Merhaba kızlar konularımı okuyanlar bilir, epey sıkıntılarla dolu bi hayatım oldu, şuan da hala bu süreç devam ediyor. tanıdığım bir psikolog var ve sağolsun bana destek olma çabasında, arada bir dertleşiyoruz. onun dışında dertlerimi tamamen paylaşabildiğim tek yer burası. kendimi yıllardır o kadar sıkmışım ki burada ilk konumu açtığımdan bu yana kendimi cennete düşmüş gibi hissediyorum inanın. çünkü kan kussam kızılcık şerbeti içtim demek zorunda kaldım hep. aman ailevi meselem duyulmasın, aman insanlar ne der vs. derken iyice içe kapanmışım meğer. burada anlayan birilerinin olduğunu görmek anlatabilmek çok çok güzel, öncelikle bunun için teşekkür ederim. bu yazışmalar esnasında paylaşabilmenin güzelliğini yeniden yaşadıkça aklıma bazı şeyler daha fazla takılır, bazı şeyler gözüme daha çok batar oldu. ben de size danışma ihtiyacı hissettim. dediğim gibi psikoloğumla ara ara dertleşiyorum ve bana söylediği şey şu : HAKLISIN. YANLIŞ ÇEVREDESİN LAYIK OLDUĞUN ÇEVREYİ BULAMADIN. bu sözleri sizlerle dertleşmeden önce daha farklı algılıyordum ama sizlerden sonra gerçekten ben yanlış çevrede miyim der oldum inanın. yani bir yerlerde anlayabilen, paylaşabileceğin insanlar var kesinlikle. peki benim çevremde mi hiç yok ? yıllardır çalıştığım işyerleri, oturduğum semt, sosyal hayatımda vb. insanların anlayış göstermek yerine, birinin derdini dedikodu malzemesi yaptığını göre göre kimseye derdimi anlatmaz oldum ben. başkalarının en özel şeylerini öyle bir dillerine doluyorlardı ki, ne kadar çirkin göründüklerini farketmeyecek kadar kendilerini kaptırmışlardı. bunları göre göre hiç birşeyimi anlatmaz oldum. zayıflıklarınızı anlayan insanların gözünden bir anda nasıl düştüğünüze, karizmanızın nasıl yerle bir olduğuna tanık ola ola beş parasız olduğumda bile çok güvendiklerimin dışındakilere söylemedim. çünkü söyleyip incindiğim ve durumu anında toparladığım zamanlar oldu. size sorum : psikoloğumun söylediği doğru mu sizce ? yoksa toplum genelinde nereye gidersek gidelim sık karşılaşılan bi durum mu bu ? ki benim fikrim 2. seçenek, siz de benim gibi mi düşünüyorsunuz merak ettim.