Yalnız yaşamak...

drceviz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2011
15
0
36
Edirne
Bu kadar yalnızlık hissetmek ne kadar saçma gelse de yaşıyorum işte.Oysa 2 gün öncesine dek iyiydim.Ablam ve ailesi geldi, çok güzel vakit geçirdik fakat gidince onlar..xxx gibi hissettim kendimi.Oysa güçlüydüm, ya da öyle zannediyordum.29 yaşındayım,çocuk gibi davranıyorum bazen böyle.Oysa ben bir psikiyatristim, insanları dinliyorum ama sanırım sizden başka benim derdimi dinleyecek kimse yok.
Soyut bir sorun en zoru işte,syan etmek istemiyorum elbette ama ağlamak, zayıflık..bunlara katlanmak güç.kendi kendine yetemez bazen insan,işte ben o andayım..

Son düzenleyen: Moderatör:
uzun sayılabilecek zaman diliminde yalnız yaşamış biri olarak,
evet, ben yalnız yaşamayı çok sevdim ama kısmi zorluklarını bilirim..
belki dostlarınızla daha fazla vakit geçirebilirsiniz bu aralar ?
ya da evde olmak yerine bu aralar alışveriş merkezleri gezebilir, vitrin bakabilir, aksesuarlar alabilirsiniz. benim kafam hep böyle dağılmıştır. sinema, tiyatroya da yalnız gitmeyi sevmişimdir. son yıllarda belki hiç yalnız kalmam mümkün olmadı, bakın ben de özledim şimdi o günleri..

Son düzenleme:
Bu yalnızlık duygusu ne tuhaf.Greçek yalnızlık vardır hissedersin,kalabalıkta yalnızlık vardır gene yalnızlık hissedersin.Ama aslında insan yalnız değildir allah vardır.Çünkü o her şeye yeterdir.

en büyük hayalim yalnız yaşamak, kendi evimin olması, güzelce döşemem...

ama arkadaşlarımın gelmesini, onlarla vakit geçirmeyi de çok isterim

arkadaşınız yok mu, ailenizden çok mu uzaksınız, onlar gelip gidince birden böyle mutsuz hissediniz belki de, onları özlediğiniz için

Son düzenleme:
..bok gibi hissettim kendimi

Bunu yanlız olmasada mütemadiyen ,böyle hisseden insanlar biliyorum

İnsan yanlızken iyide ,arada böyle kalabalık gelıpte yanlız olduğunuzu hatırlatması sendromu diyelım

Oysa ben bir psikiyatristim

oleyy sonunda ben ,bir psikiyatristi terapi ediyorum , o beni değil

meslegın geregı sana arkadas lazım canım yoksa bu manevı yukun altından kalkman zor bu zmanda zaten ınsanın kendı sorunları yetıyor ınsan kendı sorunlarına cevap olabılmeyı yenı yenı ogrenırken bırde meslek geregı sayısız dert dınemek hele bırde koly etkılenebılen bırıyse cok zor bır durum ınsallah ıyı bır es bulursun hayat arkadası lazım .

yalnız yaşamak çok zor bilirim
üstelik bilmediğim bi şehirde hiç tanıdığım olmayan bi şehirde
öğrenmek zorunda kaldım bunu
ama şuandan daha yalnız hissetmemiştim kendimi o zaman bile

herkesi dinlersin herkese yeter aklın.. ama kendine bi dönüp baktıgında nice yıpranmış, yorulmuş ıssız kalmış oldugunu görürsün. hani bi sorun da yoktur ki ortada. iş-güç var aklın,fiziğin yerinde. belki gören imreniyordur. ama bi de içini sorsalar sana.. bazen kızarsın kendi kendine bunun zayıflık, çocukluk olduğunu düşünürsün. Halbuki değildir. bi kere şu devirde gerçekten yarenlik edilecek hayat paylaşılacak dert bölüşülecek birini bulmak öylesi zor ki. ara sıra sorgulayacaksın ara sıra yalnızlık tak edecek canına belki ama inan pek çok kadının başında var bu dert. yine çok öyle tek kalıp kendini dinleme ailenle-arkadaşlarınla mümkün oldugunca görüş çünkü bu düşünceler çok kolay depresyon kapısını açabiliyor hem de sen farkına bile varmadan.

Ben yanlız olmayı seviyorum..
Palyanço hikayesi gibi oldu sizin durumunuz...
Herkesi güldüren ama kendi üzgün bir palyaço..
Ablanız gelince bi anda alışmışsınız kalabalığa gezin, dolaşın..
Bence kısa bir süre sonra geçicektir yada 1 2 gün kalabalık bir ortamda yaşayın yine kendi evinizde değil sıkıldığınızı yanlız yaşamanın daha iyii olucagını anlarsınız...

o zaman siz de en iyisi evlenin bence

niye evleneneler kendilerini bok gibi hissetmıyormu

Amman derım iki tokat atın kendinize ,kendine gel derım

can sıkıntısından evlenılmez, evlilik hoby değil ki

canım onlarda ınsan duyguları bızım gıbı sadece couzmu aslında bızım elımızde oldugunu bıze gosterıyorlar bır nebzeyonunu sasırmıs navıgasyonumuzu yonlendırıyorlar

Ben bugünlerde bunu o kadar çok düşünüyorum ki konunuzu görünce bi an duraksadım
Şu sıralar mezun oluyorum ve içinde bulunduğum ortamdan o kadar bunaldım ki
Hiç alakasız bi şehirde işimi ayarladım
Bi kaç haftaya kadar evimi de tutup yerleşmiş olcam
Yani tamamen çevremden uzaklaşmış olcam
Kendimi uzun zamandır tartıyorum bunu istediğime eminim ihtiyacım olan şey bu
Ama yazdıklarınızı okuyunca tuhaf hissettim
Yalnızlık garip bişe
Tercihli yalnızlıkla bu rutin yalnızlık bambaşka bişe sizi çok iyi anlıyorum

Terapiye gelen hastalardan yakın gördüğünüzle ben sizi çok dinledim şimdi sizde beni dinleyin diyin dertleşin...Bende 4 gün önce gittim bana öyle deseydi keşke sohbet ederdik...Bayılırım tanımadığım insanlarla sohbet etmeye...Ama oo görür görmez depresyondasın dedi ve ilaç verdi

niye evleneneler kendilerini bok gibi hissetmıyormu

Amman derım iki tokat atın kendinize ,kendine gel derım

can sıkıntısından evlenılmez, evlilik hoby değil ki

Evet evet klavye katılıyorum sana evlilikte b..gibii Birsürü sorumluluk aagııııkkkkkk
Bazılarının hobyysi demek kii...

Sevdiğiniz insanlarla bir süre vakit geçirip sonra onlar gidince haliyle ev boşalmış gibi gelmiştir. Eğer onlar gelmeden önce bu yoğunlukta bir yalnızlık hissi yaşamıyorduysanız, bir süre sonra eski halinize dönersiniz diye düşünüyorum.

Benim ablam uzak bir yere gelin gitmişti, onlar bize gelip, geri döndüğünde, ya da biz onlara gidip geldiğimizde bir süre deli gibi özlerdim ablamı. Sonra özlem yoğunluğum azalırdı.

M.F.Ö bile 3 kişiyken yanlızlık ömür boyu demiş

Ha bu ne demek derseniz ,aslında herkez yanlızdır.

Bazen onca insanın içinde kendimi yanlız hissederım ben

ailemle görüşmeye gıttığımde bile

evet belki ağlayıp uyumalıyım..yalnızlık geçer mi,gider mi başımdan?

ailem 12 saatlik mesafede.arkadaşlarım desen..yarın birini aramayı deneyeceğim.umarım geçici bir durumdur.
Bir de sevilebilecek birini bulsam,elbette çaba gösteririm ama sanırım çevremde böyle biri yok.

tereciye tere satmak gibi olmasın ama bir hobi edinseniz...bana göre en güzel terapi elime iki şiş bir yumak alıp örgü örmek, ortaya çıkanıda sevdiklerime hediye etmek...her fırsatta örüyorum, örüyorum....rengarenk yumaklar, şişler ve tığlar benim arkadaşım....ben şahsen yanlızlığımı kendi çabalarımla çekilir hale getirdim...hayat bir sınavsa bizde başarmak için vargücümüzle çalışacağız...çok mu başedemediniz atın kendinizi yaşadığınız şehrin sokaklarına çarşı pazar gezin veya evde olunca girin K.K. ya hiç birşeyciğiniz kalmaz...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…