Yalniz yasayan kadınlar evinize usta vs. nasıl çağırıyorsunuz?

Yani benim de aklıma bin türlü şey geliyor ama hallettim hep bir şekilde. Geçen geldiklerinde tam üstüne babam aradı tesadüf usta geldi vs. Dedim konuştum. Siz de tam o ara birine aratıp "Evet şimdi usta geldi, gelirken ekmek alsana yarım saate sofra hazır olur." gibi şeyler söyleyin.

Bir süredir yalnız yaşıyorum. Bulunduğum şehirde yabancı sayılırım, ailem uzakta, pek arkadaşım yok. Evde arıza vs olunca kendim halletmeye çalışıyorum ama bazen daha büyük sorunlarla karşılaşırsam ne yaparım diye endişeleniyorum. Mesela eve usta çağırmak zorunda kalırsam kendimi nasıl güvende hissedebilirim? Paranoyakça gelebilir ama artık insanlardan korkuyorum. Her gün bir sürü haber okuyoruz. Bu konuda önerileriniz var mı?
Ben öğrenciyken apartmanda dururdum kapı açık kapı önünde.. Her an kaçmaya hazır 😅 ama maalesef önlem almak zorundayım ben de paranoyak Bi tipim hiçbi zaman rahat olamadım.

Ben normalde paranoyaklık konusunda yüksek lisans yapmış biriyimdir. İnsanın bazen basireti bağlanıyor. Bir defasında kargo getiren adam su istedi benden. Kapıyı açık bırakıp mutfağa su getirmeye gittim. Adam peşimden gelse kapıyı kapatsa ne yapardım bilmiyorum. Adam sırıtarak suyu içip gitti. Sonra düşününce nasıl böyle bir ihmalkarlık yaptım ben diye kızdım kendime.

Komşuların falan ya da kapıcının, cevremin tavsiye ettiği ustaları çağıryorum, evde yalnız oluyorum bişi olmaz o sekilde

Ben normalde paranoyaklık konusunda yüksek lisans yapmış biriyimdir. İnsanın bazen basireti bağlanıyor. Bir defasında kargo getiren adam su istedi benden. Kapıyı açık bırakıp mutfağa su getirmeye gittim. Adam peşimden gelse kapıyı kapatsa ne yapardım bilmiyorum. Adam sırıtarak suyu içip gitti. Sonra düşününce nasıl böyle bir ihmalkarlık yaptım ben diye kızdım kendime.

Niye sırıtıyor ki

Valla sizden daha paranoyak olduğumu hissettim :KK48: su için veya yemek siparişi verdiğimde bile kapıyı açarken içerde biri varmış gibi boş odaya sesleniyorum
Eşim veya babammış gibi kargo geldi veya yemek geldi diyorum:KK70: napalım büyükşehirde yaşıyorum ne olacağı belli olmaz ben kapıyı açarken ya içeri dalarrsa felan Allah korusun gündemde ki olaylar bizi buna itiyo valla. Sizde öyle yapın telefonla konusur gibi yapın tamirci geldiğinde " aa baba geliyormusun tamircide yeni geldi" tarzında bişiler söyleyin 😊

Bu yazılanları okuyunca kadınlara ayrı erkeklere ayrı üzüldüm. Ben evde tek de olsam gelmeden kısa süre önce eşimle telefonlaşırlar gelecek Kişiler. Sıkıntı yaşamadım.

Önceki evimde dış kapiyi aralık bırakıyordum, yeni tasindigim evde ustayla birlikte sitenin gorevliside geliyor başlarında bekliyor
Apartmanda yaşlı teyzeler varsa bu konularda cok hassas oluyorlar, rica ederseniz asla geri çevirmez başınızda beklerler 🥰

Bir süredir yalnız yaşıyorum. Bulunduğum şehirde yabancı sayılırım, ailem uzakta, pek arkadaşım yok. Evde arıza vs olunca kendim halletmeye çalışıyorum ama bazen daha büyük sorunlarla karşılaşırsam ne yaparım diye endişeleniyorum. Mesela eve usta çağırmak zorunda kalırsam kendimi nasıl güvende hissedebilirim? Paranoyakça gelebilir ama artık insanlardan korkuyorum. Her gün bir sürü haber okuyoruz. Bu konuda önerileriniz var mı?
Apartman görevlisi varsa onu çağırabilirsinizöyanınıza ya da bir komşudan rica edersibiz usta gelecek de yanımda durabilir misiniz diye.

Halimize üzülüyorum. Hep tetikte olmak zorundayız. Telefonla konuşuyorum ben, yolda biri varmış da hemen gelmek üzereymiş gibi yapıyorum. Kapalı odada erkek kardeşim var gibi televizyon açıyorum bazen de. Ama taktikler hep aynıymış, eve giren yabancı kişiler bunların uydurma olduğunun bilincindedir diye düşündüm. En güzeli sanırım evde biri varken çağırmak.
Yazık bize ya.
Her an tetikteyiz, insan kendi evinde bile korkarak yaşamamalı.
Kesinlikle uydurma olduğunu anladıklarını dusunuyorum evde baba abi eş gibi bi erkek olsa basında durmasana arada ne oluyo diye bi bakar

Manyakmış ama ders olmuş..
Marketten de alabilirdi çıkınca, varmış bi sapıklığı
Allah korusun kızımda evdeydi. Düşününce hala kızıyorum kendime. Çok güvenirdim kendime. İhmalkar davrananları eleştirirdim. Basireti bağlanabiliyormuş en uyanık geçinenin bile anlamış oldum.

Ben de bebe var diye mi bilmiyorum gelen usta müsait misin abla diyerek giriyor. Bende gayet normal takılıyorum evde. Çocuk çıkmasın diye kapıyı da kapatıyorum. Evde çocuk elde yüzük olunca hep abla muhabbeti dönüyor zaten. Geçen gelen buzdolabı servisi benden rahat 20 yaş büyüktü ama abla dedi hep. Ama farkettim ki fazla rahatım,benim daha çok dikkat etmem lazım aslında.

Ben de geçen eve yemek istedim. Sonra bir şey oldu bir yere gitmem gerekti evde de 13 yaşında kardeşimi tek bıraktım gittim mecbur. Ona demiştim yemek gelince sanki ben içerdeymişim gibi seslen. al yemeği hemen falan. Sanırım herkes içeri sesleniyor ya. Çok üzgünüm çoook :(

Back
X