Yalova Termal Tatili / Dolandırıcılık

missblue

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2013
2.971
495
0
İstanbul
Kızlar merhaba...
Bugün babamı bir numara aradı gayet diksiyonu düzgün bir bayan Yalova termal kaplıcalarından 4 gün tatil kazandığımızı söyledi. Numaranızı şurdan şurdan aldık diyerek... (ki güzel bi'şey salladı olabilir diye düşündürdü o an ve dinlemeye koyulduk) Eğer tatili kabul edersek yarın bizi görüşmek için Bostancı Kültür Merkezi'ne çağırıyorlardı. Orda kayıt yapılacak ve hediye (sanki çekilişe katılmışız gibi?!) çekimizi vereceklermiş. Tatil yerine de özel araçları götürüp getirecekmiş vs. bi'sürü anlattı durdu kadın... Hatta kabul edersek 1 yıl içinde istediğimiz bi'zaman bile kullanabilirmişiz hiç sorun değilmiş...

Sonra babam eşim evde yok vs.deyip kapattı yarım saat sonra geri aradılar yine bi'sürü seviyeli bir şekilde dil döküldü yok her şey ücretsiz falan diyerek. Ben babama otelin vs adını öğren bi'dedim ve o an internetten arattım hemen beklediğimiz sonuçtu tabii ki...

Yalovatermal sitesinde şu uyarı vardı:

"ÖNEMLİ UYARI

Tesisimizin adını kullanarak, devre mülk ve/veya konut satışı yapmakta olan şahıs ve firmalar bulunmaktadır.

Bu kişilerle hiçbir bağlantımız olmadığı gibi, DEVRE MÜLK ya da TATİL HEDİYESİ uygulamalarımız yoktur."

Arkadaşlar görüldüğü gibi şimdi de bu yoldan insanları kandırmaya çalışıyorlar. Ya aileler gidip, kayıt oluyoruz diye imza atacaklar ya da kayıt esnasında ev bilgilerini alıp aile evde yokken soyacaklar evleri. Lütfen aile büyüklerinizi uyarın. Çünkü kulağımla duydum ve ciddi anlamda çok inanılası konuşuyorlar. Malesef insanlar hala çok iyimser olduğundan kötülük düşünmeden inanıyorlar

annemde Kanal 7 deki Afyon termal devremülkleri reklamına kanıp aradı ve 2.000 tlmizi çektiler karttan,iptalini istedik geride iade etmiyolar,e tutarın tamamı olmadığı için herhangi bir tapu falan da yollayamıyorlar.bakalım 1 ayı geçti uğraşıyoruz,enson Başnakanlığa mail attım..
aman gözünüzü dört açın,kanmayın tv deki reklamlara,telefonla mal mı alınırmış yaaaaa

nerden gecıyor numaralarımız ellerıne hıc anlamıyorum zaten...

Bir defa beni de benzer bir gerekçeyle aramışlardı,ama aradıklarına pişman oldular sonra. :)) Dolandırıcılara inanmayın...

Kötü olmuş ya çok geçmiş olsun umarım en yakın zamanda çözersiniz bu durumuAlışveriş sitelerinde az buçuk hangisi güvenilir biliyoruz da, tv çok tehlikeli bu konuda... Zaten direk telefondaki tlleri yutuyor aradığında hemen

Dolanricilar icin telefon numarasini bulmak cok kolay canim,hergun binlerce yere telefon numaramizi veriyoruz,ve bazi sirketler telefon numaralarini satiyorlarmis,haberlerde izlemistim bir ara.

daha hafta sonu eşimi aradılar.tabi arayan gayet kibar bir bayan olunca eşimde ağzı kulaklarında dinledi

adama kapat diyorum yok anam konuşuyor daha ,en sonunda kapattılar telefonu eşime bir ton laf ettim,dolandırıcı bunlar sen bu kadar salakmısın diye derken kadın bi daha aradı eşim kibar kibar yok diyor bi yandanda tesisin özelliklerini soruyor.

o hışımla aldım elime telefonu başlarım sanada termalinede be laftan anla arama kocamı diyip kapadım telefonu..

valla dolandırıcıda olabilir ,pazarlamacıda aman dikkat diyeyim..

beni de 5-6 ay önce aramışlardı hatay da bi termal otel mi ne varmış. işte tanıtım amaçlı güya 20 çifte bedava tatil vereceklermiş falan filan.. ne tesadüf ki onlar da aynı şeyleri söylemişlerdi işte bilmemne kültür merkezinin önüne çağırmşlardı falan

ben de internetten baktım o otelin sitesine ordan tekrar aradım araştırmıştım dogru mu diye de dogru çıkmıştı
ama müsait değildik gidemedik tabi. iyi de olmuş aslında belki dolandıracaklardı ne bileyim..

Dolanricilar icin telefon numarasini bulmak cok kolay canim,hergun binlerce yere telefon numaramizi veriyoruz,ve bazi sirketler telefon numaralarini satiyorlarmis,haberlerde izlemistim bir ara.

Valla ben anketörlere bile numara vermiyorum. Zaten anlamıyorum lisede de bi'dershaneye giderdik bi'bakardık başka dershanelerden de aranıyoruz :44:

Valla dedikleri yerin sitesinde direk anasayfada duyuru yapmışlar böyle bi'şey yok diyeBabamda kadın gayet düzgünce anlatıyor diye "evet, evet, anlamadım ama çekilişe katılmadık ki, hııı" şeklinde konuşunca evde de ikimiz vardık atladım hemen telefona dedim "neresi" hemen öğrenince internetten böyle bi'şey var mı diye baktım direk çıktı zaten.

Valla ben bu bedavalardan hep tırsmışımdır

arkadaşlar size bu konuda hemen açıklama yapayım bir bilen olarak ,nerden biliyorsun derseniz bizzat katılmış olarak konuşuyorum

yolda yürüyorum bildiğiniz anköter ,geldi yanıma tabi ben hemen uzaklaşmaya çalıştım vaktim yoktu ,
dedi bedava tatil kazanmak istemezmisiniz ,dedim nasıl olacak ,
elinde küçük bir tanıtım broşürü tabiki termal tesis,
bana telefon ve adınızı verin yeterli dedi bende şirket telimi verdim
zaten dünya kadar insan biliyor o numarayı ,kartvizitimde de yazıyor ,
neyse arandım tabi ,çok yakınımda bulunan bir otelde hemde ertesi gün yemek organizasyonu ardından seminer ve gideceğimiz otelin ayrıcalıkalrı falan filan var ,
eşinizle beraber davetlisiniz dedi ,ben tabi inanmadım eşime söyleme gereği bile duymadım ,
yemeğin olacağı gün arandım ,özellikle eşinizle geleceksiniz değil mi diye ısrarla sordular ,sanırım o dakika bir satış söz konusu olduğundan eş te isteniyor ki sonradan itiraz olmasın diye ,
neyse iş çıkışı doğruluğunu teyid için çok yakın olan otele gittim ,
balo salonunda güzel bir yemek düzenlenmiş ,bayağı bir çift var ,eşli gelmiş herkes ,bende oturdum yemekler geldi yedim bi güzel ohh mis
sonra başladılar beyaz perde de görüntülü anlatmaya ,bir bayan kürsüde ,
devremülk satışı ile ilgili bilgiler veriyor ,
tatil hakkı da sadece devremülk satın alanlara var ,ben tabi yemeğimi yemişim dururmuyum işin içeriğini anlayınca ayrıldım ordan.

dolandırıcılıktan ziyade müşteri çekmek diyelim biz buna ..

Ama dedikleri yerin sitesine girdiğimizde direk anasayfada duyuru görülüyor böyle bi'şey yok diye:44:Sonuçta dediğiniz gibi bile olsa ucunda dolandırma var. Bi'yakınımızda dediğiniz gibi gitti eşiyle... Sonra alttan girip üstten çıktılar ikna ettiler ve imzayı aldılar. 5 milyarlık kağıda imza atmışlar ilk ödeme diye tabii ortada öyle bir devremülk yok

bakınız zaten aklı başında insanlar kimsenin ısrarına kanıpta hiçbir yere imza atmazlar ,ayrıca yalova termal diyorlar fakat sonrasında yalovada bir termal diye değiştiriyorlar ,bana söylenen de yalova idi fakat yalovada işte atıyorum ılıca termal olsun adı farklı ..dolandırma derken farklı yansıtıp önce müşteriyi çekip doğrusunu orada anlatma gibi bişey..
ben doğru olduğunu savunmuyorum elbette ,zaten alma gibi bir niyetim yoktu işin özünü öğrenmek istedim yemeğimi yedim geldim ..

Bende bi fuar vardı orda işte hediye çekiliş filan diye standlar vardı kaydoldum cıktı kaç kere aradılar gitmedim tabi. Ama şöyle bişey var arkadaşlardanda giden çok oldu benim öyle haftasonları tanıtım turları oluyor ücretsiz ya da cok dusuk ücretle. Onlara katılabiliyorsun benim çevremde de giden oldu herhangi bi zarar görmediler. O yüzden çok yadırgamamıştım aslında ama demekki dolandırıcılık şeklide varmış.

Bizi de aradılar. Balıkesir de bilmem ne termal oteli için. 20 şanslı çiftmişiz. Otele götürüp yemek eşliğinde çeklerimizi verceklermiş ve 1 yıl içinde istediğimiz zaman kullanabilirmişiz Tıpatıp aynısı yani. Ama ben anladım zaten devremülk için yaptıklarını

Yaşadığım şehir,en güzel yeridir termal,termal kaplıcalı..Üne sahiptir baya ondan adını kullanmışlardır:) Sadece bu şekil değil herşey için bunu yapıyorlar,itimat etmemek lazım uyarılarmanız iyi olmuş,geçmiş olsun sorunsuz halledebilmişsiniz,kimileri bu kadar şanslı olmuyor,kanıyor.

Yazmak istedim buraya çünkü geçen bi'amcayı izlemiştim haberlerde...
Amcayı arıyolar dolandırıcılar şöyle böyle emniyetteniz falan diye para vermesini istiyolar adam çekmeye gidiyo, polis geliyo "dolandırıcı onlar emniyetin böyle bir uygulaması yok" diyo adam hala inanmıyodu yok gerçek ne dolandırılması diye

Devremülk olayında da sanmıyorum reklam amaçlı böyle bir yola başvursunlar. Dediğim gibi tanıdıklarımız bu yolla devremülkü onayladıkları halde ortada öyle bi'şey yoktu paraları havaya gitti resmen :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…