kızlar merhaba...
Bugün babamı bir numara aradı gayet diksiyonu düzgün bir bayan yalova termal kaplıcalarından 4 gün tatil kazandığımızı söyledi. Numaranızı şurdan şurdan aldık diyerek... (ki güzel bi'şey salladı olabilir diye düşündürdü o an ve dinlemeye koyulduk) eğer tatili kabul edersek yarın bizi görüşmek için bostancı kültür merkezi'ne çağırıyorlardı. Orda kayıt yapılacak ve hediye (sanki çekilişe katılmışız gibi?!) çekimizi vereceklermiş. Tatil yerine de özel araçları götürüp getirecekmiş vs. Bi'sürü anlattı durdu kadın... Hatta kabul edersek 1 yıl içinde istediğimiz bi'zaman bile kullanabilirmişiz hiç sorun değilmiş...
Sonra babam eşim evde yok vs.deyip kapattı yarım saat sonra geri aradılar yine bi'sürü seviyeli bir şekilde dil döküldü yok her şey ücretsiz falan diyerek. Ben babama otelin vs adını öğren bi'dedim ve o an internetten arattım hemen beklediğimiz sonuçtu tabii ki...
Yalovatermal sitesinde şu uyarı vardı:
[sıze=3]"önemli uyarı[/sıze]
[sıze=2]tesisimizin adını kullanarak, devre mülk ve/veya konut satışı yapmakta olan şahıs ve firmalar bulunmaktadır. [/sıze]
[sıze=2]bu kişilerle hiçbir bağlantımız olmadığı gibi, devre mülk ya da tatil hediyesi uygulamalarımız yoktur."
[/sıze][sıze=2]arkadaşlar görüldüğü gibi şimdi de bu yoldan insanları kandırmaya çalışıyorlar. Ya aileler gidip, kayıt oluyoruz diye imza atacaklar ya da kayıt esnasında ev bilgilerini alıp aile evde yokken soyacaklar evleri. Lütfen aile büyüklerinizi uyarın. çünkü kulağımla duydum ve ciddi anlamda çok inanılası konuşuyorlar. Malesef insanlar hala çok iyimser olduğundan kötülük düşünmeden inanıyorlar
[/sıze]
nerden gecıyor numaralarımız ellerıne hıc anlamıyorum zaten...
annemde Kanal 7 deki Afyon termal devremülkleri reklamına kanıp aradı ve 2.000 tlmizi çektiler karttan,iptalini istedik geride iade etmiyolar,e tutarın tamamı olmadığı için herhangi bir tapu falan da yollayamıyorlar.bakalım 1 ayı geçti uğraşıyoruz,enson Başnakanlığa mail attım..
aman gözünüzü dört açın,kanmayın tv deki reklamlara,telefonla mal mı alınırmış yaaaaa
valla biz de anlamadık ama eminim inanan dolu insan vardır
Dolanricilar icin telefon numarasini bulmak cok kolay canim,hergun binlerce yere telefon numaramizi veriyoruz,ve bazi sirketler telefon numaralarini satiyorlarmis,haberlerde izlemistim bir ara.
daha hafta sonu eşimi aradılar.tabi arayan gayet kibar bir bayan olunca eşimde ağzı kulaklarında dinledi
adama kapat diyorum yok anam konuşuyor daha ,en sonunda kapattılar telefonu eşime bir ton laf ettim,dolandırıcı bunlar sen bu kadar salakmısın diye derken kadın bi daha aradı eşim kibar kibar yok diyor bi yandanda tesisin özelliklerini soruyor.
o hışımla aldım elime telefonu başlarım sanada termalinede be laftan anla arama kocamı diyip kapadım telefonu..
valla dolandırıcıda olabilir ,pazarlamacıda aman dikkat diyeyim..
beni de 5-6 ay önce aramışlardı hatay da bi termal otel mi ne varmış. işte tanıtım amaçlı güya 20 çifte bedava tatil vereceklermiş falan filan.. ne tesadüf ki onlar da aynı şeyleri söylemişlerdi işte bilmemne kültür merkezinin önüne çağırmşlardı falan
ben de internetten baktım o otelin sitesine ordan tekrar aradım araştırmıştım dogru mu diye de dogru çıkmıştı
ama müsait değildik gidemedik tabi. iyi de olmuş aslında belki dolandıracaklardı ne bileyim..
arkadaşlar size bu konuda hemen açıklama yapayım bir bilen olarak ,nerden biliyorsun derseniz bizzat katılmış olarak konuşuyorum
yolda yürüyorum bildiğiniz anköter ,geldi yanıma tabi ben hemen uzaklaşmaya çalıştım vaktim yoktu ,
dedi bedava tatil kazanmak istemezmisiniz ,dedim nasıl olacak ,
elinde küçük bir tanıtım broşürü tabiki termal tesis,
bana telefon ve adınızı verin yeterli dedi bende şirket telimi verdim
zaten dünya kadar insan biliyor o numarayı ,kartvizitimde de yazıyor ,
neyse arandım tabi ,çok yakınımda bulunan bir otelde hemde ertesi gün yemek organizasyonu ardından seminer ve gideceğimiz otelin ayrıcalıkalrı falan filan var ,
eşinizle beraber davetlisiniz dedi ,ben tabi inanmadım eşime söyleme gereği bile duymadım ,
yemeğin olacağı gün arandım ,özellikle eşinizle geleceksiniz değil mi diye ısrarla sordular ,sanırım o dakika bir satış söz konusu olduğundan eş te isteniyor ki sonradan itiraz olmasın diye ,
neyse iş çıkışı doğruluğunu teyid için çok yakın olan otele gittim ,
balo salonunda güzel bir yemek düzenlenmiş ,bayağı bir çift var ,eşli gelmiş herkes ,bende oturdum yemekler geldi yedim bi güzel ohh mis
sonra başladılar beyaz perde de görüntülü anlatmaya ,bir bayan kürsüde ,
devremülk satışı ile ilgili bilgiler veriyor ,
tatil hakkı da sadece devremülk satın alanlara var ,ben tabi yemeğimi yemişim dururmuyum işin içeriğini anlayınca ayrıldım ordan.
dolandırıcılıktan ziyade müşteri çekmek diyelim biz buna ..
Valla ben anketörlere bile numara vermiyorum. Zaten anlamıyorum lisede de bi'dershaneye giderdik bi bakardık başka dershanelerden de aranıyoruz :44:
çağrı merkezinde çalışan bir dolu arkadaşı olan biri olarak söylüyorum: alışveriş yaptığımız küçük büyük dükkanlardan falan satın alıyorlar.Mesela kontör attırıyorsunuz,haliyle numaranızı veriyorsunuz.Ya da çeyiz mağazasından taksitle bişey aldınız..Çiçekçiyi aradınız,yemek siparişi verdiniz,bir kursa yazıldınız...Farkında olmadan bi dolu yere verdiğimiz numaraları biriktirip çağrı merkezlerine satıyorlar,çağrı merkezinin datalarına ekleniyor.
mesela spor salonundan alınmışsa numara hapla zayıflama ilacı satmak için arıyorlar,nokta atışı:)))
Valla ben anketörlere bile numara vermiyorum. Zaten anlamıyorum lisede de bi'dershaneye giderdik bi bakardık başka dershanelerden de aranıyoruz :44:
çağrı merkezinde çalışan bir dolu arkadaşı olan biri olarak söylüyorum: alışveriş yaptığımız küçük büyük dükkanlardan falan satın alıyorlar.Mesela kontör attırıyorsunuz,haliyle numaranızı veriyorsunuz.Ya da çeyiz mağazasından taksitle bişey aldınız..Çiçekçiyi aradınız,yemek siparişi verdiniz,bir kursa yazıldınız...Farkında olmadan bi dolu yere verdiğimiz numaraları biriktirip çağrı merkezlerine satıyorlar,çağrı merkezinin datalarına ekleniyor.
mesela spor salonundan alınmışsa numara hapla zayıflama ilacı satmak için arıyorlar,nokta atışı:)))
Ne kötü ya yasak olmalı aslında
Hiç unutmam ortaokuldan liseye geçişte dershaneden tut özel kolejlere kadar arıyolardı düşünür müsünüz, ücretimiz şukadar diye derdik nerden buluyo bunlar numarayı diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?