Yanık

senanurrrrrr

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2025
38
-15
1
33
Herkese merhaba 6yasindaki kızımın göğsünün ve karnının kısımlarını kapsayan geniş bir ikinci derece yanığı oluştu ocaktan yeni alinmis bir bardak çay döküldü dün baloncuk çıktı bugün kendiliğinden patladı acile gittim sadece orada antibiyotikli krem karışımı yapıp sürüyorlar ve sargı bezi ile sariyorlar ve antibiyotik şurup kullanıyor herkes farklı bsey söylüyor yarayı acil tutun diyen var kapalı tutun oradaki ölü deriyi kazıyın diyen var dokunmayın asla diyen var yara açık malesef derisi soyuldu ceyhanda doğal krem yapan bir yaşam merkezi varmis bitkisel krem yapıyormuş direk oraya git diyenlerde var orası ölü deriyi kazıyıp sadece kendi kremini sürüyormuş enfeksiyon kapmamasi için ve iyileşmesi için ne yapayım bilgisi olan daha önce bu tarz bseey yaşayanlar lütfen bana akil verin güzel anneler çok üzgünüm kızımın karnı ve göğüs çevresi bayağı yanik genis

çok geçmiş olsun..bir süre önce yandığım da bende de kabarcıklar oluştu..ilk etapta kapalı tutuldu ama hemşire kabarcıklar patlarsa kesinlikle soyulmaması gerektiğini söyledi hem enfeksiyon riski hem de izden kaynaklı olarak...kapalı yanık yarası yara nemliyse asla iyileşmiyor...herkes farklı birşey söylüyor böyle durumlar da iyi bir doktor araştırın gidin bence..

Çok geçmiş olsun. Kantaron yağı yanıklara çok iyi geliyor. Siz yine de tedaviyi dw ihmal etmeyin.
[/QUOTE
çok geçmiş olsun..bir süre önce yandığım da bende de kabarcıklar oluştu..ilk etapta kapalı tutuldu ama hemşire kabarcıklar patlarsa kesinlikle soyulmaması gerektiğini söyledi hem enfeksiyon riski hem de izden kaynaklı olarak...kapalı yanık yarası yara nemliyse asla iyileşmiyor...herkes farklı birşey söylüyor böyle durumlar da iyi bir doktor araştırın gidin bence..
Yanık yeri açık kalırsa enfeksiyon olur diyolar canim kapalı kalacak diyor doktor sizde kapalı iyileşmez diyorsunuz gerçekten ne yapacağımızi bilmiyorum devlet Hastanesi'nde yanık ünitesi var oraya mi gotureyim cildiye plastik cerrahi genel cerrah hangisine götüreyim bilmiyorum

Geçmiş olsun mümkün olduğunca doktor ne veriyorsa omu kullanın derim çünkü diğer maddeler enfeksiyon yaratabiliyor yanık ciddi bişey çünkü birde ilk üç gün kapalı tutulması sonradan açılması gerekiyor asla kapalı durmaması lazım çünkü sulanma yapıyor ve yara iyileşmiyor aklınızda bulunsun

Teşekkür ederim canım ama kremleyip satıyorlar sargı bezi ile bugün beşinci gjnu bayağı açık mi kalacak ama açık derii kırmızı deri şeklinde

Yumurta sarısından hazırlanan bir yanık kremi var.kardeşime yaptık 1 haftada geçti izi bile kalmadı.Biz de deneyene kdr inanmadık ama çok iyi geldi.netten bakarsınız yapılışına.

Kantoron yağı ama gerçek olan aktardan aldığın onu sur kurutuyor resmen birde acısı varsa aleovera jel çok iyi geliyor genelde herkesin bahçesinde vardır komşuda falan onu ikiye ayir yeşil suyunu akit sonra jelini sur

Şuan sürülmez kantaron yağı değil mi canım bayafi kırmızı deri şeklinde açık yara yanik
Hayır ya bişey kullanma çoçugu enfeksiyon kaptıracaksın illa doktor dedi mi sana bunu sür şunu sür şu yağ iyi gelir diye açık yara yanık bide kafanıza göre hareket etmeyin ya doktorunuzu dinleyinçoçuk zaten küçük izi falan kalmaz

Canım iz kalmasinii geçtim tek dileğim hayırlısı ile iyileşmesi bu iyileşme aşamasında herkes farklı bir şey söylüyor doktorlar bile ama sadece acil doktoruna gittim acilde pansuman yapıp sargı beziyle sarıyorlar bu yeterli mi iyileşmesi için başka ne yapılabilir 5 gündür bu şekilde pansuman yapılıp sarıyorlar bir de antibiyotik şurup kullanıyor ama çok büyük değişiklik yok normal mi bu

Canım bunu yara kurumadan mi yaptınız yani böyle daha kırmızı deri varken mi yaptınız hemen kaçıncı gününde yaptiniz Bizim 5. günümüz hala kırmızı deri şeklinde

Acile değil çocuk yanıt ünitesi olan bir hastaneye götürün.
Şehir hastanesi veya fakülte hastanelerinde mevcuttur.
Acilde yanığın acil tedavisi yapılır ancak.
İz kalmaması ve güzelce iyileşmesi adına profesyonel bakım lazım. Lütfen ordan burdan duyulan şeyleri vücuda sürmeyin. Onlar iyileştikten sonra izi geçirmeye yönelik. Enfeksiyon kapar mazallah.

Etraftan duyduğunuz şeyleri sürmeyin. Etraftan duyduklarınıza göre hareket etmeyin. Çocuk yanık ünitesi olan bir hastaneye götürün. Acile götürüp durmanızın bir anlamı yok.

Cevaplarınız için teşekkür ediyorum bugün yanık ünitesine götürdüm devlet Hastanesi'nde biraz soydu oda kremledi sargı bezi ile sardı pazar günü banyo yapsin tekrar getir dedi pazar günü 7 .gün olacak yandığının açık yara hala ama banyo yapmasi normal değil mi dokunmaya korkuyorum hala su değmesi normal mi böyle açık şeklinde kırmızılıklar varken bilen var mı güzel anneler su değerde enfeksiyon yapmaz değil mi

Back
X