Yalniz yasayan kadınlar evinize usta vs. nasıl çağırıyorsunuz?

Bir süredir yalnız yaşıyorum. Bulunduğum şehirde yabancı sayılırım, ailem uzakta, pek arkadaşım yok. Evde arıza vs olunca kendim halletmeye çalışıyorum ama bazen daha büyük sorunlarla karşılaşırsam ne yaparım diye endişeleniyorum. Mesela eve usta çağırmak zorunda kalırsam kendimi nasıl güvende hissedebilirim? Paranoyakça gelebilir ama artık insanlardan korkuyorum. Her gün bir sürü haber okuyoruz. Bu konuda önerileriniz var mı?
4 yıl yalnız yaşadım, çok iyi anlıyorum sizi. Arkadaşımı çağırıyordum genelde, o yoksa da usta gelince annemi filan arayıp onunla konuşuyordum telefonda. Daha güvenli hissediyordum böylece.

Yillardir yanliz yasiyorum sayilir yani evin reisi benim.Bu yuzden apartmandan bir iki komsu edindim.Normalde sevmem komsuculuk oynamayi ama yanliz kadinsaniz sart.Ozellikle cocuklari uzaklarda oturan yaslilar iyi oluyor bence.Seni evladi gibi gorup kolluyor. Ben de onlarin ihtiyaclarina kosarim gerek olunca.Bir de bozulan esyanin direk servisini cagirin bence.Mahalle ustalarına güvenemiyorum ben.Servis olunca daha disiplinli oluyor gelen kisi..

Birebir yaşanmış olay;

Yeni atanan memur bayan, nakliyecilerden bir genç delikanlı akşama doğru eve gelip dolapları takarken matkapı burad unutmuşuz galiba diye izin isteuip içeri giriyor ve kızcağıza tecavüz etmeye kalkışıyor. Kız zorla kaçıyo kurtluyo ama yaşadığı travma ömür boyu😔

Yani demem o ki evet bazen basiretimiz bağlanıyor. Kapıyı herkese açmamak lazım. İşte tanıtım için geldik bu yeni deterjanımız kokusu nasıl sizce kamuoyu yoklaması yapıyoru diyip bayıltıp kaçanlara mı dersiniz...

İnsanlardan korktuğumuz halde yinede insanlardan medet umuyoruzki insan bize zarar vermesin diye , şaka gibi ülke olduk.
dünya şaka gibi sadece biz olsak. Kadına her türlü şiddet dünyanın her yerinde var. Bunun önlemenin bir yolu yok sanırım 🤷‍♀️

bazı şeyler yaşanıyor ama hep böyle hayat gitmez

ustaları çağırıyorum geliyorlar

hatta geçen adamlar çamaşır makinasını almaya geleceklerdi

eşim evdeydi ama kapadı kapıyı oturdu

oğlum aşağıda oynuyordu

ustalar aldı ve gittiler

yalnız yaşasam da yaşamasam da ustayı çağırdım, annem de öyle

ama alt komşumun evinde bir tadilat olacaktı ona istersen gelirim dedim sonra ustanın işi çıktı ertelendi vs

işyerime de gelir herkes ne yapabiliriz ki

mesela burada konular var bir erkekle yalnız asansöre biner misiniz diye

biniyoruz zaten bizim işhanına gelenlerin çoğu tekin değil

keza iş için gittiğimiz kurumda çalışan tüm adamlar (kantin, temizlik, hatta bayan tuvaleti temizleyen erkekler de dahil hepsi) hükümlü

bu şekilde yaşayınca ustayı eve almak bana hiç garip gelmiyor galiba

Birebir yaşanmış olay;

Yeni atanan memur bayan, nakliyecilerden bir genç delikanlı akşama doğru eve gelip dolapları takarken matkapı burad unutmuşuz galiba diye izin isteuip içeri giriyor ve kızcağıza tecavüz etmeye kalkışıyor. Kız zorla kaçıyo kurtluyo ama yaşadığı travma ömür boyu😔

bu iste cok onemli annem de hep bunu tembihler. eve daha once gelen usta vs ilk gelisi degil de sonradab bunu unuttum sunu unuttum diye cok oluyormus. asla acmamak gerek bu durumda gercek bileolsa unutmasin ne bicim ustasin sen matkapi unutuyosun. arkadasim gelecegini bilsem gozden bakmadan acmam hatta siparis verdigimde kapiya biraktiriyorum eger acmam gerekirse delikten iyice bakarim tek mi gelen diye. sirf iki kisi su getirdigi icin su markami degistirdim hatta getirden sipari veriyorum nispeten guvenli ayrica sirf bu yuzden dunyanin kirasini ve aidatini veriyorum siteye...

Çok iyi fikirler çıkmış içinden benim de kız kardeşlerim bizden uzakta yalnız yaşıyor, söyleyeyim bilgileri olsun. Trajikomik bir olay, kadın olmak nasıl zor güzel anlatıyor bu konu.

Evliyim ama evde eşim yokken gelen ustalar oldu.
Hiç numara yapmadim şimdiye kadar.

Eve cagirdiginiz oyle bilinmez köşe başı ustalari olmuyor zaten yetkili servisten cagirdik şimdiye kadar hep belki o yuzden korkmamisimdir o kadar.

ben yanliz yasarken hep ev sahibine sorardim kimi cagirayim diye, daha cok referans olsun diye, hani isini iyi yapan birini onersin diye.

bir de genelde benim ev sahiplerim cok yardimci kisilerdi, kendileri aramislardir boyle durumlarda cokcasi. Oyle olunca arada yine bir bilen daha oluyor, ne bileyim cok sikinti yapmiyordum zaten de suan uzerine dusununce bunlar aklima geldi.

Evde erkek abi, kardeş veya baba olsa odanin tekine kendini kapatip evdeki kadini ustanin başına dikmezler, bunu herkes bilir :)))) çözmeye bile gerek yok.

daha geçen Cuma geldi ustalar

eşim girdi öbür odada oturdu

ben adamları banyoya götürdüm

bıçak tornavida vs istediler verdim

aynı süreçte annemin makinası da bozuldu onlar da aynı

zira makine ile ilgili bir sorunun cevabını erkekler genelde bilmiyor, hani sıkıntısı ne vs diye sorulunca o nedenle kadınlar duruyor başında ya da bez istiyorlar mesela silmek için vs onu da kadın buluyor veriyor vs vs

ha benimkini sadece alacaklardı ama eşim içerde oturdu :((((

Cidden dikkatli olunmalı bu konularda, benim geçen sene görümcem, biz eşimle okuldayken kalorifer kontrolü için gelmişler eşimin arkadaşının kardeşi usta da. Bir şey olmaz deyip açmış kapıyı, adam iki dakikalık işe yarım saat uğraşmış sorular sormuş görümceme iş başka boyuta gitmeye başladı adamdan korktum gittim dış kapıyı açıp bu kadari yeter gerisini abim gelince halledersiniz deyip yaka paça çıkarmış evden. Okuldan gelince bana anlattı kendimi adamın yanında buldum, bütün siteye rezil edip bir daha evimin önüne yaklaşırsa soluğu karakolda alacağımı söyledim. O günden sonra ustayı değiştirip başkasını getirmişlerdi. Ben çok korkarım böyle şeylerden her gün neler geliyor kadınların başına, ben bir taksiye bindigim zaman dahi plakayı kız kardeşime atarım başıma bir iş gelirse araştırırlar diye. Cidden çok zor kadın olmak çok.

daha geçen Cuma geldi ustalar

eşim girdi öbür odada oturdu

ben adamları banyoya götürdüm

bıçak tornavida vs istediler verdim

aynı süreçte annemin makinası da bozuldu onlar da aynı

zira makine ile ilgili bir sorunun cevabını erkekler genelde bilmiyor, hani sıkıntısı ne vs diye sorulunca o nedenle kadınlar duruyor başında ya da bez istiyorlar mesela silmek için vs onu da kadın buluyor veriyor vs vs

ha benimkini sadece alacaklardı ama eşim içerde oturdu :KK43:(((

Yani illa ki vardir ama ihtimal dusunursek çogu içerde oturmaz bence. Ben yalnizken eve usta gelir sıkıntı olmaz ama eşim evdeyse başka odaya gecip oturmaz yine de bi bakar en azindan 😂😂😂😂

Yani illa ki vardir ama ihtimal dusunursek çogu içerde oturmaz bence. Ben yalnizken eve usta gelir sıkıntı olmaz ama eşim evdeyse başka odaya gecip oturmaz yine de bi bakar en azindan 😂😂😂😂

işte benimki biraz değişik

şimdi gelip orada dursa " ben tek başıma halledemeyecek miyim de başımda duruyorsun " diyeceğimi düşünür

hep dik duran, her işimi yaparım diyen kadınların hazin sonu :(((

işte benimki biraz değişik

şimdi gelip orada dursa " ben tek başıma halledemeyecek miyim de başımda duruyorsun " diyeceğimi düşünür

hep dik duran, her işimi yaparım diyen kadınların hazin sonu :KK43:((

Aaa ben hiç oyle degilimdir. 😬 Yalnizsam her işimi yapabilirim ama ne gerek var. 😂

Bir ben fazla rahatim galiba.
Tasindigimizda evdeki kombi arizaliymis. Yeni tasinmisken servis cagirdik. Servis elemani gelince ev sahibim de geldi seni yalniz bırakmak istemedim diye. Teyze sagolsun dusunmus ama benim icin problem degildi.
Yalnız bir kez kapi takilacagi zaman eve 4 tane adam dolustu oglum ve ben tektik. Ev sahibi amca da geldi oldu 5. Tabi amca tez canli bakti iki saatte olmayacak kapi cekti gitti. Bi o zaman biraz gerilip esime mesaj atmistim 4 izbandutla evde tek kaldim gelebilir misin diye.
Tabi esim geldi adamlar cikti o derece gec geldigi icin :)
Onun disinda market, su ya da yemek siparişlerinde, kargo geldiğinde vs evde biri var gibi davranmadım hic.

Back
X