• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yan dairedeki komşunun apartmanı pisletmesi?

Evde sıkılıyor işe gidiyorum diyip mendil satmaya gidiyor saatlerce dışarda kalıyor, sıkılıp eve gelince anahtarı kavrayıp onunla açacak kadar motor becerisi yok sanırım. Sirke de döktük her şeyin yaptık kedi sonunda bıraktı ama adam yaptıkça kedi de yapıyor.
Kediyi apartmana alıştırip besleyen ben değilim ben taşınmadan seneler önce yaşıyormuş zaten apartmanda. Sokakta birsuru kulübe var aslında ama kedi apartmanda rahat ediyo diyolar 🤣 yani kediyle mi adamla mi uğraşacağım bilmiyorum ikisidr çişini yapıyor en azından kedi yapınca bakan kadın gelip temizliyodu :( adamınki kalıyor
İşiniz çok zor ,kedi bir şekilde yine doğal yaşamına adapte olur,apartman içini unutur ama koca adam için yapacak pek bir şey yok.

Zavallı adam. Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Yöneticiniz kardeşleriyle konuşsun bir bakımevine yerleştirilsin. Belediyeye de şikayet olarak değil bakıma muhtaç bir komşumuz var diye başvurursanız bir şeyler yaparlar.
Engelli adama dava açıp ne yapacaksınız onu anlamadım. Adam meczup belli, kalmış bir başına.

Bakıma ihtiyacı olan bir engelli olduğuna dair belge varsa aile ve sosyal poltitikalar bakanlığına başvurulabilir mi acaba? Ben sizin yerinizde olsam onu da denerdim.

Apartmanın kapısı sürekli açık dursun. Zaten yaz günü . Hem havalanır bolca hem de adam kapıda kalmaz .kediye de çok üzüldüm apartmanın içinde sürekli çatlar o hayvan . Gezsin dışarıda gece falan yatmaya gelirse gelsin yazıktır hayvana .
Apartman kapısı sürekli açık kalsın en iyisi bu.

Dışardan içeriye giremiyorsa, içerden dışarıya nasıl çıkıyor acaba? Evdeyken veya dışarı çıkarken kapıyı kilitlemiyor mu ki.. Tek çözüm, parmak izi veya göz okumalı sistem kurmak. Ya da bir düğmeye basınca otomatik açışan kapı gibi bişey.
Abilerini de Allah bildiği gibi yapsın

Adamın aslında yardıma ihtiyacı var, 144ü arayıp sorunu oraya anlatın. Siz temizlik yönü ile diyorsunuz ama bence evi daha kötüdür, bakım almalı. Allah düşürmesin.

Aslında abilerinin bakmayıp bakım ücretini aldığını düşünüyorsanız sosyal hizmetleri arayın müdahale ederler maaş kesilir böyle

Yan dairede zihinsel engelli adam var ( apartmandakilere göre aklı çalışıyor para hesabı bile yapan biri) ama bu adam ellerini doğru düzgün kullanamıyor bu yüzden kendi kapısını açamıyor, komşulara açtırıyor açan olmazsa da afedersiniz kapının önüne çişini yapıyor.
Ben taşındığımda bakıcısı vardı şuan o da yok gitmiş. Adamın abileri ve babadan kalma maaşı var ama abileri ilgilenmiyor bu adam iki aydır yalnız kaldı. Sürekli herkesin ziline basıyor kapı açtırmak için ve inanın ne , zaman apartman temizlense ertesi günü inadına yapar gibi çişini yapıyor. Bu arada apartmanda kedi besliyor diğer komşular bu kedide bı ara gelip her gün buraya çişini yapıyordu yöneticiyle bile kavga ettim kaç defa ama artık kedi yapmıyor bu adam sürekli yaptığı için hayvan da tuvalet sanıyor orayı ve alışınca bırakması zor oluyor. İnanın yan dairem sürekli asansörün önü benim kapımın hemen yanı idrarlı. O kadar bıktımki belediyeye kaç defa şikayet ettik komşularla ama belediye bir şey yapamıyor, abilerini aradık yalandan bakıcı gelcek diyolar ama ortada yok.
Çişini yapan adama söylüyoruz yapma diye ben yapmıyorum kedi yapıyor diyor ve aslında aklı başında gibi yani ben de anlayamıyorum inanın kediye bile nasıl küfürler savurduğuna şahit oldum apartmanın ortak kedisi bu apartmanda yaşıyor.
Ben kiraciyim, adam ev sahibi. Bunu anca mahkemeye vermek lazım ama ona da zamanım ve gücüm de yok ne yapacağımı bilmiyorum taşınmaya durumumuz da yetmiyor ev tanıdıktan diye uygun kirayla oturuyoruz . Lütfen bana yardım edin. Daha önce evimi tahta kurusu bile bastı bu yan daire yüzünden zar zor ilaçlattik abilerini defalarca arayıp. Kusura bakmayın konu dağınık oldu sinirle yazdığım için.
Ellerini kullanamıyor kapıyı açmak için ama o ellerle pantolonun fermuarını ne bileyim düğmesini falan açıp apartmana mı işiyor?
Kasıtlı olmadığından emin misiniz?
Yani bilemedim ne yapılır korkunç birşey,yaz günü kokuyu düşünemiyorum.
Tüm apartman imza toplayıp şikayet etseniz olmaz mı?

Apartmanın kapısı sürekli açık dursun. Zaten yaz günü . Hem havalanır bolca hem de adam kapıda kalmaz .kediye de çok üzüldüm apartmanın içinde sürekli çatlar o hayvan . Gezsin dışarıda gece falan yatmaya gelirse gelsin yazıktır hayvana .
E hırsıza davetiye değil mi bu?
Evsizi,arsızı,hırsızı doluşursa bu kez onlarla ugrasacaklar.

Zavallı adam. Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Yöneticiniz kardeşleriyle konuşsun bir bakımevine yerleştirilsin. Belediyeye de şikayet olarak değil bakıma muhtaç bir komşumuz var diye başvurursanız bir şeyler yaparlar.
Engelli adama dava açıp ne yapacaksınız onu anlamadım. Adam meczup belli, kalmış bir başına.
Engelli adama dava açıcaz demedim zaten abilerine açmış oluruz emin olun dediğiniz şekilde konuştuk belediye ile zaten sosyal hizmetlerle, bakimevine yerlestirilsin dedik adama da üzülüyoruz tabiki ama haklı olarak kendimi de düşünmek zorundayım. Belediye abileri varken biz bir şey yapamayız diyor onlar olmasa belki yaparlardi

Kedi girip çıkıyor zaten apartman kalabalık biri girip çıkarken peşine takılıyor. Ama hırsıza davetiye gerçekten kapıyı sürekli açık tutamayız

Ellerini kullanamıyor kapıyı açmak için ama o ellerle pantolonun fermuarını ne bileyim düğmesini falan açıp apartmana mı işiyor?
Kasıtlı olmadığından emin misiniz?
Yani bilemedim ne yapılır korkunç birşey,yaz günü kokuyu düşünemiyorum.
Tüm apartman imza toplayıp şikayet etseniz olmaz mı?
Hepsini yaptık bı işe yaramadı ben de anlayamıyorum nasıl yapıyor kapısını açamıyor gerçekten ama pantolonu nasıl hallediyor bilmiyorum. Sanki bilerek yapıyor gerçekten hayır tutamiyosan başka yere yap niye kapının önü

Bakıma ihtiyacı olan bir engelli olduğuna dair belge varsa aile ve sosyal poltitikalar bakanlığına başvurulabilir mi acaba? Ben sizin yerinizde olsam onu da denerdim.
Abileri varken kimse bir şey yapamıyor çünkü bu adama maaş kalıyor, oturduğu ev kendilerine ait yani aslında muhtaç değil ama abiler parasını yediği için muhtaç kalıyor

Abileri ile görüşün evine manyetik kart ya da parmak izi ile girilen kapı kilitlerinden yaptırsınlar en azından evine kolay girer çıkar.
Öyle fahiş maliyetli bir şey de değil zaten.
Belki de böylelikle sorun ortadan kalkar.

Hepsini yaptık bı işe yaramadı ben de anlayamıyorum nasıl yapıyor kapısını açamıyor gerçekten ama pantolonu nasıl hallediyor bilmiyorum. Sanki bilerek yapıyor gerçekten hayır tutamiyosan başka yere yap niye kapının önü
Belki de gerçekten adam yapmıyor. Kamera takın ve adamada söyleyin.
Eğer kendisi yapıyorsa belki kameradan çekinir.

Kasıtlı yapıyor bence. Kapıyı açmazsanız bende buraya işerim der gibi.
Dışarı da yapabilir bir duvar dibine ne bileyim ağaç altına vs. Israrla kapıya yapması belki de kapımı açmazsanız yada kedileri istemiyorsanız apartmanda ben işerim inadı.
Pantalonu indirip ,fermuar,düğme vb açan insan kapıyı da açar yani. Tek elle bile açılır kilit zaten.
Ben kasıtlı yaptığını düşünüyorum.

Belki de gerçekten adam yapmıyor. Kamera takın ve adamada söyleyin.
Eğer kendisi yapıyorsa belki kameradan çekinir.
Yok o yapıyor onun kapısının önü hatta kedi birinin evindeyken bile yapilmişti komşular gözüyle de görmüş defalarca. Kamera var yan komşunun ama çalışmıyor ben bile diğer komşu söyleyince öğrendim ama adam da çalışmadığını biliyor o kadar aklı basıyor yani korkusu yok abilerine söyleriz o dediğiniz kapı kilidi olayını ama yaparlar mı bilmiyorum ilgisizler hemde bilerek yaptığını düşünüyorum adamın daha dün kızdım sabah yine yapmış evden çıkar çıkmaz bile yapıyor sinsi

Kasıtlı yapıyor bence. Kapıyı açmazsanız bende buraya işerim der gibi.
Dışarı da yapabilir bir duvar dibine ne bileyim ağaç altına vs. Israrla kapıya yapması belki de kapımı açmazsanız yada kedileri istemiyorsanız apartmanda ben işerim inadı.
Pantalonu indirip ,fermuar,düğme vb açan insan kapıyı da açar yani. Tek elle bile açılır kilit zaten.
Ben kasıtlı yaptığını düşünüyorum.
Ben de öyle düşünüyorum evde bakıcısı varkende yapıyordu bugün sabah yine yapmış evde yapmıyor evden çıkıp yapıyor ama söz de dinlemiyor asla pislik ya leş gibi kokuyor

Back
X