Yanlış anlasıldım

karamelizeee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2016
239
89
28
31
arkadaslar günaydın

dün açtıgım konuda cok yanlıs anlasıldım. babamın parasınla övünmüyorum onun kanatlarının altında da degilim.

Hep destek oldu ama suan benim ondan bekledigim bedavadan ev vermesi degil. ben zaten ne kadar mal oldugunu ne kadara satıldıgını biliyorum. babam baska seceneklerde sunsa ben onun ne kadar kar yapacagını düsünerek karar verdim istedigim eve.

Konunun para olmadıgını söyledi, bizim evliligimizin yeni olmasıydı sorun, eşimle birbirimize yeni alışma sürecinde olmamızdı.

Sizin evladınız olsa böyle bir imkanınız olsa kız veya erkek gelin damat ayrımı yaparak mı ev vereceksiniz? Biz eşimle bana evlenme teklif eder etmez 2,5 yıl önce hesap acmıstık cocugumuz icin 10 yılda kitlemiştik, ileride ihtiyac olur cocugun egitimi vs diye..
benim eşim kendi ailesinden görmedigini benim ailemden gördü, eşim 9 10 yaşlarından beri okul çıkıslarında kahveye gidip çalışıp faturalarını ödemiş biri.. zaten kimseden böyle bir beklentisi yok. hazıra alışmış bi durumda yok.. konu babamın sanırım beni denemesi..
ben sadece gençken alalım evimizi ileride cocuk olunca zorlanırız, cocuk olup egitim masrafları başlayıncaya kadar kredi borcumuz biter dedim..babama da aynı şeyi söyledigimde torunda benim evde benim bunu bana bırakın siz işinize bakın diye bir tepki verdi.. Alttan alttan sen sabret ben zamanını biliyorum destek olacagım diyor.

Evet evimi benimseyemedim bunda da kötü birşey yok.. en ufak bir çivi dahi cakamıyorsunuz, mesela bir halı perde begeniyorsunuz alamıyorsunuz ileride kendi evime olmazsa bu kücük gelirse neyse hadi evim olunca alırım diyorsunuz.. Ben kötü amaçlı veya sımarık bi tavırla yazmadım olan biten konustugumuz neyse onu anlattım,siz olsanız ne yapardınz diye fikir istedim..

Bu arada bazı arkadaslar benim çizim yaptıgıma takıldı, bunların eğitim kursları var gitmek isteyen gidebilir,internettede var eger yeteneginiz varsa yapabilirsiniz ek gelir olarak yapan cok fazla insan var.
Mimar oldugumu iddaa etmedim, eşim inşaat mühendisi oldugu icin o gösterdi ve daha sonrasında egitim alarak devam ettim,tabi 2 yıl sürdü..
Mimar ve mühendis projeyi oluşturup bana veriyor bende dış cephe tasarımı yapıp 3 boyut görselleştiriyorum..yok efendim millet bosuna mı okuyormus mus.. ben mimarın aldıgı 10 bin 20bin almıyorum..

Çizim yapma olayınız ne merak ettim dönüp okucam :)) ama üç boyut görselleştirme için mimar olmak gerekmiyor ya da teknik çizim için gerekmiyor..
Tabiki mimar yapsa çizse süper olur ben de mimarım ama siz o yaptığınızı eninde sonunda bir mimara imzalatıyorsunuzdur eğer o mimar gözü kapalı imzalarsa işte sorun orada bence...inceleyip yeterliliğine karar verebilmeli en azından

yok canım mimari proje yapmıyorum, mimari projeyi mimar çiziyor.. ben mimari projeyi alıp dış cephe görseli yapıyorum.. o yüzden imzaya gerek yok

yok canım mimari proje yapmıyorum, mimari projeyi mimar çiziyor.. ben mimari projeyi alıp dış cephe görseli yapıyorum.. o yüzden imzaya gerek yok
Anladım,sonuçta belediyeden imar izninden geçerken hepsi inceleniyor.kırsalda küçük projelerde de durum değişebiliyor gerçi.Devletin bu durumlara bakması lazım sonuçta bir onaydan geçse her çizim mimar ya da tekniker ya da çizimci hepsi onaydan geçse en güzeli. Ama öyle bi durum yok sizi suçlayamayız bundan ki.

render almak icin bu arada ben vray kullanıyorum, mimarlar genelde burada artlantis kullanıyor, o yüzdn görüntü kalitesi pek net olmuyor, birde babam bu işin içinde oldugu icin bana cogu isi babam ayarlıyor,veya bizim taslakları cizen cocuk..

işte tüm onaylardan geçiyor zaten mimar kesitleri alıyor onaylanıyor en son dıs cephe.. zaten o kesitlerle dıs cepheyi belirliyor pencere kapı balkon vs.. ben 3d ve renklendirme işte söve vs yapıyorum

Süper elinize sağlık:) ben de bir arkadaşımın kardeşine önermiştim üç boyut görselleştirmeyi çünkü çocuk zekiydi ama okul okumuyordu işsizdi, gerçekten hem herkes bilmiyor hem de mimar olmak gerekmiyor .Gayet güzel bir yol seçmişsiniz bencr

teşekkür ederim, bazı bilgisi olmayan insanlar üstüme geldiler dün bu kadar genc neden okuyor diye..bende acıklamak istemiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…