Yalnız kalma korkusu?

Munevvergul

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2012
944
275
323
Merhaba arkadaşlar; önce kısaca kendimi tanıtayım Yaklaşık 4 yıl önce boşandım. 29 yaşındayım, çocuğum yok. Çok fazla yalnızlık korkusu var ben de. Bazen gelecekten o kadar ümitsiz oluyorum ki Bu durum da kendimi boşvermeme ve kilo almama sebep oldu. Şimdiye kadar karşıma hep ya benden az eğitimli(çok ta önemli değil ama) ve saçma kişiler çıktı. Bir daha evleneceğime hiç inanmıyorum. Ama ilerde bu hayatta yapayalnız kalacağım korkusu da içimi kemiriyor. Sizce ne yapmalıyım? Şu an ailemle yaşıyorum ve rahatım gayet yerinde. Sizde de böyle sorunlar oldu mu?

Merhaba arkadaşlar; önce kısaca kendimi tanıtayım Yaklaşık 4 yıl önce boşandım. 29 yaşındayım, çocuğum yok. Çok fazla yalnızlık korkusu var ben de. Bazen gelecekten o kadar ümitsiz oluyorum ki Bu durum da kendimi boşvermeme ve kilo almama sebep oldu. Şimdiye kadar karşıma hep ya benden az eğitimli(çok ta önemli değil ama) ve saçma kişiler çıktı. Bir daha evleneceğime hiç inanmıyorum. Ama ilerde bu hayatta yapayalnız kalacağım korkusu da içimi kemiriyor. Sizce ne yapmalıyım? Şu an ailemle yaşıyorum ve rahatım gayet yerinde. Sizde de böyle sorunlar oldu mu?
Çalışıyomusun?Allah iyi insanlar çıkarsın karşına

Takma daha çokkkkk gençsin ne yalnız ölmesi

39 yaşındaki görümcem bile bu modda değil

Boş ver bunları hayatını yaşa

Dernek kurs vs gibi ortamlara gir çevren genişlesin

Münevver bence sen konu açma. Boşanmayı düşünen kadınlara çok kötü bir örneksin. Keşke boşanmasaydın. Kaç yıl oldu...

Toparlanacağına inanmıyorum maalesef.

Ben de esimden ayriyim su an ailemin yanindayim napicam ne olacak bosanacak miyim birlesecek miyim bilmiyorum ben de bosluktayim su an

Gençsin, sağlıklısın, çalışıyorsun, ailen arkanda, çocuğun yok...

Ve sen tüm bunları bir kenara bırakmışsın birinin elinden tutup seni kaldırmasını bekliyorsun.

1. yıl çok normal, 2. yıl normal, 3. yıl olmamalı.

Bunca nimete şükretmek varken hala mutsuzsun. Yazık, ne hayatlar okuyoruz burada.

28 yasindayim yasadiginiz korku bendede var hatta durumu kavulwnmeye basladim gibi
.velki sixin gibi ayaklarimin ustunde duruyor olsam yada ailemden yana sıkıntilarim olmasa bu kadar problem etmezdim

Hakkinizda hayirlisi olur insallah emin olun hersey olacagina variyor akisina birakin gwkecek Amanlar icin simdiden aklinizida kalbinizide yormayin

Munevver ben senin surekli "ay ben bosandim, aman ben yalniz kalicam, yok ben toparlanamadim" diye surekli kendini gazladigini dusunuyorum. Muhtemelen cok bos vaktin var. 1 dk dahi bos kalmayacak hobiler edin kendine. Dunyada bosanan bir tek sen varmis gibi davraniyorsun.

Munevver ben senin surekli "ay ben bosandim, aman ben yalniz kalicam, yok ben toparlanamadim" diye surekli kendini gazladigini dusunuyorum. Muhtemelen cok bos vaktin var. 1 dk dahi bos kalmayacak hobiler edin kendine. Dunyada bosanan bir tek sen varmis gibi davraniyorsun.
Ya o kadar çok imkanı var ki...
Allah' ın gücüne gider. Birde bu durumdaki diğer kadınlar bu imkanlara sahip bir kadın bu durumdaysa ben nasıl boşanayım demez mi? Neler var?

Evi terkettiğim ilk günler dipteydim haliyle, zırıl zırıl ağlayıp duruyordum. Yine babama bişeyler anlatıp ağlıyordum o beni teselli ediyordu herşey güzel olacak falan diyordu (amerikan filmlerindeki babalara dönmüştü iyice). Şimdi ben yalnız mı öleceğim deyince ciddiyeti bırakıp puhahahah ne diyor duydunuz muu diye mutfağa seslenmişti. Uzun süre de söyleyip söyleyip gülmüştü. Kızım bunlar ne kadar saçma düşünceler yani hayret ediyorum sana, hep böyle şeyler düşünüp durursan atlatamazsın ki demişti. O zaman öyle gülmesine çok içerlemiştim çünkü canım çok yanıyordu ve de bi yıkım yaşamanın etkisiyle insanın böyle düşünmesi normaldi yani. Sonradan hak verdim ama, geleceği bilemeyiz gelecek elimizde değil ama şimdiyi güzel yaşamak elimizde. Belki çok güzel bir evlilik yapacaksın belki de evlenmeyeceksin nasipte ne varsa ona teslim olmak gerek. Her koşulda da sahip olduklarınla mutlu olmak gerek.

Neyse uzun etmeyim sonuç olarak insanın kafasından zaman zaman geçer böyle düşünceler ama hayatı sürekli bu şekilde algılamamak lazım. Ne güzel işinde gücündesin ailen yanında sorumluluğun yok arabeske bağlama gözünü seveyim boşanmak o kadar da büyük bir olay değil.

Evi terkettiğim ilk günler dipteydim haliyle, zırıl zırıl ağlayıp duruyordum. Yine babama bişeyler anlatıp ağlıyordum o beni teselli ediyordu herşey güzel olacak falan diyordu (amerikan filmlerindeki babalara dönmüştü iyice). Şimdi ben yalnız mı öleceğim deyince ciddiyeti bırakıp puhahahah ne diyor duydunuz muu diye mutfağa seslenmişti. Uzun süre de söyleyip söyleyip gülmüştü. Kızım bunlar ne kadar saçma düşünceler yani hayret ediyorum sana, hep böyle şeyler düşünüp durursan atlatamazsın ki demişti. O zaman öyle gülmesine çok içerlemiştim çünkü canım çok yanıyordu ve de bi yıkım yaşamanın etkisiyle insanın böyle düşünmesi normaldi yani. Sonradan hak verdim ama, geleceği bilemeyiz gelecek elimizde değil ama şimdiyi güzel yaşamak elimizde. Belki çok güzel bir evlilik yapacaksın belki de evlenmeyeceksin nasipte ne varsa ona teslim olmak gerek. Her koşulda da sahip olduklarınla mutlu olmak gerek.

Neyse uzun etmeyim sonuç olarak insanın kafasından zaman zaman geçer böyle düşünceler ama hayatı sürekli bu şekilde algılamamak lazım. Ne güzel işinde gücündesin ailen yanında sorumluluğun yok arabeske bağlama gözünü seveyim boşanmak o kadar da büyük bir olay değil.
Münevver' in hayatı bu olmuş artık. Gözü kör olmuş bildiğin.

Münevver' in hayatı bu olmuş artık. Gözü kör olmuş bildiğin.
Cok kucumser gibi konusuyorsunuz herkesin kaldiramayacagi yuk baskadir birinin tum derdi anne babadidir birinin meslegi kburunun ailesi bir baskasinin yikilmis evliligi

Empati kurmak zorundada degilsiniz sadece saygi gosterirsiniz olyr biter

Ben boşanmayı düşünüyorum ve o yalnızlık öyle cazip geliyor ki şu anda evlenmeyi düşünmem bile. Çalışıyorum hayatımı yaşarım çünkü evli kalsan bile ilerde yalnız kalıp kalmayacagını bilemezsin. Allah korusun eşin vefat eder, şimdiki çocuklar zaten hep ayrı şehirde. Yani yine yalnızız aslında

Cok kucumser gibi konusuyorsunuz herkesin kaldiramayacagi yuk baskadir birinin tum derdi anne babadidir birinin meslegi kburunun ailesi bir baskasinin yikilmis evliligi

Empati kurmak zorundada degilsiniz sadece saygi gosterirsiniz olyr biter
Konu sahininin eski konularını okudunuz mu? Sahip olduğu hiçbirşeyin farkında değil. Yanlış yapıyor. İnsanlar neler yaşıyorlar.

Konu sahininin eski konularını okudunuz mu? Sahip olduğu hiçbirşeyin farkında değil. Yanlış yapıyor. İnsanlar neler yaşıyorlar.
Konu sahibinin acmis oldugu eski konularida gozden gecirdim ama taktir edersiniz ki her insanin hassas noktasi farklidir ve herkes baska birseye dertlenir ve gozunun onunde sahip olduğu seyleri goremez

Konu sahibinin korkusuda yada hassas noktasi demek ki boşanmış olmak gelecekte yalniz kalmak bence kisilerinin hassasiyetlerine saygi duymak lazim kendi dusuncem bu yönde

29 yaşındayım diyorsun ya ...neden sosyal olmaya çalışmıyorsun.zamanın çok kendine niye bakmıyorsun ..

Back
X