Yalnış yolda ilerleyen yeğen !!!

Bazi kelimeler cimbizla cekilip yorum yapilmis.

Etek, sort vs herkes istedigini giyebilir orada size katilmiyorum ama tekin bi tip olmadigini dusundugunuz biri icin boyle endiselenmeniz cok normal.

Yegeninizin basina bi is gelse neden yakindan ilgilenmediniz, ayni evde kalmakta ne, ne munasebet diyecekler "iyni ivdi kilmik cik nirmil yaa" diyor.

Bende o yüzden konu açtım nasıl bir yol izlemeliyiz diye çünkü artık eve bile gelmiyor hep okulunun bulunduğu yerde bizimde gitmemizi istemiyor bulunduğu yere
İzlemeniz gereken ilk yol başkalarının evladını kötülemekten vazgeçip kimsenin sizin yeğeninizin karakterinde olmayan şeyleri zorla yaptıramayacağını kabul etmeniz.

Kötü dediğiniz başkalarının emekle, fedakarlıklarla büyüttüğü evlatlar belki de yeğeninizden bin kat daha terbiyeli ve anne ve babasına hakaretler etmiyorlar. Belki de yeğeniniz kötü örnek oluyor başkalarına??? Önce bunları düşünün...

Sonrasında anne ve babasının verdiği terbiyede demek ki sıkıntı varki anne ve babasına hakaretler edip bağırıyor. Bu saatten sonra geçmiş ola... Buraya yazdığınız şekilde yaklaştıysanız zaten tepki verecektir. Kendisi doğruyu bulacaktır sonuçta lise öğrencisinden bahsetmiyoruz. Siz üstüne gittikçe sizden uzaklaşacaktır ki maşallah yeğeniniz çok müsait bu konuya...

Bu kızı bu hale siz getirmişsiniz diyin madem, çünkü öyle..
Kıza kimsenin birşey dediği yok erkek arkadaşıyla konuştum bu çocuğu evinden ailesinden uzaklaştırma dedim bırak okusn meslek sahibi olsun derslerini engelleme dedim bana ne yapacak okuyupta sırf rahat takılmamız için burda dedi ne diycgmi şaşırdm

Katılıyorum , para mevzusu hariç bir sorun göremedim .. bu saydıklarını üniversiteye gitmeyenler de yapıyor ..şort da giyer mini etek de .. ailesi karışmıyorsa- ki koca kiz ,kararlarını kendi verebilir .. tesetturluydu gitti orda açıldı dersen biraz farklı ,gerçi o da kendi inisiyatifinde ama zaten açıksa ve biraz daha açılmışsa bu onun tercihi ..önceden öyle seviyordu şimdi de böyle ..

Kıza kimsenin birşey dediği yok erkek arkadaşıyla konuştum bu çocuğu evinden ailesinden uzaklaştırma dedim bırak okusn meslek sahibi olsun derslerini engelleme dedim bana ne yapacak okuyupta sırf rahat takılmamız için burda dedi ne diycgmi şaşırdm
Hah bunu baştan deseydiniz iyi olurdu. O zaman bunlarda gerçekten ters bir şeyler var. Ne yapacak okuyup ciddi dediyse kötü.

Hah bunu baştan deseydiniz iyi olurdu. O zaman bunlarda gerçekten ters bir şeyler var. Ne yapacak okuyup ciddi dediyse kötü.
Erkek arkadaşıyla tanışdıktan sonra değişti hem de çok önceden böyle degildi

Etek, sort vs herkes istedigini giyebilir orada size katilmiyorum ama tekin bi tip olmadigini dusundugunuz biri icin boyle endiselenmeniz cok normal.

Yegeninizin basina bi is gelse neden yakindan ilgilenmediniz, ayni evde kalmakta ne, ne munasebet diyecekler "iyni ivdi kilmik cik nirmil yaa" diyor.

Ben mesela aynı evde kalmayı seçemezdim erkek arkadaşımla
Ama bunu anne-babam istemediği için değil ben istemediğim için yapmadım.
Benim değer yargılarıma ve inancıma uygun degildi
Bu kız bunu doğru buluyorsa, şimdi yapmaz 6 ay sonra herkesten gizli, nerede kaldığından kimsenin haberi yokken yapar.
Baskı ile olacak iş degil.
Aile anlatır kendine göre doğruyu yanlışı, çocuk hangisini ne kadar anlar veya hangisine ne kadar uyarsa.
Ama şu anda anne-baba baş edemedi, hala konuşsun vs saçmalık.
Artık onunla konuşmanın zamanı değil.
Artık çocukla irtibatı koparmamalıydı, her şekilde yanında olmanın, tercihlerine saygı duymanın, onunla konuşurken ailenin kendi doğrularını hatırlatmanın yaşı.
Aksi durumda çocuk zaten iyice uzaklaşacak.
Ailesi tarafından uzaklaştırılan genç. tehlikeye esas o zaman açık olur. Çünkü saklar. Çünkü yalan söyler. Çünkü kötülük yapacak olan yalnızlığından faydalanır

Daha sonra kucağında ufak bir bebekle işe yaramayan bir sevgili tarafından kapının önüne atılıp baba evine gelmekte var .Bu noktaya gelmeden engellemeye çalışıyorum

Erkek arkadaşıyla tanışdıktan sonra değişti hem de çok önceden böyle degildi

Yani özgürlük tatlı gelmiş olabilir ama erkek arkadaşının söylediği hoş değil. Şimdi siz ona ne derseniz o sıkılacak ve konuşmak istemeyecek üzgünüm. Annesi babası karşısına alıp onu ne kadar sevdiklerini ve endişelendiklerini anlatsalar falan bilemedim.

Ben mesela aynı evde kalmayı seçemezdim erkek arkadaşımla
Ama bunu anne-babam istemediği için değil ben istemediğim için yapmadım.
Benim değer yargılarıma ve inancıma uygun degildi
Bu kız bubu doğru buluyorsa, şimdi yapmaz 6 ay sonra herkesten gizli, berede kaldığından kimsenin haberi yokken yapar.
Baskı ile olacak iş degil.
Ailem anlatır kendine göre doğduğu yanlışı, çocuk hangisini ne kadar anlar veya hangisine ne kadar uyarsa.
Ama şu anda anne-baba baş edemedi, hala konuşsun vs saçmalık.
Artık onunla konuşmanın zamanı değil.
Artık çocukla irtibatı koparmaların, he eşekliden yanında olmanın, tercihlerine saygı duymanın, onunla konuşurken ailenin kendi doğrularını hatırlatmanın yaşı.
Aksi durumda çocuk zaten iyice uzaklaşacak.
Ailesi tarafından uzaklaştırılan genç. tehlikeye esas o zaman açık olur. Çünkü saklar. Çünkü yalan söyler. Çünkü kötülük yapacak olan yalnızlığından faydalanır
Çok haklısın

özetle anlatiyim sevgilisinin olduğunu biliyordum zaten ama çocuk ayrı eve çıkmak istiyor bunu bizden saklıyor.
Sevgilisinin eve çıkmasını mi yasaklayacaksiniz bilseniz? Çocukla ayrı eve çıkmak istiyor deseniz hadi neyse. Yüksek ihtimalle yurda ugramayip hep onda kalır diye endiselenirsiniz diye söylememiştir. Yine iyi sevgilisini anlatmış. Benim de sizin gibi herseyden endise eden bir ailem var ev arkadaşlarımla mahkemelik olunca sorun yaşadığımi ogrendi, herşeyi saklardım gizlerdim

Okula gittiğinden beri tatillerde bile orda eve uğradığı yok.
Bahanesi ne? Yaz okuluna kalıyorsa ya da orada bir iş bulmuşsa normal. Benim yaz okuluna kalma zorunluluğum olmasa bile kalırdım, 4 ay herşeye karışan bir aileyle olmaktansa herkes kendi sevdiği yeni yuvasını özler

Sigaraya başlamış daha doğrusu sevgilisi alıştırmış.
Hiç sevmediğim bir alışkanlık . Ama Türkiye'de sigaraya başlama yaşı 15. Liseli falan olsa uyarın kızın ama univeriste çağındaki kıza ne diyebilirsiniz ki?

Kız arkadaşları aynı evde kaldıkları bir acaip kızlar arkadaş çevreside kötü.
Kötüden kastınız ne?

Annesine babasına saygısı kalmamış para yolladıkları zaman iyi yollamadıkları zaman hakaret sinir hepsi bir arada.
işte bu bence en esaslı sorun.

Okula mini etekle şortla gitmeler nasıl bir sevgilisi varsa bu durumdan memnun olup ses çıkarmaması .
Tövbe tövbeee... Bir erkek neden onun giyindiklerine karışsin? O kadar baskı gormuşsunuz ki ataerkil zihniyetten, böyle anormal şeyler sizin normaliniz olmuş

Aile olarak çevre olarak bu kadar geniş insanlar değiliz baskın bir karakterde yetiştik , çevredende öyle gördük ve daha yazamadıgım bir sürü olay var akıl veremiyoruz konuşamıyoruz ne yapacağımızı şaştık kaldık,çocukta değil ki gidip okuldan alıp okula bırakalım varmı yol yordam gösterecek biri
Meselenin özü o kadar açık ki
Bir insanı ne kadar sıkar sıkar sıkar boğarsaniz o da özgürlüğün ö'sunu gördüğünde neye uğradığını sasirir. Ben üniversiteyi kcuuk bir şehirde okudum. Bizim şehirde öyle eglenceli bir gece hayatı falan yoktu, yine de Manisa'nın Çorum'un köyünden gelen oda arkadaşlarıma o küçük şehir bile öyle gelirdi ki, sanırsın Las Vegas
Özgürlükler diyarı...
Sizin kızda da aynı bu süreç olmuş. Tek suçlusu bugüne kadar sıkarak büyüten aile.
Evde belki arkadaşına bile yatıya gidemiyor, 10u geçkin saatte eve gelirse kıyametler kopuyor. Bu kişiye bir anda sınırsız özgürlük veriliyor ve deniyor ki ' 4 yıl boyunca ozgursun'
Aman Allahım, yapacağı herşeyi o 4 yıla sığdırmaya çalışır. Arkadaşlarda sabahlamak, kimseye söylemeden şehir dışına çıkmak, sevgilide kalmak, kendi mahallesinde giyemeyeceği kıyafetleri giyinmek,hatta saçını platin sarısına boyamak.
Ben o yüzden kızı anlayabiliyorum. Gerçi ailesine para için cemkirmesi falan çok tatsız bir olay. Bence aile bir limit koysun, atıyorum: sana her ay sadece 300 lira göndereceğiz, kredin de yatıyor. Paranı idareli kullan şeklinde. En azından part time falan bir işe girer belki, sorumluluk sahibi olur.
Ne bileyim yaa...bir insanı nasıl kisabilirsin ki?
Benim yurtta bir kız vardı. Babası aşırı kıskançmis. Çok az bir nakit verirmiş, dermiş ki ne alirsan kredi kartından al-yeterli limiti var. İşte adamın amacı para tekel bayiilerine gitmesin, ay sonunda görebilsin ne kadarı kafelere barlara gitmiş, benden habersiz bilet almış mi falan diye. Kız da sigarasını içkisini migrostan alırdı ,odaya haftalik erzak alinmis gibi. bir haftasonu kahvaltıda denk geldik , kitap alacağımdan bahsettim. Bana dedi ki, 'kitabı benim karttan ödesek,sen paranı bana versen olur mu?'
Ben de tamam dedim, beraber çıktık aldık. Sonuç olarak babası kırtasiye parası diye gördü kart ekstresinde,kız da o yetmiş lirayi gönlüne göre harcadı.
Burada suç kızın mi?
Bence kesinlikle değil. Tek suç polis köpeği gibi başına eksiyen, kredi kartını inceleyip inceleyip telefonda 'aksamin o saatinde ne isin vardı o kafede' diye hesap soran babanin

Son düzenleme:
Yani özgürlük tatlı gelmiş olabilir ama erkek arkadaşının söylediği hoş değil. Şimdi siz ona ne derseniz o sıkılacak ve konuşmak istemeyecek üzgünüm. Annesi babası karşısına alıp onu ne kadar sevdiklerini ve endişelendiklerini anlatsalar falan bilemedim.
Hep anlatıyorlar kızım gelelim yanına kalalım bizi gezdir falan diyorlar ama hemen tepki veriyor yaklaştırmıyor kimseyi

Bu kimi ilgilendiriyor meselesi moda veya akım olmaktan çıkıp iyice akıl tutulmasına döndü. Aloooo yeğeni o yeğeni allah korusun annecige birşey olsa sorumlu olcak kişi :////
Terbiyeni takınarak cevap vereceksin ama.
Alo falan,
Hayırdır?
Kaldı ki fikrini de bana değil konu sahibine ileteceksin.

Sevgilisinin eve çıkmasını mi yasaklayaraksiniz bilseniz? Çocukla ayrı eve çıkmak istiyor deseniz hadi neyse. Yüksek ihtimalle yurda ugramayip hep onda kalır diye endiselenirsiniz diye söylememiştir. Yine iyi sevgilisini anlatmış. Benim de sizin gibi herseyden endise eden bir ailem var ev arkadaşlarımla mahkemelik olunca sorun yaşadığımi ogrendi, herşeyi sakladım gizledim

Peki aileniz mahkemelik olunca ne tepki verdi size .

Back
X