Yanlış mı anladım ?

Sipser

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2014
2.435
1.590
333
Merhaba hepinizin kandili mübarek olsun arkadaşlar öncelikle . Her Kandil büyüklerimi arayan soran biriyim annem kayınvalidem vb.. bu kandilde de iftar vs derken baktım 9:30 olmuş tam telefonu elime aldım kayınvalidemi arıycam aklıma şu geldi.. eşim annemi aradı mı? Ya da aklına aramak geldi mi ya da benim annem anne değil mi :) neden hep benim aklıma geliyor diye .. kimseyi aramadan bıraktım teli. Az önce eşimin tel çaldı kayınvalidem .. nasılsınız vs diye tabiri caizse durum kontrol yapıyor aramadım ya bir defa.. madem o kadar içtensin samimisin beni neden aramıyorsun hayırdır kızım hep arardın desene mesela ..... ben sana ne yaptım ? Bu samimiyet mi oluyor .. hay allahım ya kandilde bile aklıma bunlar düştüğü için nerdeyse kendimden utanıcam ama azıcık samimiyet azıcık samimi-niyet çok mu zor ......

Son düzenleme:
Merhaba hepinizin kandili mübarek olsun arkadaşlar öncelikle . Her Kandil büyüklerimi arayan soran biriyim annem kayınvalidem vb.. bu kandilde de iftar vs derken baktım 9:30 olmuş tam telefonu elime aldım kayınvalidemi arıycam aklıma şu geldi.. eşim annemi aradı mı? Ya da benim annem anne değil mi :) neden hep benim aklıma geliyor diye .. kimseyi aramadan bıraktım teli. Az önce eşimin tel çaldı kayınvalidem .. nasılsınız vs diye tabiri caizse durum kontrol yapıyor aramadım ya bir defa.. madem o kadar içtensin samimisin beni neden aramıyorsun hayırdır kızım hep arardın desene mesela ..... ben sana ne yaptım ? Bu samimiyet mi oluyor .. hay allahım ya kandilde bile aklıma bunlar düştüğü için nerdeyse kendimden utanıcam ama azıcık samimiyet azıcık samimi-niyet çok mu zor ......
Bu kandil aramaları içten gelir. Bir kere arayınca mecbur gibi davranıyorlar. İnsanız unutabiliriz.Alıştırmak lazım

Insan bir durup soluklanip neler oluyor diye baktığında fark ediyor kendini bos yere paraladigini. Biraz es vermek ve soyle bir bakmak gerekiyor sanirim. Ne güzel kolayca gormussunuz neyin ne olduğunu. Biraz geri durun bakalim bundan sonra neler oluyor.

Eşinin anneni aramasını istiyorsan bunu ona hatırlatabilirsin. Belki unutmuştur ya da dusunememistir sen söyleyince haklısın diyecek arayacak. Ha başka bir şekilde tepki verirse de senin kv aramamanin haklı sebebi olabilir. Tavsiyem konuşun. İçinizde tek taraflı yargıya varıp hareket etmeyin

Eşinin anneni aramasını istiyorsan bunu ona hatırlatabilirsin. Belki unutmuştur ya da dusunememistir sen söyleyince haklısın diyecek arayacak. Ha başka bir şekilde tepki verirse de senin kv aramamanin haklı sebebi olabilir. Tavsiyem konuşun. İçinizde tek taraflı yargıya varıp hareket etmeyin
Evet evet sordum elbet , sen ararsan konuşacaktım gibi bir bahane duyunca gülümsedim kalktım ..:)

Merhaba hepinizin kandili mübarek olsun arkadaşlar öncelikle . Her Kandil büyüklerimi arayan soran biriyim annem kayınvalidem vb.. bu kandilde de iftar vs derken baktım 9:30 olmuş tam telefonu elime aldım kayınvalidemi arıycam aklıma şu geldi.. eşim annemi aradı mı? Ya da benim annem anne değil mi :) neden hep benim aklıma geliyor diye .. kimseyi aramadan bıraktım teli. Az önce eşimin tel çaldı kayınvalidem .. nasılsınız vs diye tabiri caizse durum kontrol yapıyor aramadım ya bir defa.. madem o kadar içtensin samimisin beni neden aramıyorsun hayırdır kızım hep arardın desene mesela ..... ben sana ne yaptım ? Bu samimiyet mi oluyor .. hay allahım ya kandilde bile aklıma bunlar düştüğü için nerdeyse kendimden utanıcam ama azıcık samimiyet azıcık samimi-niyet çok mu zor ......
Ben yıllardır a dan Z ye herkesi ararım
Beni arayan soran olursa onları hep aklımda tutarım es gecmem.
Ama eşim kimseyi aramaz annesi ve benim annem de dahil.
Biraz alınganlık yapmış olabilirsin.ama bu icten gelen bişey.dusunmekle alakalı.yani herkes öyle ince dusunemiyor.
Annesi arayıp durum kontrolü yaptıysa her zaman arardi ne oldu acaba diye çekinerek eşini aramistir.
Şimdi bişey olduysa senin üstüne gelmemek istemiştir belki.
Olur öyle şeyler üzülme.gercekten 10 yıldır benim eşimin birini kandil vb. İçin aradığını bilmem ben.

Su kandilleri, mubarek gunleri o kadar yanlis anliyoruz ki bence. Bugunlerde inananlar oturup ibadet edecegine, esler birbirine annemi ara babami ara dayatmasi yapiyor. Kaynanalar beni niye aramadiniz diye laf sokuyor. İcinden gelmiyorsa zorla olacak seyler degil bunlar.

Ben yıllardır a dan Z ye herkesi ararım
Beni arayan soran olursa onları hep aklımda tutarım es gecmem.
Ama eşim kimseyi aramaz annesi ve benim annem de dahil.
Biraz alınganlık yapmış olabilirsin.ama bu icten gelen bişey.dusunmekle alakalı.yani herkes öyle ince dusunemiyor.
Annesi arayıp durum kontrolü yaptıysa her zaman arardi ne oldu acaba diye çekinerek eşini aramistir.
Şimdi bişey olduysa senin üstüne gelmemek istemiştir belki.
Olur öyle şeyler üzülme.gercekten 10 yıldır benim eşimin birini kandil vb. İçin aradığını bilmem ben.
Teşekkür ederim naif yanıtınız için🙏

Annesini aramanıza karşılık annenizi arayacakmış doğru mu anladım? Çok samimiyetsizce. İnsan utanır söylemeye.
Yok ben annemi arayınca o da telefonu alıp konusacakmış :) kendi telefonu işlev dışıydı demekki o ara ..

Eşiniz annenizi aramadı diye hesabı niye kayınvalidenize kestiniz onu anlamadım? Ayrıca kayınvalideniz herhangi bir imada bulunmamış, nasılsınız demek niye aramadın diye ima etmek mi oluyor? Bence öyle anlamak istemişsiniz resmen. Eşinizin annenizi aramasını istiyosanız kendisine hadi büyüklerimizi arayalım kandil kutlayalım diye teklif edebilirdiniz. Faturayı kayınvalideye kesmeniz anlamsız bence.

Eşiniz annenizi aramadı diye hesabı niye kayınvalidenize kestiniz onu anlamadım? Ayrıca kayınvalideniz herhangi bir imada bulunmamış, nasılsınız demek niye aramadın diye ima etmek mi oluyor? Bence öyle anlamak istemişsiniz resmen. Eşinizin annenizi aramasını istiyosanız kendisine hadi büyüklerimizi arayalım kandil kutlayalım diye teklif edebilirdiniz. Faturayı kayınvalideye kesmeniz anlamsız bence.
Evet her defa hatırlayıp, hatırlatıp, ilişkileri sürdürme çabası bir yerden sonra insanı yoruyor bir defada çabalamadan olsun diye bekledim hata ettim :)

O aradı mı demeden ikimiz de kamera karşısına geçip aileleri aradık... Maksat gönül almak... Askerde sayımda falan değiliz ki...

Eşiniz ile her konuda birlik olun. Tekil olunca böyle sorunlar oluyor.
Her zaman onu yaparım , sorun şuki bir zaman ben yapmayınca hiç kimse yapmadı :)

Evet her defa hatırlayıp, hatırlatıp, ilişkileri sürdürme çabası bir yerden sonra insanı yoruyor bir defada çabalamadan olsun diye bekledim hata ettim :)
Tamam ama kayınvalidenin burda hiçbir rolü yok ki. Siz eğer gerçekten içinizden geliyorsa kayınvalidenizi ararsınız, gelmezse aramazsınız. Bu kadar basit bir konu aslında. Bunu aranızda bir yarışa çevirmeyin bence. Bu aradın aramadın mevzuları oldum olası saçma gelmiştir bana. Bazı insanlar böyle şeyleri düşünmez, aklına gelmez yani. Eşinizin karakterini siz daha iyi bilirsiniz tabi de kötü niyetle yapmıyosa takılmayın böyle şeylere.

Eşim hayatta karışmaz. Ama kaynanam ilk defa yanımda kimseyi aramıyor musun diye sordu. Yani ara demek sanırım bu. Tüm gün telefondaydı kendisi. Normalde iki anneyi ararım biter. Ne kendi sülalem ne kocamın sülalesi aramam. Bencede Allaha yalvarmamız gereken günde niye yarattıklarıyla muhattap oluyoruz ki 🤦🏼

Eskiden sadece kayınvalideyi, kayınpederi değil bütün sülaleyi arardım, eşimde sürekli ısrar ederdi benimkilerden hiçbirini aramadığı halde . Şimdi aramıyorum içimden de gelmiyor. Kimsenin kimseden üstünlüğü yok bence. Benim anne babamı aramayanın neden sülalesini arayım?

Eskiden sadece kayınvalideyi, kayınpederi değil bütün sülaleyi arardım, eşimde sürekli ısrar ederdi benimkilerden hiçbirini aramadığı halde . Şimdi aramıyorum içimden de gelmiyor. Kimsenin kimseden üstünlüğü yok bence. Benim anne babamı aramayanın neden sülalesini arayım?
aslında demek istediğim buna benzer bir şeydi .. aranması gereken her durumda öncülük edip hadi bakalım yapalım hadi arayalım hadi şunu da bunu da diyen ben mişim .. Ben demesem ne kimsenin aklına geldiğim var ne de eşimin öyle bir derdi var üZüldüğüm şey bu oldu .. neye çabalıyorum ?

Bu konuların ben aradim sen aramadın noktasına gelmesi tuhaf geliyor bana.

Ben kayınvalidemi her kandilde ararım çünkü mutlu oluyor, aranmayı bekliyor kadın. Eşim ise kendi annesini bile aramadığı olur, aradıkları da zorakidir genelde, sevmiyor özel gün aramalarını.

Niye benim annemi aramıyorsun gibi bir muhabbet olmadı hiç aramızda, iki ayrı insanız önem verdiğimiz şeylerde farklı olabiliyor.
Sadece kendi aramazken, aradın mi aramadın diye baskı yapsaydı bana, aramızda o zaman sıkıntı olurdu.

Son düzenleme:
Eşiniz düşünememiştir güzelce konuşup aramasını isteyebilirsiniz

Back
X