her Türk gencinin yaşadığı sıkıntıyı yaşıyorsun ve yalnız değilsin merak etme. Artık gidecek bir okulun yok; hayat sana çalışmanı, para kazanmanı emreder. ama iş yok. bence asıl sıkıntın gelecek kaygın. bu kaygı seni eksik bırakıyor. hepimiz bu yollardan geçtik; inşallah sen de geçeceksin. üzülme.Yeni uyeyim umarim dogru yere konuacmisimdir . gecen yil mezun oldum ve iki gun sonra kpss ye girecegim . aklim o kadar dolu ki derdim bi ise girmek bile degilmis gibi onu bile dusunemeyecek kadar yorgunum . Kendimi cok yalniz hissediyorum etrafimdaki birsuru insana ragmen kimsenin yaninda tamam olamiyorum kimseye guvenemiyorum bu benim sinavimi ikinci plana atmama bile sebep oldu ve ben ne yapacagimi bilmiyorum
hayir keske ogretmen olsam iktisat mezunuyum . en yakin arkadaslarimla aram acildi hatta sogudum konusmuyoruz . zaten arkadaslarimin cogu ya evli ya nisanli benim adayim bile yok sinavdan kaynaklimi bilmiyorum neyin bosluguna dustugumude anlayamiyorumUmutsuzluk sizi hedefinizden uzaklastirmasin,sinaviniz guzel gecerse ya da istediginiz gibi bi is bulursaniz her seyin sirayla yoluna girdigini goreceksiniz.
Ogretmen misiniz?
insallah aminnn ayni durumdayiz, senin en azindan doktora is bi tempon var ben ders deyince artik kusmak istiyorum ya inanirmisin saatlerce oturabilirim odada Allah hepimizin yardimcisi olsuncnm bende senın gibiyim.. guzel bı okulda doktora yapıorum bııyandnda parttıme calısıyorum. evlenme cagına geldım fakat hayatıma kımseyı almak bıle ıstemıorum cunku onumu goremıorum endıselıyım kafama da takıyorum allah buyuk dııorum kapı elbet acılır allah hepmıze hayırlı kapılar acsın.
bi yerlere basvurdum bakalim sinava dair cok umudum yok pskolojiye oynamaktan baska birsey degilsınav falan hikaye. boşa vakit harcamayın. gidin güzel bir iş bulun, çalışın.
hayatimi renklendirebilecegim insan birakmamissam etrafimdaAynı durumdayız.Hayatını renklendirmeye çalış ben öyle yapmaya çalışıyorum.
her Türk gencinin yaşadığı sıkıntıyı yaşıyorsun ve yalnız değilsin merak etme. Artık gidecek bir okulun yok; hayat sana çalışmanı, para kazanmanı emreder. ama iş yok. bence asıl sıkıntın gelecek kaygın. bu kaygı seni eksik bırakıyor. hepimiz bu yollardan geçtik; inşallah sen de geçeceksin.
İnsan değil hobi edin.hobine uygun aktivitelere katıl.ücretsiz bir çok etkinlik var araştır ve git.yavaş yavaş arkadaş edineceksiniz.hayat böyle birşey spontane ve sen doldurmazsan boş birşey.hayatimi renklendirebilecegim insan birakmamissam etrafimda
İnsan değil hobi edin.hobine uygun aktivitelere katıl.ücretsiz bir çok etkinlik var araştır ve git.yavaş yavaş arkadaş edineceksiniz.hayat böyle birşey spontane ve sen doldurmazsan boş birşey.[/QUOTE
kendin renklendir spor yap bir şey yap illa birilerine ihtiyac mı var? hayatımın bi dönemi 2 ay boyunca tamamen tek başımaydım konuşacak kimse yoktu. yemeģi tek başıma yiyor tek başıma geziyor tek başıma ağlıyor ve gülüyordum. şimdi o günlere bakınca iyi ki diyorum. o kadar değiştirdi ki o günler beni.hayatimi renklendirebilecegim insan birakmamissam etrafimda
ayni durumdayim sevinsemde uzulsemdekimseyle paylasmak istemiyorum insallah bendede sendeki etki gorunurkendin renklendir spor yap bir şey yap illa birilerine ihtiyac mı var? hayatımın bi dönemi 2 ay boyunca tamamen tek başımaydım konuşacak kimse yoktu. yemeģi tek başıma yiyor tek başıma geziyor tek başıma ağlıyor ve gülüyordum. şimdi o günlere bakınca iyi ki diyorum. o kadar değiştirdi ki o günler beni.
Salla gitsin yaa. Salla milleti, gerçekten. Kpss'yi de salla eğer olmazsa. Kpss ömür törpüsü. İş ararken en çok sordukları ve aradıkları şey "tecrübe". "Tecrübem yok, bir sene/iki sene kpss çalıştım" vs dediğin zaman gülüyor adamlar. Bir işe girmeye çalış ve kendini ona ver. Şu devirde kimse kimseye güvenmiyor ve ortalık bencil insan dolu. Benim kaç senelik arkadaşlarım var, hala daha güvenemem mesela. Bak mesela dün arkadaşımla olan planı iptal ettim. Neden? Biz şimdi birkaç gün öncesinden plan yaptık, birlikte dışarı çıkarız, halletmemiz gereken işleri hallederiz sonra da bi yerde oturup bişeyler içeriz falan diye. Tamam gayet güzel. Dün bana mesaj atmış sabah. Ki boş günümüz. Neyse napıyosun falan yazmış dedim kahvaltı yapıyorum. Ne yapıyoruz bugün? yazmış, planladığımız gibi yaparız dedim. Aradan 5 dk geçmeden bana ben hazırım, üstümü falan giyindim yazmış. Benim daha kahvaltım bile bitmedi, yazdım. Bana kalkmış demiş ki ben dışarıda çok oyalanmak istemiyorum sadece kendi işlerimi halledip yurda geri dönücem işlerim var... Ben de birlikte gitmeyelim yazdım. Tamam yazdı. Yani ben de insanların bencilliğinden bıktım. Hayatında insanlar olsa bi dert olmasa bi dert. Ben son zamanlarda bariz azaltmaya başladım zaten çoğu kişi sadece kendisini düşünüyor. Başkasının keyfine göre hareket edeceğime sadece kendime göre hareket edip yalnız kalırım daha iyi.[/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?