Yanlış mı anlaşılmışım

portakalcicegi41

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2016
226
244
103
Hanımlar selam. Direkt konuya geçiyorum.
Erkek arkadaşımla konuşuyorduk kendisinin bir arkadaşı var yakın zamanda evlenmeyi planlıyor ve benim erkek arkadaşım da hiç desteklemiyor neredeyse küsme noktasındalar.
ben de erkek arkadaşımı haksız bulduğum için eleştiriyorum neymiş hayatı yaşamadan evleniyormuş kızı tanımamış daha falan filan. Bana göre arkadaşının mutluluğu ile mutlu olması gerekiyor. Bunu dedim bana diyor ki sen de mi böyle vasıfsız hayaller kuruyorsun benim evlenmeye niyetim yok filan saydırdı bana. Tabiki insanın kendi yuvası olması çok güzel bir şey niye vasıfsız olayım dedim. İnanın anlamıyorum. Sonra biz vasıflı bir çiftiz evlenmiyoruz ya sana göre farklı ve vasıflı ne yapıyoruz dedim sen ilişkiye mi çamur atıyosun ayrıl o zaman evlenicek birini bul filan yapıyor inanın çok üzüldüm. Evlilik meraklısı da değilim daha yaşım genç. Bu kadar öküz konuşmasına gerek var mıydı bu neydi şimdi ? Ben yanlış anlaşılacak bir şey demedim çünkü. Bana birkaç kere daha vasıfsız vs demişliği var ama niye der ki bunu insan. Kendisinden dazla kitap okur film izlerim mesleğimi küçümseyemez meslektaşız zaten. İnanın canım sıkıldı. Ne yapayım

Bir de gerçekten bazı insanları anlayamıyorum bu sitede de var böyle tipler. Evlenmek dünyanın en kötü şeyiymiş gibi davranıyorlar. Evlilik kötü ya da yanlış bir şey değil sadece evlenen insan doğruyu yanlışı ayıramıyor doğru seçimler yapamıyorsa o evlilik kötü olur. Doğru insanı bulduğuna inanan insanın evlenmek istemesi kadar doğal ne olabilir.

Neden ayrılmıyorsun ki bunca laf soyleyen bir adamla?
Ben de gün yüzü görmeden , mezun olur olmaz (hatta bazen üni bile okumadan) hemen evlilik hayalleri kuran insanların biraz m.l olduğunu düşünürüm.
çevremde 21. Doğumgününde evlenme teklifi alan kız sevinç çığlıklarıyla karsilanir ama ben içten içe kıza üzülürüm. Yani erkek arkadaşını anlıyorum, ben de çok erken yaşta ya da höt zöt bir adamla evlenmek isteyen arkadaşıma engel olmaya çalışırdim.
Ama o ayrı hayatındaki insana böyle suçlayıcı cümleler kurmak ayrı...
Kimsenin sana hakaret etmesine izin verme bence . 'ayril o zaman' diyen adama 'ne iyi dedin sen onu' deyip hayatından cikarmalisin.

Bir de gerçekten bazı insanları anlayamıyorum bu sitede de var böyle tipler. Evlenmek dünyanın en kötü şeyiymiş gibi davranıyorlar. Evlilik kötü ya da yanlış bir şey değil sadece evlenen insan doğruyu yanlışı ayıramıyor doğru seçimler yapamıyorsa o evlilik kötü olur. Doğru insanı bulduğuna inanan insanın evlenmek istemesi kadar doğal ne olabilir.
Güya cool modern davranmaya mı çalışıyor anlamadım. Bence de insan sevdiğiyle yaşamak ister bu çok normal. Aile evinde bir göz odada oturan insanım allah aşkına kendi düzenim olsun isterim de yani bundan doğal ne olabilir

Öncelikle direk yerine direkt yazdığınız için sizi tebrik ediyor ve konuya geçiyorum.

Evlenen bir arkadaşına bu yorumu yapan insanın gözü evlilikte falan değildir buna emin olun. Öyle bir hayaliniz varsa vazgeçin baştan. Şayet kendisi de bunu söylemiş zaten.

Hayatını yaşa cümlesinden kastı istediğin gibi kızlarla takıl gez tozsa eğer (ki öyledir) sizinle beraberken başka kızlarla da takılma ihtimali epey yüksek.

Böyle bir konuda bile çirkinleşip size vasıfsız diyen bir insana ne kadar vasıflı olduğunuzu gösterir nitelikte bir hareket yapıp terkedilmekle onu taçlandırabilirsiniz. Bu şeref size ait olmalı.

Neden ayrılmıyorsun ki bunca laf soyleyen bir adamla?
Ben de gün yüzü görmeden , mezun olur olmaz (hatta bazen üni bile okumadan) hemen evlilik hayalleri kuran insanların biraz m.l olduğunu düşünürüm.
çevremde 21. Doğumgününde evlenme teklifi alan kız sevinç çığlıklarıyla karsilanir ama ben içten içe kıza üzülürüm. Yani erkek arkadaşını anlıyorum, ben de çok erken yaşta ya da höt zöt bir adamla evlenmek isteyen arkadaşıma engel olmaya çalışırdim.
Ama o ayrı hayatındaki insana böyle suçlayıcı cümleler kurmak ayrı...
Kimsenin sana hakaret etmesine izin verme bence . 'ayril o zaman' diyen adama 'ne iyi dedin sen onu' deyip hayatından cikarmalisin.
Kendini bulunmaz hint kumaşı sanma hali var inanın.

Kendini bulunmaz hint kumaşı sanma hali var inanın.
Yillaaaara yıllar önce benim de her türlü nazimi kaprisimi çeken, her dediğime he diyen, 'o kadar güzelsin ki istediğin konuda trip atabilirsin' diye açık çek vermiş bir sevgilim vardı. O zamanlar ben de kendimi bulunmaz Hint kumaşı sanıyordum.
Senin adamın böyle düşünmesi o kadar normal ki. Bak sana ne hakaretler etmiş,hala 'acaba yanlış mı anlasildim?' diye kendini sakinleştirmeye çalışıyorsun. Benim de böyle sevgilim olsa, tüm hakaretlerime katlanıp , 'ayril istersen' dediğim halde benim yanımdan bir milim uzaklaşmasa ben de kendimi bulunmaz Hint kumaşı sanardim.
Bence bas tekmeyi, neye uğradığını sasirsin

Canim burada pek cok hanim evli ,cocuklu bir sekilde bu yola girmis ve eslerinin olur olmaz dengesizlikleriyle ugrasiyorlar..Benim anlayamadigim sizin resmiyette hicbir seyiniz olan bir kisinin sizi bu derece rencide etmesine nicin sessiz kaliyorsunuz..hadi yoluna demiyorsunuz..nedir bu kisinin vazgecilmezi..odunlar yontulmuyor hemsire..sakin yontarim deme.seni seven deger verenle beraber ol..

Hanımlar selam. Direkt konuya geçiyorum.
Erkek arkadaşımla konuşuyorduk kendisinin bir arkadaşı var yakın zamanda evlenmeyi planlıyor ve benim erkek arkadaşım da hiç desteklemiyor neredeyse küsme noktasındalar.
ben de erkek arkadaşımı haksız bulduğum için eleştiriyorum neymiş hayatı yaşamadan evleniyormuş kızı tanımamış daha falan filan. Bana göre arkadaşının mutluluğu ile mutlu olması gerekiyor. Bunu dedim bana diyor ki sen de mi böyle vasıfsız hayaller kuruyorsun benim evlenmeye niyetim yok filan saydırdı bana. Tabiki insanın kendi yuvası olması çok güzel bir şey niye vasıfsız olayım dedim. İnanın anlamıyorum. Sonra biz vasıflı bir çiftiz evlenmiyoruz ya sana göre farklı ve vasıflı ne yapıyoruz dedim sen ilişkiye mi çamur atıyosun ayrıl o zaman evlenicek birini bul filan yapıyor inanın çok üzüldüm. Evlilik meraklısı da değilim daha yaşım genç. Bu kadar öküz konuşmasına gerek var mıydı bu neydi şimdi ? Ben yanlış anlaşılacak bir şey demedim çünkü. Bana birkaç kere daha vasıfsız vs demişliği var ama niye der ki bunu insan. Kendisinden dazla kitap okur film izlerim mesleğimi küçümseyemez meslektaşız zaten. İnanın canım sıkıldı. Ne yapayım
İnsanlara ilişkilerinde ayrıl canım tekmeyi bas diye kestirip atmaları hiç sevmem ama bu kadar hakareti yutup oturacak mısınız?
Balık baştan kokar en azından kandırılmıyorsunuz buna sevinip yolunuza bakın.

herkes evliliğe çok fazla anlam yüklüyor, kimi bir amaç gibi peşinden koşarak kimi tü kaka diyerek. bu kadar düşman olmakta bence çok anlam yüklemekten. isteyen evlenir, istemeyen evlenmez bu kadar basit bir şey yüzünden sizi nasıl vasıfsız ilan ediyor erkek arkadaşınız. onun neymiş vasfı da sizi beğenmiyor. ben bu laftan sonra çok soğurdum açıkçası ki ilk değilmiş. anlaşamadığınız size saygı duymayan insanlarla birlikte olmayın. hayatınızı güzelleştirecek kişileri alın hayatınıza ister evlenerek ister evlenmeden.

Erkek arkadaşınızda vasıf kompleksi var.
Ciddi bir hastalık değil kendine güvenirse, özsaygısını kazanırsa vasızfsızlığının hıncını başkalarına çamur atarak çıkartmaktan vazgeçebilir.
Tedavisi sizde değil bunun. O yüzden kendinizden ödün vermeye, alttan almaya, o öyle dedi diye vasıflı olduğunuzu ispat etmeye falan çalışmayın.
Onu kendi haline bırakın.
Evlilik, evlenmeyi istemek, istememek bunlar bir insanı vasıfli ya da vasıfsız yapmıyor yanlış bir bağdaştırma yapmış erkek arkadaşınız cool görünme çabasınsayken. 😊

Evlenenlere "vasıfsız" diyen adam da...
Doğru olan, arkadaşını kendinden ayrı görecek ve kendininkinden ayrı hayalleri olduğunu kabul edecek. Evlenecek adam bile "özgürlük" tasasını bu kadar takmıyorken, sevgilinize ne oluyor?
Sizden ayrılmak için atak yapmış resmen. Yaşadıklarınızdan bir karara varmanızı tavsiye ederim ve şayet evlilik vasıfsızlık ise, kendiniz gibi bir vasıfsızla yolunuza devam edebilirsiniz. Ya da sizin hayallerinizi küçümseyen birinin vasfı altında ezilebilirsiniz. Karar sizin.

Son düzenleme:
Back
X