özetle anlatiyim sevgilisinin olduğunu biliyordum zaten ama çocuk ayrı eve çıkmak istiyor bunu bizden saklıyor.
Sevgilisinin eve çıkmasını mi yasaklayacaksiniz bilseniz? Çocukla ayrı eve çıkmak istiyor deseniz hadi neyse. Yüksek ihtimalle yurda ugramayip hep onda kalır diye endiselenirsiniz diye söylememiştir. Yine iyi sevgilisini anlatmış. Benim de sizin gibi herseyden endise eden bir ailem var ev arkadaşlarımla mahkemelik olunca sorun yaşadığımi ogrendi, herşeyi saklardım gizlerdim
Okula gittiğinden beri tatillerde bile orda eve uğradığı yok.
Bahanesi ne? Yaz okuluna kalıyorsa ya da orada bir iş bulmuşsa normal. Benim yaz okuluna kalma zorunluluğum olmasa bile kalırdım, 4 ay herşeye karışan bir aileyle olmaktansa herkes kendi sevdiği yeni yuvasını özler
Sigaraya başlamış daha doğrusu sevgilisi alıştırmış.
Hiç sevmediğim bir alışkanlık . Ama Türkiye'de sigaraya başlama yaşı 15. Liseli falan olsa uyarın kızın ama univeriste çağındaki kıza ne diyebilirsiniz ki?
Kız arkadaşları aynı evde kaldıkları bir acaip kızlar arkadaş çevreside kötü.
Kötüden kastınız ne?
Annesine babasına saygısı kalmamış para yolladıkları zaman iyi yollamadıkları zaman hakaret sinir hepsi bir arada.
işte bu bence en esaslı sorun.
Okula mini etekle şortla gitmeler nasıl bir sevgilisi varsa bu durumdan memnun olup ses çıkarmaması .
Tövbe tövbeee... Bir erkek neden onun giyindiklerine karışsin? O kadar baskı gormuşsunuz ki ataerkil zihniyetten, böyle anormal şeyler sizin normaliniz olmuş
Aile olarak çevre olarak bu kadar geniş insanlar değiliz baskın bir karakterde yetiştik , çevredende öyle gördük ve daha yazamadıgım bir sürü olay var akıl veremiyoruz konuşamıyoruz ne yapacağımızı şaştık kaldık,çocukta değil ki gidip okuldan alıp okula bırakalım varmı yol yordam gösterecek biri
Meselenin özü o kadar açık ki
Bir insanı ne kadar sıkar sıkar sıkar boğarsaniz o da özgürlüğün ö'sunu gördüğünde neye uğradığını sasirir. Ben üniversiteyi kcuuk bir şehirde okudum. Bizim şehirde öyle eglenceli bir gece hayatı falan yoktu, yine de Manisa'nın Çorum'un köyünden gelen oda arkadaşlarıma o küçük şehir bile öyle gelirdi ki, sanırsın Las Vegas
Özgürlükler diyarı...
Sizin kızda da aynı bu süreç olmuş. Tek suçlusu bugüne kadar sıkarak büyüten aile.
Evde belki arkadaşına bile yatıya gidemiyor, 10u geçkin saatte eve gelirse kıyametler kopuyor. Bu kişiye bir anda sınırsız özgürlük veriliyor ve deniyor ki ' 4 yıl boyunca ozgursun'
Aman Allahım, yapacağı herşeyi o 4 yıla sığdırmaya çalışır. Arkadaşlarda sabahlamak, kimseye söylemeden şehir dışına çıkmak, sevgilide kalmak, kendi mahallesinde giyemeyeceği kıyafetleri giyinmek,hatta saçını platin sarısına boyamak.
Ben o yüzden kızı anlayabiliyorum. Gerçi ailesine para için cemkirmesi falan çok tatsız bir olay. Bence aile bir limit koysun, atıyorum: sana her ay sadece 300 lira göndereceğiz, kredin de yatıyor. Paranı idareli kullan şeklinde. En azından part time falan bir işe girer belki, sorumluluk sahibi olur.
Ne bileyim yaa...bir insanı nasıl kisabilirsin ki?
Benim yurtta bir kız vardı. Babası aşırı kıskançmis. Çok az bir nakit verirmiş, dermiş ki ne alirsan kredi kartından al-yeterli limiti var. İşte adamın amacı para tekel bayiilerine gitmesin, ay sonunda görebilsin ne kadarı kafelere barlara gitmiş, benden habersiz bilet almış mi falan diye. Kız da sigarasını içkisini migrostan alırdı ,odaya haftalik erzak alinmis gibi. bir haftasonu kahvaltıda denk geldik , kitap alacağımdan bahsettim. Bana dedi ki, 'kitabı benim karttan ödesek,sen paranı bana versen olur mu?'
Ben de tamam dedim, beraber çıktık aldık. Sonuç olarak babası kırtasiye parası diye gördü kart ekstresinde,kız da o yetmiş lirayi gönlüne göre harcadı.
Burada suç kızın mi?
Bence kesinlikle değil. Tek suç polis köpeği gibi başına eksiyen, kredi kartını inceleyip inceleyip telefonda 'aksamin o saatinde ne isin vardı o kafede' diye hesap soran babanin