Yalnış yolda ilerleyen yeğen !!!

baskılanarak büyümüş insanlar evden ilk uzaklaştıkları anda yasak, ayıp denen ne varsa onları yaşamak istiyor. açık ve net görünüyor. onunla halası olarak yargılamadan anlayıp dinleyerek konuşsanız belki psikoloji problemleri varsa daha iyi yardımcı olabilirsiniz. bu şekilde eteğe şorta sigaraya takılıp gerçeklerden uzaklaşmışsınız. eteğinizin kısalığı namusunuzu belirlemez.
ayrıca kimse kimseyi zorla bir şeye alıştırmaz. elini kolunu bağlayıp zorla sigara mı çektirmişler ne yapmışlar anlamadım?

Gençliğini yaşıyor diyenleri,
size ne diyenleri,
namus konularına girenleri
ve daha nicelerini geçin efenim geçin....

Başına yarın bir gün kötü bir şey geldiğinde kendisi yanacak, siz yanacaksınız, ana babası yanacak.

buradaki saçma sapan yorumlar yapanların umrunda bile olmayacak.

o yüzden elinizi yeğeninizin üstünden çekmeyin. bir şekilde yaklaşmaya çalışın.

Gençliğini yaşıyor diyenleri,
size ne diyenleri,
namus konularına girenleri
ve daha nicelerini geçin efenim geçin....

Başına yarın bir gün kötü bir şey geldiğinde kendisi yanacak, siz yanacaksınız, ana babası yanacak.

buradaki saçma sapan yorumlar yapanların umrunda bile olmayacak.

o yüzden elinizi yeğeninizin üstünden çekmeyin. bir şekilde yaklaşmaya çalışın.
çok moderniz ya avrupanın hiç bişeyini örnek almıyozda bu serbestliğini alıyoz ama şuda varki avrupada kişiler kendi yaşadıklarının bedelini kendileri ödeyebiliyor burda kıza bişi olsa anam babam diye ailesine sığınıyo sonra ayıkla pirincin taşını kendi yaptığının sorumluluğunu kendi alabiliyorsa ne hali varsa görsün derim

para yüzünden hakaret etmesi yanlış.
ama gerisi kimseyi ilgilendirmez. reşit biri, nasıl isterse öyle yaşar.
giydiği eteğin boyuna göre karakter biçen bir çevresi varken eve gelmemesi normal.

ay okudukça kanım donduuuu
biriciğim rümeysa cansu'mun öyle yanlış yollara saptığını düşündükçe üzüzlüyorm bbğm,seni o kadar iyi anlıyorm ki.....
yani artık yaşadığımız çağda ne edep kaldı ne bişey....çok yazık.....
kız dediğin edepini kaybederse her şeyi kaybetmişti,çok yazık,hemen yardımcı olup doğru yola girmesi için uğraşın.
allah nasip ederse o da hak yoluna gider,gençlik ateşinden çıkar.
ruhundan öpüyorm cnm,edepli insanlsrun kaldığını görmek çok güzel gerçektn!!

Slm benim bir yegenim var halası oluyorum üniversiteye gidiyor ama hatalı davranışları var.

Özetle anlatiyim sevgilisinin olduğunu biliyordum zaten ama çocuk ayrı eve çıkmak istiyor bunu bizden saklıyor.

Okula gittiğinden beri tatillerde bile orda eve uğradığı yok.

Sigaraya başlamış daha doğrusu sevgilisi alıştırmış.

Kız arkadaşları aynı evde kaldıkları bir acaip kızlar arkadaş çevreside kötü.

Annesine babasına saygısı kalmamış para yolladıkları zaman iyi yollamadıkları zaman hakaret sinir hepsi bir arada.

Okula mini etekle şortla gitmeler nasıl bir sevgilisi varsa bu durumdan memnun olup ses çıkarmaması .

Bu durumun yalnış olduğunu anlattıgın zaman agrasifleşmesi hırçınlaşması..

Aile olarak çevre olarak bu kadar geniş insanlar değiliz baskın bir karakterde yetiştik , çevredende öyle gördük ve daha yazamadıgım bir sürü olay var akıl veremiyoruz konuşamıyoruz ne yapacağımızı şaştık kaldık,çocukta değil ki gidip okuldan alıp okula bırakalım varmı yol yordam gösterecek biri
Siz

Slm benim bir yegenim var halası oluyorum üniversiteye gidiyor ama hatalı davranışları var.

Özetle anlatiyim sevgilisinin olduğunu biliyordum zaten ama çocuk ayrı eve çıkmak istiyor bunu bizden saklıyor.

Okula gittiğinden beri tatillerde bile orda eve uğradığı yok.

Sigaraya başlamış daha doğrusu sevgilisi alıştırmış.

Kız arkadaşları aynı evde kaldıkları bir acaip kızlar arkadaş çevreside kötü.

Annesine babasına saygısı kalmamış para yolladıkları zaman iyi yollamadıkları zaman hakaret sinir hepsi bir arada.

Okula mini etekle şortla gitmeler nasıl bir sevgilisi varsa bu durumdan memnun olup ses çıkarmaması .

Bu durumun yalnış olduğunu anlattıgın zaman agrasifleşmesi hırçınlaşması..

Aile olarak çevre olarak bu kadar geniş insanlar değiliz baskın bir karakterde yetiştik , çevredende öyle gördük ve daha yazamadıgım bir sürü olay var akıl veremiyoruz konuşamıyoruz ne yapacağımızı şaştık kaldık,çocukta değil ki gidip okuldan alıp okula bırakalım varmı yol yordam gösterecek biri
Siz o kadar bastırırsanız çocuk bulduğu ilk kapıyı rahatlık ferahlık zannederek. Eğer siz bu kadar bastırmasaydınız o çocuk da bu kadar açılıp saçılmayacaktı. Çünkü ben de şehir dışında okudum ve bir çok arkadaşım vardı ailesinden ayrı ama bastırılanlar aynı yeğeniniz gibiydi. Ben çok bi baskı görmediğim için değiştiğini düşünmüyorum. Bir de kendi parasını kendisinin kazanabileceğini söyleyin ona. Part time kafeler var oralara gidip parasını kazanabileceğini söyleyin. Bir de bunaltmayın çocuğu. Sonuçta sizin de erkek arkadaşlarınız oldu.

Banlanmışsnz ama sırf yorum yapmak için yapılmış gibi. Yorum yazma zorunluluğunuz yok biliyosunuzdur :)
Sizin bana yazmak zorunda olmadığınız gibi,
Yorum yazmış olmak için yazmışsınız.
Banlıyken de yorum yazılmıyor , bari bunu bilin :D

Hazımsızlık sizinki başka bir şey değil!
Siz erkenden kocaya varıp elti-ev dertleriyle uğraşırken, kız okuyor ve gençliğini yaşıyor diye bilenmişsiniz resmen.
Ben de yigenin iki teyzesinin yaşadıklarını görüp (belki annenin de) kendisine ,kendi kontrolunde olacağı bir hayat çizmek istediğini düşündüm.

Ben de yigenin iki teyzesinin yaşadıklarını görüp (belki annenin de) kendisine ,kendi kontrolunde olacağı bir hayat çizmek istediğini düşündüm.

Halasıymış konu sahibi. Yengenin halayla aynı fikirde olduğunu hatta yardım istediğini ise hiç sanmıyorum. Kız da gayet normal bir kız bence. Halanın abartmaları...

Ben de üniversitede sigara içtim, şort giydim, etek giydim. Erkek arkadaşlarım oldu. Yeri geldi kız erkek karışık arkadaş grubumuzla gece eğlencelerine gittik. Ama şuan evde bir tanecik oğlum ve kocamla mutlu mesut yaşayıp gidiyoruz. Yanlış yola falan düştüğümü de düşünmüyorum :))
Şaka bir yana önemli olan kişinin karakteri ve neye meyilli olduğudur. Geçmişe dönüp baktığında pişmanlıkların yoksa görüp geçirmiş olmak bence avantajdır.

Üniversite öğrencisiyim. Büyük bi şehirde yaşıyorum. Şort da giyiyoruz etek de giyiyoruz bunda hic bir anormal bi durum yok. Sigara icmiyorum ama bi sürü içen arkadaşım var kimse kimseyi alıştırmiyor. Icmek isteyen icer istemeyen içmez. Herkesin kendi terciği. O artık yetişkin biri öncelikle bunun farkına varmalısınız. Yeğeninize bu kadar müdahale ederseniz onu tamamen kaybedebilirsiniz. Tek sorun ailesi para vermeyince sinirlenmesi. Onun dışında baska bi sorun yok.

Back
X