Yalnış yolda ilerleyen yeğen !!!

Ben şuan medeniyet sahibi bir insan olduğum için çözüm arıyorum sevgilisi bazı şeylere yönlendiriyor ve bu durum hiç hoşuma gitmiyor
Neye yönlendiriyor sevgilisi uyuşturucuya falan mı?
Şort giydiği için sevgilisi ona kızsın istiyorsunuz bunun neresi medeniyet anlamadım
Arkadaş çevresinin kötü olduğuna dair kanıtınız var mı

Annesi babasi siz vs sirayla alin karsiniza konusun.
Baska da yapacak birsey yok.
Allah korusun kotu insanlardan cocuklarimizi
Sagolun bende tam bunu anlatıyorum arkadaş çevresi çok bozuk ama anlamak istemiyor onlar gibi olacağından endişeliyim

Yazdıklarınız arasında tek sorun ailesi para göndermediğinde kavga etmesi.

Başkalarından ziyade yeğeninizde suç bulun. Bu yaşıma kadar kimse bana birşeyi zorla yaptırmadı. Kimseye özenmedim ya da olduğumdan başka görünmedim. Karakter ve yetiştirilme meselesi.

Özetle herkesin evladı kötü, yeğeniniz premses ve başkalarının evladı tarafından kötüye sürüklenmiş mağdur pürü pak.

Size kadar ailesi var. Benim de yeğenlerim var ama benden önce anne ve babası var....

Neye yönlendiriyor sevgilisi uyuşturucuya falan mı?
Şort giydiği için sevgilisi ona kızsın istiyorsunuz bunun neresi medeniyet anlamadım
Arkadaş çevresinin kötü olduğuna dair kanıtınız var mı
Ayrı evde yaşamaya ailesiyle de bu sebepten arasını bozmaya çalışıyor

Yazdıklarınız arasında tek sorun ailesi para göndermediğinde kavga etmesi.

Başkalarından ziyade yeğeninizde suç bulun. Bu yaşıma kadar kimse bana birşeyi zorla yaptırmadı. Kimseye özenmedim ya da olduğumdan başka görünmedim. Karakter ve yetiştirilme meselesi.

Özetle herkesin evladı kötü, yeğeniniz premses ve başkalarının evladı tarafından kötüye sürüklenmiş mağdur pürü pak.

Size kadar ailesi var. Benim de yeğenlerim var ama benden önce anne ve babası var....
Anne ve babasına hakaret ediyor konuşma fırsatı bile vermiyor

Ayrı evde yaşamaya ailesiyle de bu sebepten arasını bozmaya çalışıyor
Çevremde çok öğrenci var ve sizin şuan samanyolu dizilerinden falan yola çıktığınızı düşünüyorum
Çünkü dediğiniz şey gayet normal aslında ve yeğeninizin kendi kararı
Ailesine karşı tavrına bir şey diyemem

Anne ve babasına hakaret ediyor konuşma fırsatı bile vermiyor
Demek ki anne ve babası terbiye verememiş. "Aile olarak çevre olarak bu kadar geniş insanlar değiliz baskın bir karakterde yetiştik" demişsiniz ama terbiye verilmemiş o kadar şikayet ettiğinize göre. Sorun kısaca başkalarının evladı değil, sizin yeğeninizin karakter sorunu var ailesine hakaret ediyorsa aile verdiği terbiyeyi gözden geçirmeli. Yani başkalarının değil kendi çocuğunuzun terbiyesiyle ilgilenmeniz gerekiyor....

Biz yetiştik o degil
Tamam iste oyuzden sort giydigi ve sevgilisi kizmadigi icin bu size ''yegen yanlis yolda'' mesaji vermis. Koskocaman insan kendi nasil isterse öyle olur.
Tabi ki yegenin iyiligini dusunursun de ben para konusu haric tuhaflik goremedim.

Slm benim bir yegenim var halası oluyorum üniversiteye gidiyor ama hatalı davranışları var.

Özetle anlatiyim sevgilisinin olduğunu biliyordum zaten ama çocuk ayrı eve çıkmak istiyor bunu bizden saklıyor.

Okula gittiğinden beri tatillerde bile orda eve uğradığı yok.

Sigaraya başlamış daha doğrusu sevgilisi alıştırmış.

Kız arkadaşları aynı evde kaldıkları bir acaip kızlar arkadaş çevreside kötü.

Annesine babasına saygısı kalmamış para yolladıkları zaman iyi yollamadıkları zaman hakaret sinir hepsi bir arada.

Okula mini etekle şortla gitmeler nasıl bir sevgilisi varsa bu durumdan memnun olup ses çıkarmaması .

Bu durumun yalnış olduğunu anlattıgın zaman agrasifleşmesi hırçınlaşması..

Aile olarak çevre olarak bu kadar geniş insanlar değiliz baskın bir karakterde yetiştik , çevredende öyle gördük ve daha yazamadıgım bir sürü olay var akıl veremiyoruz konuşamıyoruz ne yapacağımızı şaştık kaldık,çocukta değil ki gidip okuldan alıp okula bırakalım varmı yol yordam gösterecek biri

1) sevgilisi ile ayrı eve çıkacağını saklıyor olsa bilmezdiniz.
Siz saklamasını tercih ederdiniz.
Ailesi bu konuda ne düşünüyor? Önemli olan onun ve ailesinin kararı.
2) üniversite hayatı 1 Kere yaşanıyor. Belki okuduğu sehirde daha mutludur.
Yada yaz okuluna kalmıştır.
Anası-babası özlüyorsa arada gider ziyaret eder çocuğu.
3) sigaraya yeni başladığına emin misiniz? Belki önceden içiyordu da haberiniz yoktu?
Farklı şehirdeki yeğenin sigaraya sevgilisi tarafından başlatıldığından nasıl haberdarsınız?
4) eğer anne-baba yetiştirdiği çocuğa 18 yaşına kadar nelerden ve hangi insanlardan uzak durması gerektiğini öğretmediyse, 18inde de secimlerine saygı duymaktan başka bir şey gelmez ellerinden.
Hem neye göre kötü kızlar?
Napıyorlar? Tanıyor musunuz? Nerden biliyorsunuz?
5) paran mevzusunu da nereden biliyorsunuz? Eğer böyle yapıyorsa yanlış yapıyor ama hala olarak siz ne yapabilirsiniz ki?
6) yetişkin bireyden bahsediyoruz
İstediğini giymekte özgür.
Sevgilisi olmasa mini etekle gitse problem olmayacak mıydı?
sevgilisinin ses çıkarmadığına kadar nasıl biliyorsunuz?
7) 18 yaşında kıza karışırsanız hırçınlaşması normal. Üslup probleminiz vardır, aynı dili konusmuyorsunuzdur.

Siz bu işin neresindesiniz? Kimse sizden yardım talep etti mi? Tüm bunları nasıl öğrendiniz? Doğruluğunu nereden biliyorsunuz?
Kız üzerinde söz sahibi olduğunuzu nereden çıkardınız?

Demek ki anne ve babası terbiye verememiş. "Aile olarak çevre olarak bu kadar geniş insanlar değiliz baskın bir karakterde yetiştik" demişsiniz ama terbiye verilmemiş o kadar şikayet ettiğinize göre. Sorun kısaca başkalarının evladı değil, sizin yeğeninizin karakter sorunu var ailesine hakaret ediyorsa aile verdiği terbiyeyi gözden geçirmeli. Yani başkalarının değil kendi çocuğunuzun terbiyesiyle ilgilenmeniz gerekiyor....
Bende o yüzden konu açtım nasıl bir yol izlemeliyiz diye çünkü artık eve bile gelmiyor hep okulunun bulunduğu yerde bizimde gitmemizi istemiyor bulunduğu yere

1) sevgilisi ile ayrı eve çıkacağını saklıyor olsa bilmezdiniz.
Siz saklamasını tercih ederdiniz.
Ailesi bu konuda ne düşünüyor? Önemli olan onun ve ailesinin kararı.
2) üniversite hayatı 1 Kere yaşanıyor. Belki okuduğu sehirde daha mutludur.
Yada yaz okuluna kalmıştır.
Anası-babası özlüyorsa arada gider ziyaret eder çocuğu.
3) sigaraya yeni başladığına emin misiniz? Belki önceden içiyordu da haberiniz yoktu?
Farklı şehirdeki yeğenin sigaraya sevgilisi tarafından başlatıldığından nasıl haberdarsınız?
4) eğer anne-baba yetiştirdiği çocuğa 18 yaşına kadar nelerden ve hangi insanlardan uzak durması gerektiğini öğretmediyse, 18inde de secimlerine saygı duymaktan başka bir şey gelmez ellerinden.
Hem neye göre kötü kızlar?
Napıyorlar? Tanıyor musunuz? Nerden biliyorsunuz?
5) paran mevzusunu da nereden biliyorsunuz? Eğer böyle yapıyorsa yanlış yapıyor ama hala olarak siz ne yapabilirsiniz ki?
6) yetişkin bireyden bahsediyoruz
İstediğini giymekte özgür.
Sevgilisi olmasa mini etekle gitse problem olmayacak mıydı?
sevgilisinin ses çıkarmadığına kadar nasıl biliyorsunuz?
7) 18 yaşında kıza karışırsanız hırçınlaşması normal. Üslup probleminiz vardır, aynı dili konusmuyorsunuzdur.

Siz bu işin neresindesiniz? Kimse sizden yardım talep etti mi? Tüm bunları nasıl öğrendiniz? Doğruluğunu nereden biliyorsunuz?
Kız üzerinde söz sahibi olduğunuzu nereden çıkardınız?
Bu yardım talebini bizzat Abim iletti artık çok üzüldüğünü başına kötü birşey geleceğinden korktuklarını yaşlarımız birbirine yakın olduğundan benim konuşmamı istediler

Bende o yüzden konu açtım nasıl bir yol izlemeliyiz diye çünkü artık eve bile gelmiyor hep okulunun bulunduğu yerde bizimde gitmemizi istemiyor bulunduğu yere
Cunku ailenin hayat tarzi onun uzerinde baski yaratiyor, o da özgürlügünü yasiyor.
Ben her hafta eve gelmek icin takla atarken,ailesi tarafindan baskilanan,ozgurlugu kisitlanan arkadaslarim eve sürünerek giderdi.

Back
X