hala bu ya hala yeğen insanin canıdır evladıdır evlatdan ne farkı var Nasıl düşünür olduk Nasıl bir millet olduk anlatmış değilim

İnsanlar öyle nötrles mişki sokakta yüzü asık onlarca insan apartmanda burnu Havada kendini kaf dağlarında gören kimseyi tenezzül etmeyen komşular bumu yani bu şekil mi modern olmak anlamıyorum anlayamayacağım sanırım...
Maalesef türk aileleri çocuklarıyla arkadaş olacağı yerde tepelerinde demoklesin kılıcı gibi sallanmayı tercih ettiklerinden gençler ailelerinden nefret eder hale geliyorlar. Sürekli bir şuraya gitme şunu giyme bunu alma şununla görüşme baskısı altında yetişen birinden ne beklenir ki zaten? Sizin o korktuğunuz modernlik o kadar güzel birşey ki keşke herkes ailesinde bunu yaşayabilse. Ben ailemden yana bunu yaşayamadım ama eşimin ailesi o kdar güzel yaklaşmış ki çocuklarına. Mesela görümcemin tüm sevgililerinden kvdemin haberi var ve kız ne sorunu varsa gidip saçma sapan sağa sola anlatacağına annesine rahatlıkla danışabiliyor. Bir günden bir güne kozı yargışamdılar. Aksine her ne olursa olsun yanındayız dediler. Erkek arkadaşıyla tatile de gitti, kimse ona evlen evlen diye baskı da kurmadı, ve bizim gibi 40 takla atarak yalan söylemek zorunda kalmadı aman evden atılırım ya da babam döver korkusuyla. O yüzden bu konuda sonuna kadar modernliği ve ailenin kızlarına güvenip desteğini hissettirip gerisine karışmamayı savunuyprum

Son düzenleme:
Her gün TVde görüyoruz genç kızlarımızın başına hep kötü şeyler geliyor ve daha çok genç hiçbirşeyin farkında değil ve yalnış yolda
Ne alaka başında türbanı olanında başına geliyo sokaktaki hayvanında el kadar bebeğede zihniyet bozuk olduktan sonra geliyo yeğeninize karışmayın bence kıskanıyorsunuz onu

Konu şort mini muhabbetine gelmiş :)
Bence sorun minide değil, sorun kumaşında, modelinde, kombininde. Sonradan özgürlüğe kavuşan, aileden gizli giyen o kadar belli oluyor ki karşıdan. Açmaya fırsat buldu ya aç açabildiğin kadar misali hem memeden hem popodan hem bacaktan oh yandan :))

Sizin her açtığınız konuya girerken belki bu sefer mantıklı cümleler kurmuştur diye giriyorum ama yine olmamış.
Buradaki kadınlardan çoğumuz etek, şort giyiyoruz hemde eşlerimizin yanında bu biiiiiirrrr
Şort etek giymek yanında ki erkeğin genişliğini göstermez bu ikiiiiiiiiiiii
Makyaj yaptım diye beni dövdü ama yinede seviyorum diyen kadınların bunu anormal görmesi çok olağan bu üçççççç
Sigara içmeside onu yanlış yolda yapmaz bu dööörttttt
Ona karışabileceğin tek konu anne babaya kötü davranması.
Mantıksız geliyorsa neden konuya giriyorsunuz konuyu açanın ben olduğum belli neticede bu kadar merakınıza yenilmeyin o zaman

Diyorum ya her seferinde ''1)belki 2)bir ihtimal 3)bu sefer mantıklı cümleler kurmuştur'' diye giriyorum
Ha gayret olacak
Bende anlamlı bir cümle kurmuşsunuzdur diye okuyorum birde kendinizi bu kadar önemli biri sanmayın işinize gelmedi okumayın kişisel olarak bana saldırı hakkını kimse size vermiyor madem rahatsızsınız görmezden gel butonunu kullanın konuya dahil olmayın gerilim yaratmak içinde ugraşmayın..

Banane ya sokaktan geçen normal bir insandan bahsediyoruz bu ne rahatlık
sokaktan geçen insanda olsa karışamazsın yeğeninde olsa karışamazsın tek karışacağın oda uyarmak olur sadce para için annesine babasına bağırması olur o kadar onun dışında giyimi kuşamı gezmesi sizi ilgilendirmez

Bende anlamlı bir cümle kurmuşsunuzdur diye okuyorum birde kendinizi bu kadar önemli biri sanmayın işinize gelmedi okumayın kişisel olarak bana saldırı hakkını kimse size vermiyor madem rahatsızsınız görmezden gel butonunu kullanın konuya dahil olmayın gerilim yaratmak içinde ugraşmayın..

Hmmm ok

sokaktan geçen insanda olsa karışamazsın yeğeninde olsa karışamazsın tek karışacağın oda uyarmak olur sadce para için annesine babasına bağırması olur o kadar onun dışında giyimi kuşamı gezmesi sizi ilgilendirmez
Aynı görüşte değiliz hoş olmak zorunda da degiliz

Back
X