• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalnızlık.

Merhaba ben 21 yaşındayım. Üniversite 3. sınıf öğrencisiyim.
Şimdi size en büyük derdimi anlatacağım.
Ben tek çocuğum. Küçükken çok hissetmiyordum ama bu aralar özellikle de son 2 senedir ne kadar yalnız olduğumu hissediyorum.
Akrabalarıma bakıyorum. 4 teyzem 1 dayım var ama hiç çok çok yakın olmadık.
Bir araya gelince iyiyizdir ama genelde herkes birbirinin arkasından konuşur.
Sülalede tek çocuk olan sadece benim.
Orda burda kardeş olan kuzenlerimin birlikte fotoğraflarını görüyorum. Yeğenleri oluyor. Kalabalıklar. Abilere ablalara sahipler. Benimse annemle babam dışında kimsem yok.
En kötüsü de birgün onların da olmayacağını bilmek. Sırtımı dayayabileceğim beni koşulsuz şartsız kimsenin sevmeyeceğini bilmek..
Bu durumdan dolayı arkadaşlıklarımda çok fazla taviz verdim hep. Onları kaybetmemek adına. Tabii genelde sonu üzücü bitti arkadaşlıklarımın da . İnsanlara taviz verdikçe benden almayı öğrendiler.
İşte böyle. Ne yapacağımı hiç bilemiyorum. Özellikle şuanda böyle kalabalık paylaşılan iftar sofrası fotoğraflarına çok fazla imreniyorum :(

Ben de senin gibiyim tekim. babam vefat etti.annemleyiz sadece baba tarafım samimiyetsiz ki onlar 9 kardeş düşün. bir sürü kuzenim var öyle toplaşıp yemeklere gitmeler gezmeler.ben sadece fotolara bakıyorum.ilk zamanlar senin gibi düşünüyordum bunalıma girmiştim.hayat bu canım insanları illaki sevdiremeyiz ki.zaten onların arasına girdiğinde de yabancı gibi oluyorsun.önce bi bitir okulunu.hayat senin için güzel insanlar getirir karşına.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Biz 10 kardeşiz. 9umuz da birbirimize çok duskunuz bi abim vefat etti. Ama onlar olmazsa cildiririm heralde abimin vefatı hala her gece anlatır beni üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen. Ablalarim abilerim candir asla kusmeyiz maşallah nazar değmesin.
Allah yardımcınız olsun tek çocuk gerçekten çok zor.

Başınız sağolsun. Allah diğerlerinin acısını göstermesin inşallah.. Nazardan saklasın.

Benimde bi erkek kardeşim var.Evlendikten sonra bize yaşattıkları yüzünden,olmasaydı keşke diye düşündüğüm çok oldu.Ama bi kızkardeşim olmasını çok isterdim.Yani ha erkek kardesin var ha tek çocuksun çok ta farketmiyor bence,hatta sana düşman bile kesilebiliyor o kardeş dediğin..tabi istisnalar hariç..benide cok düşündürüyor ilerde yaşayacağım yalnızlık ve buna ne bi kocanın ne de çocukların ilaç olacağıni asla düşünmüyorum hadi çocuklar belki de,kocalara asla güvenilmez,yarın bigün ayrılırsinız el olur..Yeri geldiğinde kendi kendimize yetmeyi ögrenicez başka çaresi yok..

Belki de gerçekten öyledir. İşte o durumu da yaşamadığım için bilemiyorum. Allah senin de yardımcın olsun zor bi durumdur mutlaka varken yok gibi olmak da..

yazdıklaınızı okuduktan sonra 3 çocuk yapma fikrine dönüyorum inanın. daha ilki karnımda şimdiden hamile kalasım var inanın. Bizde 3 kardeşiz bir ablam birde erkek kardeşim var. iyiki 3 kişiyiz daha da fazla olsak süper olurdu diyorum.

Allah bilir ama bence de 3 çocuk fikri güzel :)

bi sen değilsin ki böyle, benim de kardeşim yok üstelik babam da yok, sadece annem var. çoğu zaman yalnız yemek yerim ve yalnız ya da erkek arkadaşımla gezerim. ben de çok imreniyorum kardeşleri olanlara, kalabalık güçlü ailelere, evet insan yalnız da hissediyor ama yapacak bi şey yok alışıyoruz.

:( Allah yardımcımız olsun hepimizin. Evet alışmamız gerekiyor sanırım ama alışmak zor oluyor :/

Canim benim Allah sana ileride hayirli evlatlar nasip etsin insaallah.Ben de tek cocugum cok iyi anliyorum hislerini.Evlenince esimin kardesleri benim de kardesim olur diye dusundum ama ne yazik ki insanlarin etrafi kalabalik olunca seni gormuyorlar bile.sen kendi kendine akrabacilik oynuyorsun.Taki evlat sahibi olana kadar :-) İste o zaman butun dunya bi yana evlat bi yana.6 yasindaki oglumla kanka gibiyiz her yeri gezeriz, cok egleniriz :-) Simdi ogluma da kardes yolda insaallah o hic yalniz kalmaz benim gibi...

Rabbim zamanı gelince hayırlı evlatlar ve hayırlı eş verir inşallah o zaman :)

dışardan güzel görünebilir ama bi o kadar da dezavantajı var.kendi adıma söyleyim bazen kardeş gibi geliyolar tam anlamıyla bazende gerçekten onları yabancılarmış gibi, arkadaşlarımdan farksız hissediyorum.kardeşlerin olsada yalnız hissedebilirsin kendini.özellikle evlenince tamamen yabancılaşıyolar.herkes için eşi çocukları önce geliyo doğal olarak.birde canını sıktıklarında daha bi üzülüyosun canından kanından daha yakın oldukları için.varlıklarının mutlaka getirileri var ama bi o kadarda götürüleri sıkıntıları var.arkadaşlarını seçebiliyosun ama kardeşlerini seçemiyosun,ne kardeşler var neler yapıyolar.üzülme o yüzden buna tek çocuk olman daha hayırlıymış öyle düşün.

Annem de bazen aynı şeyleri söylüyor. Allah her şeyin hayırlısını versin işte.

Ben de senin gibiyim tekim. babam vefat etti.annemleyiz sadece baba tarafım samimiyetsiz ki onlar 9 kardeş düşün. bir sürü kuzenim var öyle toplaşıp yemeklere gitmeler gezmeler.ben sadece fotolara bakıyorum.ilk zamanlar senin gibi düşünüyordum bunalıma girmiştim.hayat bu canım insanları illaki sevdiremeyiz ki.zaten onların arasına girdiğinde de yabancı gibi oluyorsun.önce bi bitir okulunu.hayat senin için güzel insanlar getirir karşına.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Başın sağolsun :( .. İnsanlar garip ya n'olur yani çağırsanız.. İnşallah getirir inşallahh..

Aynem senin durumundayım.. Bende öyle hissettim baya.. Bende arkadaşlıklarımda taviz verip üzüldüm bu yüzden.. Sakın üzülme zaten ilerde kocan, çocukların olacak, daha kimler kimler olacak inşallah.. Öz kardeşten yakın arkadaşlarımız da olur inşallah. Hem ne öz kardeşler var, düşmanın düşmana yapmadığını birbirine yapan.. O yüzden üzülme, hiç bi zaman yanlız kalmayacaksın ki zaten, bunu bil..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

hepimiz yalnızız aslında ..
ama cok kardesten yanayım ..
arkadaslar edinsen kendine ..
sosyallessen .. aktiviteler ..

Aynem senin durumundayım.. Bende öyle hissettim baya.. Bende arkadaşlıklarımda taviz verip üzüldüm bu yüzden.. Sakın üzülme zaten ilerde kocan, çocukların olacak, daha kimler kimler olacak inşallah.. Öz kardeşten yakın arkadaşlarımız da olur inşallah. Hem ne öz kardeşler var, düşmanın düşmana yapmadığını birbirine yapan.. O yüzden üzülme, hiç bi zaman yanlız kalmayacaksın ki zaten, bunu bil..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

En çok koyan şeylerden birisi de bu ya zaten. İnsanlara taviz verip üzülmek.. Bazen kendi kendimi avutuyorum yalnız değilsin sana öyle geliyor diyorum ama işte bazen de olmuyor malesef.

hepimiz yalnızız aslında ..
ama cok kardesten yanayım ..
arkadaslar edinsen kendine ..
sosyallessen .. aktiviteler ..

Arkadaşlarım var zaten. Hiç yok değil çok şükür ama bikaç saat sonra herkes ayrılıp evine gittiğinde herkes yine kardeşlerinin yanına gidiyor. Ben de annemin babamın yanına geliyorum Allah'a şükür ama işte o eksikliği de çok hissediyorum.

ahhh ah
bende tek kardeş sayılırım. bier abim var evli.bizimle alakası yok eşinin ailesi onun ailesi
kendimi geçtimde kızım çok yalnız olacak kuzeni muzeni yok.
eşim benden kötü çıktı hiç akraba ilişkileri yok.

Merhaba ben 21 yaşındayım. Üniversite 3. sınıf öğrencisiyim.
Şimdi size en büyük derdimi anlatacağım.
Ben tek çocuğum. Küçükken çok hissetmiyordum ama bu aralar özellikle de son 2 senedir ne kadar yalnız olduğumu hissediyorum.
Akrabalarıma bakıyorum. 4 teyzem 1 dayım var ama hiç çok çok yakın olmadık.
Bir araya gelince iyiyizdir ama genelde herkes birbirinin arkasından konuşur.
Sülalede tek çocuk olan sadece benim.
Orda burda kardeş olan kuzenlerimin birlikte fotoğraflarını görüyorum. Yeğenleri oluyor. Kalabalıklar. Abilere ablalara sahipler. Benimse annemle babam dışında kimsem yok.
En kötüsü de birgün onların da olmayacağını bilmek. Sırtımı dayayabileceğim beni koşulsuz şartsız kimsenin sevmeyeceğini bilmek..
Bu durumdan dolayı arkadaşlıklarımda çok fazla taviz verdim hep. Onları kaybetmemek adına. Tabii genelde sonu üzücü bitti arkadaşlıklarımın da . İnsanlara taviz verdikçe benden almayı öğrendiler.
İşte böyle. Ne yapacağımı hiç bilemiyorum. Özellikle şuanda böyle kalabalık paylaşılan iftar sofrası fotoğraflarına çok fazla imreniyorum :(

Bu hayatta herkes tektir.5 tane kardeşin,5 tane çocuğunda olsa,kaderinde yalnızlık varsa yalnız olursun.Kendine çevre edin.Tek çocuk olmak yalnızlığın göstergesi değildir.Çvere ilişkilerinizde bir problem olmalı.Yoksa annenin babanın senin,iş arkadaşları,kendi akrabaları,eşi dostu,konu komşusu,hiç mi yok.İnsanlara fazla değer vermeden,saygı çerçevesinde arkadaşlıklar kurabilirsin.Yarın da senin evlatların yuvan olur.

:49:En güzeli böylesi canımm çokluktan yarar gelmez.
İlerde kendi yuvanı kurduğunda şükredeceksin kalabalık aile olmadığına,inşallah evleneceğin kişi de tek çocuk olur.
Ne kadar az insan o kadar huzur demektir şükret haline tatlım

Olaya olumlu yanından bak, ya kardeşin, abin, ablan olsaydı da hayatında yemediğin kazıkları atsaydı sana, kimseden görmediğin kötülükleri ondan görseydin öyle nasıl olurdu bir düşün. Her kardeş bir değil, hayırlı olanı makbul ama madem yok bu kadar dert etme.

ahhh ah
bende tek kardeş sayılırım. bier abim var evli.bizimle alakası yok eşinin ailesi onun ailesi
kendimi geçtimde kızım çok yalnız olacak kuzeni muzeni yok.
eşim benden kötü çıktı hiç akraba ilişkileri yok.

Öyle olsa da daha çok üzülürdüm sanırım şu anda en azından yok diyorum tabii.
İkinci çocuğu düşünmüyor musunuz ?

Bu hayatta herkes tektir.5 tane kardeşin,5 tane çocuğunda olsa,kaderinde yalnızlık varsa yalnız olursun.Kendine çevre edin.Tek çocuk olmak yalnızlığın göstergesi değildir.Çvere ilişkilerinizde bir problem olmalı.Yoksa annenin babanın senin,iş arkadaşları,kendi akrabaları,eşi dostu,konu komşusu,hiç mi yok.İnsanlara fazla değer vermeden,saygı çerçevesinde arkadaşlıklar kurabilirsin.Yarın da senin evlatların yuvan olur.

Çevre ilişkilerim öncekilere göre daha düzenli artık.
Birkaç yakın arkadaşım var. Ama eninde sonunda yalnız kalacağım diye düşünüyorum, takıntı durumuna getirdim biraz sanırım.
Ama mesela 3 kişi takılıyoruz üniversitede. Diğer ikisi biraz yakınlaştı mı hemen kıskanmaya başlıyorum beni dışlıyorlar zannediyorum aslında alakası belki de. İşte kardeş yerine koyunca nolursa olsun yanımda olucaklar zannediyorum.

:49:En güzeli böylesi canımm çokluktan yarar gelmez.
İlerde kendi yuvanı kurduğunda şükredeceksin kalabalık aile olmadığına,inşallah evleneceğin kişi de tek çocuk olur.
Ne kadar az insan o kadar huzur demektir şükret haline tatlım

Valla şu ana kadar hep kalabalıklıktan yanayım ama aldığım yorumlar da genelde sizinki gibi oluyor normalde de.
Hayırlısı olsun inşallah.

Olaya olumlu yanından bak, ya kardeşin, abin, ablan olsaydı da hayatında yemediğin kazıkları atsaydı sana, kimseden görmediğin kötülükleri ondan görseydin öyle nasıl olurdu bir düşün. Her kardeş bir değil, hayırlı olanı makbul ama madem yok bu kadar dert etme.

Evet o da var tabii. Hayırlısı olsun.

Bir sağlık sorunu yoksa insanların rahatı için 2.ci çocuk yapmamaları bencillik
bu yüzden ikinci kez çocuk dünyaya getirdim
ileride evlenince kalabalık bir ailen olabilir eşinin ailesi kardeşleri sana bunu yaşatabilir öyle düşün :34:

Maddi konularda var biraz ailelerin tek çocukta kalma sebeplerinde.
En azından bizimkilerde öyle olmuş.
Ben de eşimin ailesinin kalabalık olmasını umuyorum artık hep :)

Back
X