yalniz bir dogum hikayesi

fransa'dayiz zaten. esim universitede profesor. fransiz vatandasi ayni zamanda. ancak biz aile iliskisi diye degil de turist gibi basvurduk ki evrak isi olup uzamasin mevzu. simdi desek ki boyle boyle, daha da kaotiklesip red yeme olasiligi da var. cok kararsiz kaldik.
Fransa'nın ekspress vize hizmeti var burada. Randevuyu o şekilde alabilirsiniz. Ek bir bedel ödüyorsunuz. Ama max. 3 günde çıkıyor. Ertesi gün almıştım ben. Eşiniz vatandaş ise daha kolay arasın İstanbul konsolosluğu ve konuşsun.

kizlar hepinize guzel bir gun diliyorum.
gorev geregi su an yurt disindayiz, bazilariniz yorumlarimdan beni taniyorsunuz zaten.
gelecek hafta planli sezaryenim var, bir yandan da ev tasiyoruz.
annem gecen hafta turist vizesine basvurmustu, biz kendisine davetiye gonderememistik cunku hali hazirda ikamet ettigimiz ev m2 olarak musait degildi.
simdi son donemdeki olaylar yuzunden konsolosluk ayrica gorusme istemis, futbol turnuvasi sebebiyle de cok yogun olundugu icin cok ileri bir tarihe randevu vermis.
dogumda yapayalniz olacagim.
hastane cocuk ziyaretci kabul etmedigi icin esim buyuk oglumuz ile kalmak zorunda evde, cunku kimsemiz yok guvenip cocugu emanet edebilecegimiz.
cok moralim bozuk, dunya dua ile doner derler. dualarinizi eksik etmeyin lutfen.
Sen merak etme Allah sana ve bebeğine yardım edecektir inan ki hiç üzülme Allah hiç kimseyi zor durumda bırakmaz ben yasadgmi anltym sana belki bir nebze teselli olur sana bende doğuma giderken kayinlarim 3 ablam kaynanam kuzenlerim esim gittik ama ameliyattan çıkınca sadece kaynnm ve esim kalmıştı !!!o sinsi kaynanam yüzünden zavallılar ben doğumdan sonra huzursuz olmym diye seslenmemisler hiçbir yaptgna neyse diyceksun ki yinede ynnda birileri varmış ama öyle değil sezaryenle ve innlmz zor bir doğum yaptım tansiyonum 3ün altlarına düştü ben cktgmda çok perisandim buna rağmen gece oldu esim dışarda bir koltukta sabaha kdr uyudu !!!!!!!kaynnmsa güya yanmdydi oda ynmdki koltukta sabaha kdr uyudu bnm sutum gelmedi kizim sabaha kdr ağladı bir mama vs getrmediler yavruma kalktım o halimle cantadaki pekmezi suyla karıştırdım verdim ertesi gün güya yine yanımdaydı sabaha kdr içeri odada uyudu ve ertesi gün esimin söylediği laffff zavallı annem perişan oldu 2 gundur bizim yuzumuzden gitsin yatsın kalk sende artık bişey olmazmış dedi !!!!! Yani kısacası iyiki yanlizsin Allah yanında o yeter sana

Sen merak etme Allah sana ve bebeğine yardım edecektir inan ki hiç üzülme Allah hiç kimseyi zor durumda bırakmaz ben yasadgmi anltym sana belki bir nebze teselli olur sana bende doğuma giderken kayinlarim 3 ablam kaynanam kuzenlerim esim gittik ama ameliyattan çıkınca sadece kaynnm ve esim kalmıştı !!!o sinsi kaynanam yüzünden zavallılar ben doğumdan sonra huzursuz olmym diye seslenmemisler hiçbir yaptgna neyse diyceksun ki yinede ynnda birileri varmış ama öyle değil sezaryenle ve innlmz zor bir doğum yaptım tansiyonum 3ün altlarına düştü ben cktgmda çok perisandim buna rağmen gece oldu esim dışarda bir koltukta sabaha kdr uyudu !!!!!!!kaynnmsa güya yanmdydi oda ynmdki koltukta sabaha kdr uyudu bnm sutum gelmedi kizim sabaha kdr ağladı bir mama vs getrmediler yavruma kalktım o halimle cantadaki pekmezi suyla karıştırdım verdim ertesi gün güya yine yanımdaydı sabaha kdr içeri odada uyudu ve ertesi gün esimin söylediği laffff zavallı annem perişan oldu 2 gundur bizim yuzumuzden gitsin yatsın kalk sende artık bişey olmazmış dedi !!!!! Yani kısacası iyiki yanlizsin Allah yanında o yeter sana
cok tesekkur ederim. Allah kiziniza uzun ve guzel bir omur versin.

Fransa'nın ekspress vize hizmeti var burada. Randevuyu o şekilde alabilirsiniz. Ek bir bedel ödüyorsunuz. Ama max. 3 günde çıkıyor. Ertesi gün almıştım ben. Eşiniz vatandaş ise daha kolay arasın İstanbul konsolosluğu ve konuşsun.
merhaba, evrak ve pasaportu konsoloslukta zaten. vip hizmet ile basvurduk ayrica. biz kagit isi uzamasin diye dogrudan turist vizesine basvurduk. esim vatandas ve ust kademe devlet memuru ama o sekilde cagirildiginda aile ziyareti sayiliyor ve islem - davetiye vs totalde 1 ayi buluyor.

Ayni sehirde olsaydik size gercekten yardimci olmak isterdim, en azindan elimden geldigi kadar yardim ederdim. Esinizin turk ogrencileri var mi?

Az once tepki almissiniz ama ben dogma buyume fransadayim ve ne yazik ki gercekten burda yasamayan anlamaz araplara karsi cekincelerimizi.
Ve istisnalar varsa bile kurunun yaninda yas da yaniyor malesef.
cok tesekkur ederim. ayrica anladiginiz icin de cani gonulden minneti borc bilirim.

cok tesekkur ederim, Allah razi olsun.

Allah kolaylik versin .
ben de oglumu böyle bir zamanda dunyaya getirdim . kimsemiz yoktu sehirlerarasi tasindik . bulundugumuz yerde dr yoktu . . .

ama semurcan gecti . cok sukur . bi şekilde rayina girer eminim ordaki hemsirler ebeler en azindan buradakiker gibi kotu davranmaz . 1-2gun yalniz olacaksin ama inan hepimiz senleyiz yalniz oldugunu dusunme sakin .

saglikla kucagina alman dileğiyle

Ah semurcan yorumlarını hep beğenirim. Üzüldüm yazdıklarına ama sen güçlü bir kadınsın belli. Hastanede iki gün mü kalınıyor sezeryandan sonra? 2 günde toparlarsın biraz Allah'ın izniyle. Dualarım seninle. Rabbim yardımcın olsun.

cok tesekkur ederim. en az 3 gece kalinacak. ikinci ve ucuncu gece icin bir doktora ogrencisi ayarladik. ancak dogum yapacagim gun buyuk bir sikinti oldu. cunku sabah 7.30da hastanede olmamis lazim. oglumu okula 8.30da aliyorlar. cocugu kime birakacagiz? bunu hala cozemedik. ilk gece ben kalirim yalniz, Allaha emanet. ama doguma esimle girmek zorundayim cunku doktorum ingilizce bilmiyor. esimle doguma girdigimde de 6 yasinda oglumu kime birakacagim. cozum bulamadik, elimiz kolumuz bagli.

cok tesekkur ederim. en az 3 gece kalinacak. ikinci ve ucuncu gece icin bir doktora ogrencisi ayarladik. ancak dogum yapacagim gun buyuk bir sikinti oldu. cunku sabah 7.30da hastanede olmamis lazim. oglumu okula 8.30da aliyorlar. cocugu kime birakacagiz? bunu hala cozemedik. ilk gece ben kalirim yalniz, Allaha emanet. ama doguma esimle girmek zorundayim cunku doktorum ingilizce bilmiyor. esimle doguma girdigimde de 6 yasinda oglumu kime birakacagim. cozum bulamadik, elimiz kolumuz bagli.
Bence eşinizin bir öğrencisi gelsin,1 saat bakıp okula bırakacak zaten bu şartlarda,dolayısıyla büyük bir sorun olmaz diye düşünüyorum.
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, kolaylıklar versin size.

merhaba, evrak ve pasaportu konsoloslukta zaten. vip hizmet ile basvurduk ayrica. biz kagit isi uzamasin diye dogrudan turist vizesine basvurduk. esim vatandas ve ust kademe devlet memuru ama o sekilde cagirildiginda aile ziyareti sayiliyor ve islem - davetiye vs totalde 1 ayi buluyor.
Hay Allah ya kötü olmuş. 2-3 günde almıştık..
İnşallah yetişir ve düzelir. Canınızı sıkmayın, sonra hep birlikte olacaksınız. Sağlıklı, kolay doğumlar diliyorum..

Ayy senin bugün doğumun vardıı. Belki görmeyeceksin ama ben yazayımm...
İyi dileklerimi yolluyorum, hadi kısa sürede bitsin inşallah taze anne :)
Sağlıkla gelsin..

Cevapların hepsini okumadım ama yinede yazayım dedim. Anneniz Yunanistan Vizesine başvursun. Onların koşulları o kadar ağır değil. Hem Yunanistan da Şengen ülkesi olduğu için oradan aldığı Vizeyle Fransaya da girebilir.

Doğum bugün müydü? Ayy Allahımmm yardımcı olsun sana ve o meleğe. Kucağına aldığında zaten o melek senin yoldaşın olacak. Sen hiç merak etme kardeş.

Sağlık ve sıhhatle, kolay bir doğum dilerim.

Darısı başımıza...

Doğum bugün müydü? Ayy Allahımmm yardımcı olsun sana ve o meleğe. Kucağına aldığında zaten o melek senin yoldaşın olacak. Sen hiç merak etme kardeş.

Sağlık ve sıhhatle, kolay bir doğum dilerim.

Darısı başımıza...

cok tesekkur ederim, yarin oglen dogumum. Allah size de hayirla, bedelsiz nasip etsin.

Back
X