Yalnizliktan biktim

Esim bi tuhaf zaten pek biyere takilmaz Ise gider gelir hep bizle. Aile akraba yok burda cemaati denedi 2 kez duyup gittik orasida sarmadi onu da beni de Pek dinle namazla isimiz yok malesef. Birde onlar zaten yillardir tanis cemaatte aile gibi olmuslar . Sonradan aralarina katilmak cok zor yaa. Hem uyusamayizda konusacak ortak konu bile bulamadikki
Turk olmasi sart mi? Yabanci ulkede yasiyorsunuz arkadasiniz da yabanci olsun hem daha iyi dilinizi gelistirirsiniz farkli bir kultur ogrenirsiniz daha guzel bir arkadasliginiz olabilir mesela ben yabancilarin gezme tozma huylarini cok severim herkes ayri tskilir esli gorusmek zorunda hissetmezler kendilerini, bir kahve icer baybay der giderler ne guzel;) mesafeli ve seviyeli iliski, nerdeeee bizim iliskilerimiz nerde onlarinki, bizde kimseye selam vermeye gelmez hemen postu sererler elini verirsin kolunu kurtaramazsin ;)
İnan yabancilarla dostluk cok daha guzel ve daha az yorucu

Turk olmasi sart mi? Yabanci ulkede yasiyorsunuz arkadasiniz da yabanci olsun hem daha iyi dilinizi gelistirirsiniz farkli bir kultur ogrenirsiniz daha guzel bir arkadasliginiz olabilir mesela ben yabancilarin gezme tozma huylarini cok severim herkes ayri tskilir esli gorusmek zorunda hissetmezler kendilerini, bir kahve icer baybay der giderler ne guzel:KK66: mesafeli ve seviyeli iliski, nerdeeee bizim iliskilerimiz nerde onlarinki, bizde kimseye selam vermeye gelmez hemen postu sererler elini verirsin kolunu kurtaramazsin :KK66:
İnan yabancilarla dostluk cok daha guzel ve daha az yorucu
Yabanci arkadaslarimda var bir onceki msjimi oku lutfen sebeplerini yazdim cnm

Zaten 2 yabanci arkadas var da onlarda mesgul nadiren gorusuyoz. Hem zaten cevreleri vardi. Akraba falan. Onlarinda esleri tanismadi nedense bir butun aile olarak bulusulmadi . Biz sdce bayan bayana bazende cocuklarla bulustuk ama her hafta degil iste 2-3 ayda bir. Turk turku daha iyi taniyo diye dinimiz dilimiz bir yeme icme kultur bir kutlamalar bayramlar bir. Burda cocuk buyuturken Turklerle ic ice olmak cok onemli neden cunku cocuklar zaten ingilizce konusulan devlet okulundalar genelde hristiyan ve ingiliz yada baska yabanci irklar tarafindan ogretiliyolar okulda. Gun boyu birlikte olduklari arkadaslarida yabanci . Turkceyi Turk kulturunu adetlerimizi bilmeleri icin Turk ortami gerekiyo sebep bu.

Ama bu ortam yok. Olmayinca mecbur yabanci insanlarla kaynasip kendinizi mutlu edeceksiniz.. Baska alternatif yoj gibi duruyor.

Nasil kurtuldunuz ordan? Ne amacla gitmistiniz
Biz de iş için geldik..zor gerçekten..kafa dengi insan bulmak zor..ben kurslara gittim gene de çok sıkıldım..herkesin kendi çevresi var..tam alıştım derken ben dönüyorum artık mayısta..
Yalnızlıktan eşimle birbirimize sardık hep..bu da yıpratıcı oldu...
Şimdi ise gün sayıyorum..ben işimi evimizi ayarlayacağım sonra eşim gelecek..

Yurt disinda olmanin keyfini cikarin
Hayat sadece konu komsu akraba es dosttan ibaret degil cunku
Saglik, egitim, sosyal kosullar ve adalet var yurt disindaki cogu yerlerde ki bence bu yeterli mutlu olmak icin

Canım şimdi internetde hayat . Valla türkiyedekilerin coguda internetde zaten artık sosyal hayat yaşanıyor. burda hepimiz aynı yerdeyiz yanlız hisstemene gerek yok bence. burdan kendine ark edinebilirsin. ne bilim facebookda okey filan sohbet yerleri filan var gayet güzel zaman geciriliyor sanki bir aile gibi oluyosun akşamın nasıl olduugunu anlamıyorsun bile belki kaldıgın yerden birileriylede tanısırsın dedigim yerde gidip gelirsiniz konuşursunuz. her yerde hayat aynı artık komşuluk filan kalmadı zaten merhaba merhaba binadakilerin cogunu tanımıyorum mesela tek katımdailerle oda gördükce merhaba merhaba bukadar bence cok kafana takmamılısın .internetinde var ooo hayat ellerinin altında gircegin yerleri bilmelisin:d

Niye illa es dost akraba ariyorsunuz ki? Insan kendi evinin icinde ugrasirken, is guc derken zaten vakit geciyor. Ben yurtdisinda dogmadim ama cocuk yasta buraya geldim. Ilk zamanlar bende cevremi cok aradim, hep akrablarimiza gitmek isterdim ama sonra sonra baktim herkes kendi aleminde yasiyor. 2 3 ev uzaktaki akrabalarimo bile bazen bayramdan bayrama goruyorum. Amcalarimi dayilarimi aylarca gormuyorum. Ve dogruyu soylemek gerekirse bu durumdan gayet memnunum. Annem babam var onlarda 6 ay tr deler yani cogu zaman tek basimayim. Sizin cocuklariniz varmis, kendi kendinize hayatinizi renklendirecek ugraslar bulabilirsiniz. Haftasonlari cocuklari alip parklara muzelere gidebilirsiniz.

Tabiki insan yaninda kardesi olsun ister. Kardeslerim ve yegenlerim olmasalardi sıkılabilirdim belki ama bazen onlari da yogunluktan ayda bir goruyorum.

Tamam sosyallik iyi guzel de esinizle ve cocuklarinizla da pekala cok eglenceli vakitler gecerebilirsiniz. Yurtdisinda misal hollanda'da turkler cat kapi misafirlige, her an gelmelere gitmelere alisik degildir yani aliskin degiliz. Turkiye'den farkli o isler. Ve soguk algilanabilir bu durum. Biz bu durumdan memnunuz. Alismaya kabullenmeye bakin, illa baskasi olacak degil ya, kendiniz ailenizle gulun eglenin.

Esim bi tuhaf zaten pek biyere takilmaz Ise gider gelir hep bizle. Aile akraba yok burda cemaati denedi 2 kez duyup gittik orasida sarmadi onu da beni de Pek dinle namazla isimiz yok malesef. Birde onlar zaten yillardir tanis cemaatte aile gibi olmuslar . Sonradan aralarina katilmak cok zor yaa. Hem uyusamayizda konusacak ortak konu bile bulamadikki

anladigim kadariyla daha oncede yurt disinda yasamiyordunuz is dolayisiyla mi geldiniz, yasadiginiz yerin dilini konusabiliyormusunuz ? En azindan belediyenin falan dil kurslari olur yada halk egitim gibi merkezlerin kurslari uygun yada bedavaya onlara katilsaniz illaki hem turkle karsilasirsiniz hemde baska arkadas edinirsiniz.

Amerikada 1 sene yasadim, Daha 3 haftalik evliydim gittigimde,Cocuk falan da yoktu yani bulundugum sehirde turk falan yoktu, sadece 1 turk vardi yasadigimiz sitede, Ve onun disinda Kimse yoktu, o sehirde 2 turk aile vardi biri onlar biri de biz, ama Ben arkadas bilmem ne istemiyordum.kafam rahatti ohhh miss , kadinin 1 cocugu vardi, odüm kopuyordu yine bize oturmaya gelecek diye, yalniz kalmak istiyordum. Yalnizlik, sakinliktir, huzurdur bazen..turkiyeye doneli 2 bucuk sene oldu, 1 de kizim var Allah bagislasin, ama o gunleri ozlemiyor degilim .

Back
X