Yalnizliktan korkan var mi?

Ama gerçekten de çevre nde çok insan olsa bile maske takmadığın için anlaşamıyorsun. .üniv arkadaşlarımı özlüyorum.keşke yanımda olsalar.ama burada kafama uyan bir insan yok..bir arkadaş vardı ,biraz kafadan terelelli ama iyi birisi idi.bir gün evler yakın olmasına rağmen veda etmeden şehir dışına taşında.karşı apartmanda eski iş arkadaşım var.3 defa gittim,o ise ayak üstü geldi ,1 saat oturdu.ne zaman görsem o ,bana gel diyor; ben ona gel diyorum..bana gelmeye ne nasıl gideyim. ..1 eltimin azını bıçak açmaz, hep ben konuşurum;gitmiyorum...diğer eltim dedikoducu,söylemediğim lafları söylemişim gibi anlatır; kavga ettim onunla...bir diğeri de aynı bunun gibi...falan...eee ben kimle arkadaş olayım..tek arkadaşım kızım😀
Farkli bir şehirde mı yasamaya başladınız evlenince?
Mecburi durumlar farklı olabilir belki ama ben liseden, üniversiteden arkadaşlarımla görüşüyorum.
Farkli bir ortamda tanışıp çok yakın olduğum arkadaşlarım var bunlar birlikte sorun yaşayıp görüşmeyi kestiklerimde.
Eşten dolayı bağ kurulan ilişkiler bir bakıma mecburi olduğu için ayrı tutulabilir.
Ama arkadaş, aile hiç kimseyle yakınlık kurulamıyorsa burada sadece onları suçlamamak gerektiğini düşünüyorum ben. Herkesler mi kötü yani bana pek öyle gelmiyor 🤷

Keske insallah erkek evladim olur anlatirim cidden bu aslinda cok buyuk sorun.Bi zamana kadar kimse farketmemis
Evet kesnlkle ben bakyorm eşme suç yok kaynanam koy yesn yıka giysin yapa yapa bu hale getirmş suç annelerde gerçekten yetiştirmek çok önemli

Haklısınnsonun kadar eşimle bende çok savaşıyorum bu konuda herşey kadınlrn üzerinde bakıyorum eşime annesnin yüzünden böyle olmş bir oğlum olrsa gerçekten tüm ev işini ve yemek yapmayı öğreteceğim evlendiğinde kendi köle almadığını bilsin..
Bende bende cidden eski toprak neden dusunmemiste bizi bu cukura itmis.Hepimiz aslinda istemedigimiz seyleri yapiyoruz.Kadinsan yapacaksin bu dusunce beni deli ediyor.

🤣🤣 Anlamiyosunuz dimi onlara cay ikram edeyim misafirdir.Yasadiginiz evde mutlak hizmetcisiniz temizlik yap ev topla yemek hazirla koca gelsin televizyon karsisina otursun.Neden yorgun kadin yorulmadi mi kolaymi yemek cikarmak temizlik yapmak? Erkek isten geldi kadin is yapmadi.Bir babama takilmissiniz anneme yazik degilmi?
yok canim ben onu demedim. siz esinizin ailesinin evine gittiniz diyelim. cay servisi yapilacak, evde de k.valide den sonra siz varsiniz kadin olarak. sizden beklenti icindeler, yapmam diye kavga mi edeceksiniz? herkes kendi cayini alsin mi diyeceksiniz hic sanmiyorum. bir de yorumunuzda gordum de kumandasini istemek icin bile diger odadan cagiriyormus. bekarken benim babam da aynen bu sekilde cagiriyordu. ben de babama neden diye soramadigim icin anneme sordum. annem de " kizim odandan hic cikmiyorsun ki, sirf cay getirtme bahanesiyle seni cagirip sen de bizimle otur istiyor demisti. yani babaniz boyle de dusunuyor olabilir. bir de eskiden daha farkliydi, kadin calismaz, erkek calisir eve para getirir ama ev isi yapmaz mantigi vardi. yani eski kafali insanlar boyledir kabul edin. sirf feminist dusuncelerinizden dolayi annenizi savunmak icin babaniza karsi cikmaya gerek yok cunku bizim toplum yapimiz boyleydi. evlenince eşine yaptir. benim esim de ev isleri yapar, cayini kendi alir, hatta kek pasta vs internetten bakip yapar. ev islerini ikimiz pay ederek yapariz. esimin arkadaslari da oyle, eslerine yardim ederler. bu feminist dusuncelerinizi eger kavga edercesine savunuyorsaniz ortamlarda o yuzden arkadassiz kalmis olabilirsiniz.

Genc nesil kc yasindasiniz bakmadim ama.Yok baski falan sadece kafamin icindekiler bunlar ve bunlarinda sebepleri var yazdim az once tekrar yazayim isterseniz.
30 olarak anladim ben ,genc yani (33 yasindayim kendi donemimdekilere bir kiyak gecerim)babana yapacagin cay vs gozune batmasin bu cocukluga kadar gider cunku tam tersi severek yap seninle ebediyen kalmayacak, ben kaybettim olsa da istese dememen icin yaziyorum bunlari

Evet evet bizde de var makarna yapsam babam et yok der begenmez. Benim derdim hizmette degil ki yani onlarda yapsin.Annem garibim pervane ya tek basina hem calisip hem eve bakiyo kiyamiyorum ben yapiyorum.Cop atmaktan aciz deliriyorum.
Aynısını yaşadım o kadar iyi anlıyorum ki annem çalışıyor babam full evdeyken bile tüm iş annemdeydi kendi kahvaltısını hazırlamak bile zulüm geliyor adama. Bir de sürekli evde olunca ister istemez tahammülsüzleşiyoruz. Bu arada başlığa cevabım evet yalnızlıktan korkuyorum, bu sıra biraz aştım gibi ama evde tüm aile varken de anlayamıyorum.

Aynısını yaşadım o kadar iyi anlıyorum ki annem çalışıyor babam full evdeyken bile tüm iş annemdeydi kendi kahvaltısını hazırlamak bile zulüm geliyor adama. Bir de sürekli evde olunca ister istemez tahammülsüzleşiyoruz. Bu arada başlığa cevabım evet yalnızlıktan korkuyorum, bu sıra biraz aştım gibi ama evde tüm aile varken de anlayamıyorum.
Benimkiler mutfakta ben odada iciyorum suan orda olsamda pek muhabbet yok.Annemle arkadasiz ama babam tam bir muamma film izler sadece cay icer biskuvi yer baska tepki yok.

Farkli bir şehirde mı yasamaya başladınız evlenince?
Mecburi durumlar farklı olabilir belki ama ben liseden, üniversiteden arkadaşlarımla görüşüyorum.
Farkli bir ortamda tanışıp çok yakın olduğum arkadaşlarım var bunlar birlikte sorun yaşayıp görüşmeyi kestiklerimde.
Eşten dolayı bağ kurulan ilişkiler bir bakıma mecburi olduğu için ayrı tutulabilir.
Ama arkadaş, aile hiç kimseyle yakınlık kurulamıyorsa burada sadece onları suçlamamak gerektiğini düşünüyorum ben. Herkesler mi kötü yani bana pek öyle gelmiyor 🤷
Evet başka bir şehre geldim...istanbul daki çevremi,arkadaşlarımı,aile ilişkilerimizi ,komşularımızı özlüyorum..seviyeli ,güzel ilişkimiz vardı..bazen olmayınca olmuyor..

Bende bende cidden eski toprak neden dusunmemiste bizi bu cukura itmis.Hepimiz aslinda istemedigimiz seyleri yapiyoruz.Kadinsan yapacaksin bu dusunce beni deli ediyor.
Kadının çalışmasının normalleşmesi bi 50 seneyi aldı bu da bi 50 seneyi alır anca bizdem sonraki nesil rahat eder :D

Bir de bana batan şu aslında. Çay koymak ne ki zor bir iş değil. Ama bunun benim sorumluluğum olması. verdiğim için teşekkürü geç bişey olunca laf edilmesi. Buna mecbur olmak. Bir de karşılıklı olur bu tür durumlar full ben hizmet etmeyi sevmiyorum ve normal de gelmiyor. O yüzden geleneklerimizden tamamen soğudum. Anna ve mürseli izlediniz mi bilmiyorum. Orda da mürsel için anna evlenmedi 4. Çocuğunu evlat edindi diyorlar aynı böyle türkiyede özellikle orta yaş üstü erkekler küçük çocuk gibi.

Bir de bana batan şu aslında. Çay koymak ne ki zor bir iş değil. Ama bunun benim sorumluluğum olması. verdiğim için teşekkürü geç bişey olunca laf edilmesi. Buna mecbur olmak. Bir de karşılıklı olur bu tür durumlar full ben hizmet etmeyi sevmiyorum ve normal de gelmiyor. O yüzden geleneklerimizden tamamen soğudum. Anna ve mürseli izlediniz mi bilmiyorum. Orda da mürsel için anna evlenmedi 4. Çocuğunu evlat edindi diyorlar aynı böyle türkiyede özellikle orta yaş üstü erkekler küçük çocuk gibi.
Yazini seviyim cidden doktun derdimi cok iyi geldi ama yazismak su platformu dusunen herkese cok dua ediyorum. Cok dogru dusuncelerin emin ol bende bunlari yasiyorum.Kucukluk travmalarimdan bahsetmiyorum bile ona ragmen zorunlu olmak yipratiyor.

Yazini seviyim cidden doktun derdimi cok iyi geldi ama yazismak su platformu dusunen herkese cok dua ediyorum. Cok dogru dusuncelerin emin ol bende bunlari yasiyorum.Kucukluk travmalarimdan bahsetmiyorum bile ona ragmen zorunlu olmak yipratiyor.
Evet ben de çevremdekilere açamadığım dertlerimi açabiliyorum iyi ki kk var En Büyük KK travmalarını da belki konuşmak rahatlatır

yok canim ben onu demedim. siz esinizin ailesinin evine gittiniz diyelim. cay servisi yapilacak, evde de k.valide den sonra siz varsiniz kadin olarak. sizden beklenti icindeler, yapmam diye kavga mi edeceksiniz? herkes kendi cayini alsin mi diyeceksiniz hic sanmiyorum. bir de yorumunuzda gordum de kumandasini istemek icin bile diger odadan cagiriyormus. bekarken benim babam da aynen bu sekilde cagiriyordu. ben de babama neden diye soramadigim icin anneme sordum. annem de " kizim odandan hic cikmiyorsun ki, sirf cay getirtme bahanesiyle seni cagirip sen de bizimle otur istiyor demisti. yani babaniz boyle de dusunuyor olabilir. bir de eskiden daha farkliydi, kadin calismaz, erkek calisir eve para getirir ama ev isi yapmaz mantigi vardi. yani eski kafali insanlar boyledir kabul edin. sirf feminist dusuncelerinizden dolayi annenizi savunmak icin babaniza karsi cikmaya gerek yok cunku bizim toplum yapimiz boyleydi. evlenince eşine yaptir. benim esim de ev isleri yapar, cayini kendi alir, hatta kek pasta vs internetten bakip yapar. ev islerini ikimiz pay ederek yapariz. esimin arkadaslari da oyle, eslerine yardim ederler. bu feminist dusuncelerinizi eger kavga edercesine savunuyorsaniz ortamlarda o yuzden arkadassiz kalmis olabilirsiniz.
Benim babam oyle olsaydi keske kendini dusunur malesef.Ev faturalari haric hicbiseye el surmez ve ben isten ciksam evde buyuk sorun cikar.Bu arada mutfak masraflari bana ait her baba okadar masum olmuyo malesef tepkilerim de bos degil.Ayrica babama takilmissiniz bu devirde esiniz gibi biri yok anneler sen otur kadin calisir demisler kimse yardima yanasmiyor.Cok sanslisiniz sevindim sizin adiniza.Babanizdan borc aldiginiz olmusmuydu bu arada harclik vermistir.Benim babam borc verir ve zamaninda vermezsem sorun olur.Benim agir psikolojik travmalarim var yani hepimiz bir degiliz bes parmagin besi bir olmadigi gibi.

Evet ben de çevremdekilere açamadığım dertlerimi açabiliyorum iyi ki kk var En Büyük KK travmalarını da belki konuşmak rahatlatır
☺️☺️ En azindan burda serbest konusuyoruz ki normalde ben bu laflari etsem ohooo beni linc ederler.

☺️☺️ En azindan burda serbest konusuyoruz ki normalde ben bu laflari etsem ohooo beni linc ederler.
Ailem degl yanlis anlasilmasin cevrem bunlara hep tepki verdi dua ettigim yanlari annem hic kimseye benzemez hep anlayislidir benim sorunum babamla.. Gerci oda laf etmez tamam kapat konuyu der gecer.

Kadının çalışmasının normalleşmesi bi 50 seneyi aldı bu da bi 50 seneyi alır anca bizdem sonraki nesil rahat eder :KK70:
İnsallah cocuklarimiz yasamasin istemem yani boyle biseyi.Simdi herkes anane kurallarini ovuyorlar ama yanlis.Saygi farkli hizmetcilik farkli cidden.

İnsallah cocuklarimiz yasamasin istemem yani boyle biseyi.Simdi herkes anane kurallarini ovuyorlar ama yanlis.Saygi farkli hizmetcilik farkli cidden.
Öle tabi benden büyük ölecekdiye bkarsak sonu gelmez belki biz önden ölücez eli ayağı tutan kendi işini yapmalı

Back
X