Yalnız kalma evlen diyen eski koca

Ftmoztrk0910

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2021
66
67
3
40
Ben 2.eşimden ayrıldığımda bana aynen bunu demişti.bir tane de oğlumuz var.etraftaki insanalr da aynısını diyor yalnızlık zor yarın çocuk büyüyecek kendi hayatını kuracak sen yalnız kalacaksın.ben özellikle evlenmiş boşanmış yaşı ilerlemiş bayanlarınnfikirlerini merak ediyorum.yalnızlık zor mu? Evlenmek mi lazm tekrar? Çocuk da bir yere kadar mı? Karşıma istediğim giib biri çıkmasa da yalnız kalmamak için hayatımı birleştirmeli ve o evlişik yükünün altına tekrardan girmeli miyim? Her türlü ev işini yapmalı kpcanın akrabalarının hepsine ayrı ayrı kendimi sevdirmeye çalışmalı arkamdan eşimle bir olup konuşmalarını göz ardı mı etmeliyim? Söyleyin ne yapmalıyım? Ben sadece şununmerak ediyoeum bu i ş in yaşlılığı var yalnız olmaz diyorlar.e hadi evlendim adam öldü? E haydaaa yalnız olmaz 4.evlen????????!!!!!!!!!

Gayette yalnız olur öylede güzel olurki kafa dengi adam bulamadıktan sonra evliliğin anlamı ne boşa stres. Sıkıntı. Üzüntü.
Ananem 30 sene yalnz yaşadı hiç yakındığını duymadım yalnızm diye. Park bahçe komşu günleri öyle geçirdiği bir yaşlılık hayatı oldu.
Evlenmek isteyen evlensin size vıdıvıdı etmesinler

Çeken bilir tabii de bana hiç cazip gelmiyor. Yalnız kalmamak için evleneceğim diye yanlış tercih yapabilirsiniz. Bir kere çekmişsiniz, ikinciyi de çekmişsiniz. Olmuyorsa zorlamaya gerek yok. Kader bu karşınıza ne çıkaracağı belli olmaz ama ben olsam bunun için çabalamam.

Birde özür dileyerek şunu söylemeliyim. Eğer 1 kez evlendiyseniz ve çocuğunu varsa 2. Evlilik bana göre çok büyük .. neyse :D yani beraber yaşayn sevgiliniz olsun gezin tozun ama evlenmek saçmalık 2. Kez linçlemeyin bence böyle :D

Bence bu herkesin kendi kararı.
Kimisi gerçekten yalnız çok mutsuz olur ve bir can yoldaşı ister
Kimisi de yalnız daha rahat eder o şekilde hayatına devam eder.

Bence bu sizin vermeniz gereken bir karar.
Sadece sırf yalnız kalmamak için birisiyle olmamalısınız.
Bir tanıdığımız yıllar sonra böyle bir karar almış sonra çok pişman olmuştu.
İyice tanıdıktan ve emin olduktan sonra neden olmasın?
Sonuçta her koca, her eş ailesi kötü diye bir şey yok.

Dalga geçmiş olmasın?

İki evlilik yapmışsınız, çocuğunuz da var. Tamam yalnızlık zor da yalnız kalmamak için illa evliliğe de gerek yok. Hele eski eşe hiç düşmez bu konuda fikir beyan etmek. Ağzınızı aramış veya fikrinizi öğrenmek için zarflamış olmasın?

Sizin etrafınızda neden herkes evlenmenize taktı? Neden herkes gerekli gereksiz fikir beyan ediyor? Bana kimse böyle bir teklifle gelmiyor. Siz evlenmek istediğinizi söylediğiniz için mi bu kadar gündemde bu konu?

Evlilik sadece sizi ilgilendirir. Hele eski eş ağzını açacak hadde sahip değil.

Dalga geçmiş olmasın?

İki evlilik yapmışsınız, çocuğunuz da var. Tamam yalnızlık zor da yalnız kalmamak için illa evliliğe de gerek yok. Hele eski eşe hiç düşmez bu konuda fikir beyan etmek. Ağzınızı aramış veya fikrinizi öğrenmek için zarflamış olmasın?

Sizin etrafınızda neden herkes evlenmenize taktı? Neden herkes gerekli gereksiz fikir beyan ediyor? Bana kimse böyle bir teklifle gelmiyor. Siz evlenmek istediğinizi söylediğiniz için mi bu kadar gündemde bu konu?

Evlilik sadece sizi ilgilendirir. Hele eski eş ağzını açacak hadde sahip değil.
Ya evlenmek istemediğimi söylememe rağmen böyle patavatsız konuşan çok sanırım beni pasif buluyorlar.

Ya evlenmek istemediğimi söylememe rağmen böyle patavatsız konuşan çok sanırım beni pasif buluyorlar.
Siz farkında olmadan “şimdi yalnız ne yapacağım, yalnızlık zor, evlenmek de hiç istemiyorum.” falan diyorsunuz da insanlar bunu “evlenmek istiyorum” olarak mı alıyor acaba?
Geçen konunuzda da arkadaşınızın size uygun olmayan bir adayı yakıştırdığını söylemiştiniz; benzer şeyler söylemiştik. Bu konuda fikir beyan etmek, açıkça yardım istenmediği sürece kimseye düşmez. Siz sanırım insanlarla farkında olmadan hep bu konuyu konuşuyorsunuz. İnsanlar da durumdan vazife çıkarıp işgüzarlık yapıyor. Konu eski eşe kadar gittiğine göre muhakkak böyle.

Açtığınız iki konu da evlenmeyi kesinlikle düşünmemeniz ama insanların bu konuda ısrar etmesi üzerine. İki evliliğini bitirmiş bir insana, 3. evliliği tavsiye edecek aklı başında hiçbir insan görmedim. İnsanların evliliğinden kime ne? Neden dert oldu sizin evliliğiniz herkese? Acaba onlarla da tek konunuz evlilik konusu olabilir mi?

Eski eş size nafaka falan mı ödüyor? Evlenirseniz nafaka ödemeyeceği için mi evlen diyor. Yani okurken inanamadım; eski eşim değil bana evlen diyecek haddi bulmak gerekli konuların haricinde mesaj bile atamaz. Şüphesiz aynı konu sürekli dilinizde olduğu için insanlara bu cüreti siz veriyorsunuz.

Ben eşimden ayrılalı tam ıkı yıl oldu . Çocuklar babalarında . Bana da hem gittiğim psikolog hem etrafımdakıler mutlaka evlenmemı cocukların bızım hayatımızda mısafır oldugunu soyledıler.annem babam vefat etmışlerdı. aklı basında bırıyle cıddı adım atacak olduk son bır haftada ofke kontrolu olmadıgını kötu bır sekılde farkettım vazgectım . ıkı yıldır tek basıma yasıyorum yalnızlık gercekten zor . fakat etfraımdakı kişilerle iş ortamında yada dışarı ortamda bir kahve cay arası versek herkes bırbırını yıyor ya para kavgası ya aıle ya kocasının azgınlıkları ..... gecen komsuya gectım ıkısınınde ıkıncı evlılığımiş her ıkı taraında cocukları mal derdıne dusmusler anne baba olmeden ....boyle olunca hemen aksam eve gelıp kapımı aceleyle kıtleyıp rahat bır nefes alıyorum aman dıyorum sımdı rahatım bagıran cagıran yok surat savat asan kusen psıkolojık baskı yok koca sulalesı yok ... bende gelen yorumları takıpte kalayım .

Evli bir kadın olarak değil de annesi babası boşanmış bir çocuk olarak yazıyorum annem yalnız ve acayip mutlu. Gidiyor geziyor istediği yeri. İstediği arkadaşıyla tatile çıkıyor. İstediği zaman biz çocuklarıyla vakit geçiriyor. En başta huzurlu bunu da bize hissettiriyor. Tabi ki zorlukları da var. Bazen insan yorulduğunda başını yaslayacak bir omuz arayabilir.Bunu da oğlunuz, kardeşiniz ya da babanız sağlayamaz. Eş bu noktada farklıdır. Ama sırf evlenmek için de evlenilmez yani. İlgi duymanız sevmeniz lazım. Evinizde huzurlu olmanız lazım. Yoksa çile çekmeye mi evleneceksin.

Ben 2.eşimden ayrıldığımda bana aynen bunu demişti.bir tane de oğlumuz var.etraftaki insanalr da aynısını diyor yalnızlık zor yarın çocuk büyüyecek kendi hayatını kuracak sen yalnız kalacaksın.ben özellikle evlenmiş boşanmış yaşı ilerlemiş bayanlarınnfikirlerini merak ediyorum.yalnızlık zor mu? Evlenmek mi lazm tekrar? Çocuk da bir yere kadar mı? Karşıma istediğim giib biri çıkmasa da yalnız kalmamak için hayatımı birleştirmeli ve o evlişik yükünün altına tekrardan girmeli miyim? Her türlü ev işini yapmalı kpcanın akrabalarının hepsine ayrı ayrı kendimi sevdirmeye çalışmalı arkamdan eşimle bir olup konuşmalarını göz ardı mı etmeliyim? Söyleyin ne yapmalıyım? Ben sadece şununmerak ediyoeum bu i ş in yaşlılığı var yalnız olmaz diyorlar.e hadi evlendim adam öldü? E haydaaa yalnız olmaz 4.evlen????????!!!!!!!!!
Bence başkalarının dediğine değil de kendi istediğine odaklanmalısın bu hayatı sen yaşayacaksın kendi sesini dinle ☺️

Yanlış anlamayın ama 2 tane eşten ayrılma sebebiniz nedir? 2 evlilik yapan erkekle beraberim deseler iyi düşün neden ayrılmış araştır deriz. Eğer geçimsiz olan sizseniz hiç bulaşmayın 3.evliliğe. Sonuç yine hüsran olur. Evladınızla mis gibi yaşayın gitsin

Son düzenleme:
Hayatta yanlız kalmamak adınada evlilik yapılmaz,siz şimdiden 4.evlenme durumunu düşünüyorsunuz.

siz hiç evlilik taraftarı değil gibisiniz zaten :) kafanızı dinleyin biraz doğru kişi oldugunu hissetmeden, içinize sinmeden hiçkimseyle bir yola girmeyin. bazen yalnızlık gereksiz kalabalıktan daha güzeldir. aynı frekansta olmadıktan yaşam enerjinizi yükseltmedikten sonra, her gün kahve kahve gezen tv başından kalkmayan bi adam olsa ne olmasa ne mesela.

annem 54 yaşında. babamdan boşanalı yılllaaar oluyor. ben diyorum emekli oldun, düzgün biri çıkarsa sen de hayatını kur. yalnız kalma. gezersin, eğlenirsin, kafanı omzuna koyacağın biri olur. derdim yalnız kalmaması. onu düşüneyim derken saçmalamışım bence. bana hep şey der. evim var, emekli oldum. manyak mıyım bu saatten sonra elin adamının kahrını çekicem... o kadar haklı ki.

annem 54 yaşında. babamdan boşanalı yılllaaar oluyor. ben diyorum emekli oldun, düzgün biri çıkarsa sen de hayatını kur. yalnız kalma. gezersin, eğlenirsin, kafanı omzuna koyacağın biri olur. derdim yalnız kalmaması. onu düşüneyim derken saçmalamışım bence. bana hep şey der. evim var, emekli oldum. manyak mıyım bu saatten sonra elin adamının kahrını çekicem... o kadar haklı ki.
Çok doğru. Yalnızlık çok zor ama bizim gibi gelişmemiş ülkelerde insan kalitesinde sorun var. Kadınlar, ufak tefek sıkıntılara göğüs geriyor; genellikle evliliği sıkıntıya sokan taraf olmuyor. Maalesef belli bir yaştan sonra evlenmek keyif yapmak, Sefa sürmek değil “adam kahrı çekmek” oluyor. Memleketin erkekleri, hepsi olmasa da büyük çoğunluğu sıkıntılı. Bu yüzden evlenme imkanı varsa da bazı kadınlar evlenmemeyi tercih ediyor.

babam vefat edeli 21 yıl oldu. annem hiçbir zaman 2. evliliği düşünmedi 2 kız çocuğum var diye 1 senedir yalnız hala daha düşünmüyor. ben hep söylerim istersen evlenebilirsin diye bu yaştan sonra kimsenin kahrını çekemem der hiçte yalnız nasıl yaşarım diye düşündüğünü görmedim. ama keşke kendine uygun onu mutlu edecek birisi olsa çok isterim.

Back
X