Yalniz yasayan kadınlar evinize usta vs. nasıl çağırıyorsunuz?

Yalniz yaşamıyorum gelen ustalarda genelde tanıdık ama gün boyu evde yalnızım kapıyı temkinli açıyorum ama yine de biber gazi bulunduruyorum çağıracak komşu, arkadaş yoksa evde bulunsun bi de kapınızı tam kapatmayin

Bir süredir yalnız yaşıyorum. Bulunduğum şehirde yabancı sayılırım, ailem uzakta, pek arkadaşım yok. Evde arıza vs olunca kendim halletmeye çalışıyorum ama bazen daha büyük sorunlarla karşılaşırsam ne yaparım diye endişeleniyorum. Mesela eve usta çağırmak zorunda kalırsam kendimi nasıl güvende hissedebilirim? Paranoyakça gelebilir ama artık insanlardan korkuyorum. Her gün bir sürü haber okuyoruz. Bu konuda önerileriniz var mı?
Ben telefonla konusuyorum konusmasam bile telefonu sessize alıyorum biriyle konusuyomus süsü veriyorum

telefonda biriyle konusuyomus gibi yapin tamirci geldi bende yarim saat 15 dkya gelicem sana gibi konusmayi sürdürüyorum yada 15 dkya mi geliyosun gelirken sunu bunu al diyorum yalandan Disarda erkek ayakkabisi olsun birde Yaninizda biber gazi muhakkak olsun ben hic ayirmiyorum. Yaziklar olsun bizi hep tetikte birakanlara

Bende sizin yaşadığınız gibi bir dönem yaşadım dış kapıyı açık bırakırdım usta gidene kadar kapıya yakın dururdum ya da telefonla konuşurdum yalnız olduğunuzu hissettirmemelisiniz gelen usta sizin komşularla olan yakınlığınızı bilemez neticede.

Ben genelde bir odanın kapısını kapalı tutuyorum, usta içerdeyken o kapıyı açıp kendi kendime ustanın duyacağı şekilde "anne usta geldi, gelecek misin?" diyorum çıkıyorum skfjsjdjd
Arkadaşımda aynı şekilde bir odada müzik açıyormuş sonra gidip "öff x şu müziğin sesini kıssana biraz, içeride usta var" diye kendi kendine konuşup ustanın yanına geçiyormuş. Güzel taktikler aslında.
Ne hale geldik ya ☹️ Rabbim korusun inşallah 🤲

Herkes benzer seyleri yapıyor sanırım. Ben de odads bidi varnis gibi seslenir ya da telefonla konusurum, ama yine de yalniz olmamaya calisiyorum. Bir keresinde tasindiktan sonra dogalgazi actirmamiz gerekti, adam geldi, yalnizdim. Epey de durdu, gazi acti, sonra petejleri tek tek kontrol etmek gerekti fakan. Epey tedirgin oldum ama rahat davranmaya çalıştım, kendime guveniyormus havasi verdim, konu actim falan filan. Yine bir tasinma arefesindeyiz bu kez erkenden basvurduk gazdi elektrikti fakan, aramislar gelecegiz diye esim de su saatte gelecekler dedi, kusura bakma ben hic gidemem dedim, ara babani soyle ya da sen git musait oldugunda. Kargo gelince bile biri var izlenimi vermeye calisiyorum.

Bu tür konulara hiç dikkat etmemişim onu anladım 🤭 Gayet normal şekilde eve aldım ben ustaları aklıma bile gelmedi kötülük geleceği.

Ne zaman eve tadilat için çağırılan biri gelse aklıma hep okuduğum kötü haberler geliyor artık maalesef kimseye güvenmiyorum.Evde tek yaşadığınızı anlamasın hatta kapıcıya haber verin

Bu tür konulara hiç dikkat etmemişim onu anladım 🤭 Gayet normal şekilde eve aldım ben ustaları aklıma bile gelmedi kötülük geleceği.
Bursa da yeni evli bir bayan öldürülmüştü yıllar önce sonradan anlaşıldı eve gelen tesisatçı hırsızlık için tekrar gelip öldürmüştü bu olaydan sonra çok korkuyorum ben artık dikkat edin.Bir öğrenci daha aynı şekilde öldürüldü oluyor yani maalesef

Biber gazı mutlaka yanınızda olmalı.

Hatta bir arkadaşım elime toplu ignede alıyorum demişti biber gazıyla birlikte.

Gazi sıkar , iğneyi saplar kaçarım demisti , hep aklıma gelir.

Birde ses kaydı çekmişti arkasının sesiyle. Kapı çaldığında " ben içeriye geçiyorum sen ilgilen , başım çok ağrıyor " gibi birşeyler söylüyormuş .

Bunu açıyormuş.

Çok üzücü durumlar maalesef ama kendimizi korumak zorundayız.

6 sene yalnız yaşadım. İlk seneler çok zor gelirdi.

Telefonla konusur gibi yapmayin, birkere fazla dikkat çekiyor. Korku kokuyor.

Başka bir odada televizyon lamba açın ; usta geldikten 5 dk. Sonra odaya gidip kapıyı açın. " Ne kadar sorumsuzsun ya her şeyle ben ilgileniyorum, bari şu sesi kıs deyin içeriye girin.

Banyoya seslenin çık artık, usta geldi diye gibi gibi.

Kapıda hep bir kaç ayakkabı olsun.

Tamir yapacağı yerde erkek gömleği , kravat falan olsun.

Birde lütfen bilindik firmalardan ustaları çağırın. En azından biraz daha güvenli.

Bir süredir yalnız yaşıyorum. Bulunduğum şehirde yabancı sayılırım, ailem uzakta, pek arkadaşım yok. Evde arıza vs olunca kendim halletmeye çalışıyorum ama bazen daha büyük sorunlarla karşılaşırsam ne yaparım diye endişeleniyorum. Mesela eve usta çağırmak zorunda kalırsam kendimi nasıl güvende hissedebilirim? Paranoyakça gelebilir ama artık insanlardan korkuyorum. Her gün bir sürü haber okuyoruz. Bu konuda önerileriniz var mı?
Kapıya yakın duruyorum bu gibi alanlarda

Kayinvalidemin eltisi anlatmıştı... evde kocasi yokken tesisatçı vs gelirse korkudan eline karabiberlik alıyormuş. Kızım eğer bana taciz edecek olursa gözüne bir karabiber atarım o gözünü ovalarken kaçarim diyordu garibim.yasli kadin korkuyordu.ama care güzel.ben de yalnizken genelde bir arkadaşimi komşumu çağırırım.

yalnız degılım evlıyım ama eve bır usta cagırılması gerekırse esımı bekleyene kadar ohoo esımın ısı cok yogun, ya apartman gorevlısıne soyluyoruz bırını bulup getırıyor kendısı de basında duruyor ya da ben buluyorum bırde arkadasımı kahveye cagırıyorum sorun cozuluyor buda en son 4 sene once falan oldu zaten

genelde de herseyı ben yaptıgım ıcın yanı yapa yapa ogrendıgım ıcın ıhtıyacım da olmuyor avıze elektrık baglantısını da yaparım prız de degıstırırım akıtan su kacıran sifonu da tamır ederım kablo da cekerım ınternetı tv baglantısını bır odadan dıgerıne de gecırırım :D napalım basa gelınce ogrenıyor ınsan bence en ıyısı ogrenmek cunku esım bır ıs gezısıne gıdıyor 1 hafta gelemedıgı oluyor babam cogu zaman sehır dısında annem yogun calısıyor etrafımda herkes cok yogun gelemeyecek sekıldeler mecburıyetden :)

Tanıdık bir erkek arkadaşımdan gelmesini rica ederim. Gelemezse psikopat gibi gelen tamircinin yanında babamla konuşuyor gibi yaptığım çok olmuştur. Sanki geliyor yoldaymış gibi usta geldi babacım ben hallederim param var sen gelirken marketten x alabilir misin gibi.

Bu ülkede arkasına bakmadan yürüyen kadın yok maalesef bakmalıyız da zaten biz kendimizi korumaya almazsak kimse almıyor. Bu hale getirenler utansın.
+1

Ben çelik kapıyı hiç kapatmıyorum, o boyutta bi guvensizligim varsa normal meyve bıçaklarından daha küçük benim meyve bıçaklarım onlardan bi tanesini üzerime alıyorum ( Allah kullanmak zorunda bırakmasın) en önemlisi büyük kurumlardan çağırırım işçiyi de. Konu komşuya sorarım onların tanıdıkları evlerine çağırdığı insanları çağırırım. Ben de evlendigimden beri şehir değiştiriyoruz ve hiç tanıdığım olmuyo. Genelde kendim ustalastim ama yapamayacağım şeylerde çağırıyorum şuanda güvenli bi yerde oturduğum için bu tür korkularım yok evliyim ama yalnız yaşıyorum . Kapıyı açık bırakmak evde tanımadığım biri varken genelde yaptığım biseydir ama bıçak çok ekstra bi durum benim için. İmkanınız varsa biber gazı falan alın derim . Bir de ben sürekli dua ederim beni daha huzurlu yapıyo

Kadın olarak düştüğümüz hallere bak 😡 yanımızda bir er kişisi olmadan işimizi bile halledemez hale geldik. Sürekli korku içinde yaşıyoruz. Yalnız yaşamak bile büyük sıkıntı.

Back
X