• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalnız kalma evlen diyen eski koca

annem 54 yaşında. babamdan boşanalı yılllaaar oluyor. ben diyorum emekli oldun, düzgün biri çıkarsa sen de hayatını kur. yalnız kalma. gezersin, eğlenirsin, kafanı omzuna koyacağın biri olur. derdim yalnız kalmaması. onu düşüneyim derken saçmalamışım bence. bana hep şey der. evim var, emekli oldum. manyak mıyım bu saatten sonra elin adamının kahrını çekicem... o kadar haklı ki.
işte benim annem de aynı böyle evi var emeklisi var neden biriyle uğraşıyım kafasında

bana hep şey der. evim var, emekli oldum. manyak mıyım bu saatten sonra elin adamının kahrını çekicem...

Canım annem de hep böyle der :) Babamdan o kadar gözü korktu ki hiç gözü yok tekrar evlilikte :) çocuklarım bana yeter kafam rahat diyor haklı olarak :KK36: bu arada konu sahibinin yerinde olsam bende 3. evliliği düşünmezdim . İki kere görmüş geçirmişsiniz işte belli ki olmuyor. Bu konu aklıma bi akrabayı getirdi. 2 evlilik geçti başından sanırım çocuğu da olmadı. İkisinden de ayrıldıktan sonra sosyal medyada aldatıldığını sürekli herkesin gözüne soktu. Şimdi tekrar aranıyor her halinden belli türlü türlü herifler fotoğraflarına yorum yapıyor falan. Hayır ne gerek varsa büyük konuşmayayım ama birinci dahi biterse (ki çalkantıda) bu işlerden elimi eteğimi çekmeyi düşünüyorum ben geçtim 2 yi 3 ü:KK51:

Ben boşansam bir daha evlenmem. Herkes kendi evinde yaşasın, buluşayım tatile çıkayım eğleneyim. Sonra herkes kendi evine yallah! Çocuklarımın bile evdeki dağınıklığına tahammül edemiyorken bir de elin adamının donlarını da yıkayamam! Keyfine bak takma bacım.

Kafanıza uyan biri olursa evlenmeyi düşünürsünüz tabi ki
Belki asla evlenmem filan diyorsanız tamamen kapıları kapatmayın anlamında söylüyordur çevreniz
Ama sırf yalnız kalmayayım kafasıyla evlenilmez
Dediğiniz gibi yalnız kalmanın sonu yok çünkü

Bir de etrafınız hep hayatınız hakkında yorum yapıyor
Gerçekten sizi pasif görüyor olabilirler
Bu kadar çok her şeye yorum yapan çevre herkeste yok çünkü

Çok doğru. Yalnızlık çok zor ama bizim gibi gelişmemiş ülkelerde insan kalitesinde sorun var. Kadınlar, ufak tefek sıkıntılara göğüs geriyor; genellikle evliliği sıkıntıya sokan taraf olmuyor. Maalesef belli bir yaştan sonra evlenmek keyif yapmak, Sefa sürmek değil “adam kahrı çekmek” oluyor. Memleketin erkekleri, hepsi olmasa da büyük çoğunluğu sıkıntılı. Bu yüzden evlenme imkanı varsa da bazı kadınlar evlenmemeyi tercih ediyor.
Çünkü malesef belli bir yaştan sonra adamlar kendine bakamıyor(çoğu erken yaşında da bakamıyor gerçi), kendine baktırmak için evleniyorlar. Kadıncağızlar da tam düzeni oturtmuş, üç beş demeden yaşıyor kendi halinde, neden evlensinler..

acaba dış dünyadaki işlerle alakalı sıkıntılar mı yaşıyorsunuz ?
ne biliyim tek başınıza usta çağırmak, bir kuruma gidip iş çözmek vs vs bu gibi konularda sosyal becereleriniz zayıfsa da bu gibi öneriler geliyor olabilir.
bizim bir tanıdık var, üstelik devlet memurluğundan emekli ama tak başına hastaneye gidemez. gitse kime ne diyeceğini bilemez falan.

Boşandım ,bir seneyi biraz geçti neyse .Ne gençken ne şimdi bı erkek olmalı kafasındayim.Cunku zaten evliyken de tamamen karakter her şeyi ben hallederim ,kontrolcuyumdur ki hal böyle olunca bı erkek yük gibi oluyor .He sevmek sevilmek gibi bı derdim hiç yok çünkü zaten kendime aşık olduğum için başkasının sevgisini de aramıyorum😂😂😂.Sürekli ayna karşısında ne kadar güzelim ,ne kadar becerikliyim diye dolanıp durdugum için kimsenin beni sevmesini beklemiyorum ..Burada siz önemlisiniz ,ama bana kalırsa yani evlilik zor ya ,hatta bı ilişki bile zor .

bizim eski komşumuz vardı Nüve teyze. aşırı güzel bakımlı bir kadındı firdevs yöreoğlu gibi. çok güzel de bir kızı vardı ipek abla. nüve teyze hep asil asil süslü süslü takıldı, eğlendi gezdi. ipek abla büyüyüp evlenince, datçaya taşındı ve orada evlenmiş.

inşallah ilişkim uzun sürer. ancak aynı şeyi yaşasam nüve teyze gibi yapardım, evlilik düşünmezdim, ancak çocuğumu evlendirip ikinci baharı yazlık yerde yaşayıp rahat ve mutlu bir ömür tamamlamak için evlenmeyi düşünürdüm tekrar.

Valla ister kızın ister kızmayın evlilik herkesin yürütebildiği bir şey değil. Bende başarısızım bu konuda. Oldu ki ayrılsam asla bir daha evlenmem. Koca ömrü tüketiyor yaw.
Eski eşiniz bence şöyle demek istedi; seni aldattım , yeni birini de buldum evlenicem. Sende yeni birini bul ki beni rahat bırak :D çocuğunda tüm sorumluluğu sende kalsın.

bizim eski komşumuz vardı Nüve teyze. aşırı güzel bakımlı bir kadındı firdevs yöreoğlu gibi. çok güzel de bir kızı vardı ipek abla. nüve teyze hep asil asil süslü süslü takıldı, eğlendi gezdi. ipek abla büyüyüp evlenince, datçaya taşındı ve orada evlenmiş.

inşallah ilişkim uzun sürer. ancak aynı şeyi yaşasam nüve teyze gibi yapardım, evlilik düşünmezdim, ancak çocuğumu evlendirip ikinci baharı yazlık yerde yaşayıp rahat ve mutlu bir ömür tamamlamak için evlenmeyi düşünürdüm tekrar.
Nüve yeze acaba evlilikten sonra Şahesteye( bilmeyen için hizmetli Cemilenin annesi)dönmüş müdür :D

Boşandınız bitti gitti artık bu herifle niye konuşuyorsunuz ki? Ona neymiş?
Ödediğin cücük kadar para var evladına onu da çok görüyorsun şerefsiz dolaylı yollara başvurma söyle diyecektiniz. Bu herifi toptan engelleyin en iyisi.

Annemde bu kafayla çok evlilik yaptı. Geçenlerde evine boşanmış ve evlenmemiş bir kadın geldi. Kadın normal biri ama sessiz sakin. Diyor ki bak sevgisiz kalmış hayat ışığı sönmüş sevilmek bu hayattaki en önemli şeydir diyor 🤦 sevgisiz kalmadım ne kadar doğru bilmem. Ama böyle düşünen insan da çok yani

Ben 2.eşimden ayrıldığımda bana aynen bunu demişti.bir tane de oğlumuz var.etraftaki insanalr da aynısını diyor yalnızlık zor yarın çocuk büyüyecek kendi hayatını kuracak sen yalnız kalacaksın.ben özellikle evlenmiş boşanmış yaşı ilerlemiş bayanlarınnfikirlerini merak ediyorum.yalnızlık zor mu? Evlenmek mi lazm tekrar? Çocuk da bir yere kadar mı? Karşıma istediğim giib biri çıkmasa da yalnız kalmamak için hayatımı birleştirmeli ve o evlişik yükünün altına tekrardan girmeli miyim? Her türlü ev işini yapmalı kpcanın akrabalarının hepsine ayrı ayrı kendimi sevdirmeye çalışmalı arkamdan eşimle bir olup konuşmalarını göz ardı mı etmeliyim? Söyleyin ne yapmalıyım? Ben sadece şununmerak ediyoeum bu i ş in yaşlılığı var yalnız olmaz diyorlar.e hadi evlendim adam öldü? E haydaaa yalnız olmaz 4.evlen????????!!!!!!!!!
Sanane hemserim diyemediniz mi ya?
Nekadr da düsünceli(!) bir eski es o öyle🤦🏻‍♀️

Sırf yalnız kalmamak için evlenmezdim, bayılırım yalnız yasmaaya ben...bence aşık olursan evlen, ne cekicen milletin derdini

Annemde bu kafayla çok evlilik yaptı. Geçenlerde evine boşanmış ve evlenmemiş bir kadın geldi. Kadın normal biri ama sessiz sakin. Diyor ki bak sevgisiz kalmış hayat ışığı sönmüş sevilmek bu hayattaki en önemli şeydir diyor 🤦 sevgisiz kalmadım ne kadar doğru bilmem. Ama böyle düşünen insan da çok yani
Ne alakası var ya , annemin arkadaşı var eşi öldü kadın evlenmedi aşırı rahatım valla kimseyi çekemem diyor, çok da haklı ,çocukları uzakta evli çağırıyorlar gitmiyor bile yalnız daha rahatım diye ve gayet de neşeli kadın, o kisini. Yapısı öyledir sakindir

Ne alakası var ya , annemin arkadaşı var eşi öldü kadın evlenmedi aşırı rahatım valla kimseyi çekemem diyor, çok da haklı ,çocukları uzakta evli çağırıyorlar gitmiyor bile yalnız daha rahatım diye ve gayet de neşeli kadın, o kisini. Yapısı öyledir sakindir
Bence de ama sevilme bağımlısı insanlar bunu anlayamaz işte. Bir de ölmek ile boşanmak farklı oluyor galiba ; boşaninca sevilmemis hissettiriyor ve daha çok acıtıyor sanırım ama ölünce onun sevgisine tutunuyorsundur. Yani sanırım

Back
X