Yanlış düşünüyorsam söyleyin lütfen

sevgitek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2019
3.067
1.413
133
Öncelikle şunu söyleyeyim. Eşimin malı çok kıymetlidir. Hele bi de çok para verdiyse çocuğu gibi korur onu.
bir kaç ay kadar önce kendisine 200 euroya bi kulaklık almıştı. Ben de 2-3 ay önce kendime kablosuz kulaklık aldım. Ama çok pahalıya gerek yok diye 20 euro’luk basit bsey aldım. 1-2 ay kullanabildim. Sonra bozuldu hemen. Ben de yeni bsey almamak için eşimin kulaklığını kullanıyordum. Ama ne zaman. Ev süpürürken. Yani süpürge sesinden duymayacağım için sadece ev süpürürken max 1 saat kullanıyorum. Bi de arada evde spor yaparken. O da çok nadir.
bugün bi mağazaya gittik. 15 Euro’ya bi kulaklık gösterdi. Onun 200 Euro olan kulaklığının tipinde. Bu kask gibi olanlar var ya. Ondan. Bak bu da güzelmiş. Sana bunu alalım. Benimkini kullanma dedi. Şok oldum. Normalde başkalarına falan vermek istemez zaten malını ama bana da bu şekilde davranması beni aşırı kırdı. ‘Ben masraf olmasın pahalı kulaklık almayıp seninkini kullandım. Sen de onu bana kullandırmak istemiyor musun’ dedim. ‘Ya şimdi hemen yanlış anlayıp küsme. Kullanırken bozulsa kırılsa nooolacak’ falan dedi. Ben de bozulsun nolacak benden kıymetli mi falan dedim. Aşırı sinirlendim ve kırıldım. Yanlış mı düşünüyorum ? Benim öyle bseyim olsa ben onun kullanmasından assssla çekinmem

Ben de eşin gibiyim biraz. Eşim de aksi gibi elinde bişey tutamaz, eşya kıymeti bilmez. Defalarca telefon kırdı ya da çaldırdı. Ben sıfır el telefon alsın istemiyorum mesela artık, onun da cesareti yok. 200 euro da az para değil, kendinizle kıyaslıyorsunuz ama o parayı beraber kazanıyorsunuz, çıkan ikinizin de cebinden çıkacak. İyisi mi bi 200 euroluk kulaklık da kendinize alın, iyi kullanın ki eşiniz ile yüzgöz olmayın böyle şeyler için.

Ama karısından bile sakınması biraz fazla değil mi sizce de ?

Eşiniz sizin gibi düşünmek zorunda değil. Alınganlığınız yersiz.

Ucuza kaçmayın, o kadar çok sevdiyseniz siz de aynı kulaklıktan alın.
Karısından bile sakınıyor olması normal mi sizce? Bunu cidden fikir almak için soruyorum sadece

Malının kiymetini bilen insanlar oluyor öyle arada.Size karsi yapilmis bir hareket oldugunu sanmiyorum.Benim esim de der bazi esyalari icin,dokunma,kullanma vs .Empati kurdugumda anlayabiliyorum.Ama size ucuz kulaklik önermesi hoş olmamis.Aynisindan almayi teklif etmeliydi diye dusunuyorum.

Ben çok kulaklık harcadım vallaha kablosuna falan dikkat etmiyorum kesinlikle şarjlı olanları bile bozmayı başardım

ben eşimin kulaklığını kullanmazdım ya gidip kendime alırdım direkt ben de sevmiyorum eşyalarımın kullanılmasını

özellikle kalemlerimin kullanılması asla asla asla kocam da cık yani kullanıyorsa max 10 dk sonra yerine getirilmeli

ve bu durumda buraya konu açacak bir şey yok ben de bu kulaklıktan alıcam dersiniz olur biter

ben kulaklığımı kardeşimle bile paylaşmıyorum kişisel olduğu için hoşuma gitmiyor. ama bu onunla kıyas ettiğim yada ondan değerli olduğu anlamına gelmiyor. aksine kardeşim benim eşyamı kullandığı için daha tedbirli olur (huysuz olduğumu biliyor çünkü). ama bende gıcığım bu kişisel eşya konusunda. hatta makyaj malzemelerimi bile kimseyle paylaşmam. onun yerine gider aynısından o kişiye alırım ikimizde rahat ederiz.
sizde masraf olmasın diye ucuz almışsınız o da bozulmuş. gidin eşinizinkinden alın ikinizde rahat edin. problem edilecek bir şey değil bence. hele ki siz bir de evlisiniz bu adamın huyunu suyunu hiç mi bilmiyorsunuz da garip geldi?

Kulaklık kişisel bir şey değil mi siz başkasının rimelini rujunu sürer misiniz? Ben kulaklığımı kimseye kullandırtmam sizde ucuza kaçmayın gidin aynısından alın. Belkide kıymet bilmediğiniz içinde sakınıyor olabilir bende öyleyim o kadar para verip kıymet bilmeyen bir insanın eline vermem.

Malı kıymetli olduğunu hep biliyordum ama bana karşı da olacağını hiç düşünmemiştim. Yani şöyle. Kulaklığını kullandığımı ya da kullanacağımı bildiği zaman sürekli dikkat et, kutusuna koy, bi yere çarpma falan diyordu. Hiç kullanma diyeceği aklıma gelmemişti

Bana alınacak bir şey gibi gelmedi.
Bizim şarj kablolarımız, kulaklıklarımız, bilgisayarlarımız ayrıdır. Eşim teknolojik aletleri sever, ilgi duyar, özenlidir. Ben biraz özensiz kullanırım o yüzden onun şarjını kullansam söyler hemen seninki nerede diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…