• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalniz yasayan kadınlar evinize usta vs. nasıl çağırıyorsunuz?

Miliemilie

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2019
148
167
53
35
Bir süredir yalnız yaşıyorum. Bulunduğum şehirde yabancı sayılırım, ailem uzakta, pek arkadaşım yok. Evde arıza vs olunca kendim halletmeye çalışıyorum ama bazen daha büyük sorunlarla karşılaşırsam ne yaparım diye endişeleniyorum. Mesela eve usta çağırmak zorunda kalırsam kendimi nasıl güvende hissedebilirim? Paranoyakça gelebilir ama artık insanlardan korkuyorum. Her gün bir sürü haber okuyoruz. Bu konuda önerileriniz var mı?

Bir süredir yalnız yaşıyorum. Bulunduğum şehirde yabancı sayılırım, ailem uzakta, pek arkadaşım yok. Evde arıza vs olunca kendim halletmeye çalışıyorum ama bazen daha büyük sorunlarla karşılaşırsam ne yaparım diye endişeleniyorum. Mesela eve usta çağırmak zorunda kalırsam kendimi nasıl güvende hissedebilirim? Paranoyakça gelebilir ama artık insanlardan korkuyorum. Her gün bir sürü haber okuyoruz. Bu konuda önerileriniz var mı?
Komşu yada apartman görevlisini çağırmalı bir tüp bile gelse teksem birini çağırırım bu devirde polise askere güvenemiyoruz temkinli olmalı. Keşke olmak zorunda olmasak tabi

Tanıdık bir erkek arkadaşımdan gelmesini rica ederim. Gelemezse psikopat gibi gelen tamircinin yanında babamla konuşuyor gibi yaptığım çok olmuştur. Sanki geliyor yoldaymış gibi usta geldi babacım ben hallederim param var sen gelirken marketten x alabilir misin gibi.

Bu ülkede arkasına bakmadan yürüyen kadın yok maalesef bakmalıyız da zaten biz kendimizi korumaya almazsak kimse almıyor. Bu hale getirenler utansın.

Ben o konuda çok salağım ya. Pandemiden bir ay önce falandı. Bir komşu kapıyı çaldı daha önce görmedim bile. Ben pek komşu görmem zaten. Evde tekim. Iste bir alet istedi ben komsunuzum deyip. Gittim baktım bulamadım hangi alet. Dedim girin siz bakın ben bulamadım. Koridorun sonunda bir çekmecede aletler gösterdim buldu aldı gitti. Sonra akşamüstü geri getirdi. Eşim de gelmişti o zaman. Ona verdi. Neyse olayı anlattım. Eşim bana bir söylendi. Ben de üste çıktım tabii ama haklıydı:)) yani düşünemiyorum. Burdaki yorumları okuyunca saf olduğuma iyice Inandim.

Tanıdık bir erkek arkadaşımdan gelmesini rica ederim. Gelemezse psikopat gibi gelen tamircinin yanında babamla konuşuyor gibi yaptığım çok olmuştur. Sanki geliyor yoldaymış gibi usta geldi babacım ben hallederim param var sen gelirken marketten x alabilir misin gibi.

Bu ülkede arkasına bakmadan yürüyen kadın yok maalesef bakmalıyız da zaten biz kendimizi korumaya almazsak kimse almıyor. Bu hale getirenler utansın.
Sizin cevabı okuyunca ülkenim kadınları için ayrı üzüldüm erkekleri için ayrı

Kadınlar kendilerini hiç rahat hissetmeyecekler hep korkuda hep tetikte
Erkekler kendilerine guvenilmedigini bildikleri için her hareketlerine dikkat etmek zorundalar onun huzursuzluguyla yaşayacaklar

Bu huzursuzluğu nerden mi biliyorum eskiden sokakta gördüğünüz sevimli bi çocukla şakalarım gülüp eğlenebiliyorduk ona bi çikolata uzatabiliyorduk yada yanağından öpebiliyorduk sindi donup bakmaya bile çekinir olduk.

Valla ben gidiyorum adamın iş yerine şöyle şöyle bi sorun var diyorum. Onlar da tamam şu saatte gelir bakarım diyorlar. Gelip yapip gidiyorlar. Hiç ters bir durum olmadı şükür.
Sadece 1 keresinde birkaç kişi buzdolabına bakmak için gelmişti. Sonra tekrar bi işlem için gelicez dediler. akşam 10 gibi zil çaldı baktım onlardan biri gelmiş. Açmadım kapıyı. Zaten hiç gözüm tutmamıştı. Pişman olmuştum sonradan keşke başka birini cagirsaydim diye. Adamların tipinden belli oluyor kısacası ne 💩 oldukları. 16 yıldır tek yaşıyorum. Çok şükür hiç yaş tahtaya basmadim.

Geçen gün kombi su damlattığı için usta getirmem gerekti adamı çok rahat içeri aldım nasılsa alt komşunun gözü kulağı sürekli bende olduğu için içim çok rahattı :KK70:sizde bi komşunuzu vs. çağırabilirsiniz ya da bir arkadaşınıza telefon açıp onunla konuşabilirsiniz -İstanbul’da geç saatte taksi kullanmam gerektiğinde genelde birilerini ararım-

Ben genelde bir odanın kapısını kapalı tutuyorum, usta içerdeyken o kapıyı açıp kendi kendime ustanın duyacağı şekilde "anne usta geldi, gelecek misin?" diyorum çıkıyorum skfjsjdjd
Arkadaşımda aynı şekilde bir odada müzik açıyormuş sonra gidip "öff x şu müziğin sesini kıssana biraz, içeride usta var" diye kendi kendine konuşup ustanın yanına geçiyormuş. Güzel taktikler aslında.

Eşim nöbette olduğunda veya evden uzak olduğunda kapının önünde ayakkabısı oluyor. Karşı komşu olan bir abla var benden 10 15 yaş büyük onu çağırıyordu. Ama hep biri de çağırılmıyor evde olmadığı zaman oluyor, çelik kapıyı da açık bırakıyorum öyle içeri alıyorum. Gerçi biz askeri lojmanda oturuyoruz giriş çıkışlarda kimlik bırakılıyor kimse öyle bir şeye cesaret edemez ama yine de kimseye güvenemiyoruz o yüzden kapıyı kapatmam ve kapıya yakın dururum.

Halimize üzülüyorum. Hep tetikte olmak zorundayız. Telefonla konuşuyorum ben, yolda biri varmış da hemen gelmek üzereymiş gibi yapıyorum. Kapalı odada erkek kardeşim var gibi televizyon açıyorum bazen de. Ama taktikler hep aynıymış, eve giren yabancı kişiler bunların uydurma olduğunun bilincindedir diye düşündüm. En güzeli sanırım evde biri varken çağırmak.
Yazık bize ya.
Her an tetikteyiz, insan kendi evinde bile korkarak yaşamamalı.

Back
X