Canım yaklaşık 3 ay önce benzer olaylarla doktora gittim. Birsürü hormon testi..vs yapıldı. Adetimi yumurta çatlatan ilaçlar yardımıyla bir iki ay oldum. Sonra adetim kendiliğinden olmaya yeniden başladı.
Doktora sorduğumda nedir neden diye bana şunları dedi
"adet olmamanın, geç olmanın..vs çok fazla nedeni olabiliyor, sürekli kullandığın bir ilacı bırakmak (antidepresan, doğum kontrol hapları..vs), üzüntü- neşe, hayatında önemli değişiklikler, ani kilo alış ve veriş, mevsimler..." birçok neden. O yüzden telaşlanmayın dedi. Bu adet söktürücü ilacı birkaç ay kullanmanızda sakınca yok dedi, olacağınız günü 15 gün falan geçtiyseniz bu ilaca başlayıp bunun yardımıyla regl olabilirsiniz, dedi. Ben de aynen 2 aylık reglimi böyle suni yolla başlatmış oldum. Fakat sonra bir baktım kendiliğinden olmaya başlamıştım.
Ama o doktora daha gitmediğim ilk ay, ben de sizin gibi sorunlar yaşadım, çok değişik vücut faaliyetleri, sanki hamileymişim gibi sinyaller ve birsürü belirti sanki beni hamileyim sonucuna ulaştırıyordu. Eczaneden almadığım test kalmayınca, gittim bir de doktordan kan testi yaptırdım ve en sonunda muayene olup, ultrason çektirip, doktorun tavsiyelerine uyarak hayatım yoluna girdi.
Beni tahminimce üst üste yıllarca kullandığım doğum kontrol hapını bırakmam tetikledi bu durumlara. Sanki hamileymişim gibi de psikolojik durumlar yaşadım. Demekki oluyormuş böyle şeyler.
Böyle forumlarda yazışarak çözülmüyor tabi. Siz de benim yaptığımı yapın. Bir doktora gidin, hormonlarınızın sayısına..vs baksınlar, bir terslik yoksa, size de bana yazdığı ilaçlardan yazarlar. Ben de internetten çok araştırdım, hatta umutlandım o araştırmalarla hamileyim falan sandım. Bütün o günler yaptığım internet araştırmalarım boşunaymış. :)