- Konu Sahibi fataldanger
-
Umarım yaşımı söylediğimde "oha bu yaşta hala ergen gibi böyle şeyleri mi sorun ediyorsun" diye düşünmezsin:26: yaşım 24
1.Başkaları hakkımda şöyle düşünüyor , böyle düşünecek vs.
Bunlar senin kendin hakkında kendi düşüncelerin , kimin senin hakkında ne düşündüğünü nereden bileceksin beyinmi okuyorsun ?
Herkesin kendine göre bir sürü sıkıntısı işi gücü derdi sorunu var , öyle herkes her dakika seni düşünmüyor ,
Çevrende çok insan olması , mükemmel olduğun anlamına gelmez ,biraz dürüst ve ince fikirliysen yalnız olman olağan
2.İnsan bilgi sahibi olmadığı konu hakkında fazla konuşamaz , biraz fazla ders çalış
Kabul edilmek diye bir şey yok , sen kendini kabul et
sorunun var gibi düşünme ,
Seni mutlu eden şeylerle uğraş , hayatta başka yollar mutluluklarda var insanlarla içli dışlı olmak dışında
Ben istedim ki derdi yalnızlık, soyutlanmışlık, dışlanmışlık, depresiflik ,sosyal hayatında kendine ifade edememezlik olanlar bu başlık altında buluşsunlar.Çünkü benim derdim şu,bu,o derken kendim için bir başlık açıp da benim derdimin etrafında dönen bir muhabbet istemedim,belki biraz bencillik olacak gibi geldi.
Ben çok yalnızım.Bu kez cidden şiddetle hissettiğim bir kötürümlük halini aldı.Tamam eskiden de bedensel bir yalnızlık söz konusuydu ama şimdi ruhen de itilmiş,atılmış hissediyorum.Özellikle okul hayatımda,derslerde, belli bir tartışma konusunda,sınıfta kendimi ifade edemiyorum.Sınıf dışında herşey çok güzel, çok rahatım.O sınıfa girince lanetlenmiş gibi ağzımı bıçak açmıyor,bir fikrimi bile iddia edemiyorum.Ve sırf bu yüzden insanlar,beraber ders aldığım sınıf arkadaşları benim çok boş,belli bir karakteri,fikri olmayan biri olduğumu sanıp beni önemsiz mi görüyorlar diye kafama takıyorum.Benim zekadan yoksun aptal bir insan olduğumu mu düşünüyorlar diye takılıyorum.Zaten hiçbirisiyle arkadaşlığım da yok.Kaç yıldır muhabbetim olan eskilerden kalan bir arkadaş! da beni sattı en sonunda,o da beni attı...Çünkü kullanma tarihim bitti,bunun farkındayım.
Öte yandan sınıfın dışındaki hayatımda,okulun farklı yerlerinde,yolda,belde fikirlerimi,sorguladığım şeyleri, yaşam hakkındaki düşüncelerimi çok net dile getirip kendimi ifade edebiliyorum.Böyle olunca da şu geliyor aklıma; acaba dışarıdaki insanlar kolay lokma,bilgisiz de o yüzden mi onların yanında bülbül kesiliyorum da bilgili ve zeki olan bölümdaşlar arasında böyle kalıyorum?Bu da benim kendime olan güvenimi ve saygımı büyük oranda sarsıyor ve kendimi çok uyduruk hissediyorum.
Ve işte en kötüsü dışlanmışlık hissi..Varlığının bile farkedilmemesi bir insan için en büyük acıdır belki de.Çünkü hepimiz bu dünyada ben de varım demek için doğmuşuz.
Yorumlarınız,sizin de bu tür sorunlarınız vardır elbette..Her türlü paylaşalım.Yoldaşız sonuçta...
İyide ' aptal zekadan yoksun olduğumu ' düşünüyorlardır demek , biri kalkıp sözlü yüzüne ' sen aptal zeka dan yoksun demedikten sonra , varsayımlarla bu düşünceye kapılmanın sadece kuruntu ve zan olduğunu belirtmek için herkes her dk. Senimi düşünüyor dedim . Kırıcı olmak için değil . Üstelik sana yardım etmek insanı , diğer söylediklerini çöpe atıp , iki kelimeyide alıp , onada saçma sapan mana yükleyip alınmak ta , normal bir davranış değil . Sürekli herşeye negatif bakıp , algılamak zorunda değilsin .
böyle hissettiğimiz oluyor zaman zaman hepimizin..bende yalızım çoğu zaman ama bazen yalnızlıktan zevk alıorum insan daha az inciniyo ve bu şeklide de mutlu olabiliorum en azından az ve öz insanlarla görüşüorum..bir insanın beni kırabileck yapıda bir insan olduğunu anladığım an hemen hayatımdan çıkarıorum bir mesafe koyuyorum..tabi yıllarca dost sandıklarımız bir kazık atarsa o başka bir durum..kimseye müdahaneci olmuyorum yalnızsam yalnızım diyorum kırılmaktan iyiidr diyorum..aslında özel insanlar yanlız kalırlar çok fazla hassas ve mükemmeliyetçidirler yada ..ne demişler tabağına yiyebileceğin kadar yemek hayatına sevebileceğin kadar insan al ısrafın luzümü yok:))kimsenin umrunda olmamamda umurumda olmuyor böylece..
İyide ' aptal zekadan yoksun olduğumu ' düşünüyorlardır demek , biri kalkıp sözlü yüzüne ' sen aptal zeka dan yoksun demedikten sonra , varsayımlarla bu düşünceye kapılmanın sadece kuruntu ve zan olduğunu belirtmek için herkes her dk. Senimi düşünüyor dedim . Kırıcı olmak için değil . Üstelik sana yardım etmek insanı , diğer söylediklerini çöpe atıp , iki kelimeyide alıp , onada saçma sapan mana yükleyip alınmak ta , normal bir davranış değil . Sürekli herşeye negatif bakıp , algılamak zorunda değilsin .
Çok doğru anlatmışsın.Ben anlatırken hayatımda benim için güncel olan tüm sorunları bir başlık altında anlattığım için aslında kendimi net ifade edemedim.Yalnızlık veya dışlanmışlıkla ilgili bir başlık açtığımı iddia ediyorsam sadece bunların kapsadığı sorunlardan bahsetmem gerekirdi,oyüzden biraz karman çorman oldu anlatmak istediklerim.Ama dediğin gibi dışlanmışlığın iyi taraflarını görmeye çalışıyorum,sürü halinde olmayı seven bir insan değilim.Yalnızlık bu bakımdan benim için iyi.Aslında benim için olumsuz tarafı da yok sanırım aslında sorunum yalnızlık veya dışlanmışlık değil kendimi ifade edememek,fikirlerimden bahsedememek ama bunu belirtmek yerine yalnızlık ve izole olmak üzerinde durmuşum...
Fataldanger,tanıdım seni:)
Baya bi zaman önce 'ben çirkinim' gibi bi konu açmıştın...
Şimdide zekan ile dalga geçtiklerini düşünüyorsun demek.
Bu kadar zamandır hiç mi yol almadın bu komplekslerle?
Vah vah,Allah yardımcın olsun..
evet haklısın aslında anladım ne demek istediğini senin..bende kısaca geçtim ..kendini iyi ifade edememek birazda ne istediğini bilmemekten özgüven eksikliğinden de olur ..bazen kendimizi ifade etmeye kalksak yanlış anlaşırız diye korkarız yada kırılmaktan korkarız özgüvenle alakalı..ben de bazen kendimi ifade etmekte güçlük yaşıoruz halbuki çok iyi ettiğim zamnlarda oluyor ama ne istediğimi bilmezken yada kararsızken saçmalıorum bazen yanlış anlaşılıorum
merhaba bende katıldım sayfaya...yalnızlıkla uzun zamndır birlikteyim..25 yasındayım üniverste sınavına hazırlanıyorum bir cocugum var ..ve huylarını kabullenemediğim birde eşim...
Özgüven problemini aşmak için birçok yöntem var, mutlaka araştır.
Yaşadığın durumun altında birçok psikolojik sebep mevcut çünkü.
Kendini tanı ve yol almaya bak.
Sınıfındaki insanlarla neler oldu da bu hale geldin kim bilir ...
Maddi durumun iyiyse mutlaka eft, nlp yöntemlerini uygulayan uzmanlara görün ve bu durumdan kurtul.
Hem seninki büyük oranda sınıf ortamı odaklı. Çok daha kolay çözersin bunu yani.
Kendin de yapabilirsin. Kitaplar var bunlarla ilgili.
bu kadar zamandır sen de benim hakkımdaki komplekslerinde yol alamadın demek ki...sana da geçmiş olsun,çünkü baya geçirilmiş :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?