Yalnız kalmaktan korkuyorum yardım

lovely26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2012
728
5
26
İzmir
Merhaba

Ben öğrenciyim üniversite okuyorum evde kalıyorum ev arkadaşim var.

ama son zamanlar da yani bir kaç aydır bende bi korku başladı ev arkadasım olmadıgı zaman evde kalamıyorum .

Çok korkuyorum güvenlikli biyerde oturuyorum 14.kattayım heryer 24 saat kamerayla izleniyor ve resepsiyon hep açık ,

Ama ben korkuyorum yenemiyorum bunu ki gerçekten çok cesaretli kendi ayakları üzerinde duran bir kızım neden böyle oldu

bilmiyorum gece olunca başlıyor hersey ve bugun farkettım ki psikolojim bu konu da abartılı şekilde düşünceler kuruyor.

Kendi mi asla ikna edemiyorum korkumun üstüne gitmeyi de denedim inadına oturcam karanlıkta diye kendimi telkin de etmeye

çalıştım fakat sabahlara kadar uyuyamıyorum ozaman uyku düzenim mahvoluyor .

Mantıgımı kullanamıyorum psikologa gitmeyi düşünüyorum bu konu için .

Siz ablalarım bana önerebilceğiniz birşey var mı ? düşünceleriniz nedir ?

Teşekkür ederim .

bende önceden evlenmeden önce hiç evde yanlız kalmayan bir insandım çok korkardım ailemde hiç bırakmazdı beni yanlız, şimdi evliyim ve eşim vardiyalı yani bir ayın yarısını yanlız kalarak geçiriyorum, beynimde kurguladıklarımı bilsen sorunlu olduğumu düşünürsün kesin , ben yanlızken tv ve ışığı açık olarak tv izlerek uyuyakalıyorum ve inanır mısın wc ye dahi gitmiyorum korkumdan , zamanla alışacağıma inanıyorum ben yani umarım

sovr86' nın taktiği en yaygın olanı galiba.
Ben de bulunduğum odanın değil de holün ışığını yakıp, tv izleyerek uyumayı tercih ediyorum.
Ya da (yeni keşfettim) nette bi kaç klasik müziğe klip çekmişler, deniz altı canlıları falan ama çok güzel..
hem müzik, hem balık, hem deniz.. hooppp..zZzZzz zZzZ :1:

Son düzenleyen: Moderatör:
bende önceden evlenmeden önce hiç evde yanlız kalmayan bir insandım çok korkardım ailemde hiç bırakmazdı beni yanlız, şimdi evliyim ve eşim vardiyalı yani bir ayın yarısını yanlız kalarak geçiriyorum, beynimde kurguladıklarımı bilsen sorunlu olduğumu düşünürsün kesin , ben yanlızken tv ve ışığı açık olarak tv izlerek uyuyakalıyorum ve inanır mısın wc ye dahi gitmiyorum korkumdan , zamanla alışacağıma inanıyorum ben yani umarım

iyi eşinin ailesi gel bizde kal diye tutturmuyormuş en azından....senin yazını okuyunca aklıma bu geldi:)))yeni evlendiğimiz zaman eşim gece çalıştığında ,görümcem bir taraftan kayınpeder bir taraftan başlıyorlardı onlara gittik mi burda kal korkarsın demeye....niye korkayım falan derken iyice geldiler bana birgün ve görümcem yine korkarsın dediğinde kendinle karıştırıyorsun sanırım demiştim ve çok bozulmuştu....birdaha da teklif dahi edemediler....korkan insan zaten ben burda kalayım der yani yapışmanın anlamı ne değil mi.....sonra ben orada kalsaydım evime nasıl alışırdım hiç düşünen yok....zaten onların da istediği evimize alışmamamızdı sanırım....sadece bana değil eşimle ikimize birden hergidişimizde burda kalın demelerinden belliydi:)))))

Merhaba

Ben öğrenciyim üniversite okuyorum evde kalıyorum ev arkadaşim var.

ama son zamanlar da yani bir kaç aydır bende bi korku başladı ev arkadasım olmadıgı zaman evde kalamıyorum .

Çok korkuyorum güvenlikli biyerde oturuyorum 14.kattayım heryer 24 saat kamerayla izleniyor ve resepsiyon hep açık ,

Ama ben korkuyorum yenemiyorum bunu ki gerçekten çok cesaretli kendi ayakları üzerinde duran bir kızım neden böyle oldu

bilmiyorum gece olunca başlıyor hersey ve bugun farkettım ki psikolojim bu konu da abartılı şekilde düşünceler kuruyor.

Kendi mi asla ikna edemiyorum korkumun üstüne gitmeyi de denedim inadına oturcam karanlıkta diye kendimi telkin de etmeye

çalıştım fakat sabahlara kadar uyuyamıyorum ozaman uyku düzenim mahvoluyor .

Mantıgımı kullanamıyorum psikologa gitmeyi düşünüyorum bu konu için .

Siz ablalarım bana önerebilceğiniz birşey var mı ? düşünceleriniz nedir ?

Teşekkür ederim .

korkunun kaynağını bulmak lazım. sen kabus vs görüyorsun da bundan mı korkuyorsun yoksa hırsız vs olaylardan mı korkuyorsun?

bencede arkadaş doğru diyor, korktuğun şey nedir onu bir bulmak gerek, güvenli bir yerde yaşıyorsan hırsız falan sorunuda olmaz, benimde eşim 1,5 yıldır şehir dışında gidiş gelişler yapıyor evde tek başıma çok korkuyordum gece odada banyo olmasına rağmen tuvalete gidemezdim şimdi yine ses falan gelse komşudan korkuyorum ama zamanla bazı şeylere alışıyorsun üstelik benim evim fazlada güvenli değil ama sen o konuda şanslısın bence akşamları seni tedirgin edecek filmler izleme o tarz kitaplar okuma zamanla alışırsın

iyi eşinin ailesi gel bizde kal diye tutturmuyormuş en azından....senin yazını okuyunca aklıma bu geldi:)))yeni evlendiğimiz zaman eşim gece çalıştığında ,görümcem bir taraftan kayınpeder bir taraftan başlıyorlardı onlara gittik mi burda kal korkarsın demeye....niye korkayım falan derken iyice geldiler bana birgün ve görümcem yine korkarsın dediğinde kendinle karıştırıyorsun sanırım demiştim ve çok bozulmuştu....birdaha da teklif dahi edemediler....korkan insan zaten ben burda kalayım der yani yapışmanın anlamı ne değil mi.....sonra ben orada kalsaydım evime nasıl alışırdım hiç düşünen yok....zaten onların da istediği evimize alışmamamızdı sanırım....sadece bana değil eşimle ikimize birden hergidişimizde burda kalın demelerinden belliydi:)))))

valla demediler değil sürekli korkmuyorum demekten gına gelmişti, bir gün yine ya sen gel ya ben geliyim dedi kv bende ne sen gel ne ben geleyim anne yoksa evde yanlız kalmaya alışamam ömür b oyu hep sizi çağırıcak değilim benim yüzümden düzeninizden olmayın , sonra bir daha demedi, benim kv çok evhamlı bir şeyi 1500 kere söyler he he der geçeirm genelde tatlı sert ufak bir stem etmeden de söylemlerinden kurtulamam , birbirimize alışmaya başladık sanırım ki artık eski baskıcılığı kalmadı gibi birşey ,

Yeni girebildim kusura bakmayın .

Aslında bi çok olay beni korkuttu etraftaıler ailem ozellıkle herkes bı suru sey anlatıyor en son istanbulda olan Fatmanur çelik,

olayından sonra iyice artıı ama bu normal değil çunku buna alışmam lazım guvenlıgı geçtim doğa üstü olayları bile dusunuyorum saçma
sapan .

Bende tv ve evın butun ısıkları açık sekılde uyumaya çalışıyorum ama u gene de yeterli olmuyor annem aruyor ve sabaha kadar telefon
açık şekılde baş ucumda duruyor gecen gece korkumu yenmek ıcın 2 gıbi dusa gırdım ama gene de gecmıyor diken üstündeyım :(

bütün ışıkları açık bırakmak ve tv izlemek en iyi çözüm arkadaşlarında söylediği gibi.ben son 3 yıldır kesinlikle korku filmi izlemiyorum ve nerde doğaüstü bir konu duysam dinlemiyorum yoksa bilinçaltına işliyor.yanında böyle konuşmalara izin verme tedbirli ol komik şeyler izle vs. vs.

Back
X